• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışma Koşullarımız..

Evet stajyer alsınlar yanınıza. En mantıklısı bu.
Artık çalışanlar talep ediyor işverenler öyle düşünüyor. Siz de konuşun talep edin. Mutlu olamadığınızı bir gün patlamaktan korktuğunuzu söyleyin ama tehditkar veya olumsuz olmayın negatif bir enerji vermeyin.
Siz de bir parçasısınız o iş hayatının. Sadece para verip çalıştırdıkları biri olarak görmemeliler sizi. Bilmiyorlarsa da öğrensinler.

Bence her şeyi denemeden işten de çıkma. Stajyer alsınlar veya iş saatlerinde/maaşında düzenlemeye gitsinler.

Merhaba arkadaşlar, nasıl şartlarda, nasıl yerlerde çalışıyorsunuz? Ne şartlar da çalışamaz, kaldıramazdınız gerçekten merak ediyorum?

Kendi durumumdan bahsetmem gerekirse;

Müdürüm 29 yaşında genç bir mali müşavir çalıştığım yerde 2 şirket var biri inşaat malzemeleri, biri medikal ürünlerin satışı üzerine 4 patronum var anlayacağınız. Müdür olacak adam her şeyi bana yıktı resmen, hem ön, hem genel muhasebe de etkin bir rolüm var.

İnanın hiç oturmuyorum şu konuyu bile parça parça yazdım. Diğer şirketin patronu geliyor başka bir şey istiyor. Şantiye ustaları geliyor işe giriş var işten çıkış var. Pazarlamacısı geliyor ona ekstre buna ekstre ve benim şuan da Ba Bs formlarını yetiştirmem gerek. Daha bir de 6 klasör faturanın tek tek mahsup fişlerini yazdıracağım. Güya entegreli çalışacaktık, onun entegre anlayışı onu yap, şuna başla, şunu 2 günde bitir, bunları kaldır, tak ve ver' den ibaretmiş...:KK43:

Hal böyle olunca benim bir günüm değil her günüm koşturmaca. Bir diğer sıkıntı giriş saatlerim belli ama çıkışım hafta içi 7-8 bir de 40 dk yol sürüyor eğer trafik yoksa! Cumartesi 2 demişti hiç 2 de çıkmadım. Genel de 3- 4 civarı çıkabiliyorum. Hatta bir kere 6 da çıktım ağlaya ağlaya eve geldim. Ev temizlik bekliyor, ben dinlenmek istiyorum..

Diyeceksiniz ki baştan kabul etmeseydin. Böyle konuşmamıştık ama, akşam 6, cumartesi 2 demişti. Birlikte, entegreli çalışacağız demişti. Ama onun entegre anlayışı sırada şu var, bundan sonra bunu yapacaksın' dan ibaretmiş. Hiç bir şey konuştuğumuz gibi değil.

Diğer taraftan para kazanmak kolay mı diyorum? Ben mi beceremiyorum diye kendime kızıyorum ama sabah 9 akşam 6, cumartesi günleri tatil olan eşimi görünce, yok benim dayanamamam gayet normal diyorum..:KK14:
özel sektr

maaş ne kadar?özel sektör hep böyle, hele aile şirketleri hep böyle çlışır.biraz daha kurumsallaşmaya yüz tutmuş firmalar h.sonu tatil diyebiliyor ama c.tesi hep çalışılır.

Evet ama bir kaç mesaj yukarıda bahsetmiştim eşim! Hep böyle şeylere beni mecbur eden maalesef, iş bulamadıkça gel diyene gitseydin diyor. Hoş, burada yaşadıklarım konuşulanlarla alakasız yani bir kabul etme durumu yok ama, girdikten sonra da çıkmamı değil, bir şekilde idare etmemi istiyor. Bende çok iş değiştirdiğim için kendimi kötü hissediyorum bu sefer, sanki problem bendeymiş gibi hissetmeye başlıyorum.

Kendisi işletme mezunu, 6 senedir aynı firmada daha yeni maaşına eh işte denebilecek iyileştirme yapıldı. Orada kalmasının sebebi ise kimse fazla vermiyor, 200 lira fazlası için köpek gibi çalıştıracaklar, buraya alıştım, rahatım diyordu. Saatleri de belli cumartesi günleri de çalışmıyorlar.

Ama bana gelince maalesef böyle oluyor. Kendisi rahatını düşünürken bana gelince kolay iş yok, her yer böyle oluyor. Profesyonel olmadığımı söylüyor işi işte bırakmıyor muşum. Böyle yani, ne yapacağımı şaşırmış durumdayım..
eşinin cumartesi tatil olupta senin cumartesi yeri geldiğinde 6 ya kadar çalışman en berbat şey sanırım.
ben 2 ye kadar çalıştığım zaman bile evime gitsem diye gözüm düşerdi
seni çok iyi anlıyorum tatlım. yaklaşık 3 senedir bana adam gibi bi patron ve iş gelmedi sabret.
inşallah burası düzelir veya başka bi iş bulursun kendine

Tecrübem var elbette ama o iş bulma süreci beni düşündüren ve bir de eşimin tekrar başlayacak baskıları tabii, hoş böyle de olmuyor konuşacağım yine birazdan..:KK14:
eşin sana ne hakla baskı yapıyor ben onu anlamadım cnm.
bebek oluncada mı böyle olacak.
Yanlış anlama yani çok garip bu durum.

eşin sana ne hakla baskı yapıyor ben onu anlamadım cnm.
bebek oluncada mı böyle olacak.
Yanlış anlama yani çok garip bu durum.

Saçma olan o bu sefer bebek olursa da eşimin imkanlarına ayak uyduracağım. Beni boğan da bu zaten, kendimi de yırtsam uzun vadede bir çözüm değil, anlık. Şimdi de sıkıntı, sonrası da.

Evet stajyer alsınlar yanınıza. En mantıklısı bu.
Artık çalışanlar talep ediyor işverenler öyle düşünüyor. Siz de konuşun talep edin. Mutlu olamadığınızı bir gün patlamaktan korktuğunuzu söyleyin ama tehditkar veya olumsuz olmayın negatif bir enerji vermeyin.
Siz de bir parçasısınız o iş hayatının. Sadece para verip çalıştırdıkları biri olarak görmemeliler sizi. Bilmiyorlarsa da öğrensinler.

Bence her şeyi denemeden işten de çıkma. Stajyer alsınlar veya iş saatlerinde/maaşında düzenlemeye gitsinler.

Hiç bir şey yapmazlar arkadaşlar, daha önce ki kız hem sekreterlik, hemde benim yaptığım işi yapmaya çalışıyormuş burada ve yanlışları olduğundan yanına bir eleman almak yerine çıkarmışlar kızı, sonra da beni ve sekreteri almaya karar vermişler. Ben kaldıramıyorum bilmiyorum kaldıran insanlar nasıl dayanıyor?

Saçma olan o bu sefer bebek olursa da eşimin imkanlarına ayak uyduracağım. Beni boğan da bu zaten, kendimi de yırtsam uzun vadede bir çözüm değil, anlık. Şimdi de sıkıntı, sonrası da.
anladım peki cnm. Peki siz bu aldığınız maaşları bi kredi vs. birşeye ödüyormusunuz.
Sadece eşinin maaşı yetmiyormu size.

Çok boş zamanın var ve herkes tek kendi iş veriyor sanıyor heralde, başın çok olması da kötü.. Angarya işler bir de...
Şuan ben de çok muzdaribim iş konusunda üstüne bu konuyu gördüm.. Koştur dur bir şey aksasın uyarıdır bilmem nedir..
Haksızlık...
Allah yardımcımız olsun.

Kdv kontrolünü ben yapıyorum, BA BS mutabakatlarını da, cari mutabakatları da, giderleri ben işliyorum, işçi giriş ve çıkışları, alış faturaları bende, tüm evrakların mahsuplarını yazdırıyorum. Muhasebesel anlam da (ekstre, bakiye) bunlarada ben cevap veriyorum, diğer firmanın faturalarını da ben kesiyorum üzerine işimin içinde bir de angarya işler, iş yetişmiyor ve bu seferde ben erken çıkamıyorum haliyle.

anladım peki cnm. Peki siz bu aldığınız maaşları bi kredi vs. birşeye ödüyormusunuz.
Sadece eşinin maaşı yetmiyormu size.

Yetmiyor, eşime kızıyorum çünkü lüksünü bozmak istemediğinden yetmiyor. 200 lira fazla alacak diye ne gerek varmış düzenini bozmaya? 6 yıldır düzenini bozmadı ama bir yere de gelemedi. Aynı seviye de çalışmaya devam ediyor. Onun maaşı yıldan yıla 100-200 tl artacak diye ben şimdi bu şartlarda çalışacağım, masraf yaparken dikkatli olacağım, bebek olursa eşimin koşullarına ayak uydurmak zorundayım. Yani hep ben, hep ben. Fedakarlığı hep ben yapmak zorundayım.

Aslında en mantıklısı o işten çıkmak 4000 tl alıyorsa o işin hakkını versin , çıkmamakta neden
ısrar ediyorsun anlamadım yaşlı elemanıda sonradan kimse almıyor haberin olsun evde olsan iş arama vaktin çok fazlada olur

Yetmiyor, eşime kızıyorum çünkü lüksünü bozmak istemediğinden yetmiyor. 200 lira fazla alacak diye ne gerek varmış düzenini bozmaya? 6 yıldır düzenini bozmadı ama bir yere de gelemedi. Aynı seviye de çalışmaya devam ediyor. Onun maaşı yıldan yıla 100-200 tl artacak diye ben şimdi bu şartlarda çalışacağım, masraf yaparken dikkatli olacağım, bebek olursa eşimin koşullarına ayak uydurmak zorundayım. Yani hep ben, hep ben. Fedakarlığı hep ben yapmak zorundayım.
ahhh ahh neden hep kadınlarki
ben anlamıyorum senin yazdıklarını hepsini okudum bence sende bi sorun yok sorun eşinde.
200 tl azmı gider bi mutfak alışverişini yaparsın.
Senin bi an önce iş değiştirmen gerekli.
internet sitelerinde ilanlar var cnm özelden yazarım ordan buluruz iş.
Daha şimdiden yetmiyorsa maaş bebek olunca napıcaksınız bilmiorum

Bekar gitme ihtimali yok. 27 yaşında ve 5 senedir burada ve 4.000 tl maaş alıyor özel sektörde
Yazıklar olsun banada. 8yıl bir fiil çalıştıgım firmada. Kendimi ne patroncuk sandım nede maaşım 4bindi :KK67::KK67:
Yeminle kendimi tokatlıcam şimdi :KK67:

Pcen ona baksada yavaş yavaş yapmaya çalış bence bilerek. Ne kadar seri olursan o kadar kötü.
Çünkü ne kadar konuşursan konuş orda at koşturan sadece sen olucaksın.
Herkes kendini sağlama almış bi havadalar çünkü.

Patron nerelerde?

Büyük işyerlerine girmeye bak en çok ezen ufak aile şirketleri , aile şirketlerinden uzak dur ,

15 yıl boyunca özel sektörde birçok iş yerinde çalıştım,hepsinde cumartesi var ve kurumsal firmaydı,çocuğum oldu eski işim uzakta olduğu için dönmedim iyikide dönmemişim,şuan memur dan bir farkım yok sabır la bekledim cumartesimin olmayacağı sabit bir saatte girip çıkacağım iş yerini çok bekledim inanki,ama bazı şeyler de insanın elinde ,şartları çok zorlamamak lazım sonuçta huzur çok önemli evden çok işyerinde vakit geçiriyorsun ,huzurunda yoksa kendini heba etmeye gerek yok,kesinlikle 30 kişiden fazla çalışanı olan yerler tercih edin,yıllarınızı geleceği olmayan bir yerde geçirmeyin derim.çoğu özel sektörde cumartesi var ama sabit bir çıkış saati olur en azından .

Kdv kontrolünü ben yapıyorum, BA BS mutabakatlarını da, cari mutabakatları da, giderleri ben işliyorum, işçi giriş ve çıkışları, alış faturaları bende, tüm evrakların mahsuplarını yazdırıyorum. Muhasebesel anlam da (ekstre, bakiye) bunlarada ben cevap veriyorum, diğer firmanın faturalarını da ben kesiyorum üzerine işimin içinde bir de angarya işler, iş yetişmiyor ve bu seferde ben erken çıkamıyorum haliyle.

Ya kurumsal bir sirkete girmek lazim ya da devlet.. Bunlar disinda ozel sektorun geneli bu anladigim kadariyla, daha makulu vardir sadece.
Konusmaniz lazim gibi gorunuyor yoksa bi yerden sonra dayanamayacaksiniz siz de zaten. Ben de denicem su sira.

Ya kurumsal bir sirkete girmek lazim ya da devlet.. Bunlar disinda ozel sektorun geneli bu anladigim kadariyla, daha makulu vardir sadece.
Konusmaniz lazim gibi gorunuyor yoksa bi yerden sonra dayanamayacaksiniz siz de zaten. Ben de denicem su sira.
sende mi muhasebe :KK57::KK57:
Burdakilerin hepsi sanırım muhasebeci.
senin neyin var kuzum

Neden siz fedakarlık yapmak zorunda kalıyorsunuz anlamadım?
Böyle konuları okuyunca eski sevgililerime ne kadar haksızlık yapmışım diyorum ki bu sizin eşiniz.
İlla çalış diye trip yapacak bir erkek hem de eşim tavrım sizinki kadar iyi niyetli olmazdı sanırım.
Mesai saatlerinden ziyade o işyerinde mutlu olmanız önemli.
Benim giriş çıkış saatim şimdilik normal ama mutlu da değilim açıkçası.

Neden siz fedakarlık yapmak zorunda kalıyorsunuz anlamadım?
Böyle konuları okuyunca eski sevgililerime ne kadar haksızlık yapmışım diyorum ki bu sizin eşiniz.
İlla çalış diye trip yapacak bir erkek hem de eşim tavrım sizinki kadar iyi niyetli olmazdı sanırım.
Mesai saatlerinden ziyade o işyerinde mutlu olmanız önemli.
Benim giriş çıkış saatim şimdilik normal ama mutlu da değilim açıkçası.
mesaii saatleriniz nedir.
cumartesi çalışıyormusunuz

Merhaba arkadaşlar, nasıl şartlarda, nasıl yerlerde çalışıyorsunuz? Ne şartlar da çalışamaz, kaldıramazdınız gerçekten merak ediyorum?

Kendi durumumdan bahsetmem gerekirse;

Müdürüm 29 yaşında genç bir mali müşavir çalıştığım yerde 2 şirket var biri inşaat malzemeleri, biri medikal ürünlerin satışı üzerine 4 patronum var anlayacağınız. Müdür olacak adam her şeyi bana yıktı resmen, hem ön, hem genel muhasebe de etkin bir rolüm var.

İnanın hiç oturmuyorum şu konuyu bile parça parça yazdım. Diğer şirketin patronu geliyor başka bir şey istiyor. Şantiye ustaları geliyor işe giriş var işten çıkış var. Pazarlamacısı geliyor ona ekstre buna ekstre ve benim şuan da Ba Bs formlarını yetiştirmem gerek. Daha bir de 6 klasör faturanın tek tek mahsup fişlerini yazdıracağım. Güya entegreli çalışacaktık, onun entegre anlayışı onu yap, şuna başla, şunu 2 günde bitir, bunları kaldır, tak ve ver' den ibaretmiş...:KK43:

Hal böyle olunca benim bir günüm değil her günüm koşturmaca. Bir diğer sıkıntı giriş saatlerim belli ama çıkışım hafta içi 7-8 bir de 40 dk yol sürüyor eğer trafik yoksa! Cumartesi 2 demişti hiç 2 de çıkmadım. Genel de 3- 4 civarı çıkabiliyorum. Hatta bir kere 6 da çıktım ağlaya ağlaya eve geldim. Ev temizlik bekliyor, ben dinlenmek istiyorum..

Diyeceksiniz ki baştan kabul etmeseydin. Böyle konuşmamıştık ama, akşam 6, cumartesi 2 demişti. Birlikte, entegreli çalışacağız demişti. Ama onun entegre anlayışı sırada şu var, bundan sonra bunu yapacaksın' dan ibaretmiş. Hiç bir şey konuştuğumuz gibi değil.

Diğer taraftan para kazanmak kolay mı diyorum? Ben mi beceremiyorum diye kendime kızıyorum ama sabah 9 akşam 6, cumartesi günleri tatil olan eşimi görünce, yok benim dayanamamam gayet normal diyorum..:KK14:

canım benim annem de babam da muhasebeci hatta annem bağımsız denetçi mali müşavir. bu denetçilik mevzu olana kadar ki son 2-3 senedir var ondan önce gecesi gündüzü yoktu.. öyle saatlerim belli olsun plan yapayım yılda haftalık tatillere gideyim felan hiç bilmediler.. geleceğin ve yaşantın bu.. memnun olmayacaksan bu mesleğe devam etmeyeceksin.. maalesef şartları böyle..

Back
X