Çalışan hanımlar, eşiniz size çok karışırmı?

Olmasi gereken zaten boylesi ama erkeklerin cogu ben kazaniyorum havasinda..
Birde daha evlilikte neler gorup gecirecez kim bilir. Ben genel olarak erkeklere pek guvenmiyorum😐
Bu aile yetiştirmesi ile alakası bence ya . Mesela eşimin aile düzeni de aynı şuan bizdeki gibiydi gördüm iyi demiştim kendi ailem de öyle mesela . Ama tersi olsa oğlum babadan ne görürse onu yapacak ve nesillerden saçma bir aktarım olacaktı

Para kazanması ile durumun ne alakası var ? Çalışmıyor olsaydı kadına yapılan bu psikolojik şiddet normal miydi ? 3 ay önceye kadar çalışmıyormuş kendi de yazmış . Birde şu var siz savurgan değilsiniz derken evdeki hayatlarını bilmeden böyle yorum yapıyor olmanız garip değil mi ?
Kendisi söyledi musriflik yapmam dedi.
İkincisi tek maaşla herşeyi almak mümkün değil.
O zaman mecbur kısıtlamaya gidiliyor.
Şahsen ücretsiz izne ayrılan arkadaslarimdan da biliyorum.
O dönem mecburen yeme içme dışı bir ihtiyaçlarını karsilayamiyorlardi.
Normal memur maaşından bahsediyorum yada asgarinin bir tık üstü durumlar böyle.
Bu arada ben kendim savurgan biriyim buna rağmen arada esim şunu almana gerek yok dese bozulurum.
Konu sahibi de çok tolere etmis.
Eski konularından da biliyorum adam çok konuda baskici o yüzden kendi kararlarını kendi alacak.

Bu aile yetiştirmesi ile alakası bence ya . Mesela eşimin aile düzeni de aynı şuan bizdeki gibiydi gördüm iyi demiştim kendi ailem de öyle mesela . Ama tersi olsa oğlum babadan ne görürse onu yapacak ve nesillerden saçma bir aktarım olacaktı
Insanlar degisiyorda ben bunu cok gordum.. 40 yillik kocami taniyamadim diyor mesela

Kendisi söyledi musriflik yapmam dedi.
İkincisi tek maaşla herşeyi almak mümkün değil.
O zaman mecbur kısıtlamaya gidiliyor.
Şahsen ücretsiz izne ayrılan arkadaslarimdan da biliyorum.
O dönem mecburen yeme içme dışı bir ihtiyaçlarını karsilayamiyorlardi.
Normal memur maaşından bahsediyorum yada asgarinin bir tık üstü durumlar böyle.
Bu arada ben kendim savurgan biriyim buna rağmen arada esim şunu almana gerek yok dese bozulurum.
Konu sahibi de çok tolere etmis.
Eski konularından da biliyorum adam çok konuda baskici o yüzden kendi kararlarını kendi alacak.
Evet bak doğru o baştan aşağı tolere edilen bir düzenleri var . Bence sürekli huzursuzluk yaşıyorlar buda çocuklara yansıyor ve çocuklar sürekli huzursuzlar . Yani kısır döngü içindeler

Bilmem bizim evde böyle bir olay olmadığı için bana saçma geliyor . Evlendiğin adamın insanlığın ve kalitesi ile alakası olsa gerek . Ben evlendikten sonra tayin sebebi ile işten ayrıldım . O arada evimizin kredisi vardı birde üzerine ev kirası ödüyorduk baya zordu herşey eşimde bende çok dikkat ediyorduk harcamalarımıza . Eşim dikkat et dedi bir kere bile kendim hesabı görüp dikkat ediyordum zaten Evlenirken eşim banka kartının kopyasını bana verdi benim maaş kartım zaten gitti . İlk 3 sene dikkat ettik çünkü istediğimiz şeyler vardı hedefler yani . Oğlum doğdu kredimiz bitti vs vs derken şuan istediğimi alıyorum istediğimi veriyorum bu eşim içinde geçerli . Tabiki para harcamanın sınırı yok bu kesin . Örnek veriyorum A parfümünü alıyorum haberin olsun diyorum oda mesela arabaya şunu yaptırıyorum bilgin olsun diyor . Evin para yönetimi bende zaten tüm ödemeleri ben yapıyorum gelir gider çıkarıyorum . Ama eve girene göre harcıyorsun . Bu herkes için geçerli olmalı . Konu sahibinin gözlemlemesinde sorun var bence adam hep böyleymiş 9 senedir yani evlenmeden de bellidir bazı şeyler . Herşeyden önce adamın ailesine bakmak lazım annesiyle babası nasıldı bu konularda . Burada iğrenç bir psikolojik şiddet var hemde evliliğin başından bu zamana kadar . Konu sahibinin kocası her durumdan iğrenç bir adam dönüp eski konularına bakarsan ne demek istediğimi anlarsın . Birde şunu eklemek istiyorum ki çalışmıyoruz diye evde kıçımızı devirip yatmıyoruz ki çamaşır bulaşık ütü 24 saat bakıcılık aşçılık vs vs herşeyi yapıyoruz . Kendi adıma söyleyeyim dışarda çalışıyor olsam çocuğuma birisi bakıyor olsa gerçekten evdekinden daha az yoruluyor olurdum . Eşim 1 gün çocuğuna baktı bensiz ev işi vs vs yapmadan hemde dedi ki sen iyi yaşıyorsun ben olsam eve hergün temizlikçi tutar dışardan yemek yerdim .
Kuzum bu biraz kültürle ilgili..konu sahibinin eşi ve ailesi çok dar görüşlü insanlar orası öyle ..ama sen (yanılıyorsam düzelt) yıllarca tek başına eşinin sınır ötesi görevlerinde evini çekip çevirmeye de çalışmışsındır . Eşinin görevi nedeniyle de maaşında farklılıklar olmuştur.Benim anladığım konu sahibinin eşi zaten düz polis memuru.Yani birşeye maddi sıkıntı çekmeden de sahip olunmuyor.

Eşiniz dar görüşlü bir adam, eski konularinızdan da hatırladığım kadarıyla.
Bu zamana kadar 2 çocuk ev,araba borcu, tek maaşla tolore ettiniz diyelim ama artık sizin çalışmanızla değişmesi lazım bazı şeylerin. Çalıştığınız için kendi ihtiyaçlarınızda artacak hâliyle. Kılık kıyafet açısından bile fark ediyor.
Huzursuzluk kısmına da görmezden geleceksiniz bir şekilde. Yoksa eşinizin baskısından kurtulmanız, onun fikirlerini değiştirmeniz çok zor.
Ev içinde aynı ey geçerli, birinin gelmesini istemiyorsa adam akıllı dahil olsun işlere yoksa çağıracagım deyin. Eşinizin paşa gönlünü beklerseniz bir adım ileri gidemezsiniz bu konularda.

Ok de parayi veren dudugu calar demisler.. geliri olan ve olmayan kadin ayni olamaz bence..
Hem zaten daha rahat harcama yapabilirsin o bir gercek 1 maasla 2 maas ayni mi? Tabii ultra zengin biriyle evli degilsen.
Hemde sen calisiyorsan bende calisiyorum esit haklara sahibiz diyebilirsin esine boyle bir durumda.. ki bence bunu soylemek vs cok cirkin seyler evlilikte ama gercekler bunlar. Allah erkeklere muhtac etmesin😐😂

Ayy Tontriko şu kafada adamla evlenecegime oturur kendi turşumu kurardim ya. 😂

Evet eve bir maaş giriyorsa ve bu bir maaş dusukse istense de rahat harcama yapilamaz zaten ama evin butcesinden kadinin da haberi olmasi lazim, gelirimiz şu, giderimiz şu harcamalarimizi tutalim şunu şu ay yapalim vs konuşulur. Eşinin kalbini kirmayarak yine yapmayabilir butce yonetimini.
Psikolojik şiddet uygulamasi gerekmiyor.
Bizim de maddi darda oldugumuz dönemler oldu ciddi manada ama birbirimizi kirmamistik para icin.

Bu arada tek maaşi asgari ucret ya da asgari ucretin biraz daha ustu olarak baz aliyorsak bizim şuan evimize giren tek maaş bir cok kişinin 3 maaşindan biraz daha fazla ve bu ultra zengin etmiyor insani. 🙄

Ayy Tontriko şu kafada adamla evlenecegime oturur kendi turşumu kurardim ya. 😂

Evet eve bir maaş giriyorsa ve bu bir maaş dusukse istense de rahat harcama yapilamaz zaten ama evin butcesinden kadinin da haberi olmasi lazim, gelirimiz şu, giderimiz şu harcamalarimizi tutalim şunu şu ay yapalim vs konuşulur. Eşinin kalbini kirmayarak yine yapmayabilir butce yonetimini.
Psikolojik şiddet uygulamasi gerekmiyor.
Bizim de maddi darda oldugumuz dönemler oldu ciddi manada ama birbirimizi kirmamistik para icin.

Bu arada tek maaşi asgari ucret ya da asgari ucretin biraz daha ustu olarak baz aliyorsak bizim şuan evimize giren tek maaş bir cok kişinin 3 maaşindan biraz daha fazla ve bu ultra zengin etmiyor insani. 🙄
Valla kabul etsekte etmesekte cogu erkek boyle buna eminim😐

İyi geceler herkese, sorum başlıkta yazıldığı gibi. 9 yıllık evliyim ilk 3 yıl hariç (memlekete yerleştikten sonra başladı bu huyu) eşim çok psikolojik başki uyguladi bana maddi konular yuzunden. Ucu paraya dokunan konularda inanılmaz bir baskı uygulamaya calisti üzerimde gezme ve dışarda yeme içme konusu hariç hemen hemen her konuda. Anlatsam mevzu çok uzayacak o yüzden kısa kesecegim. En basit örnek oğluma (ucuzundan) bir oyuncak aldığımda bile bunun lafını yapıyordu her seferinde. Çok huzursuzluk yaşadim sonuc olarak beni sindirdi diyebilirim. Ben çalışmaya başlayalı 3 ay oldu ve hala bu huyları devam ediyor. Çocuklarıma bir oyuncak alsam ağzını yüzünü egiyor yada laf sokuyor. İki çocukla ev işlerini yetistiremiyorum ufak tefek şeylerde yardım ediyor ama onunla da olacak gibi değil eve temizlik için birini ayarlamaya çalışıyordum bir ara huzursuzluk çıkardı yine söylendi ben temizlikçilere para falan yedirmem tutmayacaksin gibi laflar etti. İnanılmaz huzurum bozuldu. Psikolojik olarak o kadar sindirdiki beni kendime bir kıyafet alsam aceba lafını yaparmi göze batar miyim düşüncesi var sürekli zihnimde. Çocuklarımin ihtiyaçları konusunda zerre kadar taviz vermiyorum ona ama söz konusu kendim olunca gayri ihtiyari geri çekiliyorum. Buda beni artık içten içe yoruyor. Temizlik mevzusu ciddi bir dert benim için ama biliyorum yardımcı tutsam huzurumu kaçıracak. Tatile gidelim desem disarda yiyip içelim desem asla reddetmez ama mevzu benim şahsım yada çocuklarımın şahsi yada ne bileyim benim kendi adıma ihtiyaç gördüğüm birşey olunca rengi değişiyor adamın. Zamanında çok huzursuzluk yaşadık çocukların yanında kavgalı gürültülü bir ortam olmadı çok şükür ama kendi aramizda büyük sorunlar yaşadık benim mutsuzlugumda ister istemez yansıdı çocuklara. Bunlar daha fazla yaşansın istemiyorum ama gerekli gördüğüm şeyleri huzursuzluk çıkmadan nasıl yapacağım bilmiyorum. Yapı olarak arsiz biri değilim öyle olsam aman bırak assın suratıni deyip keyfimi bozmadan istediğimi yapardim ama hiç böyle bir mizacim yok. Nasıl bir duruş sergilemem gerekiyor inanın bilmiyorum. Başka konularda olsa rahatlıkla resti çekerim ornegin söz konusu prensiplerim olunca duruşum nettir ama dediğim gibi ekonomik anlamda o kadar sindirilmiş hissediyorum ki içten içe resmen korkuyorum aman burdan bir laf gelecek oradan bir laf gelecek diye. Artık kendi paramı kazandığım için daha fazla taviz vermek istemiyorum ama bu durumla nasıl başa çıkacağımıda bilmiyorum.
Yapacağınız şey arsızlık değil. Biri benim isteklerine saygı duymuyorsa isterse oturup ağlayabilir günlerce. Sinmeyin yahu temizlemeyi evi çöp eve dönsün. Yetisemiyorum deyin. Siz onu sindirecek seyler bulun bana saygı duymayana ben niye taviz vereyim. Eger tavırlarınızi değiştirmezsiniz bu devran böyle akar gider.

Tabi ki oyle erkekler de cok, yok değil. Bu erkeklerle evlenmekte kişilerin seçimi işte ama doğru bir davraniş değil, olmamaliydi. 🤷🤷

Ama konu sahibi de garip yani, yillarca kendisine boyle davranan kocasi var ve eşi surat asarken isteklerini almayi arsizlik olarak goruyormuş. Ne denir şimdi, herkes kabul ettigi yaşamda yasiyor.

Tabi ki oyle erkekler de cok, yok değil. Bu erkeklerle evlenmekte kişilerin seçimi işte ama doğru bir davraniş değil, olmamaliydi. 🤷🤷
Ama konu sahibi de garip yani, yillarca kendisine boyle davranan kocasi için surat asarken isteklerini almayi arsizlik olarak goruyormuş. Ne denir şimdi, herkes kabul ettigi yaşamda yasiyor.
Cogu kadin zaten ekonomik ozgurlugu bu yuzden istiyor bizim toplumumuzda.. hem daha rahat harcama icin hemde herseyine karisan bir es istemedikleri icin.

Tabiiki ezelden beri herif herseye dirdir ediyor, yani yapisi bu adamin.. degistiremez bunu. En azindan simdiye kadar sesi cikmamis bundan sonra cikabilir. Ha nolur bunca yildir ben calistim ben ettim der kocasi kesin.. kisaca her turlu huzursuzluk olacak..ama ben huzursuz olacagima o olsun😐😂

Çevremde çalışmayan kadınlar hala çoğunlukta, bu sebeple eşi tarafından sıkıntı yaşayana hiç denk gelmedim diyebilirim. Bütçeye göre yaşam standardı değişse de kadınlar gayet rahatlar harcama, yaşama konusunda.
Burada okuyorum bu ekonomik şiddet uygulayan tipleri.
Eşi çalışmıyorken sıkıntı yapan, calışırken de rahat olmaz, rahat ettirmez kolay kolay zihniyeti değişmiyor çünkü. Konu sahibinin istediğini almayı arsizlik oluyor görüyor, böyle görmüş, insanmış demek ki. Kendinden başlaması gerekiyor bazı şeyleri değiştirmeye. Kendi yapmak istediklerini böyle görüyorken eşi daha fazlasını düşünür.

Çevremde çalışmayan kadınlar hala çoğunlukta, bu sebeple eşi tarafından sıkıntı yaşayana hiç denk gelmedim diyebilirim. Bütçeye göre yaşam standardı değişse de kadınlar gayet rahatlar harcama, yaşama konusunda.
Eşi çalışmıyorken sıkıntı yapan, calışırken de rahat olmaz, rahat ettirmez kolay kolay zihniyeti değişmiyor çünkü. Konu sahibinin istediğini almayı arsizlik oluyor görüyor, böyle görmüş, insanmış demek ki. Kendinden başlaması gerekiyor bazı şeyleri değiştirmeye. Kendi yapmak istediklerini böyle görüyorken eşi daha fazlasını düşünür.
Var benim tanidiklarim.. bisey demiyor gidip caliisyor canina tak deyince kadin..koca ilk bas gurur yapiyir calismani istemiyorum filan diye ama parasinida harcamaktan geri kalmiyor

Benim akraba var eşi calismiyor kendisi de asgari ucretle calisiyor. Ama karisinin istekleri bitmiyor. Spor salonuna gitmek istedi diye adam akrabalardan borc bulup karisini salona yazdirmişti. 😂 Kadinin isteklerini yapcam diye arkadaşlarina bile borclanmişti. Ortaya cikinca zor topladi ailesi filan bunu zaten onlarin yardimiyla yuruyordu. Bazi tiplerin ortasi olmuyor bazen. 😂😂😂😂

X