• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışma Koşullarımız..

Bana sabah 8:30-akşam 6 cumartesi 12-1 arası yeterdi, fazlasında gözüm yok..:KK51:

Şaka bir yana gönül neler istemez ki?:KK43:

Babam iflas ettikten sonra şu 1 sene içinde o kadar yerler gördüm ki, sabah 07:00' de iş başı diyen, cumartesi tam gün, hemde bugünün asgari ücretine, 2 yıl deneyimli, şu muhasebe programını iyi derecede bilen bir de! İnsanlar şaşırmış resmen..:KK14:
insan neleri istemiyorki dediğin gibi ben cumartesi full çalışıyordum.
ordan ayrılmak zorunda kaldım. 2 ye kadar sonra 1 şimdi ise hiç çalışmıyorum.
bunlar olana kadar 4 senem geçti neler çektim.
iş ararken özelllikle 1000 tl maaş veriyor adam neyine yetiyorki
program isteyen onu bilcen bunu bilcen hangisini öğrenelim biz
10 yıl deneyim isteyen var.Allahım en kısa zamanda senınde gönlündekini versin cnm

Tam yanımda, ekranımı görüyor masasında iken, yani oyalanma şansım olmuyor ki..o_O

Hiç bilmiyorum şimdi de cari mutabakatlara başla dedi. Sadece müşterimiz olan 166 tane firma var bunun bir de müşterisi olduklarımız var. Daha 3 kişiyi aradım bakiye de tutmuyoruz, bir de yazılı mutabakat yapmamı istiyor. Muhasebeciler bilir, mutabakatı yapsan forma cevap alamadığın, tekrar tekrar sadece 1 şirketi aradığın çok olur, ki ben şirket sayısını söyledim, ayrıca güncel işler de cabası, sonra nasıl erken çıkabilirim ki?

Bir de burada çalışan bir arkadaş 5 senelik eleman, kendini küçük patron ilan etmiş. Muhasebe müdürü alınınca o da operasyon müdürü olmuş :)

Açıkçası bir yarış halindeler, ben muhasebe bölümüne alınınca şirketin sekreterini özel elemanı olarak sahiplendi. Onun elemanıymış öyle ki bana hiç işin var mı demeden onun biraz işi var telefonu çekersin dedi geçti, yani ben her işe bakan, koşan, yeten ortalık malı..

Sabrım kalmadı artık gerçekten..
bende muhasebeciyim tatlım senin gibi.
bir an önce ciddi bi şekilde söylemen gerekiyor.
yanına birini alsınlar.
glirsem oraya onları parçalarım heeee :KK62::KK62:

özel sektör resmen insanı sömürüyor. Allah yardımcın olsun.
şayet çocuk yoksa ve para ihtiyacın yoksa acil olarak, kpss diyorum başka da birşey demiyorum.

Baştan tüm işleri bir kere yaptinmi bitti Bide saatte taviz vermissin benim de çok başıma geldi ayni seyler kurumsal olmayinca cok zor özel sektör yedi bitirdi bizi konusmayi deneyin kim yetkiliyse alsinlar 1 eleman daha ses cikarmazsan isin zor

Benim en büyük sorunum eşim maalesef ki, aradım anlattım ben yapamıyorum, çıldıracağım başımda bir kişi yok, herkes bir şey istiyor ve ben yetişemiyorum diye ama nafile, sekreter sekreter değil, kızın özel sekreteri, onun elemanıymış e bende senin elemanın değilim? Eşim konuş çözüm getirelim de buraya diyor. Çözüm gelmeyeceğinden adım gibi eminim, ama böyle desem tamam smuwila nasıl istersen öyle yap, bir şey demiyorum diyecek ama sonu trip..

Eşim 6 yıldır aynı firmada ve Ocak ayına kadar 1.800 TL alıyordu. İşletme Fakültesini bitirdi. Yaşı da 30' a dayandı. 2-3 sene öncesinden bugüne kadar gerek arkadaş ortamında gerekse birebir çok konuştum başka iş bakması açısından ama her seferinde '' iş bulmak kolay değil, şimdi burası rahat, 300 lira fazla alacağım diye başka yerler de köpek gibi çalıştıracaklar, misal 3 ay sonra, 5 ay sonra o kadar olacak zaten '' dedi durdu. Belki başlangıç o, ama ilerisi daha iyi olacaktı?

Kendisi rahatını bozmadı, ama ben köle misali..:KK14:

Merhaba arkadaşlar, nasıl şartlarda, nasıl yerlerde çalışıyorsunuz? Ne şartlar da çalışamaz, kaldıramazdınız gerçekten merak ediyorum?

Kendi durumumdan bahsetmem gerekirse;

Müdürüm 29 yaşında genç bir mali müşavir çalıştığım yerde 2 şirket var biri inşaat malzemeleri, biri medikal ürünlerin satışı üzerine 4 patronum var anlayacağınız. Müdür olacak adam her şeyi bana yıktı resmen, hem ön, hem genel muhasebe de etkin bir rolüm var.

İnanın hiç oturmuyorum şu konuyu bile parça parça yazdım. Diğer şirketin patronu geliyor başka bir şey istiyor. Şantiye ustaları geliyor işe giriş var işten çıkış var. Pazarlamacısı geliyor ona ekstre buna ekstre ve benim şuan da Ba Bs formlarını yetiştirmem gerek. Daha bir de 6 klasör faturanın tek tek mahsup fişlerini yazdıracağım. Güya entegreli çalışacaktık, onun entegre anlayışı onu yap, şuna başla, şunu 2 günde bitir, bunları kaldır, tak ve ver' den ibaretmiş...:KK43:

Hal böyle olunca benim bir günüm değil her günüm koşturmaca. Bir diğer sıkıntı giriş saatlerim belli ama çıkışım hafta içi 7-8 bir de 40 dk yol sürüyor eğer trafik yoksa! Cumartesi 2 demişti hiç 2 de çıkmadım. Genel de 3- 4 civarı çıkabiliyorum. Hatta bir kere 6 da çıktım ağlaya ağlaya eve geldim. Ev temizlik bekliyor, ben dinlenmek istiyorum..

Diyeceksiniz ki baştan kabul etmeseydin. Böyle konuşmamıştık ama, akşam 6, cumartesi 2 demişti. Birlikte, entegreli çalışacağız demişti. Ama onun entegre anlayışı sırada şu var, bundan sonra bunu yapacaksın' dan ibaretmiş. Hiç bir şey konuştuğumuz gibi değil.

Diğer taraftan para kazanmak kolay mı diyorum? Ben mi beceremiyorum diye kendime kızıyorum ama sabah 9 akşam 6, cumartesi günleri tatil olan eşimi görünce, yok benim dayanamamam gayet normal diyorum..:KK14:

is degistirmek icin arayislara baslayin bence cumartesi insanin calistirilmaya zorlanmasi normal degil. Baska islere bakin.

Baştan tüm işleri bir kere yaptinmi bitti Bide saatte taviz vermissin benim de çok başıma geldi ayni seyler kurumsal olmayinca cok zor özel sektör yedi bitirdi bizi konusmayi deneyin kim yetkiliyse alsinlar 1 eleman daha ses cikarmazsan isin zor

Herkes o saatte çıkınca ben gidiyorum diyemedim, elimde işte vardı belki anlık bir yoğunluk zannettim. Ama müdür bankaya gitti, gelsin kesinlikle konuşacağım. Hatta ben eşimin dediği gibi çözüm odaklı değil, direkt iş bitirme odaklı konuşacağım. Konuşmama rağmen saat gibi basit bir konuda bile çözüm gelmediyse, buna hiç gelmez. Zaten normalde ben hem sekreter, hem muhasebe elemanı diye alınmışım işe başlamadan 1 gün önce müdür bana özel bir eleman lazım deyip sekreteri almışlar buraya, yani 3. bir eleman mümkün değil gibi görünüyor.

Bana koyan aslında 1 senedir hep şansımın kötü gitmesi. Bir yere girdim olmadı, 2. yer iyidi iflas etti. 3. şirket aynı böyle sabah 7:30 akşam 6:30-7 gibi. Cumartesi tam çıkacağım dersin patron bir iş kitler akşama zor çıkarsın. Zaten ben oradan sonra çok inceledim, çok iş görüşmesine gittim iyisini, şartlarıma uyanı bulabilmek için.

Burası da bana baştan saati bu da oluyor, şu da oluyor deseydi kabul etmezdim ki? İlk gün eve baş ağrısıyla gittim, gelir gelmez takılması gereken bir yığın evrak yıktı önüme, işlemiş sadece o sabah 8:30' dan 12:00 ye kadar sadece evrak ayırdım gideri ayrı, şantiyesi ayrı, alışı ayrı. Hadi dedim birikmiş, e sonuçta onu da tanımaya başladım artık, al ver yap getir, işle, bunları dosyaya kaldır, işe giriş gelmiş yap, çıkış gelmiş yap, bana şu evrağı bul, tara, bu çekin fotokopisini al. 3 klasör alışı da ben işleyeceğim bunu da öğrendikten sonra bunun arkası gelmez, ben bir şekilde yetiştirdikçe, altından kalkmaya çalıştıkça daha fazlasını yükleyecek diye düşünüyorum..
2 KİŞİNİN İŞİNİ YAPIYORSUNUZ SUAN

2 KİŞİNİN İŞİNİ YAPIYORSUNUZ SUAN

Evet ama bir kaç mesaj yukarıda bahsetmiştim eşim! Hep böyle şeylere beni mecbur eden maalesef, iş bulamadıkça gel diyene gitseydin diyor. Hoş, burada yaşadıklarım konuşulanlarla alakasız yani bir kabul etme durumu yok ama, girdikten sonra da çıkmamı değil, bir şekilde idare etmemi istiyor. Bende çok iş değiştirdiğim için kendimi kötü hissediyorum bu sefer, sanki problem bendeymiş gibi hissetmeye başlıyorum.

Kendisi işletme mezunu, 6 senedir aynı firmada daha yeni maaşına eh işte denebilecek iyileştirme yapıldı. Orada kalmasının sebebi ise kimse fazla vermiyor, 200 lira fazlası için köpek gibi çalıştıracaklar, buraya alıştım, rahatım diyordu. Saatleri de belli cumartesi günleri de çalışmıyorlar.

Ama bana gelince maalesef böyle oluyor. Kendisi rahatını düşünürken bana gelince kolay iş yok, her yer böyle oluyor. Profesyonel olmadığımı söylüyor işi işte bırakmıyor muşum. Böyle yani, ne yapacağımı şaşırmış durumdayım..

Tecrübeliysen daha iyi şartlarda iş bulurusn ama değişimden korkuyor gibisin cesur olman gerek
Tam yanımda, ekranımı görüyor masasında iken, yani oyalanma şansım olmuyor ki..o_O

Hiç bilmiyorum şimdi de cari mutabakatlara başla dedi. Sadece müşterimiz olan 166 tane firma var bunun bir de müşterisi olduklarımız var. Daha 3 kişiyi aradım bakiye de tutmuyoruz, bir de yazılı mutabakat yapmamı istiyor. Muhasebeciler bilir, mutabakatı yapsan forma cevap alamadığın, tekrar tekrar sadece 1 şirketi aradığın çok olur, ki ben şirket sayısını söyledim, ayrıca güncel işler de cabası, sonra nasıl erken çıkabilirim ki?

Bir de burada çalışan bir arkadaş 5 senelik eleman, kendini küçük patron ilan etmiş. Muhasebe müdürü alınınca o da operasyon müdürü olmuş :)

Açıkçası bir yarış halindeler, ben muhasebe bölümüne alınınca şirketin sekreterini özel elemanı olarak sahiplendi. Onun elemanıymış öyle ki bana hiç işin var mı demeden onun biraz işi var telefonu çekersin dedi geçti, yani ben her işe bakan, koşan, yeten ortalık malı..

Sabrım kalmadı artık gerçekten..

Tecrübeliysen daha iyi şartlarda iş bulurusn ama değişimden korkuyor gibisin cesur olman gerek

Tecrübem var elbette ama o iş bulma süreci beni düşündüren ve bir de eşimin tekrar başlayacak baskıları tabii, hoş böyle de olmuyor konuşacağım yine birazdan..:KK14:

Eşinlede bu iş durumlarını konuşma o seni suçlayacak çözüm için odaklan
Evet ama bir kaç mesaj yukarıda bahsetmiştim eşim! Hep böyle şeylere beni mecbur eden maalesef, iş bulamadıkça gel diyene gitseydin diyor. Hoş, burada yaşadıklarım konuşulanlarla alakasız yani bir kabul etme durumu yok ama, girdikten sonra da çıkmamı değil, bir şekilde idare etmemi istiyor. Bende çok iş değiştirdiğim için kendimi kötü hissediyorum bu sefer, sanki problem bendeymiş gibi hissetmeye başlıyorum.

Kendisi işletme mezunu, 6 senedir aynı firmada daha yeni maaşına eh işte denebilecek iyileştirme yapıldı. Orada kalmasının sebebi ise kimse fazla vermiyor, 200 lira fazlası için köpek gibi çalıştıracaklar, buraya alıştım, rahatım diyordu. Saatleri de belli cumartesi günleri de çalışmıyorlar.

Ama bana gelince maalesef böyle oluyor. Kendisi rahatını düşünürken bana gelince kolay iş yok, her yer böyle oluyor. Profesyonel olmadığımı söylüyor işi işte bırakmıyor muşum. Böyle yani, ne yapacağımı şaşırmış durumdayım..

Eşinlede bu iş durumlarını konuşma o seni suçlayacak çözüm için odaklan

Eleman alınmaz, biri müdür diğeri şirkete 5 senesini verdiği için kendini küçük patron sayan bir kız, müdüre söylesem o bir şey diyemeyecek şimdi ona, ikisi de birbiriyle iyi geçinmek zorunda, bu sefer ben ya kabul edeceğim bu şartları ya da çekip gideceğim. Yine konuşacağım tabii, ama şikayet gibi algılayacak eminim ki..

Bacım sen yaşarken ölmuşsun resmen . Öyle çalışma saati mi olur. Resmen muhasebeci değil köle almışlar.

kendini küçük
patron sayan bir kız, bekar mı evli mi ,hamile mi ,yani gitme ihtimali var mı acaba?

Ooo çok mu iyi niyetlisiniz , saf mısınız anlamadım. Asgari ücret bile 1300 Tl iken çalıştığınız rakam gülünç. Hepsini geçtim sigortasız eleman çalıştırmak da kanunen yasak. Evet piyasa kötü, iş bulmak zor ama burada kendinizi sönürtmeyin derim.

Lütfen yanlış anlamayın beni. Asla kırmak istemem. İş saatleriniz evet çok kötü. Muhasebede kaçıncı yılınız? Benim 9. Yılım ben de yeni müşavirim. Size yemin ediyorum ilk 5 yıl oturmadım doğru dürüst. Sabahtan akşama kadar ayakta fotokopi çektiğim günler oldu. Sonraki 2 yıl da o tarz işler yapmasam da gece yarılarına kadar çalıştım. Şu son 2 yıldır artık kolay kolay sizin saydığınız işlerle ilgilenmiyorum. 2 tane yardımcım var açıkçası onlardan istiyorum bazı şeyleri. Çok çalışıyor o arkadaşlar da ama sizin saydıklarınızı yapmasam da daha ağırları üstümde ve çok ayakta dolanmayı gerektirmeyen ama yine geç saatlere kadar çalıştıran... Yani demek istediğim kademeli bu işler. O müşavirin de çok işi var ve çok sürünmüştür o da. Ben de 29 yaşındayım bu ara. Eminim yardımcı arkadaşlarım da bana küfür ediyorlardır :)) ama size tavsiyem asla cumartesi günü çalışma olayını kabul etmeyin.

He bu arada bizim kızlar lise mezunu ve 1600 alıyorlar. Köle olmuşsunuz o zaman :(

Çok boş zamanın var ve herkes tek kendi iş veriyor sanıyor heralde, başın çok olması da kötü.. Angarya işler bir de...
Şuan ben de çok muzdaribim iş konusunda üstüne bu konuyu gördüm.. Koştur dur bir şey aksasın uyarıdır bilmem nedir..
Haksızlık...
Allah yardımcımız olsun.

Back
X