Çalışan kadın olmak ve bütçeler

150.000 düğün masrafından bi 5-10.000 ayırıp balayı yapabilirdiniz.daha ne masrafı yapılacaktı

Sağol canım vefat etti. Keske daha çok baksaydim masraf da etseydim.Varsin evimde eşyalarımı,altinlarim olmasaydı.
Siz de eşinize 300 tl nin lafını yapmayin çok ayıp bence
Allah rahmet eylesin başınız sağ olsun huzurla yatsın. Para lafını yapmadım aslında şuan borç ödüyorken borç alıp verince biz geçinemiyoruz dedim. Daha dikkatli olurum aile konusunda

Ben hesabını sormuyorum lütfen yanlış anlamayın eşim onlara 3 katlı ev yaptı yeni bizde eski eve geçtik onlar rahat etsn köyde diye. O yüzdende çok borcu var eşimin ben çalışıp destem oluyorum
Eşiniz 3000 lira maaşla mi 3 katlı ev yaptı ailesine?

Yardım etti diyebilirsiniz tek başına herşeyi yaptı demeniz mantıkli değil aldığı maaşla.

Lütfen bir kaç sene kira ödeyin.
Eviniz olmayiversin.
Lütfen arabasız idare ediverin borçlar azalana kadar.
Lütfen altınlarınız bozulsun ama eşinizle gönül bağınız bozulmasın.
Lütfen sıkışık yaşamak yerine genç yıllarınızı mülksüz ama para kavgası yapmayarak geçirin.
Çünkü ölüm var ve kime ne zaman geleceği belli değil.

Bu durumlarda empati yapsanız sorun çözülecek aslında. Anneme 200. 300 verdim diye eşim tartışma çıkarırsa sana ne oluyor derim. Kendim çalışıp kazanıyorum, aileme vermeme karışamaz.
Her ay düzenli isteyip, geçimlerini size yıkmadıktan sonra olsun o kadar.
Bu kadar para hesabı yapmayın. Sizinde ailenize vermeniz gereken durumlar olabilir.

Olmaz.
O 200-300 liraları biriktirip 2. Ev alacak konu sahibi ya da yazlık falan.
Sıkışsa da kendine mal mülk için sıkışır.
Aileler için niye sıkışsın ne münasebet!
Eşime ailesi kardeşi sürekli para versene diyor. Keyfi olarak. Düğünde elden gelen takılarla kuruyemiş alıp keyif yaptılar biz 100 200 lira bulamazken. Halada sürekli isterler ihtiyaçları yokken

Haklısınız

Eşime ailesi kardeşi sürekli para versene diyor. Keyfi olarak. Düğünde elden gelen takılarla kuruyemiş alıp keyif yaptılar biz 100 200 lira bulamazken. Halada sürekli isterler ihtiyaçları yokken

Şunu anlamıyorsunuz.
150 binlik düğün yapıp 100-200 lira için bu kadar aglamaniza gerek yoktu.

Keşke tercihlerinizi yaparken bugünleri düşünseydiniz.

Yazık muhtemelen mülkler içinde huzursuz olacaksınız.
Genc yasında evi arabası olan ama buzdolabını annesinin yardımıyla dolduran, eşiyle ailesine harcadığı liralar için kavga eden gelinsiniz.

Ben böyle mutlu olamazdım.
Siz olursanız iyi.
Umarım gerçek mutluluğu yakalarsınız.

iyi de boyle bi borca nasil girdiniz ? araba alcaz diye bu yillarinizdan bu kadar calmaniz dogru degil ki hic mantikli gelmedi bana bu paraya bu gider

Birikicekmiş dokunmicakmışız kartı saklarız harcamamk için dedi :)
"Olsun bende istediğimde ulaşabilir olmak istiyorum. Dünyanın bin bir türlü hali var" de
"Benden mi saklıyorsun?" diye sorduğunuzda cevap önemli. Saklamıyorsa gider ortak hesap açar.
Açmıyorsa iki seçenel var.
Bu sefer o parayı sizden kaçırıyor ya da sizin savurgan olduğunuzu düşünüyordur, güvenmiyordur.
Bu durumda hisleriniz karşılıklı olur.
Zira sizde benzer tutum sergiliyorsunuz.
O zaman yapılacak alman usulü gibi giderleri paylaşıp birikimi şahsi yapmak.
Bu durumda siz çalışmayınca evin giderlerine nasıl katılırsınız orası soru işareti.
Eşinizde belki bu yüzden "aslında çalışan benim, tabi benim hesabımda birilecek" diyor olabilir.
Güven problemi olmadığına emin misiniz?

300 tl borcu verirken sizin rızanızı aldı mı? Tüm yorumları okuyamadım kaçırmış olabilirim. Olmayan bir para demişsiniz, yani sizin ihtiyaçlarınızı çıktıktan sonra yok ise borç isteyen kişi anne de olsa paramız yok demelisiniz. Burada annenin durumu da mühim yani acil birşeydir, sağlık ile ilgilidir mesela verilir olmasa da bulup buluşturup. Ona borç da denmeyebilir. Ama atıyorum evine mobilya alacaksa anne ve sizde de yoksa o zaman haklısınız. Eşinizle olaylar oluşmadan kuralları bilir belirlersiniz. Bu böyle şirket anlaşması gibi olmuyor en azından bizde öyle olmadı. İnsanlığın getirdiği haller dışında hemfikirizdir. Konuşmadan bu böyle oluyor. Zamanla düzen oturduğu içindir belki. Bir konuya bakışımız senin ailen benim ailem değil mantıklı mı mantıksız mı şeklinde oluyor. Sizde durum ne irdelemek lazım. Ama eşiniz uzlaşılmayacak gibi görünmüyor. Konuşur asgari müşterekte buluşursunuz. Yani anadır hakkıdır da diyemem 300 tl nin hesabını mı yapıyorsun cimri kadın da diyemem size. 7 ay az zaman muhtemel bundan huzursuzluğunuz. Anne neden 300 tl istedi ve neden ödemedi bu çok mühim. Saçma sapan bir konuysa dahi eşinizin başına kakmayın. Bundan sonra böyle bir borç istendiğinde vermezsiniz olur biter. Normalen siz yine evlatlığınızı yaparsınız. O ayrı borç olarak alınan paranın ödenmemesi ayrı.​

Umarım sizin düşüncenizi eşime söyledim bişeyler sıkılmadan olmuyor altınlar durucağına değerlendirelim dedi. İlerde mal varlığımız olur satar kalanıyla düşük model alır nakit paramız olur dedi

Ben hesabını sormuyorum lütfen yanlış anlamayın eşim onlara 3 katlı ev yaptı yeni bizde eski eve geçtik onlar rahat etsn köyde diye. O yüzdende çok borcu var eşimin ben çalışıp destem oluyorum

Su an oturdugunuz “Eski” evin koydeki 3 katli “Yeni” evden daha kiymetli olduguna eminim ama ispat edemem.

Allah razı olsun çok teşekkür ederim yorumunuz için beni anladığınız için. Paramız olmadığı için ihtiyaçlarım karşılanmamaştı yani zorunlu şeyler dışında zaten para kalmıyor taksitlerden öyle çok idare ediyoruz ama çok şükür Rabbim olmayanlarada versin. Hastalık durumundada verdi takı takması gerektiğindede istediler faturamızı yatırda dediler paraları varken. Annesi fuzuli şeyler almış maaşım yatmadı yatınca veririm demiş bankadan avanstan çektim annem vericek 5 gün sonra dedi tamma canım dedim zaten paramız yok başka yerden verilmezki. Annesi maaş alınca vermicem demiş biz o parayı nasıl kapattık zorla anlatamam. Eşimle konuşup çözdük hallettik zaten ben sadece sürekli tekrarlanması doğal bşşeymi onu merak ettim. Böyle olucaksa para mı ayırmam gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…