Günde bir çay kaşığı polen yutun suyla hap gibi . Yorgunluk konusunda çok faydasını gördüm.
Bosch WTS86511TR Hava Yoğunlaşturmalı Kurutma Makinesi Logixx 7, Sensitive, Kurutma Makinası, Bosch Çamaşır kurutma makinesi hem çamaşır eve yaydığı havları yok ediyor , hem hemen katlayınca çamaşırları ütülüye yakın yapıyor. Evdeki çamaşır dağınıklığını da ortadan kaldırır. Bu çamaşır işinizi halleder.
Yemekten hemen sonra mutfağı toplamak bulaşık makinesini çalıştırmak ve yatmadan önce salonu toplamak evi düzene sokar.
Mutfakta küçük küçük cam saklama kutularınız olsun. Mutfak düzenini bir elden geçirin. Herşeyin bir yeri olursa işiniz çabuk biter.
Yatak odası için de hurçlar , vakumlu poşetler (
2 li VAKUMLU HURÇ SAKLAMA POŞETİ ORTA VE BÜYÜK GittiGidiyor'da 61191809 ) dolap düzenleyici kutular
kapaklı kutu < VAMMEN | IKEA Türkiye kapaklı kutu < MOTORP | IKEA Türkiye çok yardımcı olur. İnternette bulamadım ama ikea da çekmece düzenleyiciler var büyük kolaylık oluyor.
Haftalık köfte , tavuk , taze fasülye kuru fasülye bunları bol bol pişirip iki kişilik poşetlere koyun , buzluğa atın büyük kolaylık. Yemek pişerken salata , yoğurt hazırlarsınız. Tatlı ve böreği hafta sonu yaparsınız tüm hafta yeter. Arada kahvaltılık , karışık kızartma yaparsınız. Bu menüye her hafta başka sebze yemekleri eklersiniz tamamdır. Menünüz belli olursa alışverişiniz de yemeği hazırlamanız da çok hızlı olur. Mutlaka çok kullandığınız malzemeleri belirleyin ve eksik olmamalarına dikkat edin.
Misafir geldi diyelim. Patates (buzlukta yuvarlanmış köfteleriniz var . Ben bir kilo kıymayı 4 e bölüyorum . 5 yaşındaki oğlum , eşim ve bana bir öğünlük köfte hazır olmuş oluyor.) köfteyi hazırlamanız 5 dk. Pilav 5 dk. Salata mutfağa girer girmez yıkayıp sirkeli suya koyuyorum doğraması beş dakika. Ara ara peynirli , nohutlu cevizli börek sarıp buzluğa atıyorum . Börek de 5 dk da kızarıyor.
Çalışan kadının her işini önceden planlaması hazırlık yapması , haftalık malzemesini önceden düşünüp hazır bulundurması , pratik ev aletleri kullanması ve en azından 15 günde bir yarım gün temizliğe güvenilir birini çağırması gerekiyor. Yorulmakta çok haklısınız sırtımızda bir sürü iş var. Eşiniz yardımcı olmuyorsa bile temizlik için para ayırmalı. Yıpranan biz oluyoruz. Çocuk olmadan bu düzeni kurarsanız iyi olur.