Yaptıgımız İş aynı sayılır,birde bunlara iki kücük cocuk ekle.. Allah yardımcımız olsun..Merhaba arkadaşlar, nasıl şartlarda, nasıl yerlerde çalışıyorsunuz? Ne şartlar da çalışamaz, kaldıramazdınız gerçekten merak ediyorum?
Kendi durumumdan bahsetmem gerekirse;
Müdürüm 29 yaşında genç bir mali müşavir çalıştığım yerde 2 şirket var biri inşaat malzemeleri, biri medikal ürünlerin satışı üzerine 4 patronum var anlayacağınız. Müdür olacak adam her şeyi bana yıktı resmen, hem ön, hem genel muhasebe de etkin bir rolüm var.
İnanın hiç oturmuyorum şu konuyu bile parça parça yazdım. Diğer şirketin patronu geliyor başka bir şey istiyor. Şantiye ustaları geliyor işe giriş var işten çıkış var. Pazarlamacısı geliyor ona ekstre buna ekstre ve benim şuan da Ba Bs formlarını yetiştirmem gerek. Daha bir de 6 klasör faturanın tek tek mahsup fişlerini yazdıracağım. Güya entegreli çalışacaktık, onun entegre anlayışı onu yap, şuna başla, şunu 2 günde bitir, bunları kaldır, tak ve ver' den ibaretmiş...
Hal böyle olunca benim bir günüm değil her günüm koşturmaca. Bir diğer sıkıntı giriş saatlerim belli ama çıkışım hafta içi 7-8 bir de 40 dk yol sürüyor eğer trafik yoksa! Cumartesi 2 demişti hiç 2 de çıkmadım. Genel de 3- 4 civarı çıkabiliyorum. Hatta bir kere 6 da çıktım ağlaya ağlaya eve geldim. Ev temizlik bekliyor, ben dinlenmek istiyorum..
Diyeceksiniz ki baştan kabul etmeseydin. Böyle konuşmamıştık ama, akşam 6, cumartesi 2 demişti. Birlikte, entegreli çalışacağız demişti. Ama onun entegre anlayışı sırada şu var, bundan sonra bunu yapacaksın' dan ibaretmiş. Hiç bir şey konuştuğumuz gibi değil.
Diğer taraftan para kazanmak kolay mı diyorum? Ben mi beceremiyorum diye kendime kızıyorum ama sabah 9 akşam 6, cumartesi günleri tatil olan eşimi görünce, yok benim dayanamamam gayet normal diyorum..
MAasiniz azmis2.000 tl agi dahil.
MAasiniz azmis
Gerci ben muhendisim, kendi isime ek olarak sizin bu saydiklarinizi da yapiyordum hic sikayet edesim gelmiyordu, bu biraz da kisiye baglidir, patronlarinizla konusup biraz takviye eleman, maas vs talebinde bulunabilirsiniz
Sen mutlaka hatirlat soz vermisler yapmamalari olmaz zatenMaaş konusunda 2 aylık deneme sürecinden sonra iyileştirme yapacağız demişti bizzat kendisi, o unutursa ben hatırlatacağım zaten yaptığım iş yadsınamaz düzeyde...
Merhaba arkadaşlar, nasıl şartlarda, nasıl yerlerde çalışıyorsunuz? Ne şartlar da çalışamaz, kaldıramazdınız gerçekten merak ediyorum?
Müdürüm 29 yaşında genç bir mali müşavir çalıştığım yerde 2 şirket var biri inşaat malzemeleri, biri medikal ürünlerin satışı üzerine 4 patronum var anlayacağınız. Müdür olacak adam her şeyi bana yıktı resmen, hem ön, hem genel muhasebe de etkin bir rolüm var.
İnanın hiç oturmuyorum şu konuyu bile parça parça yazdım. Diğer şirketin patronu geliyor başka bir şey istiyor. Şantiye ustaları geliyor işe giriş var işten çıkış var. Pazarlamacısı geliyor ona ekstre buna ekstre ve benim şuan da Ba Bs formlarını yetiştirmem gerek. Daha bir de 6 klasör faturanın tek tek mahsup fişlerini yazdıracağım. Güya entegreli çalışacaktık, onun entegre anlayışı onu yap, şuna başla, şunu 2 günde bitir, bunları kaldır, tak ve ver' den ibaretmiş...
Hal böyle olunca benim bir günüm değil her günüm koşturmaca. Bir diğer sıkıntı giriş saatlerim belli ama çıkışım hafta içi 7-8 bir de 40 dk yol sürüyor eğer trafik yoksa! Cumartesi 2 demişti hiç 2 de çıkmadım. Genel de 3- 4 civarı çıkabiliyorum. Hatta bir kere 6 da çıktım ağlaya ağlaya eve geldim. Ev temizlik bekliyor, ben dinlenmek istiyorum..
Diyeceksiniz ki baştan kabul etmeseydin. Böyle konuşmamıştık ama, akşam 6, cumartesi 2 demişti. Birlikte, entegreli çalışacağız demişti. Ama onun entegre anlayışı sırada şu var, bundan sonra bunu yapacaksın' dan ibaretmiş. Hiç bir şey konuştuğumuz gibi değil.
Diğer taraftan para kazanmak kolay mı diyorum? Ben mi beceremiyorum diye kendime kızıyorum ama sabah 9 akşam 6, cumartesi günleri tatil olan eşimi görünce, yok benim dayanamamam gayet normal diyorum..
Umarım herşey yolundadır
Son durum nedir?
Çok zordur işsizlik. Ve üstüne iş ararken salak sacma insanlar muhatab olmakta berbat.Yine hiç bir şey konuştuğumuz gibi gitmiyor. Yine söylenenden çok fazlası benim üzerimde.
Ben mi tuhafım bilmiyorum ki? Saatlerde de yine aynıyız, geçen hafta 4' te zor çıktım.
Yakın çevremle konuşuyorum rahat iş yok, başka bir yere gitsen bundan farklı olmayacak diyor?
Böyle nereye kadar gidecek o da ayrı mevzu?
İş bulma sürecini düşününce o ayrı..
Biri kocasından örnek veriyor cumartesi günü bile 7 de çıkıyor diye, yahu ben bayanım.
Herkesin kaldırabileceği bir seviye var ve bana fazla geliyor demek ki.
Akşam 6 ise 6 da çıkayım, cumartesi 2 ise 2 de.
Boş kalayım demiyorum ama at gibi de koşturulmak istemiyorum.
canım benım kıyamam sana ya peki ne yapmayı düşünüyorsunMerhaba arkadaşlar, nasıl şartlarda, nasıl yerlerde çalışıyorsunuz? Ne şartlar da çalışamaz, kaldıramazdınız gerçekten merak ediyorum?
kız ipek sen burdamısınÖzel sektörün ciğerini sökmüş biri var karşında. 15 yıldır bu işin içindeyim.
Giriş çıkış saatlerimde sorun yok. Onlar bellidir. Akşam 18:00 oldu mu çıkarım. Ama ctsi 13:00e kadar burada olma psikolojisi beni bitiriyor.
Senin durumunu ele alacak olursak. Şimdi sen işe girerken sana dediklerinden fazla çalışıyorsun bir çeşit fedakarlık ediyorsun ya da ses çıkaramıyorsun. Ancak bu zamanla senin görevin haline gelecek. Ctsi 2 de çıktığın zaman göze batacak. “ne acelesi var” diyecekler ki zaten iş yoğunluğundan çıkamayacaksın.
O yüzden şartları iyi kullanman lazım.
Maaş durumun nasıl? Seni mutlu ediyorsa +1 diyelim ama sanmıyorum.
Bu konuyu konuşmalısın. Konuşmaktan asla çekinme. Doğru cümlelerle kendini ifade etmek sana puan kazandırır kaybettirmez.
al bendende o kadar bende senın gibiyim.i şirkette ayrı ayrı 1 sene çalıştım.Bana koyan aslında 1 senedir hep şansımın kötü gitmesi. Bir yere girdim olmadı, 2. yer iyidi iflas etti. 3. şirket aynı böyle sabah 7:30 akşam 6:30-7 gibi. Cumartesi tam çıkacağım dersin patron bir iş kitler akşama zor çıkarsın. Zaten ben oradan sonra çok inceledim, çok iş görüşmesine gittim iyisini, şartlarıma uyanı bulabilmek için.
Burası da bana baştan saati bu da oluyor, şu da oluyor deseydi kabul etmezdim ki? İlk gün eve baş ağrısıyla gittim, gelir gelmez takılması gereken bir yığın evrak yıktı önüme, işlemiş sadece o sabah 8:30' dan 12:00 ye kadar sadece evrak ayırdım gideri ayrı, şantiyesi ayrı, alışı ayrı. Hadi dedim birikmiş, e sonuçta onu da tanımaya başladım artık, al ver yap getir, işle, bunları dosyaya kaldır, işe giriş gelmiş yap, çıkış gelmiş yap, bana şu evrağı bul, tara, bu çekin fotokopisini al. 3 klasör alışı da ben işleyeceğim bunu da öğrendikten sonra bunun arkası gelmez, ben bir şekilde yetiştirdikçe, altından kalkmaya çalıştıkça daha fazlasını yükleyecek diye düşünüyorum..
Çok zordur işsizlik. Ve üstüne iş ararken salak sacma insanlar muhatab olmakta berbat.
Aynı şeyleri yaşamışız anlıyorum seni.
İşleri bence uzat. Hemen bitirmen gereken işi bile hemen yapma bence. Aksat.
Kimse kusura bakmasın. O kadar kendini paralayıp yapınca noluyor. Ek iş üstüne ek iş.
Eski çalıştıgım yerde öyle yapardım. Hazırlıyorum hala derdim
canım benım kıyamam sana ya peki ne yapmayı düşünüyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?