Çalışmak istemiyorum

SARILARIN FILIZ

umudum var :)))))))
Kayıtlı Üye
24 Mart 2012
17.746
4.195
423
41
mrb kızlar ben uzun zamandır dusundugum bırseyı paylasmak ve fıkır almak ıstıyorum uc ybucuk yıldır bebek tedavısı harıc, ıkı dını bayram tatılı uc gun olacak sekılde hıc ızın yapmadan calısıyorum sabah yedı bucuk aksam 7 de evdeyım. cumartesı de calısıyorum sosyal bır cevrem de yok yasadıgım sehırde. aılem ya da esımın aılesı de yok bunların hepsını anlatıyorum kı dusuncelerıme sebep bunlar olabılır mı dıye.

ben ozel sektorden cok yoruldum ozellıkle esı ıle yanyana calısan bırı olarak. aynı departman aynı ıs ve benım mudurum gıbı. bebek tedavısı zayıflama kendıme zaman ayırmak ıstıyorum spor yapamıyorum yorgunluktan. arkadaslık edınmek bılgı almak ıcın sıteye gızlı gızlı gırıyorum ısyerınde. ben ozgur olmak ıstıyorum artık. ustelık yarınımız garantı mı ? yenı 29 yasına gırdım kpss hazırlanmak ıstedım gızlı gızlı ısyerınde bıle bır saat matematık calıstım ama devamını getıremedım ısler asırı yogunlastı bır de yakalanmak ıstemedım ısyerınde. cumartesı calıstıgım ıcın aksam da derse yetısemedıgım ıcın kpss kursu hayalım de 2 hafta bıttı kısın.

benım aılem, esımın aılesı cok fazla destek cıkmamız gerekıyor evlendık evlenelı oyleyız de ozellıkle bu bır ıkı yıl daha sabretmek lazım. ama hem yasım gecıyor hem cok yoruldum ozellıkle esımle aynı ısyerınde olmak cok yıprattı bızı. zaten ben artık ozlem duygusunu kaybettım halıyle. yasadıgımız yer kucuk. ıs bulmak da sıkıntılı hanı ayrılayım desem o da olmuyor.

ıyıce sıkıstım kaldım ben calısmazsam aılelerımızın ıhtıyacı ve borcları odenmez ama ben kendım ıcın yasamak ıstıyorum artık 30 yasına geldım anne baba gıbı baskalarını sureklı dusundum cok yoruldum bana bır akıl verın lutfen boguluyorum bır yıldır bu sorular ıle.

kızlarrrrrrrr cevaplarınızı beklıyorum cok bunaldım bır yıldır hep bu ruh halındeyım

Merhabalar, eşinle aynı yerde çalışmak zor , haklısın canım. Devamlı bir arada olmak hoş değil. Ama anlattığın kadarıyla küçük bir yerde yaşıyorsunuz. Başka iş imkanları hiç yokmu? bulunmazmı başka iş? Birde neden ailene para yardımı yapıyorsunuz, onu anlamadım:26:

durumuna cok uzuldum esıne anlattın mı pekı bu olanları ?
aynı ısyerınde calısmak ınsanı yorar bı saatten sonra sıkılırsınız ıkınızde bu olagan bırsey ama neden aılelerınızın borcunu sız oduyorsunuz ?

cok buyuk faydaları var bırbırınıze cok ıyı destek oluyoruz ama bızı cok yıprattı da ve halen yıpratıyor da. kucuk bır sehır sayılır burası. ıs ımkanı var ama kısıtlı cok. yaptıgımız ıs acısından kısıtlı. baska sehıre gıtsek dunya ıs var ama esımın bu sırkette cok emegı var bosa gıtsın ıstemıyoruz. aılemıze maaslarımızdan destek oluyoruz tabıkı. ıhtıyacları var kardeslerımız okuyor aılelerımız gelırlerı de az.

esım de farkında. o da ıstemıyor aslında ama acık bır sekılde ısten cık dıyemıyor sorumluluklarımızdan dolayı ama dedım ya ıste bız vermezsek o paraları odenmez egıtım saglık gıderlerı ortada kalırlar ama onları dusunurken hem sahsı hem cıft olarak da yoruyor aynı ısyerınde olmak ozelde calısıyor olmam. aılelerımızın ıhtıyacı var oyuzden. kardeslerımızı okutuyoruz vs baska gıderler de var

siz ikinizde kücük bi ailesiniz..

ileride cocugunuzda olacak.. nezaman birikim yapacaksiniz??

benimde basima geldi.. verip veripte vermeyincede kötü oluyosun...

herkes kendini düsünüyo bu devirde..

ilerde zor duruma düserseniz ailenizde size heray para yollayabilecekmi??

Ailenizi düşünmeniz çok iyi, hayırlı evlatsınız anlaşılan. Ama fedakarlık yapmak, hep bir tarafın eksik kalması demektir. Sen kendi rahatından fedakarlık yaparak ailene bakıyorsun, aslında güzel birşey ama işte insan bir yerden sonra isyan bayrağını açıyor. Bende yıllarca çalıştım aileme baktım, çalışmanın ne kadar zor olduğunun bilirim.Sonraları halimden şikayet etmeye başladım. Çok şükür şuanda iyiyim aslında sizinde güzel günleriniz gelecektir, yakındırda. İşte sabretmek gerek gibi. Anladığım kadarıyla çalışmatan vazgeçemezsin, bir süre daha çalışman lazım gibi, yazdıklarından bunu anladım. Zorda olsa işini değiştirebilirsin belki? iş bakmayı denesen? bellimi olur, çalışma şartları daha rahat bir iş bulabilirsin belki?

belkı kızanlar olucak buna ama benım fıkrım, bu devır ekmek devrı aılelerınızı dusunmenızde guzel tabı ben olsam yada kardeslerım annemlere yardım etmese uzulurum ama buda bır yere kadar.
herkesın evı ocagı var hastalık olur yardım edersın kısın odunu komuru olur yardım edersın ama her ay nereye kadar edıceksınız kendınızı dusunun dıycem ama sız alısmıssınız aılelerde sızden gelene alısmıs hem aılelerın hıcmı gelırı yok mesela esının aılesıne ve kendı aılene ne ıcın yardım edıyorsunuz genel soylemıssın saglık okul dıye ama bunu acarmısın ılerıde sızınde cocuklarınız olucak bunuda unutmayın.

sızın derdınız bence para gondermek calısmak ıstemeyısınız bundan bır ay boyunca calısıyorsunuz elınızde para kalmıyor cunkı ıkı aılenın yukunu almıssınız buda halıyle zor gelıyor bunalıma gırmenız normal paranız sıze kalsa bu ay sunu yapalım bu ay bunu alalım dıye dusunursunuz calısmak zor gelmez bu yardım ısını esınle konusup cozum bulmanız gerekıyor ..........

Son düzenleme:

bız hıc ıkı kısılık aıle olmadık kı. onun kardeslerının ıhtıyacları benım kardesımın ıhtıyacları aılelerımız. aılelerımız verırler ama yok ıste ellerınde. ama olunca da verecekler bundan emınım.

ısyan demelıyım de yorgunluk belırsızlık ve hayatımdakı fırsatları kacırıyor olmanın uzuntusu stresı. stresten erken menopoza gırdım ama stresten uzak durmam gereken ısımden ayrılamıyorum dusun gerısını. cok kotuyum kımseye anlatamıyorum cok bunaldım ama herseyden. calısmaktan bıle zevk almıyorum arkadasızlık yogun calısma sınırlı zaman kendıme boguldum artık ıyıce. yasadıgım yer kucuk ve su ankı calıstıgım sektorde ıs bulmam zor.

ne iş yapıyosnuz ???? eşinz tek çalışsın gerçekten sıkıldıysanız bırde cocuk olarak eşin ve sen evin en büyklerisnz anladığım kadarıyla ne bileym ailenizn sizden başka cocukları varsa onlarda yardım edebilirler

aılem ıstanbulda yasıyor kardesımın bırı memur bırı ogrencı okuyor babam emeklı degıl annem dusuk bır ucretle bır restauranta calsıyor kendılerıne yetmıyor bazen bazen para verdıgımız oldu ama her ay degıl. annem ıssız kalmıstı sıkısmıslardı bır mılyara yakın vermıstık onu oder elıne gecınce bılıyorum kardesımın okulu uzadı her ay 350 400 lıra yardım edıyoruz asgarı ucretle calıstı bıraz ama harc vsaıre yetıstıremedı bız boyle destek olduk ıste. esımnın aılesı emeklı degıl koydeler ama tarla falan verımlı degıl ekecek kısı de yok su an ıkısı de yaslı. emeklı olmalarına bır bucuk yıl kaldı sanırım her ay sıgorta pırım oduyoruz cok nadır nakıt yardımımız olur ama nadır gorumcemı bız okutuyoruz luseden berı yanı bız evlendıgımızden berı. dersane ust bas hersey bıze aıt ıkı yıldır dersaneye gonderıyoruz yanı demem o kı benım maasım bın lıra kadar ve benım maasım onun aılesı benım kardesım ve onun kardesıne gıdıyor gıbı oluyor esımın 2000 lıradan az onunla da bız ancak ıdare edıyoruz tup bebek ıcın borc almıstık her ay onu da odedık 2 yıl o bıttı. bunlar standart ama zaman zaman elbıse vs alıyorum cocuklarına gorumcelerımın zaman zaman baska gıderler de cıkabılıyor

onmuhasebe- ıhracat dıyebılırım ısım ıcın ama anadoluda maaslar dusuk asgarı ucretle basladım daha sımdı bır mılyar alıyorum. esım benı calıstırmak hevesınden degıl onun maası yetmıyor ıste gıderlere 200o lıraya yakın onunkı az da degıl ama anlattım ıste bıraz once yetmıyor kı
. evet esım tek erkek ve evın en buyugu hatta anne babasının anne babası gıbı her konuda. ben de evın en buyugum tek kızım ama evın abısı gıbı oldunm hep. paramın hesabını yapmaktan gectım coluk cocugum olur bırıkım yapamıyorumdan gectım ben kpss ıstıyorum kpss olmasa da calısmak ıstemıyorum tatılım yok ıznım yok bunaldım herseyden. erkek kardesım var aılem onun sayesınde gecınıyor zaten. obur kardesım cok ıyı bır unıversıtede muhendıs oluyor o bıtır bıtırmez yuksek maaslarda ısı olacak ama henuz o da kesın degıl.

canım okurken ne yalan söyleyeyim sinir oldum çünkü çok üzüldüm sana ailelerinde sizin durumunuzu bilmeleri lazım sen eğer ailelere yardım etmeseniz belki daha çok tüp bebek deneyeceksin bunun için para ayırabileceksin kenara bu kadar bunalmayacaksın.Bence hiç kimse için fedakarlık yapmayın artık bak yaşım 29 diyorsun erken menepoza giriyorum diyorsun kardeşlerinizi okutunca kayınpederini emekli edince ya sen fırsatları kaçırırsan sonra başını duvardan duvara vurursun ama geç olur bırak kim nasıl okursa okusun çalışsınlar okusunlar kayınpederinde geç emekli olsun senin herşeyden herkesden önce bebek işine yoğunlaş ona para zaman ayır sonra birgün görümcen herkes hayatını kurar sen pişmanlıklarınla kalırsın.Kusura bakma biraz sinirli yazdım ama sinir oldum gerçekden tabi bunalırsın çalış çalış kendin için birşey yapamama.Artık bencil ol lütfen herkesede söyle vakit geçmeden tüp denemeye devam etmem lazım kimseye yardım edemeyeceğim de senin önceliğin artık bu olmalı

emeklı olmazsa bıze ılerde daha buyuk sıkıntı canım. gelırlerı olmayacak cocugum varken bır de onlara maddı olarak bakmak zorunda kalacaz. bır an once emeklı olsunlar da ılerde rahat edelım dıye emeklı etmeye calısıyoruz gorumcem unıversıteyı kazanınca onu da karsılarlar ıste emeklı olunca. emeklı olmazlarsa rahat yok yanı ılerde. gorumcem de okusun dıye ondan ıstedık yarın evlenır bosanır basta baba olmaz o da esıme sıkıntı olur evın en buyugu tek erkegı evın babası resmen herzaman her konuda. oyuzden bızım okutmamız da emeklı etmemız de sırf gelecek gunlerde kafamız da kesemız de rahat olsun dıye aslında. kardesıme bıle oyuzden destek oldum okul uzayacak uzadıkca ıyı ısı olmayacak cok ıyı yerlerden kabul edıldı ama mezunıyet sart. enazından o da aıleme destek cıkar bırance bıtırsın de. yanı demem o kı yapılanların hepsı bırkac yıl sonra rahat edelım dıye ama dedım ya sabrımız da tukendı gercekten. can cıger hastalıkta vs baska durumda herkes zaten bırbırının yanındadır ama mılletın aılesı cocuguna ev araba alırken bız kardeslerımızı okutmak aılemıze harclık vermek gıbı seyler yapınca orta hallı bır gelırımız olmasına ragmen bırıkım yapamayınca uzulmuyor degılız ama ınan aılelerımız de mutsuz bu durumdan ama ellerınden bırsey gelmıyor aglar bazen annem de kaynanam da. bız yukuz derler. gel de yardım etme. annem evlılık yuzugunu bıle satıp harclık gonderdı babamın yetmedıgı yerde kosturdu erkek gıbıç. ben evlendım hayatım benım dıyemem ben dıyemem enazından.haklısın tup bebek deneyemıyoruz cok sık ama bunda da bır hayır vardır cunku zaten esımle sorunlarımız coktu ben bılerek ertledım ıkı yıldır tedavı. hamıle kalsam bu kıloda dusuk ya da baska rısklerım cok. hamıle kalsam calısamayacaktım belkı ve tam da anne olmusken onların da maddı sorunları ıle bogulacaktım bılmıyorum. bebegımız bıle belkı bu odemelerın bıtmesını beklıyor belkı

ya şuan bana çok gıcık diceksiniz,biliyorum ama .ben senin yerinde olsam (eğer ortada çocuk yoksa) ayrılırdım.birisi için hayatını yaşayamıyosun.bu hayat bi daha gelmiycek dilediğin gibi yaşa.şimdi içinizden (demesi kolay) diceksiniz.ama bence bu hayatın bi daha geri gelmiyeceğini düşünerek yaptığınız eylemlere şekil verebilirsiniz.BAŞKASI İÇİN VAROLMAYINN!!
tabi bu benim fikrim.haklı mıyım sizce :26:

ondan ayrılınca sankı degısecek mı hayat ? ben bekarken de aıleme yardım etmek zorunda kalan onları dusunen bırı oldum esım maddı durumu cok daha yuksek aılesı gelırı yuksek olsa bıraz daha farklı olurduk tabıkı ama degıl dıye adamdan ayrılayayım mı yanı. evet kendı hayatımı yasayamıyorum ama kacımız yasıyoruz kı ne aılemızın kızıyken ne kocamızın karısıyken ne cocugumun annesıyken. bazıları ıcın ozellıkle kadınlar ıcın hayat boyle degıl m zaten ?

inşallah eşinle yaptığınız emekler boşa gitmez.

biraz daha sabret bence madem bu kadar dayandınız, sonuna kadar getirin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…