Çalışan hanımlar, eşiniz size çok karışırmı?

Olmasi gereken zaten boylesi ama erkeklerin cogu ben kazaniyorum havasinda..
Birde daha evlilikte neler gorup gecirecez kim bilir. Ben genel olarak erkeklere pek guvenmiyorum
Bu aile yetiştirmesi ile alakası bence ya . Mesela eşimin aile düzeni de aynı şuan bizdeki gibiydi gördüm iyi demiştim kendi ailem de öyle mesela . Ama tersi olsa oğlum babadan ne görürse onu yapacak ve nesillerden saçma bir aktarım olacaktı

Kendisi söyledi musriflik yapmam dedi.
İkincisi tek maaşla herşeyi almak mümkün değil.
O zaman mecbur kısıtlamaya gidiliyor.
Şahsen ücretsiz izne ayrılan arkadaslarimdan da biliyorum.
O dönem mecburen yeme içme dışı bir ihtiyaçlarını karsilayamiyorlardi.
Normal memur maaşından bahsediyorum yada asgarinin bir tık üstü durumlar böyle.
Bu arada ben kendim savurgan biriyim buna rağmen arada esim şunu almana gerek yok dese bozulurum.
Konu sahibi de çok tolere etmis.
Eski konularından da biliyorum adam çok konuda baskici o yüzden kendi kararlarını kendi alacak.

Insanlar degisiyorda ben bunu cok gordum.. 40 yillik kocami taniyamadim diyor mesela

Evet bak doğru o baştan aşağı tolere edilen bir düzenleri var . Bence sürekli huzursuzluk yaşıyorlar buda çocuklara yansıyor ve çocuklar sürekli huzursuzlar . Yani kısır döngü içindeler

Kuzum bu biraz kültürle ilgili..konu sahibinin eşi ve ailesi çok dar görüşlü insanlar orası öyle ..ama sen (yanılıyorsam düzelt) yıllarca tek başına eşinin sınır ötesi görevlerinde evini çekip çevirmeye de çalışmışsındır . Eşinin görevi nedeniyle de maaşında farklılıklar olmuştur.Benim anladığım konu sahibinin eşi zaten düz polis memuru.Yani birşeye maddi sıkıntı çekmeden de sahip olunmuyor.

Eşiniz dar görüşlü bir adam, eski konularinızdan da hatırladığım kadarıyla.
Bu zamana kadar 2 çocuk ev,araba borcu, tek maaşla tolore ettiniz diyelim ama artık sizin çalışmanızla değişmesi lazım bazı şeylerin. Çalıştığınız için kendi ihtiyaçlarınızda artacak hâliyle. Kılık kıyafet açısından bile fark ediyor.
Huzursuzluk kısmına da görmezden geleceksiniz bir şekilde. Yoksa eşinizin baskısından kurtulmanız, onun fikirlerini değiştirmeniz çok zor.
Ev içinde aynı ey geçerli, birinin gelmesini istemiyorsa adam akıllı dahil olsun işlere yoksa çağıracagım deyin. Eşinizin paşa gönlünü beklerseniz bir adım ileri gidemezsiniz bu konularda.

Ayy Tontriko şu kafada adamla evlenecegime oturur kendi turşumu kurardim ya.

Evet eve bir maaş giriyorsa ve bu bir maaş dusukse istense de rahat harcama yapilamaz zaten ama evin butcesinden kadinin da haberi olmasi lazim, gelirimiz şu, giderimiz şu harcamalarimizi tutalim şunu şu ay yapalim vs konuşulur. Eşinin kalbini kirmayarak yine yapmayabilir butce yonetimini.
Psikolojik şiddet uygulamasi gerekmiyor.
Bizim de maddi darda oldugumuz dönemler oldu ciddi manada ama birbirimizi kirmamistik para icin.

Bu arada tek maaşi asgari ucret ya da asgari ucretin biraz daha ustu olarak baz aliyorsak bizim şuan evimize giren tek maaş bir cok kişinin 3 maaşindan biraz daha fazla ve bu ultra zengin etmiyor insani.

Valla kabul etsekte etmesekte cogu erkek boyle buna eminim

Yapacağınız şey arsızlık değil. Biri benim isteklerine saygı duymuyorsa isterse oturup ağlayabilir günlerce. Sinmeyin yahu temizlemeyi evi çöp eve dönsün. Yetisemiyorum deyin. Siz onu sindirecek seyler bulun bana saygı duymayana ben niye taviz vereyim. Eger tavırlarınızi değiştirmezsiniz bu devran böyle akar gider.

Tabi ki oyle erkekler de cok, yok değil. Bu erkeklerle evlenmekte kişilerin seçimi işte ama doğru bir davraniş değil, olmamaliydi.

Ama konu sahibi de garip yani, yillarca kendisine boyle davranan kocasi var ve eşi surat asarken isteklerini almayi arsizlik olarak goruyormuş. Ne denir şimdi, herkes kabul ettigi yaşamda yasiyor.

Cogu kadin zaten ekonomik ozgurlugu bu yuzden istiyor bizim toplumumuzda.. hem daha rahat harcama icin hemde herseyine karisan bir es istemedikleri icin.

Tabiiki ezelden beri herif herseye dirdir ediyor, yani yapisi bu adamin.. degistiremez bunu. En azindan simdiye kadar sesi cikmamis bundan sonra cikabilir. Ha nolur bunca yildir ben calistim ben ettim der kocasi kesin.. kisaca her turlu huzursuzluk olacak..ama ben huzursuz olacagima o olsun

Çevremde çalışmayan kadınlar hala çoğunlukta, bu sebeple eşi tarafından sıkıntı yaşayana hiç denk gelmedim diyebilirim. Bütçeye göre yaşam standardı değişse de kadınlar gayet rahatlar harcama, yaşama konusunda.
Burada okuyorum bu ekonomik şiddet uygulayan tipleri.
Eşi çalışmıyorken sıkıntı yapan, calışırken de rahat olmaz, rahat ettirmez kolay kolay zihniyeti değişmiyor çünkü. Konu sahibinin istediğini almayı arsizlik oluyor görüyor, böyle görmüş, insanmış demek ki. Kendinden başlaması gerekiyor bazı şeyleri değiştirmeye. Kendi yapmak istediklerini böyle görüyorken eşi daha fazlasını düşünür.

Var benim tanidiklarim.. bisey demiyor gidip caliisyor canina tak deyince kadin..koca ilk bas gurur yapiyir calismani istemiyorum filan diye ama parasinida harcamaktan geri kalmiyor

Benim akraba var eşi calismiyor kendisi de asgari ucretle calisiyor. Ama karisinin istekleri bitmiyor. Spor salonuna gitmek istedi diye adam akrabalardan borc bulup karisini salona yazdirmişti. Kadinin isteklerini yapcam diye arkadaşlarina bile borclanmişti. Ortaya cikinca zor topladi ailesi filan bunu zaten onlarin yardimiyla yuruyordu. Bazi tiplerin ortasi olmuyor bazen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…