Çalışan kadın olmak ve bütçeler

Daha öncede oldu sürekli kredi çektiriyorlar bize. Fatura ödetiyorlar.
Sizden her istendiginde kredi cekiyormusunuz? Daha yeni evlisiniz,esya kredisi, araba kredisi ve her istenilen krediyi çekerseniz tabi ki paranız kalmaz. Bi de bu kadar borcla çocuk planliyormussunuz.
Bence online bir finansal okur yazarlık seminerine falan katılın çünkü ev ekonomisi böyle dönmez. Sıkıntıda olmanız çok normal.

Hayır ben sadece fikir almak istedim tecrübesizim

Konunuzu biraz da net yazsaydiniz keske eger durum boyleyse cok yanlis anlasildiniz. Kavga söylenmeden ziyade esinizi karsiniza alip adamakilli konusun madem oyle.parayi nasil kaybetmis esiniz

düşünceleriniz için teşekkür ederim. Bu arada kayınvalidemin evinde oturmuyorum açıkladım. Ayrıca süreklide lafını sokuyor kötü davranıyor belkide o yüzden doldum

Vallahi ilerde cocuguma ev bark vermiycem söyle bi 5 sene kira ödeyip, ev bütçesi dondursun ev ekonomisi öğrensin. Hazira konunca kiymet bilinmiyor.

Ben anneme 300 lira vereceğim kocam gelip annen paramızı vermedi diye beni darlayacak He mi. Annem benim kırmızı çizgimdir otuz yıllık annemi iki yıllık adamın 300 lirasına tamah ettireceğim. Çok öfkeleniyorum evlenince hayatı kendinden ibaret sanan kadın ve erkeklere eşim bana 300 liranın lafını etse tüm ortak birikimlerden elimi eteğimi çekerim madem sen Benim anneme borç verilen adam muamelesi yapıyorsun ne halin varsa gör aaaa. çok yükseldim
—her ay anneme de erkek kardeşime de yüzlerce lira harcayıp hediyeler alırım harçlık veririm—

Evet ödicem diyorlar ama sıkışınca bu ay veremicem diyorlar bize kalıyor. Yoksa derdim 200 300 değilki benim. Karışıyor herşey. Çocuğu taksitlerimiz bitince düşünüyoruz Allah nasip ederse.

Daha ne olmasını istiyorsunuz?
Düğün borcunun üstün araba alan sizsiniz sonuçta.

Eşiniz de kalan parayı size veriyormuş.

Cebiniz de daha çok para kalmasını istiyorsanız düğün borcu bitmeden araba almamaliydiniz. 7 aylık evlilikte bu kadar borç harcın içine girip sıkıntı çekmek mantıki gelmiyor bana.

Aileye verilen 200 liranın da lafı yapılmaz aslında da siz bilirsiniz.

Konunuzu biraz da net yazsaydiniz keske eger durum boyleyse cok yanlis anlasildiniz. Kavga söylenmeden ziyade esinizi karsiniza alip adamakilli konusun madem oyle.parayi nasil kaybetmis esiniz
Sizi sıkmak istemediğim için uzun yazmıyım dedim. Biz çok fazla ödeme yapıyoruz eşyalardan tutunda yeni evliyiz diye gezdiğimiz için taksitlerimiz telefon taksidi doğalgaz falan biraz sıkıştık. Eşim hepsine para ayırıp atıyor kart ödemeleri eşya borçları bu ay açıkmı var drken. Bi o kadarda ailesinin kredisi için tutar ayırıyor. Tekrardan kredi çek sana ödeyelim dediler ee vermiyor banka. Uğraş git et derken karıştı herşey ben sıkıntıya giriyorum çalışmak zorunda değilim çalışıyorum eşime destek olayım diye onlarda köstek oluyor. İlerdede yaparlar diye size danışmak istedim yoksa aile herşeydir para hesabı yapılmaz ama ben en güzel zamanlarımda taksit ödeyip eve 8 9 da gidiyorsam bi dakika diyorum bizi bunaltmayın

Biz ilk evlendigimizden beri her şeyimiz ortak hiç öyle bir güvensizlik olmadı.
Bence guvenemediginiz adamlarla evlenmeyin.
Güvenmediğiniz adamlarla evlenmeyinle alakalı bir durum değil .Geçmişinde çok kazık yiyen kadınlar genel olarak her şeye şüpheci bakıyor .Bir de sürekli taviz verdikçe daha çok isteyen adamlar var .Oda insanı enayi yerine konmuş gibi hissettiriyor .Siz şanslısınız kendi adınıza ancak ben çok biliyorum .Kasa ortak olupta içinden gizlice başka haltlar çeviren adamları .Veya maddi anlamda kendi adına bir birikimi olmasın bana mecbur olsun .Ben ne yaparsam bana gebe kalsın düşüncesindeki erkekleri .Hayatta her şeyin kötüsünüde düşünmek lazım .Bir kadının kendi adına bir birikiminin olmasının neyi kötü dünyanın binbir türlü hali var .

Ama şunu kaçırıyorsunuz mesele para vermek değil eve 10 bin giriyorsa 9 buçuk gider var 500 lirayla nasıl geçinelim ve ekstra fatura ödeyelim para verelim. Ben anneme aldırıyorum evin ihtiyaçlarını. Kalan para da nakit kalıyor acil durum için

düşünceleriniz için teşekkür ederim. Bu arada kayınvalidemin evinde oturmuyorum açıkladım. Ayrıca süreklide lafını sokuyor kötü davranıyor belkide o yüzden doldum

Kocanın önceden yaptığı ev evet okudum.
Sonucunda o ev yapılırken senden para çıktı mı ?
Sen hazır eve konmuşsun.
Bir ev almaya kalk bakalım nasıl ödeyeceksin borcunu.
Bak ben ev alabilmek için deli gibi borç ödüyorum.
3 senedir maaşımın 500 lirasını bile kendime harcamadım.
Yapmayın ya böyle şeyler.

Bas baya kv dene giden 200-300 tl yi istemediğin için gelmişsin burada borç ödüyorum muhabbeti yapıyorsun.

200 örnekti 800 lirada lazım gönder vercem diyip vermediler. Sonra maaşı alıncada vermediler.

Yani bu kadar bunalacaksaniz o zman arabayi almayacaktiniz. Biz de dugun yaparken ailelerden 1 kurus almadik ev de yoktu kiradayken bi kismini altinlarla bi kismini taksitle odedik. O borclar bitince altinlarin kalani arti krediyle araba aldik. Bu kadar borcun icine bir de araba borcu katmak iyi olmamis bosuna kendinizi yıpratıyorsunuz

Annesine verdiği 200/300 ü konuşup anne olacaksınız ?velev ki 1000 tl olsun anne ya o, sıkısmıstır, parası kalmamıstır yazık Söyleyeceklerim bu kadar..

Bende bunu düşünmek istiyorum aslında. Kendim ayrı para biriktirmek istiyorum ama bu yanlış anlaşılır mı para ayırıyor gibi

Evet ödicem diyorlar ama sıkışınca bu ay veremicem diyorlar bize kalıyor. Yoksa derdim 200 300 değilki benim. Karışıyor herşey. Çocuğu taksitlerimiz bitince düşünüyoruz Allah nasip ederse.
O zaman prensip olarak başkası adına borckanmayacaksiniz.biz hep anne babamiza yardım ettik ki benim annem zaten yatalakti özel doktoru vs çok masraf ettik (babam az para verirdi).yine de batmadık o paralarla. Çünkü borclarimiz bütçemizin 4 te 1 için falandi. Sürdürülebilir borctu yani. Bu arada kira da ödedik 6 yıl. Yani bence siz borçlanma işini abartmissiniz her ay annesine 300 tl vermeniz bana çok gelmedi.
İnşallah sizin de çocuğunuz olur ve ne kadar masraf ,emek ve enerji isteyen bir uğraş olduğunu farkedersiniz çocuk buyutmenin (tabi cok da keyifli).

Sağolun düşünceniz için :)

Evet haklısınız ama arabayı çok uyguna bulduk denk gelmez hazır bende çalışıyorken alalım dedi eşim kırmadım. Ama şimdi bu sıkıntıda ya ailesi sürekli para isterse ne yapmam lazım? Annem bana harçlık veriyimmi kızım derken ailesi için ya zor duruma düşersek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…