• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışma Koşullarımız..

sekiz firma var bunyemde angarya isler cabasi
sizden tek farkim ctrsi tatilim
boguldugum anlar oluyor ama bakmak zorunda oldugum evim ve kizim geliyor aklima ..ya sabir cekip oturuyorum

sizi çok fazla sömürüyorlar gibi geldi bana.

tasarımcıyım sabah 8 akşam 6 cumartesi pazar tatil.

işim harici en ufak bir iş söyleyemezler söyleselerde yapmam zaten.
kurumsal büyük bir şirketteyim kimsenin hakkı yenmez haftalık saati geçiremezler işçilerin mesai paraları verilir. sıkıntı çıkmaz çünkü bilindik bir holdinge bağlıyız.

hep söylüyorum daha önce küçük kişi şirketlerinde çalıştım iliğime kadar sömürdüler bundan sonra gerekirse işsiz kalırım ama şahış şirketlerine girmem.

bence yetkili kişi ile görüşüp iş yükünüzü hafifletin.

Şunu unutma hiçbirşey senden önemli değil, ne demek uykularım kaçıyor konuşamıyorum
Ortada bir haksızlık var ,sağlığınız, sorumlu olduğunuz bir ev var
7-8 gibi çıkıştan bahsediyorsunuz.... Yapmayın, konuşun ki sizi kendine güvenmeyen biri bilmesinler.

Özel sektörün ciğerini sökmüş biri var karşında. 15 yıldır bu işin içindeyim.

Giriş çıkış saatlerimde sorun yok. Onlar bellidir. Akşam 18:00 oldu mu çıkarım. Ama ctsi 13:00e kadar burada olma psikolojisi beni bitiriyor.

Senin durumunu ele alacak olursak. Şimdi sen işe girerken sana dediklerinden fazla çalışıyorsun bir çeşit fedakarlık ediyorsun ya da ses çıkaramıyorsun. Ancak bu zamanla senin görevin haline gelecek. Ctsi 2 de çıktığın zaman göze batacak. “ne acelesi var” diyecekler ki zaten iş yoğunluğundan çıkamayacaksın.

O yüzden şartları iyi kullanman lazım.

Maaş durumun nasıl? Seni mutlu ediyorsa +1 diyelim ama sanmıyorum.

Bu konuyu konuşmalısın. Konuşmaktan asla çekinme. Doğru cümlelerle kendini ifade etmek sana puan kazandırır kaybettirmez.

Bu tempoya ve iş yükü+ çalışma saatlerine maaşım bence çok çok yetersiz.
Bir kaç kez ben daha söylemeden oturacak, oturacak dedi de, anlamıyorum oturtmaktan kastı ne?
Ayın şu gününe şunu not al, bugüne bunu, asli görevin bu demeler vs..
Amma çok asli görevim varmış benim ya diyemedim
Böyle olacağını bilsem inanın ilk gün kaçardım.

sekiz firma var bunyemde angarya isler cabasi
sizden tek farkim ctrsi tatilim
boguldugum anlar oluyor ama bakmak zorunda oldugum evim ve kizim geliyor aklima ..ya sabir cekip oturuyorum

Bu iki firmanın her türlü gideri, alışı satışı, fotokopi çekmesinden evrak yerleştirmesine kadar bende, ya en azından cumartesi belli olsaydı saatim, iş paylaşımı olsaydı. Bugün 2 saat önce BA BS mutabakatını bitir deyip araya 1 saattir iş sokuyor onu yap bunu ver, şunu yaz. Sonra nasıl bitecek o mutabakat acaba?

sizi çok fazla sömürüyorlar gibi geldi bana.

tasarımcıyım sabah 8 akşam 6 cumartesi pazar tatil.

işim harici en ufak bir iş söyleyemezler söyleselerde yapmam zaten.
kurumsal büyük bir şirketteyim kimsenin hakkı yenmez haftalık saati geçiremezler işçilerin mesai paraları verilir. sıkıntı çıkmaz çünkü bilindik bir holdinge bağlıyız.

hep söylüyorum daha önce küçük kişi şirketlerinde çalıştım iliğime kadar sömürdüler bundan sonra gerekirse işsiz kalırım ama şahış şirketlerine girmem.

bence yetkili kişi ile görüşüp iş yükünüzü hafifletin.

Keşke öyle yerler denk gelse daha ne isteyebilirim ki?
Geliyorsunuz af edersiniz nefes almadan çalışıp çıkacağınıza ne kadar kaldığını bilmiyorsunuz?
Sadece iş için yaşıyorum mesela şuan, eve gidiyorum iş için dinleniyorum bütün gün zaten işteyim.
Hayatım bu kadar..

Yetiştireme ve işten saat 6da çık. Kovarsa da kovsun. Gözünü kararttıysan tabi..

Şunu unutma hiçbirşey senden önemli değil, ne demek uykularım kaçıyor konuşamıyorum
Ortada bir haksızlık var ,sağlığınız, sorumlu olduğunuz bir ev var
7-8 gibi çıkıştan bahsediyorsunuz.... Yapmayın, konuşun ki sizi kendine güvenmeyen biri bilmesinler.

Bana koyan aslında 1 senedir hep şansımın kötü gitmesi. Bir yere girdim olmadı, 2. yer iyidi iflas etti. 3. şirket aynı böyle sabah 7:30 akşam 6:30-7 gibi. Cumartesi tam çıkacağım dersin patron bir iş kitler akşama zor çıkarsın. Zaten ben oradan sonra çok inceledim, çok iş görüşmesine gittim iyisini, şartlarıma uyanı bulabilmek için.

Burası da bana baştan saati bu da oluyor, şu da oluyor deseydi kabul etmezdim ki? İlk gün eve baş ağrısıyla gittim, gelir gelmez takılması gereken bir yığın evrak yıktı önüme, işlemiş sadece o sabah 8:30' dan 12:00 ye kadar sadece evrak ayırdım gideri ayrı, şantiyesi ayrı, alışı ayrı. Hadi dedim birikmiş, e sonuçta onu da tanımaya başladım artık, al ver yap getir, işle, bunları dosyaya kaldır, işe giriş gelmiş yap, çıkış gelmiş yap, bana şu evrağı bul, tara, bu çekin fotokopisini al. 3 klasör alışı da ben işleyeceğim bunu da öğrendikten sonra bunun arkası gelmez, ben bir şekilde yetiştirdikçe, altından kalkmaya çalıştıkça daha fazlasını yükleyecek diye düşünüyorum..

Ben de özel okulda öğretmenlik yaptım. Sartlarin zorluğu sizin dediklerinizin yanina bile yaklaşamaz ama yine de sadece 1 sene sabredip isten ayrıldım. Hic birşey benim ruh ve beden sağlığımdan daha önemli değil çünkü. Varsın evim arabam son model telefonum olmasın zaten onları huzurla kullanamadıktan sonra ne anlamı var ki? Hemen hemen yarı maaşla ücretli öğretmenliğe basladim. En azından günün yarısi benim ve ikide bir emri vaki toplantı bilmemne çıkmıyor. Bir bayan için özellikle evli bayan için bence paradan daha çok boş vakit değerlidir.

Sen eğer bekarsan belki boyle bir ise bir nebze olsa tahammül edilebilir tecrübe kazanmak için. Çünkü cv nde bu kadar çok is değişmen senin için eksi puan olacaktır...

Ben de özel okulda öğretmenlik yaptım. Sartlarin zorluğu sizin dediklerinizin yanina bile yaklaşamaz ama yine de sadece 1 sene sabredip isten ayrıldım. Hic birşey benim ruh ve beden sağlığımdan daha önemli değil çünkü. Varsın evim arabam son model telefonum olmasın zaten onları huzurla kullanamadıktan sonra ne anlamı var ki? Hemen hemen yarı maaşla ücretli öğretmenliğe basladim. En azından günün yarısi benim ve ikide bir emri vaki toplantı bilmemne çıkmıyor. Bir bayan için özellikle evli bayan için bence paradan daha çok boş vakit değerlidir.

Sen eğer bekarsan belki boyle bir ise bir nebze olsa tahammül edilebilir tecrübe kazanmak için. Çünkü cv nde bu kadar çok is değişmen senin için eksi puan olacaktır...

Bekar değilim canım maalesef, zaten bekar olsam bu kadar yorulmazdım eminim ki, işte bizim de elimizi kolumuzu bağlayan ihtiyacımızın olmasıydı..

Bana koyan aslında 1 senedir hep şansımın kötü gitmesi. Bir yere girdim olmadı, 2. yer iyidi iflas etti. 3. şirket aynı böyle sabah 7:30 akşam 6:30-7 gibi. Cumartesi tam çıkacağım dersin patron bir iş kitler akşama zor çıkarsın. Zaten ben oradan sonra çok inceledim, çok iş görüşmesine gittim iyisini, şartlarıma uyanı bulabilmek için.

Burası da bana baştan saati bu da oluyor, şu da oluyor deseydi kabul etmezdim ki? İlk gün eve baş ağrısıyla gittim, gelir gelmez takılması gereken bir yığın evrak yıktı önüme, işlemiş sadece o sabah 8:30' dan 12:00 ye kadar sadece evrak ayırdım gideri ayrı, şantiyesi ayrı, alışı ayrı. Hadi dedim birikmiş, e sonuçta onu da tanımaya başladım artık, al ver yap getir, işle, bunları dosyaya kaldır, işe giriş gelmiş yap, çıkış gelmiş yap, bana şu evrağı bul, tara, bu çekin fotokopisini al. 3 klasör alışı da ben işleyeceğim bunu da öğrendikten sonra bunun arkası gelmez, ben bir şekilde yetiştirdikçe, altından kalkmaya çalıştıkça daha fazlasını yükleyecek diye düşünüyorum..

bak canım bende bir kamu kurumunda muhasebe departmanındayım. burada da iş yükü fazla.
ammaaa ben mesela 3 haftadır tekim iş arkadaşım rahatsız ve benim politikam şudur: bir kişiyle bu iş bu kadar yürür kimse kusura bakmasın. iş yetişmeyince kimse niye yetişmedi diyemez çünkü tek başımayım.
sen de günlük yapabildiğin kadarını yap, sen yapmaya çalıştıkça işin artar unutma. işin vaktinde olması istiyorlarsa yanıma birini verecekler.

Butun muhasebe mudurleri ayni vallahi. Hele de gencmis sizinki. Daha bi egoludur, bir ise elini atmaz eminim. Ama cumartesi bu kadar yogunluk neden? Bizim de haftaici cok yogun olurdu ama cumartesi gunu mudur, herkesi odasina toplar, kahve icip sohbet ederdi. Biz ne isteyeceksek cumartesi soylerdik. O gun melek, diger gunler canavar gibiydi :KK48: Sizin neden cumartesi yogunluk var, isler yetismedigi icin mi?

Merhaba arkadaşlar, nasıl şartlarda, nasıl yerlerde çalışıyorsunuz? Ne şartlar da çalışamaz, kaldıramazdınız gerçekten merak ediyorum?

Kendi durumumdan bahsetmem gerekirse;

Müdürüm 29 yaşında genç bir mali müşavir çalıştığım yerde 2 şirket var biri inşaat malzemeleri, biri medikal ürünlerin satışı üzerine 4 patronum var anlayacağınız. Müdür olacak adam her şeyi bana yıktı resmen, hem ön, hem genel muhasebe de etkin bir rolüm var.

İnanın hiç oturmuyorum şu konuyu bile parça parça yazdım. Diğer şirketin patronu geliyor başka bir şey istiyor. Şantiye ustaları geliyor işe giriş var işten çıkış var. Pazarlamacısı geliyor ona ekstre buna ekstre ve benim şuan da Ba Bs formlarını yetiştirmem gerek. Daha bir de 6 klasör faturanın tek tek mahsup fişlerini yazdıracağım. Güya entegreli çalışacaktık, onun entegre anlayışı onu yap, şuna başla, şunu 2 günde bitir, bunları kaldır, tak ve ver' den ibaretmiş...:KK43:

Hal böyle olunca benim bir günüm değil her günüm koşturmaca. Bir diğer sıkıntı giriş saatlerim belli ama çıkışım hafta içi 7-8 bir de 40 dk yol sürüyor eğer trafik yoksa! Cumartesi 2 demişti hiç 2 de çıkmadım. Genel de 3- 4 civarı çıkabiliyorum. Hatta bir kere 6 da çıktım ağlaya ağlaya eve geldim. Ev temizlik bekliyor, ben dinlenmek istiyorum..

Diyeceksiniz ki baştan kabul etmeseydin. Böyle konuşmamıştık ama, akşam 6, cumartesi 2 demişti. Birlikte, entegreli çalışacağız demişti. Ama onun entegre anlayışı sırada şu var, bundan sonra bunu yapacaksın' dan ibaretmiş. Hiç bir şey konuştuğumuz gibi değil.

Diğer taraftan para kazanmak kolay mı diyorum? Ben mi beceremiyorum diye kendime kızıyorum ama sabah 9 akşam 6, cumartesi günleri tatil olan eşimi görünce, yok benim dayanamamam gayet normal diyorum..:KK14:
Sen her ne kadar işe girişte tüm şartları kabul etmiş olsan da, İş Kanunu diye birşey var İşçi isterse ben 24 aat çalışırım diye senet imzalasın; hiçbir anlaşma ve sözleşme Kanunun üzerinde değildir. Alo 170'e şikayet et.

Ar
Butun muhasebe mudurleri ayni vallahi. Hele de gencmis sizinki. Daha bi egoludur, bir ise elini atmaz eminim. Ama cumartesi bu kadar yogunluk neden? Bizim de haftaici cok yogun olurdu ama cumartesi gunu mudur, herkesi odasina toplar, kahve icip sohbet ederdi. Biz ne isteyeceksek cumartesi soylerdik. O gun melek, diger gunler canavar gibiydi :KK48: Sizin neden cumartesi yogunluk var, isler yetismedigi icin mi?

Üzerine çok fazlasını almış genel muhasebe, ön muhasebe, finans o yani biz ilgileniyoruz. Bankalarla haşır neşir gidip geliyor e hepsini tek elde tutmaya çalışınca ofiste yapılması gerekenler bana kalmış oluyor

genelde 8-5 çalışsam da, haftaiçi ve haftasonu mesaisi olabiliyor.
gönüllülük esasına dayanıyor, artı bir ücreti yok.
işlerim geciktiğinde kimse demeden mesaiye kaldığım olmuştur, dürtülerek kaldığım da olmuştur.

haftasonu sürekli çalışmak ise çok yorucudur, tahmin edebiliyorum.
hani kabul etmeyeceğiniz ne var demişsin ya, cevabım haftasonu çalışmak, çünkü bir gün hiç bir şeye yetmez ki.

Arkadaşlar dün akşam konuştum kendisiyle, üzerimdeki iş yükü fazla üstelik çalışma saatlerimde belirsiz, cumartesi günü bile neredeyse akşam çıkıyorum eve gitmem en erken 8, evliyim ve haliyle başka sorumluluklarım da var ve bu şartlar bana ağır geliyor dedim.

Bana seninle ne konuştuk, senin çıkışın 6 sen saatin gelince çıkabilirsin vs e tam çıkma saatine iş sokan, cumartesi günü 2 den sonra bunları işle ondan sonra çıkabilirsin diyen ve 6 da ancak çıkabilen ben, yani arkadaşlar konuşmayınca cidden olmuyormuş görev tanımımı tekrar yaptı ve şuana kadar yaptığım bir çok şeyi saymadı bile, işin özü benden memnunmuş arkadaşlar sanırım ondan burası böyle, burda böyle gibi laflar etmedi.

Son düzenleme:
sizin yarınız kadar çalışıyorumdur ama bu durumdan bile şikayetçiyim. keşke bayanlara part-time çalışma gelse diye söylenip duruyorum.

sizin yarınız kadar çalışıyorumdur ama bu durumdan bile şikayetçiyim. keşke bayanlara part-time çalışma gelse diye söylenip duruyorum.

Bana sabah 8:30-akşam 6 cumartesi 12-1 arası yeterdi, fazlasında gözüm yok..:KK51:

Şaka bir yana gönül neler istemez ki?:KK43:

Babam iflas ettikten sonra şu 1 sene içinde o kadar yerler gördüm ki, sabah 07:00' de iş başı diyen, cumartesi tam gün, hemde bugünün asgari ücretine, 2 yıl deneyimli, şu muhasebe programını iyi derecede bilen bir de! İnsanlar şaşırmış resmen..:KK14:

Merhaba arkadaşlar, nasıl şartlarda, nasıl yerlerde çalışıyorsunuz? Ne şartlar da çalışamaz, kaldıramazdınız gerçekten merak ediyorum?

Kendi durumumdan bahsetmem gerekirse;

Müdürüm 29 yaşında genç bir mali müşavir çalıştığım yerde 2 şirket var biri inşaat malzemeleri, biri medikal ürünlerin satışı üzerine 4 patronum var anlayacağınız. Müdür olacak adam her şeyi bana yıktı resmen, hem ön, hem genel muhasebe de etkin bir rolüm var.

İnanın hiç oturmuyorum şu konuyu bile parça parça yazdım. Diğer şirketin patronu geliyor başka bir şey istiyor. Şantiye ustaları geliyor işe giriş var işten çıkış var. Pazarlamacısı geliyor ona ekstre buna ekstre ve benim şuan da Ba Bs formlarını yetiştirmem gerek. Daha bir de 6 klasör faturanın tek tek mahsup fişlerini yazdıracağım. Güya entegreli çalışacaktık, onun entegre anlayışı onu yap, şuna başla, şunu 2 günde bitir, bunları kaldır, tak ve ver' den ibaretmiş...:KK43:

Hal böyle olunca benim bir günüm değil her günüm koşturmaca. Bir diğer sıkıntı giriş saatlerim belli ama çıkışım hafta içi 7-8 bir de 40 dk yol sürüyor eğer trafik yoksa! Cumartesi 2 demişti hiç 2 de çıkmadım. Genel de 3- 4 civarı çıkabiliyorum. Hatta bir kere 6 da çıktım ağlaya ağlaya eve geldim. Ev temizlik bekliyor, ben dinlenmek istiyorum..

Diyeceksiniz ki baştan kabul etmeseydin. Böyle konuşmamıştık ama, akşam 6, cumartesi 2 demişti. Birlikte, entegreli çalışacağız demişti. Ama onun entegre anlayışı sırada şu var, bundan sonra bunu yapacaksın' dan ibaretmiş. Hiç bir şey konuştuğumuz gibi değil.

Diğer taraftan para kazanmak kolay mı diyorum? Ben mi beceremiyorum diye kendime kızıyorum ama sabah 9 akşam 6, cumartesi günleri tatil olan eşimi görünce, yok benim dayanamamam gayet normal diyorum..:KK14:

Eski bankacıyım, özel bir bankada çalıştım 3 yıl. İşten 8'de çıksam sevinirdim erken diye. Cumartesi günü güya tatildi. Hep toplantı, eğitim, seminer vırt zırt cumartesi günlerim de giderdi. Evlendim balayı tatilimin olduğu zamana 2 haftalık eğitim denk getirmişler. Deyim yerindeyse yalvar yakar ertelettim. Aldığın primi bi şekilde bahaneler yaratır vermek istemezlerdi. Örneğin gezi olaylarında bankamız atm'leri zarar gördü diye primimizi vermediler düşünün. Her sabah 15 dakika her akşam 15 dakika ve her cuma 1 saat süren bitmek bilmeyen şube toplantıları. Bi de bu şartların yanında kişisel rekabet var aynı şubede çalıştığın arkadaşlarınla bile. Bi gün arkamdan konuşurken yakaladım mesai arkadaşımı. Neymiş o benden eskiymiş nasıl o terfi alamazmış ben alırmışım. Neymiş ben fazla prim almışım o almamış. Hak etmemişsin demek ki dedim. O günden sonra konuşmadık birbirimizle. 3 yılın sonunda işi bırakmaya karar verdim. Huzur olsun işimde yeter dedim. Şimdi özel firmanın satınalma departmanında görevliyim. Huzurluyum çok şükür. Uzunca anlattım sana her iş yerinde farklı tarzda sorunlar maalesef. Ama yine de bu durumu konuş derim Hakkında hayırlısı olsun.

valla bütün işi size yüklemişler ne diyeyim kii...

daha ii şartlarda çalışmak için mutlaka ii araştırma yapın şansınızı gerekirse başka yerlerde deneyin

bende kurumsal bi firmada santral görevlisiyim

çok şükür işim rahat 08:00-17:30 cumartesi 12:00 de çıkıyorum

sizin kadar maaş alıyorum

başka bi yere gitsem bu şartları asla bulamam biliyorum

işimin kıymetini başkalarından duyunca daha ii anlıyorum

inşallah her şey sizinde istediğiniz gibi olur

Back
X