• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışmamak, ev hanımı olmak ayıp mı?

Bu benim suçum degil. Reddedilmek de onun suçu değil. durumu özetledim sadece. Olan biten bu

Tamamda, bu bilgileri niye paylaşmak istedin? Konu ile hic alakasi yok sonucta. Sende biraz ego sezdim. O arkadaşin tarafinida duymak isterim daha doğrusu.

Sen hemen evlenip cocuk yaparsin demek sana gore asagilayip laf sokmaksa demek ki bunlar senin bilincaltinda da kotu seyler. Ki arkadasin hakli cikmis. Herkes evlenmek zorunda degil ayrica. Evet calismak zorunda degilsin ama insan dunyaya butun gun evde durmak icin gelmemistir bence. 85 yasindaki babannem bile sabahin korunde tarlaya gidip calisiyor valla.

Eskiden olsa degil ama.bu devirde herkes ayaklari uzerinde durmali kadin erkek falan kimse kimseye bakmamali doye dusunuyorum tabi saglik yerindeyse

İyi de ister çalışırsınız ister çalışmazsınız. Kimse size bir şey diyemez ki. Herkesin hayat görüşü, yaşantısı farklıdır. Nasıl mutluysanız onu yapın derim.
Arkadaşınıza da üzüldüm. Acaba neden sürekli reddediliyor? Umarım gönlüne göre biriyle hayatını birleştirebilir.

Esiniz ses etmiyosa kimsenin yorum yapmaya haki yok hem maasi da iyiymis yani gecim sikintiniz yok... Neredeyse hergun isteyim ve bazen keske hic calismasaydim diyorum cunku mesai kavramim yok... Ayseden uzak durun sizi bariz kiskaniyor isandigi icin de psikolojik baski uyguluyor bunun baska aciklamasi olamaz

siz de ayşe den bahsederken kendinizi baya övmüşsünüz farkındasınız dimi.
peşinizde koşan ayşeyi red edenler diye.
kusura bakmayın herkes elinde ki ile övünüyor siz evli oldugunuz için ayşe evlenmedigi için övünüyor.
siz hamileyim galiba diyip arkadaşınızın tepkisini ölçmeye çalışarak canı acıtmak istemişsiniz.
kısaca size egosu tavan yapmış ama mütevaziii kılıgına bürünmüş bir kişilik olarak gördüm.
ayşe bana göre sizinle arkadaşlık yapmamalı fikrimi ayşeye söyler misiniz
Ne kadar objektif bir bakış açısı. Aynen sizin gibi düşünüyorum.
Bence siz Ayşe'yi kıskanıyorsunuz ve onu eşinizle mutluluğunuzla vurmaya yaralamaya çalışıyorsunuz ama çok yanlış..

gerçekten evli olmak çocuk sahibi olmak çalışmamak ayıp mi? Asagilanacak bisey mi?
tabi ki de hayirrrrr
Kendi cocugunu buyutebilmek, aksine, bir nimet. Ayrica herkes kendi sartlarina imkanlarina gore yasar. Kimsenin dusuncesi kimseyi baglamaz aslinda.

Arkadaşınıza çok üzüldüm. Madem güzel, neden reddediliyormuş sizin dediğiniz gibi herkes tarafından? Acaba karakterinde mi bir sorun var? Bilmiyorum, ama eğer durumu dediğiniz kadar vahim ise belki de yardımcı olmayı denemelisiniz. Erkeklere çıkma teklifi ediyor demişsiniz, ama belki de bu durum sadece bir kere yaşandı, emin misiniz? Eğer öyleyse belki de reddedilme sebebi ilk adımı atanın kendisi olmasıdır. Sizin peşinizde koşulmasının sebebi de sizin daha sakin ve ciddi görünmenizdir. Bu konuda ona yardımcı olabilirsiniz. Sorunuza gelirsek, sizin evliliğinizin ömür boyu süreceğinin garantisi olmadığı gibi onun da ömür boyu bekar kalacağının garantisi yok. Ama kariyer genelde sağlam kalır, daha garantidir.

Ne alaka ya?
Taktigin seye bak;)
Evlenmissin mutlusun.
Calisirsin calismazsin kime ne?

Bosver sen milleti Ayseyi fatmayi.

Herkes istedigini dusunmekte serbest;)

Degil niye olsun ki. Ev hanimi kendi basina koskoca bir meslek. Evet is. Erkek ya da kadin biri calisip evi gecindiriyorsa digeri eve bakabilir ki tek basina basa cikalacak gibi de degil. Günümüzde kadinlar eve ise cocuga oraya buraya yetisiyor. Faturalar randevular bile kadinda cünkü özgür olacaz. Aksam eve gelip yemek yap vs. Erkek de biraz ucundan tutsun bir zahmet hayatin. Esler calisiyorsa da evde yardim edecek. Bence bir sekilde yolunu bulup bizi ezmeyi hep basariyor bu erkek milleti. Benim yari zamanli isim var. Esim de ne calis ne de calisma diye baski yapiyor. Ama maalesef toplumda calismayan kadina karsi (kadinlar dahil) bir ön yargi var. Kadin illa kendini ispat edecek. Avrupali kadinlar da calismiyor ama mis gibi cocuk bakiyorlar. 4 cocugu var bizim komsunun bahcesi de mis gibi.

Ayıp değil ama bence her birey ayakları üstünde durmalı(bende çalışmıyorum şuan ev hanımıyım)

bız kadınlar kadın dayanısması ne zaman yapacagız...erkegın uyguladıgı sıddetı konusurken daha bayan bayana neler yaptıgımızın farkında degiliz..dogum yapan bırıne gıder yazık o ılk hale alışmaya calışırken biz dur daha bu ıyı gunlerın dogurdun ..ıs bıttmı daha neler beklıyor senı ...dıye korkutmalarımız...bırını gordugumuz zaman dırek sen nekadar kılo almıssın ya demesek...yada zayıflayan birine senın sıkıntınmı var ne kadar zayıflamısısn boyle dıyıp konuya dalmasak..ev hanımı olmayı secenlerı kucumsemeyıp onunda ailesi için dag gıbı vazıfesı oldugunu hatırlatsak..annelıgı secip calışmayı bırakanlara sen ne yaptın diyecegımıze annelıgın tadını cıkar desek...yada ızne ayrılamayan calışmayı tercıh eden anneyede psıkolojık baskı yapıp kendını kesık anne gıbı hıssetmesını saglamasak...calışmak kadının guc gosterısı degildir...tercıhıdır...ıhtıyac duyarsa kendi karar verecegı seydır...calışmayan hanımlara kocanın elınemı bakıyorsun dıye sacma sapan bır duygu hıssetırmesek...yada calıştıgın parayı kocanamı yedırecen durdugumuz yerde demesek...bırbırımızı gorunce bırakın bunları...nasılsın ıyımısın..keyfın yerındemı arkadasım desek...evlenmek ıstemeyenın tercıhıne saygı duyacagımıza aaaa ısteyenın varken evlen yasın geciyor baskısı yapmasakmı...evlenen arkadasımıza evlende gununu gor bır bakalım demesekmı....bırakın ya kadınlar nasıl mutlu oluyorsa kendi halıne bırakınnnn artık.

bız kadınlar kadın dayanısması ne zaman yapacagız...erkegın uyguladıgı sıddetı konusurken daha bayan bayana neler yaptıgımızın farkında degiliz..dogum yapan bırıne gıder yazık o ılk hale alışmaya calışırken biz dur daha bu ıyı gunlerın dogurdun ..ıs bıttmı daha neler beklıyor senı ...dıye korkutmalarımız...bırını gordugumuz zaman dırek sen nekadar kılo almıssın ya demesek...yada zayıflayan birine senın sıkıntınmı var ne kadar zayıflamısısn boyle dıyıp konuya dalmasak..ev hanımı olmayı secenlerı kucumsemeyıp onunda ailesi için dag gıbı vazıfesı oldugunu hatırlatsak..annelıgı secip calışmayı bırakanlara sen ne yaptın diyecegımıze annelıgın tadını cıkar desek...yada ızne ayrılamayan calışmayı tercıh eden anneyede psıkolojık baskı yapıp kendını kesık anne gıbı hıssetmesını saglamasak...calışmak kadının guc gosterısı degildir...tercıhıdır...ıhtıyac duyarsa kendi karar verecegı seydır...calışmayan hanımlara kocanın elınemı bakıyorsun dıye sacma sapan bır duygu hıssetırmesek...yada calıştıgın parayı kocanamı yedırecen durdugumuz yerde demesek...bırbırımızı gorunce bırakın bunları...nasılsın ıyımısın..keyfın yerındemı arkadasım desek...evlenmek ıstemeyenın tercıhıne saygı duyacagımıza aaaa ısteyenın varken evlen yasın geciyor baskısı yapmasakmı...evlenen arkadasımıza evlende gununu gor bır bakalım demesekmı....bırakın ya kadınlar nasıl mutlu oluyorsa kendi halıne bırakınnnn artık.

.... dünya üzerinde barış olurdu :)
Haklisiniz ama yukarda yazdiklariniz galiba hiçbir zaman gercek olmayacak. İnsanoğlunun tabiatı bu

.... dünya üzerinde barış olurdu :)
Haklisiniz ama yukarda yazdiklariniz galiba hiçbir zaman gercek olmayacak. İnsanoğlunun tabiatı bu
kadınlar ınanın erkegın yaptgı sıddete bile dur diyebılırdı...dayan yıyen bir kadına once bayan olarak annesı katlan dıyor...ne olacak kocan degilmi diyor...yanı sıddetın onunu ıstemesekte biz bayanlar acıyoruz...ah ahh..

hayır ama yazdığınız meseleye bakılırsa kendinizi geliştirmeye devam edin 20 yaşında değilsiniz artık

kadınlar ınanın erkegın yaptgı sıddete bile dur diyebılırdı...dayan yıyen bir kadına once bayan olarak annesı katlan dıyor...ne olacak kocan degilmi diyor...yanı sıddetın onunu ıstemesekte biz bayanlar acıyoruz...ah ahh..

Öyle... o erkekleri büyütende bir kadin...
Boşuna dememişler, iş kadinda bitiyor diye.
Bu tür "sorunlar" aşırı köklü olduğu icin çözmesi zor. Geniş çaplı bakıldığında, dünyanın hiçbir yerinde, kadin değer görmüyor. Neyi nasil yaparsa yapsin kulp bulan cikiyor. Global bir sorun bence. Ben almanyadayim ve yillardir aktiv bir şekilde çabaliyorum. Kadinlar meselâ hâlâ 25% daha az maaş aliyorlar. Cocuk yapana "antisosyal" deniliyor... yapmayan kadinin lakabi "savaş lezbiyeni"
Ne alakaysa...

arkadaşınızın bu konuda kendini kötü hissettiğini bile bile biraz fazla evliligin güzel yanlarından dem vuruyor olabilir misiniz?
oda inadına bekarlıği is hayatını on plana çıkıyor dur belki.
arkadaşınızı tanımıyoruz sizi de yazdiklariniz kadar ama karşılıklı bir çekişme olduğu açık.
:KK11:
+1
Konu sahibinin anlatım tarzından belli değil mi zaten, arkadaşı laf sokuyorsa konu sahibi de evliliğini arkadaşının gözüne sokuyor, herşey karşılıklı. Bu toksik bir ilişki şekli, arkadaşlık bu ilişki için diyebileceğimiz en son şey.

İsteyen çalışır isteyen çalışmaz. Bu kişilerin kendi seçimleridir. Çalışmamak ayıp değil ama çalışmak gerekliliktir.
Ben şahsen her kadının çalışması gerektiğini savunurum. Yarınların ne getireceği belli olmaz. koca kişisine bağlı bir yaşamı aslaaaa kabul etmiyorum. Hayatımı bir erkeğin dudakları arasından çıkacak lafa mahkum da edemem.
Burada ve çevremizde, çalışmadığı veya evlilik ve çocuklar uğruna işini kariyerini bırakıp sonradan ortada kalan ve ekonomik bağımsızlığı olmadığı için kocasından kopamayıp hayatını o kişiyle geçirmek zorunda olan kadınlar görüyoruz.
Elimizde imkan varken neden çalışmayız hala anlamış değilim.

Tamamen ayni dusunuyorum ama cevremde hic rastlamadim genelde surekli acik araniliyor ve bulduklari yerden saldiriyorlar.

Back