Çalışan kadın olmak ve bütçeler

Eşim ev alıcaktı zaten fakat ailesiyle anlaşıp köyden ev aldı onlara bunda ben otururum dedi. Ayrıca bunun bile sürekli lafını yapıyorlar laf sokuyorlar bana kötü davranıyorlar kendimi kötü hissediyorum

Katiliyorum madem oyle 150binlira dugun masradi yapmayacaktınız. Evlenmissiniz ailenize masraflarinizi karsilatiyorsunuz S Sunshine1

Olmaz onların kukusu altından.
En en süperine layıklar.
Ailenin görevi bir ömür evlatlarını sırtlamak.
Madem zordu doğurmasalardı.

Anladım önceki konunuzu bilmediğim için o şekilde yorum yaptım, sürekli para istemeleri sıkıntı tabi

O yüzden ben şuan bu şekilde devam edeyim
Parasız kalma ihtimalini düşünce çabuk çark ettin şuan biriktirdiğim bana kar diyorsun.
Ya eşine güvenmiyorsun ya çok paragözsün.
En güzeli ortak hesap açmak birikimi orada yapmak.
Eşinde hiç parayı sakınacak birine benzemiyor. Her şeyin hesabını veriyormuş.
Biraz güveni hak ediyor bence...

İhtiyaçlarımı kendi annem alıyor yardım ediyor ama eşimin ailesi sürekli para isteyince canım sıkılıyor. Ben arabayı eşim istediği için aldım masraf olmasın diye balayıda istemedim köye gittik kaynanamda peşinden geldi sormadan

Ben bekarken hep param bana kalırdı o yüzden biraz tuhaf hissettim belkide haksızlık yaptım evet doğru. Eşimin hesabı var boş kart vadesiz hesap oraya atarız diyor. Ama ortak açalım diyorum ne farkeder ki diyor birikir orda diyor.

Bi ara annesine 200 300 para verdi borç olarak annesi geri vermedi

bi evlat annesine 200 - 300 tl borç vermez çok acı bi durum ilerde anne olunca ne demek istediğimi daha iyi anlıyacaksın , sen kendi annene versen gerimi alıcaktın alırsan yine çok ayıp etmiş olucaktın . benimde çocuklarım var bian onların bana böyle yaptıklarını düşündüm, ve onları ne zorluklarla büyüttüğümü valla gözlerim doldu.( peygamber efendimize sormuşlar anne baba hakkı nasıldır diye , oda 3 defa ANNE 1 defa baba demiş yani annelerin hakkı ödenmez bilin istedim.)

Köyde 3 maaş fazlasıyla yeter aslında, bilerek sizden sömürmek için mi yapılıyor öyleyse eğer bidahaki sefer siz onlardan isteyin

Niye kendinizi sıkıştırdınız bu kadar diye soruyorum ben de.

Bakin 34 yaşında 9 senelik evliyim.
Evim yok kira.
Arabam yok hiç olmadı.
Sıkışmam ama Allah'a şükür ne ailemden destekle ay geçiririm ne de onlara harcadığımız liraları sayarım.

Konforum düşük ama sizden daha huzurluyum muhtemelen.

Dügünün en uygununu yaptım, kimseden çöp istemedim.
Birikimimle eşyamı aldım. Ailelere yük olmayalim diye ben dedim eşime.
Üstüne eşime hep derim ki annemize harcayıp rahat sunamayacaksak eşek gibi calismamizin anlamı yok ölelim.

Ben sizin gibi insanları anlayamam.

Eşin sana karşı dürüst biri herşeyin hesabını veriyor neden kabarıyorsun? Yaptığın cidden ayıp geldi bana el alemde ne kocalar var elinden alır harcar hesap kitap vermez bunları da düşün..
Evet bende bu yüzden sormak istedim hatalıysam bileyimde yapmayayım

Açık açık söyle o zaman.
"İhtiyacım olur, acil olur her seferinde izin alıyor gibi sana mı geleceğim rahat edemem" de.
"Güvenmiyor musun?, Benden mi sakınıyorsun? "de.

Evet cennet annelerin ayakları altındadır ama bize kalan zaten 200 lira bizim olmayan prayı veriyorz istediklerini eşimde söylüyor paramız yok faiz işlencek diye. Üstelik 100 liramız kalıyor sürekli para diye istiyorlar alıyorlar bi kere demedim ama sürekli olunca lütfen dedim borç ödüyoruz lütfen bi dursunlar

Annenizden yardim istemeyin.
Daha çok çalışın ya da konforunuzdan kısın ama kimseden bir şey almayın o halde.

Bunlar farklı konular.
Balayında annen ne alaka kavgası edersiniz haklısınız.
Ama annene 300 borç verdin bak gelmedi kavgası ile itici bir açgözlü olursunuz sadece.

Ayağını yorganına göre uzatmak diye bir şey var tavsiye ederim , şu halde olmanızın sebebi eşiniz ve sizsiniz farkında mısınız? Milletin 10 yılda altına girmeye cesaret edemediği borca 7 ayda nasıl hangi akılla girdiniz , hiç mi bir dur diyen olmadı size ? Ayrıca pandemi dönemi de mi ders olmadı insanlar bir günde işsiz kaldı. Bir de demişsiniz ben çalışmak zorunda değilim ama çalışıyorum, pardon neden çalışmak zorunda değilsiniz? Bence siz birileri bana bakmak zorunda kafasindayken birden ortak masrafların ortak ödemesine maruz kalınca kaldıramadınız.

canım benim ozaman elinize 200 -300 tl kalıyosa diğer borçlarınız bitince alsaydınız arabayıda okadar sıkışmaya ne gerek var Allah aşkına

Olmaz.
O 200-300 liraları biriktirip 2. Ev alacak konu sahibi ya da yazlık falan.
Sıkışsa da kendine mal mülk için sıkışır.
Aileler için niye sıkışsın ne münasebet!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…