• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışmamak, ev hanımı olmak ayıp mı?

siz de ayşe den bahsederken kendinizi baya övmüşsünüz farkındasınız dimi.
peşinizde koşan ayşeyi red edenler diye.
kusura bakmayın herkes elinde ki ile övünüyor siz evli oldugunuz için ayşe evlenmedigi için övünüyor.
siz hamileyim galiba diyip arkadaşınızın tepkisini ölçmeye çalışarak canı acıtmak istemişsiniz.
kısaca size egosu tavan yapmış ama mütevaziii kılıgına bürünmüş bir kişilik olarak gördüm.
ayşe bana göre sizinle arkadaşlık yapmamalı fikrimi ayşeye söyler misiniz
Kendimi övmedim durumdan bahsettim. Cocukluk arkadasiyiz o benim ben onun herşeyi bilirim. Çıkma teklifi almak benim suçum değil reddedilmek de onun suçu degil. Ama eğer evli olsaydi cok farkli bi tavırda olurdu bunu ikimiz de biliyoruz.

Kusura bakmasin da çocuğa gidip çıkma teklifi ederken hic sorun yok ama reddedilince sevgililik günah erkeklerle konusmak görüşmek kötü erkekler kötü. Gülerim sadece

Kendimi övmedim durumdan bahsettim. Cocukluk arkadasiyiz o benim ben onun herşeyi bilirim. Çıkma teklifi almak benim suçum değil reddedilmek de onun suçu degil. Ama eğer evli olsaydi cok farkli bi tavırda olurdu bunu ikimiz de biliyoruz.

Kusura bakmasin da çocuğa gidip çıkma teklifi ederken hic sorun yok ama reddedilince sevgililik günah erkeklerle konusmak görüşmek kötü erkekler kötü. Gülerim sadece
Böyle biriyle neden arkadaş olduğunuzu kendinize bir sorun bence.

Arkadaşın yaşadıklarından dolayı istemsizce kıskançlık yapmış. Haliyle o da bunu size laf sokarak dile getiriyor.

Evliyim hem de 10 yıllık. Çalışan bayanlara saygım sonsuz bu arada ama ben evlendikten sonra hiç çalışmadım. Ve ev hanımı oldum.

Hemen hamile kaldım. Oğlumda sağlık sorunları vardı. Hep ben ilgilendim şükür atlattık 4.5 yıldan sonra ikinci oğlum oldu.

Ev hanimligi da kolay değil ki. Ev temizliği, çocuk bakımı, okul, ödevler, park, hastane vs derken uğraşıp didiniyoruz.

Şimdi bunun neresi ayip ki! Çocuk bakmak evi çekip çevirmek vs bu da bir iş hem de maassiz ve izinsiz :KK66:

Siz kimsenin ağzına bakmayın. Kim nasıl mutluysa öyle devam etmeli.
Çalışmak isteyen çalışır, ev hanımı olmak isteyen de evinde oturur. Kime ne ki!
Cok düşündüm. Çalıştığım sürede herşey kosusturmaydi. Kendime eşime vakit ayiramamistim. Bi sayfa kitap okuyamiyodum. Şimdi kendimi gelistirebiliyorum

Haklısınız gerçekten. Keşke evlense. Ki buna ragmen asla hava atan nispet yapan bi insan olmadim. Ya da siradan bi ev kadini. Evlenmeseydim tek başıma bi cok şeyi zorlanarak yapacaktım. Şimdi iki kisilik de olsa bi ailem var. Mutluyum :) yorumunuz icin cok teşekkürler
Bizde isteriz evlensinler mutlu olsunlar. Kendimden daha çok dua etmişimdir onun için ama olmadı yetmedi. Şuan bunları anlayacak psikolojide değildir o yüzden kendi evine bak boşver. Naparsan yap evlenmediği sürece arkadaşlığınız yıpranıp kopacaktır.

Arkadaşın mutsuz huzursuz yuva kurmak isteyip her seferinden başarısız oluyor böyle olması çok normal, ha ben hiç çekmiyorum bu tipleri yallah diyorum.
Bu arada buradan teyit alınca kendini daha mı mutlu hissedeceksin sende ayrı alemsin
Evet teyit almak cok hosuma gidiyor ego yapıyorum.

Bir derdim var diye konu açıyorum. Çocukluk arkadaşımdan bahsediyorum iki günlük arkadaşlıktan falan degil. Konu başlığı da arkadaşım beni cekemiyor da değil dikkat edersen.

Bence her kadin kendi ayaklarin üzerine durmali. Maddi durum öyle gelip geçici ki, bir kaza'ya bakar yada bir iş çikişina.

Kendi adima konuşursam, ben 25 yaşinda ömür boyu ev hanimi olmak istemezdim. Ayip felan olduğundan dolayi değil. Sadece istemezdim. Şurda ne kadar genciz ki? Şimdi çalişip, ilerde rahatlamak istiyorum.

Çalişmak istemiyorsan, kendi adina bir hesapta para biriktirmeni öneririm. Bir hastalik olur, boşanma olur, kendine ait paran olur en azindan.

Bu arada sende arkadaşindan aşaği değilsin. Yok o hep erkeklerin peşinden koşuyormuş. Yok sen hep daima teklif aliyormuşsun. Aranizda ne var bilmiyorum ama arkadaşlik degil.

Kıskanmış işte seni .
25 yaşındaysan bunun ayıp olduğunu ya da olmadığını ayırt edebilecek yaştasın demektir . Kıza sinir olmuşsun burada da teyit bekliyorsun gibi geldi .
Arkadasim beni kiskaniyor diye sormadim. Ev hanımı olmak ayıp mi asagilik bi durum mu diye sordum.

Bir de ben bu hayati yolunda gitmeyenlerin kiskancliklarina hak veriyorum az da olsa.
Dusununce kimi aileden zengin kimi zengin koca bulmus kimine de Allah yuru ya kulum demis. Bir yanda da sabahtan aksama kadar calisip cocugunu bakici eline teslim etmek zorunda olan ve gerek iste gerek evde posasi cikan kadinlar var. Istese bile ev hanimi olmayi tercih edemeyecek olanlar.
Uzucu bir bakima.
O yuzden birakin elalemi mutlu oldugunuz sekilde yasayin. Bugun oyle diyenler yarin baska bir seye kulp bulur.
Ben hak vermiyorum. Herkesin bir diğerine göre sahip olduğu güzel şeyler var. Benim arkadaşım yıllarca evlenmek istedi evlenemedi benim hayatıma birileri girdiğinde üzülüyordu yıprattı bizi ve koptuk. Ben okuyordum atanmak çalışmak istiyordum o atanmıştı bir kez bile kıskançlık duymadım hep anlamadığım iş soeunlarını bile dinleyip destek oldum. Sonunda senin sevgilin var ben daha çok hakediyodum haketmiyo muydum da evlenemiyorum dedi bana. Hiçbir zaman ben atanmayı haketmiyo muydumda o atandı gibi bişey aklımdan geçmemiştir. Yani birşeyler yolunda gitmiyorsa kimseyi suçlamamak kıskanmamak lazım. Çok kötü birşey.

Bence her kadin kendi ayaklarin üzerine durmali. Maddi durum öyle gelip geçici ki, bir kaza'ya bakar yada bir iş çikişina.

Kendi adima konuşursam, ben 25 yaşinda ömür boyu ev hanimi olmak istemezdim. Ayip felan olduğundan dolayi değil. Sadece istemezdim. Şurda ne kadar genciz ki? Şimdi çalişip, ilerde rahatlamak istiyorum.

Çalişmak istemiyorsan, kendi adina bir hesapta para biriktirmeni öneririm. Bir hastalik olur, boşanma olur, kendine ait paran olur en azindan.

Bu arada sende arkadaşindan aşaği değilsin. Yok o hep erkeklerin peşinden koşuyormuş. Yok sen hep daima teklif aliyormuşsun. Aranizda ne var bilmiyorum ama arkadaşlik degil.
Bu benim suçum degil. Reddedilmek de onun suçu değil. durumu özetledim sadece. Olan biten bu

Ben hak vermiyorum. Herkesin bir diğerine göre sahip olduğu güzel şeyler var. Benim arkadaşım yıllarca evlenmek istedi evlenemedi benim hayatıma birileri girdiğinde üzülüyordu yıprattı bizi ve koptuk. Ben okuyordum atanmak çalışmak istiyordum o atanmıştı bir kez bile kıskançlık duymadım hep anlamadığım iş soeunlarını bile dinleyip destek oldum. Sonunda senin sevgilin var ben daha çok hakediyodum haketmiyo muydum da evlenemiyorum dedi bana. Hiçbir zaman ben atanmayı haketmiyo muydumda o atandı gibi bişey aklımdan geçmemiştir. Yani birşeyler yolunda gitmiyorsa kimseyi suçlamamak kıskanmamak lazım. Çok kötü birşey.
O kadar güzel anlatmışsiniz ki. Benim ailem parçalı. Ama ben onun ailesini imkanlarını kıskanmıyorum. Ne onun ne de başkasının. Sahip olamadiklarima üzülüyorum sadece ama takdir buymuş diyorum. Kiskanclik ayri bişey. Kıskandığın insani mutsuz etmeye calismak ayrı bişey.

Hayatta herkesin gorusu yetenegi farklidir.

Kimi insan bir eve guzel bakar ve guzel cocuk yetistirir.

Kimi insan meslegini iyi yapar uretir ve insanlara kendisine faydasi olur ve ailesine maddi katki saglar.

Arkadasiniz yalniz ve reddedilmis ona senin de meslegin var diye guzel seyler soyleseniz belki o da sizin evli olmaniza takilmaz ve size destek olur.

Annem yillar sonra bir arkadasiyla karsilasmisti meslegi olan biriydi annem onun caliskanligini ovmustu o da canim sen de ne guzel evlat yetistirmisin demisti cok zarif ve ictendi ama ilk adimi annem atmisti ve bu arkadasinin cocugu yoktu.
Diyorum zaten. Genelde cevaplar sen de çalışsan evde boş boş oturmasan oluyor. kendimi geliştirme imkanini şimdi buldum ama calismayinca insanlara boşsun geliyorMUS

Ben suclamaya hak verdigimi soylemedim zaten. O kiskanclik duygusu bana anormal gelmiyor baskasina zarar vermedigi surece. Cunku bazilarina hic ugrasmadan gelen seyler calisip didinseniz bile nasip olmuyor. Bu durumda gipta edilmesinde pek beis gormuyorum.
Sizin yasadiginiz farkli bir sey.

İşte bende bundan bahsediyorum. Evde oturmuyorum. Egitim icin bi kursa gidiyorum hobi için baska bi kursa. Dini anlamda ibadetlerimi cok rahat yapabiliyorum. Kuranimi geliştiriyorum. Geziyorum vs. Çalışırken sadece disarda yemek yiyip eve uyumaya gidiyodum. Çalışırken para için başkalarının işine yararken şimdi kendim icin yaşıyorum.
Bunlara zaman ayiramadiginiz icin isten ayrilmamissinizdir ama. Calismak her anlamda sizin karariniz. Calisirken de bu aktiviteleri yapabiliyor insan. Ben yapiyordum yani,hem gunde 12 saat evde yoktum is dolayisiyla hem de kalan zamanimda evimle ilgileniyordum,spora gidiyordum,geziyordum,dernek calismalarim vardi,tiyatro kulubune takiliyor egitim seminerleri veriyordum. Yani sizin icinizden gelen bir sey bu.

Aslinda calisirken de calismiyorken de ne yapiyorsak gelecegimiz icin yapiyoruz. Sadece para icin calismiyor cogu insan. Mesela siz gelirim var diyorsunuz su anda. Calisirken de para icin calismiyorsunuz ozetle.

Kisacasi size kalmis,caniniz nasil isterse oyle yasayin.

Hamileyken erken doğum riski çıkınca işten ayrılmak zorunda kalmıştım
Oğlum 6 aylık işe dönmedim hala
Oğlumla zaman geçirdiğim için çok mutluyum ama bazen kendimi garip hissediyorum isimlendiremiyorum diyordum
Tam olarak dediğin gibi saygın olmayan bir durum
Sayende aydınlandım :)
Ben de 2,5 senedir ayni durumdayim. İlk kez ne zaman yuzyuze geldim bu hisle bilmiyorum ama emin oldugum bir sey var ki calismiyorsaniz insanlarin size bakis acisi degisiyor. Bu da benim hosuma gitmiyordu hic.
Ben yine ayni ben. Calisinca bana daha cok saygi duyuyorlar neden diye uyuz oluyorum ;) ama haklilar sanirim. En azindan ben onlara hak veriyorum.
Tum aktiviteler (cocuk haric) calisirken de yapilabiliyor. Hatta insan daha enerjik oluyor.

25 yasindayim. Daha önceki konularimda bahsetmiştim ailevi sorunlarim vardı. Annem ve babam ben çok küçükken ayrıldı ve biz babamda kaldık. 4 yillik Üniversite okudum. Güzel bir işim oldu. Çalıştım. Sonra da eşimle evlendim. Eşimin işi de maaşı da iyi. Güzel gecinebiliyoruz ve maddi anlamda bi sıkıntımız yok. Ama iş tempom ağırdı. Evlilik önceki süreçte çok yoruldum. Sosyal hayatım yoktu nerdeyse. İş çıkışı yemek yiyip uyurdum.

Kendi isteğimle işi biraktim. Kendi ilimde iş olanağım çok az. mecbur başka bi ilde çalışacağım o zaman da eşim sifirdan baslamak zorunda kaliyor maaşı işi tamamen en başa sariyor. Şimdiki işinde devam ederse belki yurtdisinda yaşama imkanimiz da var.

Maddi sıkıntım olmadığı icin işi ben biraktim. Evlilik ve iş beni zorlayacakti çünkü. Yogun Tempolu bir isti. Simdi kendime cok iyi vakit ayirabiliyorum geziyorum kendimi gelistiriyorum kitap okuyorum cesitli kurslara gidiyorum. Eşim hep destek oldu. Çalışmami asla sorun etmedi. Ama cocugumuz olursa onu başka bi kadinin büyütmesini istemiyorum dedi. (Annem yok kv baya uzak mesafede ve yaş saglik olarak çocuk bakimina uygun degil). Yani çocuğuma benden baska bakacak biri yok. Kendi başıma yapamayacagim herşeyi eşimle doyasiya yaşıyorum şimdi. Gece 2de sinemaya gidiyoruz. Balayinda bi kaç ülke gezdik yine planda yurtdışı var. Kendi ailemle yapamadigim seyleri şuan eşimle yasiyorum yani.

Bi cocukluk arkadaşım var. Beraber büyüdük. Adı Ayşe olsun. Ayşe güzel bi kiz ama hiç sevgilisi olmadi. Kendi gitti açıldı bi cok kişiye ama hep reddedildi. Bende aksine hep çıkma teklifi alirdim. Reddettiğim cocuklar benim niyetim ciddi diyip pesimden kosarlardi. Ayşe bi gün bana " sen kesin hemen evlenir çocuk yaparsin evde cocuk bakarsin ben kariyer yapicam" dedi. Seçim onun saygim sonsuz ama bunu öyle bi aşağılamayla söyledi ki.

Bi çocukla konusmaya başladı o zamanlar sevgili flört işleri güzeldi ama çocuk tarafindan terkedildi. Birinden hoslandiginda cok iyi arkadasiz. Ama hoslandigi kisi reddedince feminist takilip habire laf sokma aşağılama moduna giriyor. Galiba hamileyim dedim. Sok oldu tepki verecekti bişey diyemedi. Sosyal medyasinda habire evlilere laf sokma paylasimlari var. Kendisini çok seviyorum cocukluk arkadasim ama hayatinda biri yokken sürekli böyle. gerçekten evli olmak çocuk sahibi olmak çalışmamak ayıp mi? Asagilanacak bisey mi?
Tabiki ayıp değil ama insanlar belli bir yaşa gelmiş okumuş kadının evde oturmasını garipsiyor
Bende onlardan biriyim açıkçası ama seçim sizin tabii

Bunlara zaman ayiramadiginiz icin isten ayrilmamissinizdir ama. Calismak her anlamda sizin karariniz. Calisirken de bu aktiviteleri yapabiliyor insan. Ben yapiyordum yani,hem gunde 12 saat evde yoktum is dolayisiyla hem de kalan zamanimda evimle ilgileniyordum,spora gidiyordum,geziyordum,dernek calismalarim vardi,tiyatro kulubune takiliyor egitim seminerleri veriyordum. Yani sizin icinizden gelen bir sey bu.

Aslinda calisirken de calismiyorken de ne yapiyorsak gelecegimiz icin yapiyoruz. Sadece para icin calismiyor cogu insan. Mesela siz gelirim var diyorsunuz su anda. Calisirken de para icin calismiyorsunuz ozetle.

Kisacasi size kalmis,caniniz nasil isterse oyle yasayin.
Her iş farklıdır herkesin hayat şartlari da farkli. Vücut olarak da beyin olarak da zorlandim. Çalışanlara sonsuz saygım var calismayanlara da. Herkesin kendi tercihi. Ama ben hickimsenin tercihini aşağılama lüksünü kimsede bulmuyorum

Diyorum zaten. Genelde cevaplar sen de çalışsan evde boş boş oturmasan oluyor. kendimi geliştirme imkanini şimdi buldum ama calismayinca insanlara boşsun geliyorMUS

Arkadasiniza soyleyip boyle cevap aliyorsaniz yapicak bir sey yok.

Ben bir ara cok calistim simdi cocuguma kendim bakmak istiyorum diyebilirsiniz.

Arkadasiniz galiba hayal kirikligi yasayinca size ofkelenmis.

Bekar olup da evli arkadasiyla gorusen iyi olanlar var siz bunu yapamamissiniz o zaman gercekten arkadas olamamissiniz.

Siz mutlu ve yolunuzdan eminseniz umursamayin.

Tabiki ayıp değil ama insanlar belli bir yaşa gelmiş okumuş kadının evde oturmasını garipsiyor
Bende onlardan biriyim açıkçası ama seçim sizin tabii
Evde oturmaktan kasıt ne peki? Ben evde oturmuyorum mesela. Kafami dagitmak icin sanatsal bi kursa gidiyorum. Eğitim icin haftanin iki günü gittigim bi kursum var. Akıcı kuran okumak için kursa gidiyorum. Evde sporumu yapıyorum. Kitabimi okuyorum. Canim sikilirsa arkadasima gidiyorum. Bunlar evde oturmak mi oluyor?

Back