Çalışan Anne Ne Olmak Ne Kadar Zormuş Ben mi Kuramıyorum Dengeyi?

aynı durumdayız ve hergün işi bıraksam mı acaba diye düşünüyorum ben evde 7 de oluyorum birde en erken yatma saatim gece 2 işten güçten nasıl yapıcam bende bilemiyorum takipteyim :silah:

Açıkçası kaynak bilmiyorum internette çıkıyor bir şeyler

Oğlum o tarz eğitim veren bir anaokuluna gitti

Orada anlattılar birçok şey

İşini kendi yapmak vs vs

Biraz büyüyünce mesela bulaşık çamaşır makineye koyuyor alıyor vs

Evde her yere ulaşma imkanı tanıyan şekilde dizayn ediliyor

Göstererek ve deneterek öğretiyor

En pratik ve güzeli kaşıklama çalışması

İki kase alta bir tepsi bir de kaşık

Kaşık ile o malzemeyi taşıyor en son tepsiye dökülenleri de eli ile sıyırıp içine koyuyor eli hissediyor birisi ona bu hatalı demiyor onu da kendi bulup hallediyor vs

vallahi montessori çalışan anne için hayat kurtarıcı resmen.
benim oğlan babasından hamarat bu sayede, çamaşır makinesini 18 aylıktan veri çalıştırabiliyor ben sadece deterjan koyuyorum o ayarlarını öğrendi.
konu sahibinin oğlundan daha küçüktü mutfakta yemek yapmak isterdi. kek kurabiye yapıyor. ben malzeme veriyorum karıştırıyor. altına bir örtü ser keyfince bir saat oynasın.
evi ona göre düzenledim, ona göre bir çekmece ayarladım hadi bana yardım et birlikte yapalım dedim o da ben yaparken kendi çapında yemek yaptı.
kıyafetlerini boyuna göre asacağı askılıklar aldım, eve girince ayakkabısını montunu çıkarıp koyar iki yaşından beri.
ellerini kendi yıkar boyuna göre taburesi var, dişini fırçalar.boyuna göre aynası var saçını başını tarar.
istediği gibi yatağına girer çıkar, kitaplarına ulaşır. böylelikle kendi odasında vakit geçirmekten de zevk alır.
bizim kıyafetlerimizin bile yerini bilir, onu getir bunu getir deriz yapar.
çöpü atar, oyuncaklarını toplar, toz bezi veririm oyunlarının tozunu alır ben temizlik yapıyorsam.
bunları yapabilmesi için sadece yürümesi ve komutları anlayan bir çocuk olması yeterli.

ne biliyim çocuğu hayatın içindeki olağan aktivitelere ne kadar çok dahil edersek o kadar çok birlikte vakit geçiriyoruz.

mesele aynı odada olmak ki konu sahibinin de asıl derdi bu.

hayır sabah en gec 9 de uyanır 11 de uyur 12 de kalkar.. ben gelirim emziririm saat 3 gibi corbasını içer 3 bucuk gibi yatar onunla 4 30 a kadar uyur 5 de ben gelirim.. eve gelnce cok mızırdanıor uyumak istiyor aglıyor uyut die uyumak istemiyorum ama durmuor ya..

Çünkü parkta birden çok yoruluyor

Dokuzda uyanıp Nasıl 11 de tekrar uyuyor

Yani zaten uyandı paklandı kahvaltı etti 11 olur

Senin oğlana bakıcı mı olsak

Sonra uyudu annesi geldi hadi gitti
Çorba içti geri yattı kalktı annesi geldi

Çocuğa gün içi de aktivite lazım

Her türlü aktivite 1,5 saat parka sığmaz tabii

hergün parka götürmeyin.

uyku saati yaşına göre çok çok geç. 15-20 dakika uyumaları kaldırın.

11den sonra gayette iş yapılır. ben öyle yapıyorum ve yaptım.tabi birazda hızlı ve planlı olmalısınız. yine şanslısınız ki erkenden gelen bir eşiniz var.

yakınmalarınızı abartı buldum.

vallahi montessori çalışan anne için hayat kurtarıcı resmen.
benim oğlan babasından hamarat bu sayede, çamaşır makinesini 18 aylıktan veri çalıştırabiliyor ben sadece deterjan koyuyorum o ayarlarını öğrendi.
konu sahibinin oğlundan daha küçüktü mutfakta yemek yapmak isterdi. kek kurabiye yapıyor. ben malzeme veriyorum karıştırıyor. altına bir örtü ser keyfince bir saat oynasın.
evi ona göre düzenledim, ona göre bir çekmece ayarladım hadi bana yardım et birlikte yapalım dedim o da ben yaparken kendi çapında yemek yaptı.
kıyafetlerini boyuna göre asacağı askılıklar aldım, eve girince ayakkabısını montunu çıkarıp koyar iki yaşından beri.
ellerini kendi yıkar boyuna göre taburesi var, dişini fırçalar.boyuna göre aynası var saçını başını tarar.
istediği gibi yatağına girer çıkar, kitaplarına ulaşır. böylelikle kendi odasında vakit geçirmekten de zevk alır.
bizim kıyafetlerimizin bile yerini bilir, onu getir bunu getir deriz yapar.
çöpü atar, oyuncaklarını toplar, toz bezi veririm oyunlarının tozunu alır ben temizlik yapıyorsam.
bunları yapabilmesi için sadece yürümesi ve komutları anlayan bir çocuk olması yeterli.

ne biliyim çocuğu hayatın içindeki olağan aktivitelere ne kadar çok dahil edersek o kadar çok birlikte vakit geçiriyoruz.

mesele aynı odada olmak ki konu sahibinin de asıl derdi bu.

benimki de böyle. aynı dedeiğiniz gibi büyütüyorum.bi tarz olduğundan haberim bile yoktu şaşırdım şimdi.

şimdi sen sisteme alısmadın tedirginsin söyle bir silkelen kendini köle gibi hissetme
mükemmle bişey yapıyor gibi düşün ve evin için ailen için yaptıgın hersey sevaptır ibadettir unutma
iş yerindeyken ne yemekyapacaksın karar ver evinde varsa markete ugrama yoksa ugra hızlıca al evine gec cocugunu alıp eve girer girmz ellerini yıka.cocugunun eve gidince altını kontrol et bezini degiştir rahat kıyafetini giydir elini yüzünü yıka
sonra sen üstünü degistir hemen ev kıyafetlerini giysaçını topla.bebeginin karnı acsa ki bakan kişi sen gelmeye yajın karnını doyursun öyle ayarla çocugunu en uygun yere koy yanına mesela mutfaga sen ugrasırken oyalanacak oynacak yer yap
sonra sen yemeginin basına gecv yemeği hazırlarken bebegine agu gugu yap oynat bir yandan agzına bişeyler at sende yeee
ceviz kuruyemiş kuru kayısı at agzına elini altında olsun eve al sürekli koy bir kenara
sonra yemek ocakta pişerken yavrunu kucagına ala evi toparla gez
oynat bir yandan pıs pısla gönlünü yap
sonra zaten esin gelir masayı hazırlayın yemegi koyun yiiyin toplayın birlikte otururn ailecek ve yatın işte bu kadar

Çalışan anne olmanın bu kadar zor olacagını hiç düşünmemiştim aslında.. Ama oglum büyüüdkce herşey dahada zorlaşıyor sanki su an 13 aylık 5 aydır çalışıyorum yaklaşık
Sabah 8 akşam 5 ögle aram 12 - 1 30 arası eve gidiyorum evim yakın oglumu görüyorum emziriyorum yemek yiyip geri geliyorum hafta sonları ise tatil..
Hiç birşeye yetişemiyorum bu beni günden güne tüketiyor sanki..
Eve gidiyorum oglum yeni uyanmış oluyor biraz hasret gideriyoruz daha sonra bütün gün hiç biryere cıkmadı için parka götürüyorum cok mutlu oluyor orda oyun grubu oluşturduk ordaki cocuklarla oynuyor
6 da babamız geliyor 6 30 a kadar parkta duruyoruz.. 7 de evimizde oluyoruz tekrar.. işte başlıyor koşuşturmaca
Oglum biraz sekerleme yapmak istiyor o saatlerde 15 20 dakika kadar uyuyor. eve gittiğim zaman ne yapacagımı şaşırıyorum bazen yemeğimiz olmuyor aksamdan yapmamıs oluyorum hemen kolay şeyler ypaıyoruz makarna , menemen, biber kavurması gibi..
yemeği yedik ettik kaldırdık topladm derken saat 9 oluyor.. birimiz evin işlerini hallederken birimiz cocukla ilgileniyoruz çünkü oglum kendi basına oynamaz beni çok özlüyor otur benmle oyna dior.. onunla oynayınca cok mutlu oluyor canm kuzum benm :KK43:
Daha şöyle eşimle bir arada oturup 5 dakika cay bile içemiyoruz..
C tesi günleri evdeyken toz alıyorum tuvalet banyo varsa camasır hallediyorum..
Pazar günü eşimde evde.. iki elden kahvaltıdan sonra hemen birimiz makine birimiz yerleri siliyoruz.. 2 saatte bitiyor hani öyle aman evim temiz olsun dagınık olmasın.. aman sura söyle olsun değilim kendimi cokta sıkmıyorum .. sadece pazarmz var ben oglum ve eşimin birlikte birşeyler yapabilmesi için.. başka yok.. işler bittikten sonra hemen o gün için plan yapıyoruz..
Size dünden örnek veriyim.. dün yine eve gittik oglanı az uyuttum yememiz yoktu.. hemen makarna hasladm yedik içtik kaldırdk.. bugun bir iş yapmayacagm dedm gectm oturdum içeriye..
:Bi yandan ogluma corna ypılaacak yarına, yarına yemek yapılacak malzemeler cıkardım buzluktan bir yandanda camasır sereceğim..
Oglum uyuduktan sonra yapıyım diorum oglum gece uykusna yaklaşık 10, 10 30 gibi yatıyor ve derin uykuya dalması 11 i buluyor bazen 11 30 dalana kadar iyice sürekli uyanır..
O satten sonra bende artık pert oluyorum eşim beni beklerlen koltuk kenarnda sızmıs oluyor.. bende beşik basında.. yorgunluktan cogu zaman yapamadm mı sabah erken kalkıyım yapym diorum oglum sabahlarıda sürekli uyanıyor geri dalıyor..
Demem o ki evin işi hiç bitmiyor bir günde eşimle oturup iki çift laf edemiyoruz yada bir günde eve gelip oglumla doya doya oynayamıyorum.. çünkü birimiz iş yaparken birimiz oglumla ilgileniyor eşimle bir araya gelemiyoruz bile.. sagolsn herşeyime yardm ediyor.. o olmasa zaten napardm bilemiyorum..
Ama ben artık hiç birşeye yetişemekten gercekkten tükendim günler böle geçiyor..
Bir yardımcı almak cok isterm ev işleri için.. ama zaten maasımın yarısını bakıcı için ayırıyorum .. birde yardımcıya verdk mi calışmamın anlamı kalmıyor..
Eve gittik mi ya yemek yapılacak oluyor.. ya camasır oluyor hiç biri olmasa kesin bulasık makinesi dolu oluyor oglumun banyosu denk geliyor.. Bütün çalışan anneler mi aynı durumda..
VE birde sucluluk duygusu.. oglumla verimli zaman gecirememe korkusu yetememe korkusu benm sevgime ilgime cok ihtycı var cünkü :KK43:
Ben mi pratik değilim nerde hata yapıyorum gercekten bilmiyorum...
Bugun yemegim var mesela aksama.. ama bugunde oglum banyo yapacak.. camasırlar katlanacak..
Eşim dior biz sennle telefonda daha cok konşuyorz die gercekten öyle .. ne ypmam lazm benm üzerime ölü toprak serili sanki :KK43:
İyi bir anne iyi bir eşi değilim diorum kendi kendime cekip ceviremiyorum evimi diyorum :/ kuramıyorum dengeyi aslnda elim hızlıdır ama neden herşey böyle oluyor bilmiyorum..
sut ıznınız yok mu acaba neden kullanmıyorsunuz kızım 14 aylık olacak nerdeyse ve benım daha bırkaç haftalık ıznım var halıyle çalışma saatlerımız aynı olmasına ragmen ben bır saat once evde oluyorum sızden...
evde 4 yetıskın +1 cocuk ıle evın tum ısını halledıyorum..
temızlıgımı haftaıcı bır gun ıs cıkısı yapmayı yeglıyorum , camasır bulasık gunluk rutın yıkanıyor ertesı gun ısten gelınce yerıne yerlestırılıyor, yemegı gunluk yaparım...
kızıma annemler baktıgı ıcın genelde parka markete vs gezmeye onlar goturuyor, bız evde oyun oynarız bırlıkte, haftasonu hava guzel olursa pıknıge vs gıderız ...
esımle tabıkı cok sık muhabbetımız olmuyor hem evımız kalabalık, hem evın ısı cocuk vs derken uykum gelıyor cocuk yatınca bende yatıyorum, uyanık bıle olsam pılım bıtıyor ne konusacak ne bırsey yapacak gucum kalmıyor, benım en cok dert yandıgım sey ev hallerınden kanka olmamız :KK66: :KK66: bılmem anlatabıldım mı :KK66:
yanı cogu anne sızın gıbı, sız sanslısınız kı esınız yardımcı bırde yan gel yat osman bır esınız olsa ne yapacaktınız :KK70:

Bankada calisuyorm 9-7 oglan arasi bi saat ve isimden nefret ediyorm ama calismak zorundayim.esimin ev kredisi var. Hic birseye yetisemiyorm tum isi biriktirip haftasonu yapiyorm ev hanimi.olmayi cok isterdm

Diğer durumlara çok kişi yorum yazmıştır Eminim ama benim size net Önerim kurutma makinesi alın İnanın büyük kolaylık ,cumartesi bütün çamaşır işi biter.Alamam derseniz de ,bakan kişi çamaşırı atamıyor yıkananı asamıyor mu çocuk uykuda iken? Bence yardımcınız çocuğun çorbasını da yapabilir anlamadım ben bakıcı ne yapıyor çocuk uyurken bekliyor sadece sanki ?

Canım çalışma saatlerin çok iyi ve haftasonu tatil eve cok gec gelen ve cumartesi çalışan pek çok anne var.zamanla sisteme oturursun stres yapma bir pazarını eve ver buzluga bişeyler yap at bezelye ayikla nohutunu fasulyeni haşla maydanozu bile küçük küçük doğra buzluga at.sarma borek ne seviyosaniz yapip buzluga domatesi rendele biraz kaynat sarımsaklı kavanoza koy hazır olsun.böyle kolaylıklar zamanını kurtarır.
Ben olsam işten geldiğimde nasılsa yorgunum diye yemeği yapar çamaşır varsa atar evi toparlardim oyun yaparak konuşarak.sonra cocugumla ilgilenirdim.akşam babası ilgilenirken yarının yemeğini koyardim ocaga.cumartesiye annemi cagirir 2 3 saat parka indir çocuğu ben temizlik yapayım derdim hızlı pratik temizlik ütü yapardım pazarda ver elini gezmeye.
Yani böyle böyle hizlanirsin annene anlat halini sana yardimci olur torununla ilgilense yeter islerini sen hallet

hayır sabah en gec 9 de uyanır 11 de uyur 12 de kalkar.. ben gelirim emziririm saat 3 gibi corbasını içer 3 bucuk gibi yatar onunla 4 30 a kadar uyur 5 de ben gelirim.. eve gelnce cok mızırdanıor uyumak istiyor aglıyor uyut die uyumak istemiyorum ama durmuor ya..

Bence oğlunuz çok uyuyor ve düzensiz uyuyor
gün içinde hiç aktivitesi yok resmen çocuk uyku halinde sürekli
bu konuyu düzene sokarsanız size daha çok zaman kalır
kendinizi üzmeyin gayet iyi annesiniz
herkes ancak bu kadar yetişiyor zaten

bende çalışanım bır kızım var 20 aylık ve ıkıncı gelıyor ben bıraz rahat anneyım galıba işleri çok onemsemem gunluk yapılacak işlerimi yapar ıkıgunluk yemek yaparım saat 6 da evde oluyorum kızımla mutfaga gırıyoruz ona iş veriyorum cok mutlu hafta sonu c.ertesi evde iş gunu eşim kızım hep beraber camasır bulaşık ev sil supur topla yapıyoruz. pazar günü tüm gün kızıma eşime ayırıyorum alışveriş yapıyoruz gezıyoruz. kızımın uyku duzenı var akşam gecelık gıyılır ısık kapanır ane kız yataga gırerız. benımle yatakta bıraz doner konusur sonra sarılıp uyur huzurlu bir şekılde gece birkez yada ıkıkez kalkar su içer geri yatar sabahta biz işe gitmeden uyanır ustunu giyer oyuncaklarına gıder o arada annem gelır bız işe o anneanneye bir düzen oturdu önemli olan planlı programlı olmak herşeyın kararı onceden verilmeli eşde onemlıkı eşiniz yardımcı bence cogu kadından şanlısıznız.

Park süresinden kısmayın tabii ki.

Biz hayat kalitemizi yükseltmek için çalışıyoruz.
Maaşınız bakıcı dışında bir yere bağlı değilse o parayla vakit satın alın.
Haftada yarım gün yardımcı gelse size ilaç gibi gelecektir.
Evi hiç silmeniz gerekmeyecek, hiç cam silmeniz, hiç fayans ovmanız gerekmeyecek.
Mümkün değilse 15 günde yarım gün alın ama alın.

Çalışan anne olmanın bu kadar zor olacagını hiç düşünmemiştim aslında.. Ama oglum büyüüdkce herşey dahada zorlaşıyor sanki su an 13 aylık 5 aydır çalışıyorum yaklaşık
Sabah 8 akşam 5 ögle aram 12 - 1 30 arası eve gidiyorum evim yakın oglumu görüyorum emziriyorum yemek yiyip geri geliyorum hafta sonları ise tatil..
Hiç birşeye yetişemiyorum bu beni günden güne tüketiyor sanki..
Eve gidiyorum oglum yeni uyanmış oluyor biraz hasret gideriyoruz daha sonra bütün gün hiç biryere cıkmadı için parka götürüyorum cok mutlu oluyor orda oyun grubu oluşturduk ordaki cocuklarla oynuyor
6 da babamız geliyor 6 30 a kadar parkta duruyoruz.. 7 de evimizde oluyoruz tekrar.. işte başlıyor koşuşturmaca
Oglum biraz sekerleme yapmak istiyor o saatlerde 15 20 dakika kadar uyuyor. eve gittiğim zaman ne yapacagımı şaşırıyorum bazen yemeğimiz olmuyor aksamdan yapmamıs oluyorum hemen kolay şeyler ypaıyoruz makarna , menemen, biber kavurması gibi..
yemeği yedik ettik kaldırdık topladm derken saat 9 oluyor.. birimiz evin işlerini hallederken birimiz cocukla ilgileniyoruz çünkü oglum kendi basına oynamaz beni çok özlüyor otur benmle oyna dior.. onunla oynayınca cok mutlu oluyor canm kuzum benm :KK43:
Daha şöyle eşimle bir arada oturup 5 dakika cay bile içemiyoruz..
C tesi günleri evdeyken toz alıyorum tuvalet banyo varsa camasır hallediyorum..
Pazar günü eşimde evde.. iki elden kahvaltıdan sonra hemen birimiz makine birimiz yerleri siliyoruz.. 2 saatte bitiyor hani öyle aman evim temiz olsun dagınık olmasın.. aman sura söyle olsun değilim kendimi cokta sıkmıyorum .. sadece pazarmz var ben oglum ve eşimin birlikte birşeyler yapabilmesi için.. başka yok.. işler bittikten sonra hemen o gün için plan yapıyoruz..
Size dünden örnek veriyim.. dün yine eve gittik oglanı az uyuttum yememiz yoktu.. hemen makarna hasladm yedik içtik kaldırdk.. bugun bir iş yapmayacagm dedm gectm oturdum içeriye..
:Bi yandan ogluma corna ypılaacak yarına, yarına yemek yapılacak malzemeler cıkardım buzluktan bir yandanda camasır sereceğim..
Oglum uyuduktan sonra yapıyım diorum oglum gece uykusna yaklaşık 10, 10 30 gibi yatıyor ve derin uykuya dalması 11 i buluyor bazen 11 30 dalana kadar iyice sürekli uyanır..
O satten sonra bende artık pert oluyorum eşim beni beklerlen koltuk kenarnda sızmıs oluyor.. bende beşik basında.. yorgunluktan cogu zaman yapamadm mı sabah erken kalkıyım yapym diorum oglum sabahlarıda sürekli uyanıyor geri dalıyor..
Demem o ki evin işi hiç bitmiyor bir günde eşimle oturup iki çift laf edemiyoruz yada bir günde eve gelip oglumla doya doya oynayamıyorum.. çünkü birimiz iş yaparken birimiz oglumla ilgileniyor eşimle bir araya gelemiyoruz bile.. sagolsn herşeyime yardm ediyor.. o olmasa zaten napardm bilemiyorum..
Ama ben artık hiç birşeye yetişemekten gercekkten tükendim günler böle geçiyor..
Bir yardımcı almak cok isterm ev işleri için.. ama zaten maasımın yarısını bakıcı için ayırıyorum .. birde yardımcıya verdk mi calışmamın anlamı kalmıyor..
Eve gittik mi ya yemek yapılacak oluyor.. ya camasır oluyor hiç biri olmasa kesin bulasık makinesi dolu oluyor oglumun banyosu denk geliyor.. Bütün çalışan anneler mi aynı durumda..
VE birde sucluluk duygusu.. oglumla verimli zaman gecirememe korkusu yetememe korkusu benm sevgime ilgime cok ihtycı var cünkü :KK43:
Ben mi pratik değilim nerde hata yapıyorum gercekten bilmiyorum...
Bugun yemegim var mesela aksama.. ama bugunde oglum banyo yapacak.. camasırlar katlanacak..
Eşim dior biz sennle telefonda daha cok konşuyorz die gercekten öyle .. ne ypmam lazm benm üzerime ölü toprak serili sanki :KK43:
İyi bir anne iyi bir eşi değilim diorum kendi kendime cekip ceviremiyorum evimi diyorum :/ kuramıyorum dengeyi aslnda elim hızlıdır ama neden herşey böyle oluyor bilmiyorum..
Bende 4.5 aylık bıraktım kızımı 14 aylık olana kadar evimde kv ve kp bakıyorlardı hiç bişeye yetişemediğim gibi herseye müdahale ediyorlardı neredeyse eşimle ayrılma noktasına geldik simdi onların evine götürüyoruz sabah aksam alıyoruz ama eve dönüsümüz 11 i buluyor ve ben yine hiç bişeye yetisemiyorum kızımı cok özlüyorum ve inanın bana ev hanımı annelerde sürekli zannettiğiniz gibi çocuklarıyla ilgilenmiyorlar önemli o lan kaliteli vakit geçirmek aksamları ve haftasonları önceliğim kızım ama bir yandan da evin işleriyle boğusuyorum anlayacağınız her çalısan annenin durumu aynı

Bence parka götürmeye devam edin.
Tek yapabileceğiniz değişiklik uyku saatleri...
Bir şekilde uyanıklık suresini uzatmaya bakın, hatta günde tek uyku hepiniz için en güzeli gibi... 9 da kalkar, 1-2 gibi yatar, 3 gibi uyanırsa,
Bir daha da uyumazsa 9 da çoktan uyumuş olur. Uyku düzeni oturtmak ve değiştirmek zordur, ama başka şansınız yok. Çalışan anne olmasanız da uygun duzen budur.
Eğer hiç yapamam derseniz en azından,
Parktan sonraki uykuyu uyutmamaya çalışın.

Bir de bakıcı yada anneniz kim olursa çoçuğun öğlen uyku saatinde çamaşır işini o halletsin.
Yada bir çorba yapıversin.
1-2 saatlik zaman işin bir ucundan tutmaya gayet yeterli.

Yemek için buzlukta sarma, mantı, köfte, börek gibi pratik şeyler koyun. Ben öyle yapıyorum yemek yapamadığım zaman bir çorba salata bızluktan sarma köfte vs.çok pratik oluyor. Sarma pişerken oğlumla oynıyorum. Salata zaten 5 dk. Eşim gelince oğlanla ilgilenirken salata yapıp sofrayı kuruyorum. Yazın buzluğa attığım köz patlıcan biber vs çıkarıp yoğurtlayıp koyuyorum sofraya çeşit oluyor. Çok uğraş gerektiren şeyler yapmaya gerek yok. Çamaşır bende de çok oluyor 2gün yıkıyorum 1gün kuruyorlar ne zaman iyi hissedersem o zaman katlayıp kaldırıyorum ama benim oğlum çamaşırı aşmayı çok sever.18aylık. Hep onunla asarız. O bana verir ben asarım.hem o yardım ediyor hem oyun sanıyor, bulaşık makinesini de birlikte boşaltırız o bana tek tek verir ben yerine koyarım.çok mutlu olur. Parka hergün gitmeyin bence.balkon varsa evinizde balkonda oynayın.o da dışarı çıkmış gibi rahatlatıyor çocuğu.yorgunluğa yağacak bir şey yok maalesef. Hepimiz aynıyıZ. Ben 2.te hamileyim ve sağlık sorunların çok ama oğlum çok hareketli hep oyun istiyor koşup oynuuoruz odadan odaya. Annelik işte yapacak bir şey yok. Bir süre sonra anne oyun diye yapışan bebişlerimiz büyüyüp arkadaşlarını isteyecek. Tadını çıkaralım

Bence parka götürmeye devam edin.
Tek yapabileceğiniz değişiklik uyku saatleri...
Bir şekilde uyanıklık suresini uzatmaya bakın, hatta günde tek uyku hepiniz için en güzeli gibi... 9 da kalkar, 1-2 gibi yatar, 3 gibi uyanırsa,
Bir daha da uyumazsa 9 da çoktan uyumuş olur. Uyku düzeni oturtmak ve değiştirmek zordur, ama başka şansınız yok. Çalışan anne olmasanız da uygun duzen budur.
Eğer hiç yapamam derseniz en azından,
Parktan sonraki uykuyu uyutmamaya çalışın.

Bir de bakıcı yada anneniz kim olursa çoçuğun öğlen uyku saatinde çamaşır işini o halletsin.
Yada bir çorba yapıversin.
1-2 saatlik zaman işin bir ucundan tutmaya gayet yeterli.
aksam uyku saatini kaldıracam artık bir öglen birde ikindin uyusun onunla 10 gibi mutllaka uyutacam sanrm benm olayımın kilit moktası cocuhumun uyku düzeni dedinğiz gibi cok haklsnz bugun mesela 8 de uyandı 11 gibi uymuş az önce uyanms şimdi ben gideceğim.. ögleden sonra corbasını içer 3 bucuk gibi uyur 4 bucuga kadar.. .. işte ben bidaha uyutmcm dedinz gibi böylece erken yatmş olr

Tam da benim konu. Benim de ayni durumum inan. Borcumuz oldugu icin temizlikci de alamıyorum. Camasir ütü temizlik mutfak yemek derken günler ve hafta sonu bitiyor. Esim sadece supurge acar toz alir. Geri kalan tum is bende. Yasim 36 .. ikinci cocugu da bu yüzden kesinlikle istemiyorum. Coook zor

bayanlar ek iş yapmak isteyen evde boş oturmayın öğrenciler ek gelir kazanmak isteyenler ayda 200-3000 tl arası kazanmak istiyorsanız mesaj ay atabilirsiniz

X