• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışmamak, ev hanımı olmak ayıp mı?

Yazmayayım yazmayayım dedim de kendimi tutamadım artık.
Açtığınız konulardan dolayı evliliğinizi az çok biliyorum yani böyle evliliği olacağına Ayşe hiç evlenmesin daha iyi...
Yok ben hep teklif alırdım bilmem ne yazmışsınız şimdi kalkıp o Ayşe sen misin diyeceksiniz de yani kalkıp bununla mı övünüyorsunuz?
Yani Ayşe'ye teklif gelmedi ama bana herkeşler aşıktı falan filan.
Yani övüneceğiniz tek şey evliliğiniz ve evlenmeden önce aldığınız teklif sayısı sanırım :işsiz:
Kendi eviniz varmış kira geliyormuş onu da ara bir yere sıkıştırmışsınız ama o ev gerçekten sizin mi babadan kalma mı karar veremedim.
O yorumdan sonra da aklıma Şeyma Subaşı'nın Feminist t-shirtü giymesi geldi kusura bakmayın da yani gelirim var diyorsunuz ama evi gerçekten siz kendi paranızla mı aldınız kim bilir...
Tabii beni ilgilendirmez babanız almışsa ama kalkıp da öyle bir şeyse benim de gelirim var demek garip geliyor bana :duduk:
:KK52:
Konu da tamamen "ev hanımı" olmanın verdiği kompleksle açılmış

Yazmayayım yazmayayım dedim de kendimi tutamadım artık.
Açtığınız konulardan dolayı evliliğinizi az çok biliyorum yani böyle evliliği olacağına Ayşe hiç evlenmesin daha iyi...
Yok ben hep teklif alırdım bilmem ne yazmışsınız şimdi kalkıp o Ayşe sen misin diyeceksiniz de yani kalkıp bununla mı övünüyorsunuz?
Yani Ayşe'ye teklif gelmedi ama bana herkeşler aşıktı falan filan.
Yani övüneceğiniz tek şey evliliğiniz ve evlenmeden önce aldığınız teklif sayısı sanırım :işsiz:
Kendi eviniz varmış kira geliyormuş onu da ara bir yere sıkıştırmışsınız ama o ev gerçekten sizin mi babadan kalma mı karar veremedim.
O yorumdan sonra da aklıma Şeyma Subaşı'nın Feminist t-shirtü giymesi geldi kusura bakmayın da yani gelirim var diyorsunuz ama evi gerçekten siz kendi paranızla mı aldınız kim bilir...
Tabii beni ilgilendirmez babanız almışsa ama kalkıp da öyle bir şeyse benim de gelirim var demek garip geliyor bana :duduk:

benim de içimden geçti bu bütün yazdıklarınız,hele bi gece ikide sinemaya gidiyoruz demiş bi eski konusunda da aganigi için bile saat 10u bekleyemeyen erkenden 8 deyince uyuyan bi eşten yakınmış. Çelişkiler yumağı olan bi konu daha anlaşılan,eltiyle ayrı problem yeni tanışan arkadaşlarla ayrı problem,hiç öyle özenilecek bi evlilik değilmiş gibi geldi bana tüm yaşanılanlar. Konusahibini azcık gömmüş gibi olduk da birinin de bunu yapması lazımdı sanırsam:deli:

Onceden "durumumuz orta halli" diyordu hatta evlendiklerinden beri haftanin 3-4 gunu misafir agirlamaktan ev almak icin birikim yapamadiklarini soyluyordu. Kirasini aldigim evim var diyor simdi... 1 sene içinde misafirlerin ayagini kesti ve o parayla zengin olup ev alip, yurtdışlarina, kurslara vs gitmeye baslamis olabilir.

:KK52:
Konu da tamamen "ev hanımı" olmanın verdiği kompleksle açılmış
Tercih benim size ne? Her meslek dali farkli ayrica. Her çalışan kadın hayat mi kurtariyor ya da uzaya mi gidiyor da bununla övünüp annesi dahil bütün ev hanimlarini yerden yere vurma hakkina sahip oluyor ?

Tercih benim size ne? Her meslek dali farkli ayrica. Her çalışan kadın hayat mi kurtariyor ya da uzaya mi gidiyor da bununla övünüp annesi dahil bütün ev hanimlarini yerden yere vurma hakkina sahip oluyor ?
Beni ilgilendiren bir durum yok. Ben sizin bilinçaltınızdan bahsediyorum. Çalışan kadınları yermeye çalışmayın

Konu sahibi sen kafandaki kurguya göre aysenin seni kıskandığını paylaştığı şeyleri sana ithafen yazdığını düşünebilirsin ama sanmıyorum, sanmamamin nedeni eşinin watsup grubunu anlattığın konun
Bize anlattığına göre ucundan ayseye de anlattıysan rahat yaşamak için nelere katlanıyo diye düşünmüş olabilir

Şimdi baktım uzun uzun tekrar okudum o konuyu, yorum da yapmışım ve kocanı aklama çabana bir kez daha hayret ettim
Ayşe beni kıskanıyor demedim. Ayşe de evli olsaydi eminim evlilik kkötü saçma gibi cümleler kurmazdi. Evlilik bi level atlama değil zaten bunu da savunmuyorum. Sadece bi destek ya da bi yol arkadaşıdir

Düzenli gelirim olsa ben de çalışmam, ama duzenli gelirin en az 3bini gecmesi lazim.Dün esime dedim ki, ben bir kaç sene kendi isimde iş bulamam, isten de ciktim , baska iş de bulamayabilirim. Ya da sadece denklik alana kadar koltukta oturup bazi kadinlar gibi tembel tembel dizi izlemek isteyebilirim, bana ağır yasamlardaki 300kiloluk kadınlar gibi olma da ne yaparsan yap dedi :)

Beni ilgilendiren bir durum yok. Ben sizin bilinçaltınızdan bahsediyorum. Çalışan kadınları yermeye çalışmayın
Çalışan kadinlari yermiyorum. Ona kalirsa meslek olarak cok iğrenç dallarda olup da.ben ekmek paramin pesindeyim diyen insanlar da var. Herkesin kendi tercihidir kimseye de calisiyorum diye ev hanimlarini aşağılama lüksü vermez

Düzenli gelirim olsa ben de çalışmam, ama duzenli gelirin en az 3bini gecmesi lazim.Dün esime dedim ki, ben bir kaç sene kendi isimde iş bulamam, isten de ciktim , baska iş de bulamayabilirim. Ya da sadece denklik alana kadar koltukta oturup bazi kadinlar gibi tembel tembel dizi izlemek isteyebilirim, bana ağır yasamlardaki 300kiloluk kadınlar gibi olma da ne yaparsan yap dedi :)
Benim annemin de yurtdisinda kurdugu bi hayati var. Çalışıyor kimseye bağlı degil.cok iyi bi geliri var. Ama kendi doğurduğu çocukları ona yük geldi o böyle bi hayati seçti. Eminim cok mutludur

Çalışan kadinlari yermiyorum. Ona kalirsa meslek olarak cok iğrenç dallarda olup da.ben ekmek paramin pesindeyim diyen insanlar da var. Herkesin kendi tercihidir kimseye de calisiyorum diye ev hanimlarini aşağılama lüksü vermez
Allah aşkına kim ev hanımlarını aşağılıyor? Sizin çalışan kadınların yapmadıklarını saydığınız şeyleri mi saydık ev hanımları için?
Bu konuda ağır kompleksiniz var sürekli savunma halindesiniz bunu fark etmenizi dilerim. Sürekli "çalışan kadınlar da dünyayı mı kurtarıyor yea" halindesiniz
Bir de çocukluk arkadaşınızın arkasından bu kadar sallamasanız da yüz yüze konuşsanız keşke
Bu konudan da bıktım, size başarılar

Böyle konuların sonu hep aynı oluyor, ya çalışanlar ya da ev kadınları aşağılanıyor, sonra ben gelip kapanış konuşması yapıp gidiyorum :)))
Bırakın çalışmayı veya çalışmamayı, kadın olmak zaten başlı başına zor mesele, bir de siz birbirinize yürüyüp zorlaştırıyorsunuz iyice.

Hadi size iyi günleerrr, bu konu bitti.

Back