Çalışan Anne Ne Olmak Ne Kadar Zormuş Ben mi Kuramıyorum Dengeyi?

Cocuga uyku egitimi verirseniz cook rahatlarsiniz.Herhangi bir uyaran olmadan uyuyamiyor o da sizsiniz.Uyku egitimi verirseniz arada uyansa bile kendinbasina tekrar dalar size ihtiyaci olmaz ve sizde cok rahat edersiniz. Park saatlerinden feragat etmeyin bence sadece 6 da siz ayrilin babasi baksin . Ben bir de cok camasir yikiyordum ama biraz cocuk kirlensin mantigindayim simdi .

Allah kolaylık versin benin iki çocuğun var yaşları da 2 yaş ara ile.oncelikle bakıcı eve gelsin parka da götürür ya da evde ufak tefek iş yapabilir en azından bi çorba bulaşık makinesini bosaltmak çamaşırları asmak gibi.cocuk büyürken maalesef eşimle bir çay içeyim plan yapayım kısmını bir kaç yıl ertelemelisin parka babası da götürebilir.mukemmel olacağım diye uğraşma sinir hastası olursun

Temizliği eşim kızı alıp parka ya da başka yere götürürse rahat yapıyorum. Olmadı yine eşimin eline veriyorum süpürgeyi . ben de mutfağı toparlıyorum ya da ütüyü yapıyorum. Haftasonuna iş bırakmamaya çalışıyorum çünkü gezmekten ödün veremem ,ailece bişeyler yapabildiğimiz tek zaman haftasonu oluyo. Dediğim gibi ben pek oynayamıyorum kızımla. o zaten kreşte bütün gün oynuyo. Akşam da eşimle devam ediyo. Bu arada eşime baya yükleniyormuşum yazarken farkettim ama devammmmm... kendi başıma yapmaya çalışıp kahramanlık taslamanın alemi yok. hayat müşterek di mi

Çocuğun gündüz uykusunu azaltıp akşam 9-9.30 gibi uyutmanız ve çamaşırı haftasonuna bırakmak sizi biraz daha rahatlatır bence.

Birde canım içini rahatlatacaksa söyleyim benimde iki çocuk var üstelik çalışmıyorum da ama hiçbirşeye yetişemiyorum .İnan şuan anlatsam dünya kadar iş var olmuyor bitmiyor yetişilmiyor maalesef.Çocuklarımı parka indiremeyi tercih ediyorum artık nasıl olsa o işler yarında olacak öteki günde.Haftada bir yardımcı tam gün gelecekte herşey dört dörtlük olacak,nerdeee :))

Tamamını okumadım ama gözüme çarpan birkaç şey var.
1. Oğlunuza bakan kişi gündüz uykusunda bir tencere yemek koyabilir mi?
2. Oğlunuz parktan gelince şekerleme yapmasın o minicik uyku gece uykusunu çalıyor. Akşam daha erken yatar ve size vakit kalır.
3. Oğlunuzun yemeklerini sabah 6da kalkın koyun pişsin. Ben öyle yapıyorum. Hatta yoğurdunu bile o saatte mayalıyorum. Sonra da işe geliyorum.

eşim yardmcı olmasa inanın bende yapamazdım asla bırakırdm pes eederm mümkün değil.. bizde tartışıyoruz gerginlik stres.. tartşmalar bizimde bitmior daha başka sorunlarmzd var ailevi.
Evet bizde de öyle. Bilmiyorum yaa Allah yardımcımız olsun. Sağlık sorunu vermesin yeter diyorum ben. Tabi huzur ve mutluluk da...

Kurutma makinası alın çamaşır serme derdiniz bitsin. Üstelik evde camasir dan kaynaklı dağınık görüntü de olmaz.

150 bin kere dedik sana çok uyutma şu çocuğu diye. akşam 7 de akşam uyumasımı olur. o çocuk gece uyur mu bir daha. uyumaz. çocuğu olmayan ben bile biliyorum bunu. aklı olan analr zaten. nuh diyorsun peygamber demiyorsun ki. annen seninle oynuyor resmen o ayrı dava. valla evini basıp dövesim var anneni. o kadar kinlendim sen anlattıkça...
annenden kurtul. yiğitide düzene sok. 1 yaşında çocuk fırıldak gibi oynatıyor seni. yemek saati uyku saati belli olsun.. tamam en başta yapması zor ama 1 ay uğraşırsın sonra rahat edersin..
ayrıca inşallah banlanırsın şu konudanda 1 hafta kafamız dinlenir diyeceğim ama işte o da olmaz biliyorum

Ay okurken sistim ve iyiki ev hanimiyim dedim , anam cidden zormuş,ben kaplumbağa hızında biri olaraktan yapamazdim kesin

Ben de çocuğum iki aylıkken işe dönmek zorunda kalıcam gibi görünüyor. Muhtemelen aynı şeyleri yaşıycam. Benim bebeğime de bakıcı bakacak biz işteyken. Ama anlamadığım çocuğun ertesi gün içeceği çorbayı neden siz yapıyorsunuz? Onu bakıcı günlük yapıp taze taze yedirmeli. Ben anlaşırken bakıcıyla o şekilde anlaşmayı düşünüyorum. Bebek uyuduğu zamanlarda da yemek ütü tarzı bir iş yapabilir. Sadece size bir çeşit yemek yapsa o bile işinizi çok kolaylaştırır. Allah yardımcınız olsun.

Oğlun huysuz, uyumsuz bir çocuk değil ile bakıcıya bir miktar zam yaparak yemeği ve kısmen ev işlerini devretmen gerekiyor. Ben şahsen öyle yapıyorum. Tabi sürekli kontrol edilmesi gereken bir çocuksa bir şey diyemem. Bu çocuk gün içinde uyuyor sonuçta o süre zarfında pek ala yemek yapılabilir.

Bende sizin gibiyim ... En çok parkta çocuk oynuyor eğleniyor ya ben iş çıkışı, ya annem götürüyoruz dönüştede güzel uyuyor. Genelde gündüz 2 kere uyuyor o yüzden akşam 10.30-11.00 gibi uyuyor. Dediğiniz gibi geç yatınca gece daha iyi uyuyor erken yatınca gece 2-3 saat mızır mızır e tabi bende uyuyamıyorum kafayı yiyecek gibi oluyorum süre uzadıkça.
Ben bebeğim biraz daha küçükken acaba şu kanepeye uzanıp dinlendiğim günler gelir mi diyordum ki o uyuduğu zamanları saymazsak gelmedi hala o günler ...
Allah sağlık versin hastalanınca dinlenmeyi falan düşünemiyorum bile, her anne gibi.
Eşinizin yardımcı olması çok kıymetli onun yaptığı işleri de yapan anneler var.
Genel olarak bebeği küçük olan ve çalışan yardımcısı olmayan herkes istisnalar dışında böyle gibi ...
Kolaylıklar diliyorum hepimize....

su son cümlenizde o kadar haklsnz ki ben ugraştıkca olmuyor gercekten sinir hastası oldum.. !

burdadamı buldun benü düş yakamamdan sana inat ban yok

Alacağınız bakıcıya eger kabul ederse ücretini biraz daha artırıp bikac ev işi yada yemek yaptirsaniz.Cocuk uykudayken yapabilir sanırım.

amin dsagolun... gercekten calısan anne olmanın bu kadar zor olacagını düşünmemiştim.. henüz bakıcımız yok.. deneme amasndayız.. annem bakıordu bu zamana kadar ufak tefek yapıyordu ama ben birşey diyemiyordm yinede hani yap yapma vs.. ufak tefek hallediordu benm oglumda sizin gibi erken yatırsam gece cok uyanıyor bu seferde ben hayalet modunda uyanıyorum güne.. sanrm benm cay felan içmeyi saglam rafa kaldırmam lazm uzun bir süre..

Alacağınız bakıcıya eger kabul ederse ücretini biraz daha artırıp bikac ev işi yada yemek yaptirsaniz.Cocuk uykudayken yapabilir sanırım.
canm ogluma annem bakıor benm bakıordu daha dogurusu kendisi bir ameliyat gecirdi.. su an iki bakıcı denedik ikiside olmadı.. eşimin kuzeni basladı bugun orta yaşlarda cocugu ile birlikte bakacak su an annemn evinde bakıcılara ısınamayan kadın şükür bu ablamıza alıştı cocukla oynuolar.. hem tanıdık dedik hani ev işi yemek vs konuşmadk ama söylesek eminim yardmcı olur kendiside en azndan bi makinemi yerleştirir camasırımı asar . corba yapar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…