Çalışan hanımlar, eşiniz size çok karışırmı?

Ablacım bizim tam nişanlanacağımız zaman eşim sınır ötesine gitmişti 1 sene sürdü ( 6 ay olarak gitmişti fakat dönemediler ) orada dolar kazandı birde buradan batı maaşı almıştı . Oradan gelen parayla ev aldık tam nişan yapacağımız hafta kv oturuyor şuan . Biz evlenirken de eşim biraz eksi hesaplarına girmişti birde hem kredi ödüyorduk (2017 de 2250 TL di kredi . Ev kiramız da 750 TL di ) izne git gel vs derken bizim baya maaşımızdan kesilmişti zor geçiniyorduk . 6 aylık evliyken zeytindalına gitti oradan da TL aldık ama buranın Doğu maaşı kesilmişti . Birde 15 güne bir banyo için hataya geliyordu bende şehirdışından oraya gidiyordum otelde kalıyorduk çok masraf olmuştu ama elimizdeki kalan parayı da biriktirdik benim arabam vardı onu satıp üzerine ekledik yükselttik vs vs . Yani elimizdekini harcadık daha fazlası asla olmadı . Konu sahibi içinde bu geçerli olmalı elindekini harcayacak tabiki . Konu sahibinin ailesinin durumu iyi yurtdışıdan geldiler vs sanırım . Acaba evlenmeden önce gördükleri ile şuan yaşadığı maddi durum aynı değil daha az da eşi ondan mı böyle diye düşünüyorum. Birde çevresinde hiç normal insan yok ki ailesi garip eşi garip eşin ailesi garip baştan aşağı garipler . Veya herkes normal konu sahibi garip te olabilir . Netice de olayları sadece tek taraflı dinliyoruz şuan

Esimle 9 yildir beraberiz. Hickimse bu kadar uzun sure hic sorun cikarmadan evlilik yurutmez. Para harcamama, harcagim seylere karismak istedi bir donem. Onun hosuna gitmeyen seylere para harcamami sacma buldu. İlk sacma buldugu andan itibaren, ona fikrini sormadigimi, benim icin gerekli oldugunu, bana karisamayacagini soyledim bastirarak. Beni daraltirsa, kendinden sogutursa bosanacagimi da ekledim. Eger beni bir insan mutlu etmiyorsa, mutsuzluk sebebimse onunla olmak icin sebep gormuyorum. Nihai amac mutluluk, huzur sonucta ölene kadar bunun pesinde insanoglu. Kaos istesem manyagin biriyle evlenir, hergun kavga ederdim. Butceme uygun harcamalarima karismayacagini ogrendi tabi dogal olarak. Eger sussaydim sizin gibi olurdum. Bir isin basindayken yön vereceksiniz. Sonra siz uzulursunuz boyle.

Ortayı bulmak lazım tâbi.

Konu sahibine ilk yorumumda yazmıştım. Eski konularinı biliyorum, tek maaşla, ev, araba aldılar, 2 çocukları var eşinin mesleğini de göz önüne alırsak zaten yaşayacağı standart aşağı yukarı belli. Böyle bir durumda kadın çalışmıyorsa alıp edeceği de bellidir yani. Olmayan parayla birşeyler yapmaya çalışmak mantıklı değil. Ama şimdi kendi çalışırken,eve daha çok para girerken bile kendine birşey almayı arsizlik olarak görüyor içine işlemiş bazı şeyler, üzücü yani.

Sizin verdiğiniz örnekte de kadın aile bilincinde değil. Sonuçta kocanın aldığı parayı biliyorsun, öyle kafana göre herşeyi isteyemezsin, nereden bulacak adam? Borc alınca nasıl ödeyecek falan. Zor böyle kadinlarla da uğraşılması.

Hem evde
Hem işte calısıyorsunuz

Esınız sadece işte çalısıyor.

Bu sıze buyuk haksızlık! Esınıze aynen şöyle bir teklıf sunun " sen ne zaman ev ıslerını yarı yarıya payşasırsan ışte o zaman butçemiz ortak olur. Camasırımdan tut covuk bakımı, bulaşık, köşe bucak temızlık..kısacası bır evde aklınıza gelecek ne kadat iş varsa bölüşeceksınız
Iste o zaman esıt sayılırsınız .

Hem her seyı sız yapacaksınız hem de utanmadan karısacak
Halt etmıs!!

Bu arada paramı eve vermıyorum
Keyfıme göre harcıyorum . Olmadı gereken bu değil mı ?

Heee sız calısırken evde butun her seyı yapan bır babaanne, anane varsa amenna tabıı

Naparsın yemeyipte hemen işmi bulursun abartmayın büyükte konuşmayın bal gibide yersiniz Allah yaşatmasın
Sen benim evimdeki olayları ve benim karakterimi nerden biliyorsun ki demek ki kendime güveniyorum bana para muhabbeti yapanla muhattap olmam siz herşeyi çekiyor olabilirsiniz oda sizin seciminiz

İşte bu çift anadan destek görmüyor..babadan destek görmüyor..konu sahibinin ailesi varlıklı ama kendine zengin ..üstelik aileleri hem böyle hem herşeye maydanoz oluyorlar..başka şehirde yaşamalarını da istemiyorlar.Şimdi düşünüyorum 10 yılda evnalınacak araba alınacak ama tek maaşla alınacak ancak bu kadar oluyor..ha konu sahibi kirada oturalım ama elimizi attığımız elimize gelsin sıkıntı çekmek istemiyorum derdi eşine o zaman adamın bu tutumunu çok garipserdim ama benim yorumladığım iki aile de "mala mülke çok kıymet veren " mizaçtalar...o da tek maaşla anca böyle yemeyerek giymeyerek yapılıyor işte

Yeni evliyken bende sizin gibiydim.surekli acaba kizar mi laf eder mi diye dusunurdum.simdi zerre dusunmuyorum para benim param.absurt bisey yapmadigim surece bana karismasin bi zahemt.kendinizi ezdirmeyin ya sirf o kizacak diye keyfinizden geri kalmayin.hayat akip gidiyo yaslaninca ne elbise alacak haliniz ne isteginiz olacak.hersey zamaninda guzel birakin kizsin.istemeyen kapi orda cekip gitsin.

Neden iş bulup çalışması size bukadar ütopik geliyor? Bazi insanların onuru gururu heşeydir.
Calismasi utopik geldiginden dememis bence.. ben buyuk konusmaya korkarim valla boyle
Laf edersem elim ayagim tutmaz ekmegine muhtac olursam bi sekilde
Diye dusunurum boyle birsey dersem..bu benim
Fikrim
Tabii.. yoksa Allah kimseyi kimseye mihtac etmesin..

Neden iş bulup çalışması size bukadar ütopik geliyor? Bazi insanların onuru gururu heşeydir.
Benim arkadaşım (psikolojik danışman) ve bir başka öğretmen arkadaş eşlerine ortak iş kurdular ..çalışmadıkları tecrübesiz oldukları bir alandı bir yılda battılar .Ama bankaya da borç kaldı. Arkadaşım evime borçlu getirmem dedi eşiyle bir yaz boyunca bir restorantın bulaşığını yıkadı mutfağında çalıştı (en kısa vadede bulacağı ve süreklilik gerektirmeyen iş oydu) İnsanın bazı prensipleri olmalı,ele de böyle aile içinde de böyle

Evlerinin olduğunu bilmiyordum ben veya unuttum. Birşeye bir kere tamam dedin mi devamı geliyor abla . Bu kendi çocuğumda bile böyle . Konu sahibi eşine ilk başta tolerans gösterdiği için ve adamın karakteri böyle dar ve geri olduğun için şuan bu durumdalar ve asla düzelmez

Kuzum zaten elin ayağın tutmazsa gemiyi ilk terkeden koca oluyor..o yüzden komşunun elinden "of " sesini duymadan su içersin kocanınkinden içemezsin

Erkeker de kadınlar kadar çocuk yetiştirmekten sorumlu Babaların suçunu da anneye yıkmaya çalışmak doğru değil
“ Çocuğun kötü bir annesi var anne suçlu .”tamam onu anlarım
Çocuğun kötü bir babası var yine anne suçlu. işte iyi bir baba seçseymiş “orda bir dur derim neden erkeğin eksikliğini kadına yüklüyorsunuz .
Çocukların iki ebeveyni var ne olursa olsun sonunda kadını suçlamak klasik erkek ağzı.
Çocuğun psikolojisinden ve doğru zararsız bir insana dönüşmesinden baba da anne kadar sorumlu
Yani sorunlu erkeler anneleri öyle yetiştirdi diye olmuyor Babaları ve anneleri öyle yetiştirdi diye oluyor bazen babanın etkisi daha bile fazla . babayı Rol model aldıkları için .
Tuhaf son yıllarda bunu o kadar duyuyoruz ki .. kötü niyetli olduğunuzu düşünmüyorum tabi ama farkında olmadan erkek zihniyetinizi tekrar ediyoruz tüm sorumluluğu kadının üzerine yıkma , herşeyden onu sorumlu tutma.

Konu sahibin konusuna gelince , sizi sindirmesine izin vermeyin hem para kazanıp hem evim tüm işini yapıyorsunuz . Ondan iki kat daha çalışıyorsunuz Onu dinlemek zorunda değilsiniz Sınırı çizin kendi ekonominizi yönetmeniz lazım
Ayrıca ev işlerinde ortak olma zamanı çoktan gelmiş artık çalıştığınıza göre
Oyuncak fiyatı peşinde koşturacağına sizinle biraz ev işi öğrensin başlasın yapmaya .

Kuzum zaten elinmayağın tutmazsa gemiyi ilk terkeden koca oluyor..o yüzden komşunun elinden "of " sesini duymadan su içersin kocanınkinden içemezsin
Valla bir soz vardi..

Tarlada buğdayım var deme, ambara girmeyince. Hayırlı evladım var deme, el koynuna girmeyince. Vefalı kocam var deme, kötü gün görmeyince… hayırlı kardeşim var deme, miras bölünmeyince….

Kotu gun bence kadinin sagligi biterse.. o zaman terkediyor genelde erkekler.. ben korkarim buyuk konusmaya.. cunku ne konustuysam hepsini yasadim..hic olmaz dersen oluyor

Neden kocamin ekmeğine muhtaç olucam ailem 2 abim var kapı gibi insanlarin kırmizı çizgileri vardir bu konularda büyuk konuşurum mesela hakaret küfür konusunda da 16 sene oldu bana karşi bi kere olmadı çünkü anında boşanacagımı çok iyi bilir

Nedeni olmuyor birseyleri yasarken... abi dediklerin ailen sahip cikmayabilir sana mesela..elden ayaktan dussen? yok mu oyle insanlar? Kadin butun cocuklari buyutmus ama cocuklar kadini sigdiramiyor mesela.. bazen herkes arkanda gibi durabilir, biz oyle sanariz ama yasarken oyle olmayabilir. Senin ailen oyledir demem ama okuyoruz goruyoruz.. dedim ya canim ben buyuk konusmaktan Allaha siginirim.. bilirim ki karsima cikar.

Konu el ayak tutması değil, sizde biliyorsunuz
Başka yerlere çekmeyi ne çok seviyorsunuz konuyu.
Arkadaş direk niye işmi bulacaksın diye sormuş, çalışma fikri nekadar uzak geliyorsa artık
Kimi onuruyla çalışır kazanır, kimide onursuz birşekilde lafı yer oturur
Fark bu

Buyuk laf ye buyuk konusma denis atalar.. tabiiki bu konuyla ilgisi yok ama konu konuyu aciyor

Bibi asla yemem ekmegini demis diger kiside buyuk konusma demis bende ona hak verdim aciklamasinida yaptim zaten. Yoksa olay gidip bi kadinin calisamayacagi degil.. oyle bir an gelir ki tukurdugunu yalarsin demis

Cocuk yetiştirmek nereden cikti? Ben oyle bir yorum yapmadim. Sorunlu erkekleri anneleri yetiştirdi diye de bir şey yazmadim. Bunlar ne alaka anlamadim.

Ben kendi mutlulugumuz ve hayatimiz için nasil bir insanla, kiminle evlenecegimizi biz seciyoruz diyorum cocugum olmadigi icin yorum yaparken cocuk kismini dusunmedim bile zaten.

İyi baba olmayacak bir insanla cocuk yaptiktan sonra ve işler kotu gittiginde kimin suçlu oldugunun pek onemi yok. Olan cocuga oluyor zaten her turlu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…