- 21 Mayıs 2013
- 966
- 1.605
150.000 düğün masrafından bi 5-10.000 ayırıp balayı yapabilirdiniz.daha ne masrafı yapılacaktıİhtiyaçlarımı kendi annem alıyor yardım ediyor ama eşimin ailesi sürekli para isteyince canım sıkılıyor. Ben arabayı eşim istediği için aldım masraf olmasın diye balayıda istemedim köye gittik kaynanamda peşinden geldi sormadan
Allah rahmet eylesin başınız sağ olsun huzurla yatsın. Para lafını yapmadım aslında şuan borç ödüyorken borç alıp verince biz geçinemiyoruz dedim. Daha dikkatli olurum aile konusundaSağol canım vefat etti. Keske daha çok baksaydim masraf da etseydim.Varsin evimde eşyalarımı,altinlarim olmasaydı.
Siz de eşinize 300 tl nin lafını yapmayin çok ayıp bence
Eşiniz 3000 lira maaşla mi 3 katlı ev yaptı ailesine?Ben hesabını sormuyorum lütfen yanlış anlamayın eşim onlara 3 katlı ev yaptı yeni bizde eski eve geçtik onlar rahat etsn köyde diye. O yüzdende çok borcu var eşimin ben çalışıp destem oluyorum
Birikicekmiş dokunmicakmışız kartı saklarız harcamamk için dedi :)Açık açık söyle o zaman.
"İhtiyacım olur, acil olur her seferinde izin alıyor gibi sana mı geleceğim rahat edemem" de.
"Güvenmiyor musun?, Benden mi sakınıyorsun? "de.
Evet yoktu eşimi kıramadım yükselicek dedi hallederiz dedi borçlar bitince bu kadar uyguna gelmez dedicanım benim ozaman elinize 200 -300 tl kalıyosa diğer borçlarınız bitince alsaydınız arabayıda okadar sıkışmaya ne gerek var Allah aşkına
Evet yardım etti diyelim daha doğru olurEşiniz 3000 lira maaşla mi 3 katlı ev yaptı ailesine?
Yardım etti diyebilirsiniz tek başına herşeyi yaptı demeniz mantıkli değil aldığı maaşla.
İstemedim ben zorlanmasın diye150.000 düğün masrafından bi 5-10.000 ayırıp balayı yapabilirdiniz.daha ne masrafı yapılacaktı
Evet cennet annelerin ayakları altındadır ama bize kalan zaten 200 lira bizim olmayan prayı veriyorz istediklerini eşimde söylüyor paramız yok faiz işlencek diye. Üstelik 100 liramız kalıyor sürekli para diye istiyorlar alıyorlar bi kere demedim ama sürekli olunca lütfen dedim borç ödüyoruz lütfen bi dursunlar
Eşime ailesi kardeşi sürekli para versene diyor. Keyfi olarak. Düğünde elden gelen takılarla kuruyemiş alıp keyif yaptılar biz 100 200 lira bulamazken. Halada sürekli isterler ihtiyaçları yokkenOlmaz.
O 200-300 liraları biriktirip 2. Ev alacak konu sahibi ya da yazlık falan.
Sıkışsa da kendine mal mülk için sıkışır.
Aileler için niye sıkışsın ne münasebet!
HaklısınızBu durumlarda empati yapsanız sorun çözülecek aslında. Anneme 200. 300 verdim diye eşim tartışma çıkarırsa sana ne oluyor derim. Kendim çalışıp kazanıyorum, aileme vermeme karışamaz.
Her ay düzenli isteyip, geçimlerini size yıkmadıktan sonra olsun o kadar.
Bu kadar para hesabı yapmayın. Sizinde ailenize vermeniz gereken durumlar olabilir.
Eşime ailesi kardeşi sürekli para versene diyor. Keyfi olarak. Düğünde elden gelen takılarla kuruyemiş alıp keyif yaptılar biz 100 200 lira bulamazken. Halada sürekli isterler ihtiyaçları yokken
iyi de boyle bi borca nasil girdiniz ? araba alcaz diye bu yillarinizdan bu kadar calmaniz dogru degil ki hic mantikli gelmedi bana bu paraya bu giderAma şunu kaçırıyorsunuz mesele para vermek değil eve 10 bin giriyorsa 9 buçuk gider var 500 lirayla nasıl geçinelim ve ekstra fatura ödeyelim para verelim. Ben anneme aldırıyorum evin ihtiyaçlarını. Kalan para da nakit kalıyor acil durum için
"Olsun bende istediğimde ulaşabilir olmak istiyorum. Dünyanın bin bir türlü hali var" deBirikicekmiş dokunmicakmışız kartı saklarız harcamamk için dedi :)
UmarımŞunu anlamıyorsunuz.
150 binlik düğün yapıp 100-200 lira için bu kadar aglamaniza gerek yoktu.
Keşke tercihlerinizi yaparken bugünleri düşünseydiniz.
Yazık muhtemelen mülkler içinde huzursuz olacaksınız.
Genc yasında evi arabası olan ama buzdolabını annesinin yardımıyla dolduran, eşiyle ailesine harcadığı liralar için kavga eden gelinsiniz.
Ben böyle mutlu olamazdım.
Siz olursanız iyi.
Umarım gerçek mutluluğu yakalarsınız.
Ben hesabını sormuyorum lütfen yanlış anlamayın eşim onlara 3 katlı ev yaptı yeni bizde eski eve geçtik onlar rahat etsn köyde diye. O yüzdende çok borcu var eşimin ben çalışıp destem oluyorum
Allah razı olsun çok teşekkür ederim yorumunuz için beni anladığınız için. Paramız olmadığı için ihtiyaçlarım karşılanmamaştı yani zorunlu şeyler dışında zaten para kalmıyor taksitlerden öyle çok idare ediyoruz ama çok şükür Rabbim olmayanlarada versin. Hastalık durumundada verdi takı takması gerektiğindede istediler faturamızı yatırda dediler paraları varken. Annesi fuzuli şeyler almış maaşım yatmadı yatınca veririm demiş bankadan avanstan çektim annem vericek 5 gün sonra dedi tamma canım dedim zaten paramız yok başka yerden verilmezki. Annesi maaş alınca vermicem demiş biz o parayı nasıl kapattık zorla anlatamam. Eşimle konuşup çözdük hallettik zaten ben sadece sürekli tekrarlanması doğal bşşeymi onu merak ettim. Böyle olucaksa para mı ayırmam gerek.300 tl borcu verirken sizin rızanızı aldı mı? Tüm yorumları okuyamadım kaçırmış olabilirim. Olmayan bir para demişsiniz, yani sizin ihtiyaçlarınızı çıktıktan sonra yok ise borç isteyen kişi anne de olsa paramız yok demelisiniz. Burada annenin durumu da mühim yani acil birşeydir, sağlık ile ilgilidir mesela verilir olmasa da bulup buluşturup. Ona borç da denmeyebilir. Ama atıyorum evine mobilya alacaksa anne ve sizde de yoksa o zaman haklısınız. Eşinizle olaylar oluşmadan kuralları bilir belirlersiniz. Bu böyle şirket anlaşması gibi olmuyor en azından bizde öyle olmadı. İnsanlığın getirdiği haller dışında hemfikirizdir. Konuşmadan bu böyle oluyor. Zamanla düzen oturduğu içindir belki. Bir konuya bakışımız senin ailen benim ailem değil mantıklı mı mantıksız mı şeklinde oluyor. Sizde durum ne irdelemek lazım. Ama eşiniz uzlaşılmayacak gibi görünmüyor. Konuşur asgari müşterekte buluşursunuz. Yani anadır hakkıdır da diyemem 300 tl nin hesabını mı yapıyorsun cimri kadın da diyemem size. 7 ay az zaman muhtemel bundan huzursuzluğunuz. Anne neden 300 tl istedi ve neden ödemedi bu çok mühim. Saçma sapan bir konuysa dahi eşinizin başına kakmayın. Bundan sonra böyle bir borç istendiğinde vermezsiniz olur biter. Normalen siz yine evlatlığınızı yaparsınız. O ayrı borç olarak alınan paranın ödenmemesi ayrı.
Ay yok siz o evi görün rezidans gibiSu an oturdugunuz “Eski” evin koydeki 3 katli “Yeni” evden daha kiymetli olduguna eminim ama ispat edemem.