Annenize, kendi evinizin ihtiyaçlarını mi aldırıyorsunuz?Ama şunu kaçırıyorsunuz mesele para vermek değil eve 10 bin giriyorsa 9 buçuk gider var 500 lirayla nasıl geçinelim ve ekstra fatura ödeyelim para verelim. Ben anneme aldırıyorum evin ihtiyaçlarını. Kalan para da nakit kalıyor acil durum için
Kaç tane 200 300 sayamadım. Kapatmak için 5000 kredi çektik.Annesine verdiği 200/300 ü konuşup anne olacaksınız ?velev ki 1000 tl olsun anne ya o, sıkısmıstır, parası kalmamıstır yazık Söyleyeceklerim bu kadar..
Teşekkür ederim sağolun. Ben para vermeye karşı değilim alanımız olsa demesine kalmadan ben yardım edelim derim. Ama şuan sıkışıkken neden böyle yaptıklarını anlayamadımO zaman prensip olarak başkası adına borckanmayacaksiniz.biz hep anne babamiza yardım ettik ki benim annem zaten yatalakti özel doktoru vs çok masraf ettik (babam az para verirdi).yine de batmadık o paralarla. Çünkü borclarimiz bütçemizin 4 te 1 için falandi. Sürdürülebilir borctu yani. Bu arada kira da ödedik 6 yıl. Yani bence siz borçlanma işini abartmissiniz her ay annesine 300 tl vermeniz bana çok gelmedi.
İnşallah sizin de çocuğunuz olur ve ne kadar masraf ,emek ve enerji isteyen bir uğraş olduğunu farkedersiniz çocuk buyutmenin (tabi cok da keyifli).
Annenize çok geçmiş olsunO zaman prensip olarak başkası adına borckanmayacaksiniz.biz hep anne babamiza yardım ettik ki benim annem zaten yatalakti özel doktoru vs çok masraf ettik (babam az para verirdi).yine de batmadık o paralarla. Çünkü borclarimiz bütçemizin 4 te 1 için falandi. Sürdürülebilir borctu yani. Bu arada kira da ödedik 6 yıl. Yani bence siz borçlanma işini abartmissiniz her ay annesine 300 tl vermeniz bana çok gelmedi.
İnşallah sizin de çocuğunuz olur ve ne kadar masraf ,emek ve enerji isteyen bir uğraş olduğunu farkedersiniz çocuk buyutmenin (tabi cok da keyifli).
Hayır ben anlamıyorum ya boşanınca veya ekstrem bir durumda en çok madur olanlar kadınlar değilmi ?Kendini bilen bir adam karısını seven bana bir şey olsa bu kadın napacak diye düşünen adam bundan rahatsızlık duymaz .Birde üstelik kadın çalışıyor kendi adına bir birikim yapsa ne var .Her şey istenildiği gibi gitmiyorki .Kadın emek verir çalışır parasınıda adama verir adam oldu ya 3, 5 sene sonra bitleri canlandı ,kalktı başka kadına kapıldı bunun olmayacağının garantisi varmı ?Bütün ipleri adamın eline vermek veya koşulsuz birine güvenmek bence risk .Karşındaki insansa her şeyi beklemelisin .Etrafımızda da yokmu örnekleri .Bende bunu düşünmek istiyorum aslında. Kendim ayrı para biriktirmek istiyorum ama bu yanlış anlaşılır mı para ayırıyor gibi
Evet çok borç ödüyoruz diye annem bişey istermisin diyor mesela. Ya da nohut fasulye getiriyor. Ya da baban eve yağ alırken sizede alsın mı diyor. 100 lira faturasını ödedim geri aldım çünkü bizde zordayız. Kayınvalidem böyle yapınca zoruma gitti.Annenize, kendi evinizin ihtiyaçlarını mi aldırıyorsunuz?
Çocuk olunca çalışmayacağım dedin ya...Bende bunu düşünmek istiyorum aslında. Kendim ayrı para biriktirmek istiyorum ama bu yanlış anlaşılır mı para ayırıyor gibi
Doğru söylüyorsunuz katılıyorumBen evlenip de eşlerin maaşını ayırma sevdasını hiç anlamadım, anlayamayacağım. Para hesabı yapmak, şu tarz fikirleri kafada döndürüp durmak çok ayıp değil mi. O sizin eşiniz farkında mısınız, arabayı da kendine almadı sonuçta dimi? Böyle hesaplar yapmak çok doğru gelmiyor bana. Ayrıca annesine verdiği 300 lira paranın lafını yapmak da çok çirkin. Eşiniz o mesleğe o konuma o kadın sayesinde geldi, ne demek kavga çıkarmak. Dört yıla doğru giden evliliğim var, evlendiğimden beri eşimle maaşımız aynı yerde toplanır, harcama gider her şey oradan karşılanır, kalan miktar ile de birikim yaparız. Ailelerimize verdiğimiz paranın hesabını vermez, sormaya bile yeltenmeyiz birbirimize. O insanların emeği sayesinde şu anda rahat bir yaşam sürüyoruz biz, vefakar olmak lazım. Yazık günah.
Bu zamanda ev sahibi olmanın ne büyük nimet olduğunun farkına varın, ev verilmiş daha ne masraf yapacaklardı...çoğu aile kendiniz çalışın yapın diyor karışmıyor evleninirken...herşeyi çalışıp kendimiz yaptık,ev verseydi eşimin ailesi seve seve her ay ufak tefek bişeyler yapardım...200-300 lira her ay ödeyeceğim 1.500 lira kira yanında gözüme batmazdı..Eşim onlara ev yapmış memlekete onlarda burdaki evlerini verdi eşimde onlara masraf yaptırmadı bilezikleri herşeyi kendi aldı mesele 200 300 lirada değil ben masraf olmasın diye kendimi sıkarken sürekli para istedikleri için tepki göstermek istedim
O yüzden ben şuan bu şekilde devam edeyimÇocuk olunca çalışmayacağım dedin ya...
O zaman eşinde senden saklar, ayrı biriktirir.
Bu işin oluru böyledir.
Ya hep ya hiç.
Orada da gene siz yanlıssınız o krediyi ödemek zorında değilsiniz kendi tasarrufum ile anneme para verebilirim, fakat esime borc dayayamamKaç tane 200 300 sayamadım. Kapatmak için 5000 kredi çektik.
Ama şunu kaçırıyorsunuz mesele para vermek değil eve 10 bin giriyorsa 9 buçuk gider var 500 lirayla nasıl geçinelim ve ekstra fatura ödeyelim para verelim. Ben anneme aldırıyorum evin ihtiyaçlarını. Kalan para da nakit kalıyor acil durum için
Ama bizim o dönemlerde 100 liraya bile ihtiyacımız vardı.Az daha abartın. Altı üstü 300 TL, 10 yıl çalışıp didinip aldığınız evi arabayı anasının üstüne yapmış gibi mevzu çıkarmışsınız.
150 milyarlık düğün masrafını yaparken aileye güvenmeyin,bu kadar masraf yapılıyorsa nasıl ödeneceği de düşünülmeli..Evi onlar almadı eşim onlara ev yaptı gidicekler o yüzden bıraktılar 150 milyarlık düğün masrafını eşim yaptı o yüzden bende çalışıp destek olmaya çalışıyorum. Ama 7 aydır sürekli para lazım diyip kalan 200 300 liramızıda zora sokuyorlar. Kendi ödemelerimizden kafamız ağrırken birde onların kredi ödemelerine kafa yoruyor eşim geçen bunaldım dedi para kaybetmiş ailesnin parasını yüklü para kredi çekip ödedik. Acil olmayan herşey için eşimden para istiyorlar sürekli bende sorun yapmıyorum tabi ama herşey karıştı birbirine girdi bi dursunlar lütfen taksitlerimiz bitsin yardım ederiz diye sitem ettim
Katiliyorum madem oyle 150binlira dugun masradi yapmayacaktınız. Evlenmissiniz ailenize masraflarinizi karsilatiyorsunuz S Sunshine1Tabi annelere ihtiyaçları aldırması güzel.
Ama 200-300 siz verince kötü.
Hiç bir şeyinizi eksik istemediniz.
Düğün, gelinlik, altın eşya hep gönlünüze göre oldu kesin.
O sıkışıklığa arabamız da eksik olmasın dediniz ama şimdi vik vik yapan yine sizsiniz.
Aman tüm güzellikler sizinle olsun. Ayağınıza hiç taş değmesin.
Bencil evlattan koru Allah'ım amin..
Belkide hata yaptım sadece 3 tane maaşları varken bizim kendi paramız bile olmayan parayı verdiğimiz için canım sıkıldı sadece. Bankadan çekip veriyor ödeyemiyoruz faiz biniyor. Defalarca kez sıkışık olmamızı bilmelerine rağmen yapıyorlar.Annelerimize 200-300 gibi bir miktarı bile borç vereceksek hiç çalışmayalım daha iyi.
Ayıptır!
Eviniz, arabanız eksik kalsın da çok afedersiniz şunu kavga konusu yapıp cirkinlesmeyin.
Eşim yapsa buz gibi soğurdum.