- 29 Ekim 2013
- 5.473
- 9.992
-
- Konu Sahibi strawberry_cake
Eşim yeni böyle olmadı hep böyleydi. Konumdada anlattım zaten böyle konulardan dolayı çok huzursuzluk yaşadık zamanında. Birşey istediğinizde izin mi aliyordunuz önceleri diye sordunuz hayır izin almiyordum asla gidip birinden izin alacak bir karakterim yok ben ihtiyac olan birşey varsa söylerdim bu yapilmasi lazım diye oda itiraz ederdi yada yuzunu düşürurdu böylece tartışma cikardi. Sonra sonra cocuklar dışında kalan şeyleri artık hiç soylememeye başladım sindirildim derken bunu kastetmistim. Uçuk istekleri olan biri değilim tam tersi hep (fazlasıyla) makul davranmaya çalıştım ama ona rağmen kıymet bilmedi eşim. Ailesininde etkisi altında kalarak maddi yönden hep bir eleştiri vardı üzerimde. Çünkü varlıklı bir aileden geliyordum ödleri kopuyordu ordaki standartlarımı evliliğimde eşime de dayatacagim diye sanırım bu yüzden sindirilmeye çalıştım. Halbuki ben baba evindeykende mütevazıydim kişiliğim hep aynıydı hiç değişmedi esimde sözde bu yüzden aşık olmustu bana. Neyse o konulara daha fazla girmeyeyim kısacası ben eşimin bu dayatmalarina karşı nasil dirençli olurum bundan sonra onunla ilgili fikir almak istiyorum. Onun soylenmeleri laf sokmaları daha fazla huzurumu kacirsin istemiyorum. Bilinç altimdaki aceba elestirirmi laf söylermi yüzünü asarmi düşüncelerinden kurtulmak istiyorum çünkü bu dusuncelerin beni daha fazla yormasini istemiyorum.Siz yeni çalışmaya başladığınız için adapte mi olamadı ki eşiniz?
Karar alma mekanizmalarımı kaybediyorum mu diye düşündü ki acaba?
Sonuçta dediğiniz harcamalar sizi geçtim kendi çocuğunu etkiliyor acaba burda kendi kendine sizi disipline etme yolunu mu seçti?
Çok saçma geldi bana sonuçta üç aydır çalışmaya başladım diyorsunuz ondan önce ne alırsanız eşinize mi soruyordunuzşimdi kendim çalışıp kendim alıyorum deyip birden kesildi mi o olay?
Her türlüsü saçma yani.
Baştan böyle deseniz yorum yapacağım da üç aydır çalışmaya başladım böyle oldu deyince bir güç savaşına döndü.
İkiniz de ekonomik bağımsızlığı yanlış mı değerlendirdiniz demekten ileri yorum yapamıyorum
Ne alaka ? Bu arsızlık değil ki.Yapı olarak arsiz biri değilim öyle olsam aman bırak assın suratıni deyip keyfimi bozmadan istediğimi yapardim ama hiç böyle bir mizacim yok.
Para kazanması ile durumun ne alakası var ? Çalışmıyor olsaydı kadına yapılan bu psikolojik şiddet normal miydi ? 3 ay önceye kadar çalışmıyormuş kendi de yazmış . Birde şu var siz savurgan değilsiniz derken evdeki hayatlarını bilmeden böyle yorum yapıyor olmanız garip değil mi ?Surekli laf edilmesi çok rahatsız edici ki siz savurgan da değilsiniz.
Para da kazanıyorsunuz.
Bence ilk başta duymazliktan gelin.
Ok de parayi veren dudugu calar demisler.. geliri olan ve olmayan kadin ayni olamaz bence..Para kazanması ile durumun ne alakası var ? Çalışmıyor olsaydı kadına yapılan bu psikolojik şiddet normal miydi ? 3 ay önceye kadar çalışmıyormuş kendi de yazmış . Birde şu var siz savurgan değilsiniz derken evdeki hayatlarını bilmeden böyle yorum yapıyor olmanız garip değil mi ?
Bilmem bizim evde böyle bir olay olmadığı için bana saçma geliyor . Evlendiğin adamın insanlığın ve kalitesi ile alakası olsa gerek . Ben evlendikten sonra tayin sebebi ile işten ayrıldım . O arada evimizin kredisi vardı birde üzerine ev kirası ödüyorduk baya zordu herşey eşimde bende çok dikkat ediyorduk harcamalarımıza . Eşim dikkat et dedi bir kere bile kendim hesabı görüp dikkat ediyordum zaten Evlenirken eşim banka kartının kopyasını bana verdi benim maaş kartım zaten gitti . İlk 3 sene dikkat ettik çünkü istediğimiz şeyler vardı hedefler yani . Oğlum doğdu kredimiz bitti vs vs derken şuan istediğimi alıyorum istediğimi veriyorum bu eşim içinde geçerli . Tabiki para harcamanın sınırı yok bu kesin . Örnek veriyorum A parfümünü alıyorum haberin olsun diyorum oda mesela arabaya şunu yaptırıyorum bilgin olsun diyor . Evin para yönetimi bende zaten tüm ödemeleri ben yapıyorum gelir gider çıkarıyorum . Ama eve girene göre harcıyorsun . Bu herkes için geçerli olmalı . Konu sahibinin gözlemlemesinde sorun var bence adam hep böyleymiş 9 senedir yani evlenmeden de bellidir bazı şeyler . Herşeyden önce adamın ailesine bakmak lazım annesiyle babası nasıldı bu konularda . Burada iğrenç bir psikolojik şiddet var hemde evliliğin başından bu zamana kadar . Konu sahibinin kocası her durumdan iğrenç bir adam dönüp eski konularına bakarsan ne demek istediğimi anlarsın . Birde şunu eklemek istiyorum ki çalışmıyoruz diye evde kıçımızı devirip yatmıyoruz ki çamaşır bulaşık ütü 24 saat bakıcılık aşçılık vs vs herşeyi yapıyoruz . Kendi adıma söyleyeyim dışarda çalışıyor olsam çocuğuma birisi bakıyor olsa gerçekten evdekinden daha az yoruluyor olurdum . Eşim 1 gün çocuğuna baktı bensiz ev işi vs vs yapmadan hemde dedi ki sen iyi yaşıyorsun ben olsam eve hergün temizlikçi tutar dışardan yemek yerdim .Ok de parayi veren dudugu calar demisler.. geliri olan ve olmayan kadin ayni olamaz bence..
Hem zaten daha rahat harcama yapabilirsin o bir gercek 1 maasla 2 maas ayni mi? Tabii ultra zengin biriyle evli degilsen.
Hemde sen calisiyorsan bende calisiyorum esit haklara sahibiz diyebilirsin esine boyle bir durumda.. ki bence bunu soylemek vs cok cirkin seyler evlilikte ama gercekler bunlar. Allah erkeklere muhtac etmesin
Olmasi gereken zaten boylesi ama erkeklerin cogu ben kazaniyorum havasinda..Bilmem bizim evde böyle bir olay olmadığı için bana saçma geliyor . Evlendiğin adamın insanlığın ve kalitesi ile alakası olsa gerek . Ben evlendikten sonra tayin sebebi ile işten ayrıldım . O arada evimizin kredisi vardı birde üzerine ev kirası ödüyorduk baya zordu herşey eşimde bende çok dikkat ediyorduk harcamalarımıza . Eşim dikkat et dedi bir kere bile kendim hesabı görüp dikkat ediyordum zaten Evlenirken eşim banka kartının kopyasını bana verdi benim maaş kartım zaten gitti . İlk 3 sene dikkat ettik çünkü istediğimiz şeyler vardı hedefler yani . Oğlum doğdu kredimiz bitti vs vs derken şuan istediğimi alıyorum istediğimi veriyorum bu eşim içinde geçerli . Tabiki para harcamanın sınırı yok bu kesin . Örnek veriyorum A parfümünü alıyorum haberin olsun diyorum oda mesela arabaya şunu yaptırıyorum bilgin olsun diyor . Evin para yönetimi bende zaten tüm ödemeleri ben yapıyorum gelir gider çıkarıyorum . Ama eve girene göre harcıyorsun . Bu herkes için geçerli olmalı . Konu sahibinin gözlemlemesinde sorun var bence adam hep böyleymiş 9 senedir yani evlenmeden de bellidir bazı şeyler . Herşeyden önce adamın ailesine bakmak lazım annesiyle babası nasıldı bu konularda . Burada iğrenç bir psikolojik şiddet var hemde evliliğin başından bu zamana kadar .