Çalışan Anne Ne Olmak Ne Kadar Zormuş Ben mi Kuramıyorum Dengeyi?

Yaşadıkların çok normal. Ben de bu telaşa girdiğimde senin kadar imkanım bile yoktu. benim özel sektör öyle öğle arası falan da yok. Fiziksel ve ruhsal olarak çökyosun evet.. EŞin destek oluyosa bi nebze kolaylaştırıyor hayatını tabi. Henüz 5 aydır çalışıyomuşsun bebekten sonra. Ben de aylarca senin gibiydim. Ama süre uzayınca alışıyosun canım. Rutine oturuyor herşey merak etme. Ben öyle oldum zamanla aştım bunları.
Şu an kızım kreşe gidiyor. Eşim sabah götürüyor akşam alıyor. Geceden yapmaya çalış ertesi günün yemek programını. mesela şöyle örnek vereyim. ben bugün etli biber dolması yapıcam, akşam kızım uyuyunca hazırladım doldurdum biberleri koydum dolaba. eve gidince pişicek sadece. Ama ortada bişey olmadığı zaman bende de bi panik oluyo. herşey gözümde büyüyo. nasıl yapcam, nasıl yetişcek diye daha da büyütüyorum. kızım parka gidecekse babası götürür, beni ortak etmez aklımda bişey varsa rahat yapabileyim diye. Sen de bu park ve oyun zamanlarını eşine sat biraz, sana daha çok vakit kalsın.
Allah kolaylık versin, zor işler.. Ama bebişin büyüyor bi yandan. İlerde de yakındığın bu günlerini özleyeceksin hep unutma

Oncelikle çocuğunuzun uyku saatini düzene sokun.aksam üzeri yatirma yın akşam 8 de gece uykusuna yatsın. Elini yüzünü yıkayın pijamalarini giydirme karni tok olsun.odasinida karanlık yapın. Bir haftada alısir. En gec 8 de uyumuş olması lazım o cocugun.aksam Parktan gelince babası gelince o çocukla ilgilenirseniz sen yemek yap.acil işleri yap.yemekten sonra hemen yatir.bebek uyusun ca kalan islerini hallet.

park işlerini sanrm babamza devretmek daha iyi gibi haklsnz.. bende mesela dünden bezelye yaptm.. oglumaa corba yaptm. siz uyuynca yapıyormsnz ya hani benm oglum derin uykuya cok zor dalıyor uyutsam bile kıpırdanıyor sürekli uyanıyor geri.. onun dern uykuya dalmasını beklerken benmde halim kalmıyor gözlerimi acamıyorum artı kcohu zaman besk sallarken bende uyuya kalıyorum.. ya inanın bazen banyoya bile giremiyorum

Bana gore gayette iyi bir annesin isten gelip o yorgunlukla cocuguna disari parka goturmen 10 numara..
iyi bir annemiym sahi ne bilyim acaip sucluluk duygusu var üzermde.. yetemem duygusu oglumle verimli vakit gecirememe korkusu.. hele eve gdnce işler birikliyor ya öyle bir panık oluyorum ki neeye koşturacamı sasıruorum bi yandanda oglum ilgil bekliyor gel benmle oyna dior oyuncak getiriyor yanıma onunla oynaym die babasıla fala oynamıor

parktan gelince mesela.. durmuyor ben yemek yapym siz oynayın diorum 5 dakika sonra yanıma geliyorlar cünkü beni istiyor eşimde ver ben yapymda sen ilgilen hadi diyor yemek ona kalıyor erken uyutsam gece uymuyor canm bu seferde gecenn bi saatı kalkıyor oyun kruyor..

Benim kizimda oyle iki yasina girecek iki uc saatte bir uyanir gece. gunduzleri de iki saat uykusunda bile uc defa uyanir

montessori eğitimi ile ilgili onebileceginiz bir kaynak var mi yöntem çok hoşuma gitti :))

Tabi iyi bir annesin dun iftara 45 dakika kala isleri bitirdim ama kizimi disari cikarmadim cikarmadigim gun vicdanen rahatsiz oluyorum hadi dedim pide almaya gidelim dedim kizima benden once cekmecesini acmis bir tane kiyafet getirmis giyelim gidelim diye.bir yarim saat durduk geldik normalde ben de bir iki saat dururum disarda parkta falan.ben de evde iken is yapamiyorum cunku yaptirmiyor ysninda durayim beraber oynayalim istiyor.

bilirim banyo yapmak en zor iştir bu süreçte. İnan bana öyle bir oturacak ki herşey zamanla. Dedim ya daha 5 ay olmuş. Çok yeni.. Herşey bi alışkanlığa dönüşüp rutine oturduğu zaman yeni yöntemler keşfedeceksin. Ve hayat kendini otomatik programlayacak. Aynı bizlerin durumunda olup ta eşinden hiç destek görmeyen bayanlarımız da var.. Haline şükret o yüzden. Gece eşin sallasın kıpırdadıkça. Ben gece uyanır diye direk eşimin yanına yatırıyorum kızı (eşim o sırada uzanmış tv seyrediyo oluyo) işim bitip yatağına yatırana kadar uyanmıyo. bunu yeni keşfettim ben de rahat rahat ertesi günün yemeğini programlıyorum. çünkü yatağına yatırdığım zaman yalnız olduğu için benimki de sağa sola dönerken uyanıyo sürekli

park işlerini annenizde devredemez misiniz? gündüz oynasın bütün gün evde sıkılır zaten.
temizlik işi için birini ayarların böylece haftasonu iki gün de size kalsın. yarım gün alın çok tutmuyor. 15 günde bir alsanız kardır.
haftasonu birkaç çeşit yemek yapın koyun,çocuğun uyku saatlerinde ya da parkta babasıyla oynarken.
haftada bir iki dışarda yiyin, mecbur kalınca biz ev yemekleri yapan bir mekan bulduk orda yiyoruz.
bir iki günde buzluktaki kolay pratik yemeklerden hallediveriyoruz.
çocukla vakit geçirme konusu en önemlisi. oğlum (3 yaşında) benimle birlikte ymek yaparken yanımda duruyor. mesela cacık yapılacaksa salatalıkları o yıkıyor. tabakları sofraya koyuyor. ekmeği masaya koyuyor. masayı toplarken de lavaboda kendi tabağını vs çalkalıyor bana veriyor makineye koyarken. çamaşır yıkayacaksam kirlileri koyarken yardım ediyor. yani her işe onu da dahil ediyorum hem vakit geçiriyoruz hem de eğleniyoruz. sıkıldığı zaman babasıyla oyun oynuyor ya da baba yemek hazırlarken biz oynuyoruz, aktivite yapıyoruz.
uykusunu da erkene çekin derim, ben en geç 9 buçukta yatırıyorum bir iki saat eşimle vakit geçirebilmek için.
daha bunun banyolu versiyonu var, onda da birlikte yıkanmaya çalışıyoruz, o küvetinde babayla oynarken ben iki dk da diğer banyoda yıkanıp geliyorum, zamanla hız kazanıyor insan korkmayın.
bir de en önemlisi evde az eşya olacak, oyuncakları bile sık sık kaldırıp yeniden ortaya çıkarırım sırayla. toplamak bile mesele çünkü.

O yüzden kurutma makinası dedim. Yer varsa ucuz bir makina alın bence. Camasirlikra kururken orada da bir posta kurutursunuz. Yaz geliyor, çamaşırlar da daha çabuk kurur artık.
Malesef çocuklu ev biraz zor derli toplu oluyor. Uykudan fedakarlık edip iş yapmak daha yorar. Çok takılmamaya çalışın

aynı durumdayız peki siz herşeye ragmen bunlra ragmen nasıl yetişiyorsnz nasıl güclü kalıyorsnz hala ben tükendim yorgunum bitkinim..

peki temziliği nasıl ayarlıyorsunuz eve gidince direk ne yapıyorsnz kızınızla ne kadar süre oynuyorsunuz evin işinden gücünden oglumla oynayamıyorum mesela.. arabaları cok sever biri karsnda sürsün bayılır cee ee oyunlarını cok sever.. müzük acip dans etmeyi hiç birini yapamıyorum geciyrum bi kenara aglıyorum bazen ne evime ne eşime nede cocuma yetemiyorum die cok zoruma gidiyor

kesinlikle kurutma makinesi şart. en uygunlarından bir tane edinin çok faydasını göreceksiniz. haftasonu iki üç postada bitiveriyor bir gün içinde bütün çamaşırlar.

su an mutfak işlerini hallederken benm sizin gibi sansm yok cünkü oglumun o kadar aklı ermiyor anca önüne tencere tava..
dışarda yemek cok rahat oluyor ama bu seferde oglum ne yiyecek ? acıckası dısardan birşeyler yedirmek istemiyorum çünkü bizimle birlikte sofraya oturuyor ve yeme proplemi olan bir cocuk aksam evde ne yemek varsa ondan yiyor..
msela dün menemen yedi yanınada ayran yaptm salata yedrdm bugun mesela bezelye yycek.. evdeki yemekleride onun yiyeceği sekilde yapmaya calışıyorum.. yemek olmadımı onada yemek olmuyor bu sefer panikliyorum yarm güne 100 tl istediler .. ayda iki kere gelse 200 tl canm.. zaten asgari ücretle calışıyorum geriye elime cok komik bir rakam kalıor. annem cıkarama parka su an ameliyatlı .. bütün güb evde..artık annem bakmayacak bir kac bakıcı getirdik alışamadı şimdi eşimin akrabası olan bir ablamızı getirdik ogluyla birlikte su an bi sıkıntı yok gibi bakalım..

aynı durumdayız peki siz herşeye ragmen bunlra ragmen nasıl yetişiyorsnz nasıl güclü kalıyorsnz hala ben tükendim yorgunum bitkinim..

Bence çamaşır işini eşinize verin. Ben öyle yapıyorum. Çamaşır makinesine ben atıyorum, geri kalan her şey onda. Asması, katlaması, ütülemesi. Cidden çamaşır çok vakit alıyor çünkü...

Bir de vitamin takviyesi alın. Vitamin depolarınız boş olabilir. Bende B12 eksikliği vardı, hiç kendimi dinlenmiş hissedemezdim. Ayrıca az uyuyacaksın. 6 saat yeterli, fazlası yorgunluk yapıyor...

Ben de 3 aydır çalışıyorum. 7 aylık oğlum. Uyku saati 9. 9'dan sonra yapıyorum her şeyi. Pazar günleri akşam 2-3 çeşit yemek yapıyorum, cumaya kadar yetiyor. Cuma günü de aperatif şeylerle geçiriyorum...

Yetisemedigim de oluyor esim mesela esiniz gibi yardimci degil mesela aylardir dip kose temizlik yapmak istiyorum yapamiyorum icimden de gelmiyor onceligim kizima zaman ayirmak benim.yemek gunluk evi toparlamak supurmek silmek yaptigim.birde kizim cok dagitir heryeri dun bi baktim tencere tava hepsini oturma odasina koltuga tasiyor bi kosturusu var sanki cok onemli bir is yapiyor mutfaga girdim plastikleein hepsi disarda darmadagin.olsun oynasin.bir zaman sonra yapmiycak.

Hepimizin yasadigi hayat maalesef ben de bide ikinci de var
Park evinize uzak mi? Parka gunduz bakici goturse siz en azindan aksam eve daha erken girmis olursunuz
Butcenizi zorlayip ayda bir kadin alirsaniz temizligi o yapar siz haftada bir ev supurur toz alirsiniz
Hafta ici yemeklerini de pazar yapsaniz aksam sadece isitir yersiniz
Ben besde eve giriyorum once bebegi emzirip mutfaga girip yemekleri isitiyorum yedikten sonra buyuk oglumla ilgileniyorum, sonra bebegi uyutup yine oglumla vakit geciriyorum onu uyutup saat 10 da kocamin yanina gidiyorum 1 saat beraber vakit gecirip odama cikip sizip kaliyorum

Gece uykusuna nasıl alıştırma gerektiği internetten bi bak.bir haftada alısir. Uykuyu halledersin yüzde doksan rahatladım. Gece uyarınca konuşma onunla.gece gündüz ayrımına yapabilir. Ben suan 4 yaşındaki oğlumu 3 açlıktan beri bu şekilde yaptırıyor um. Hiç sorun yaşamadık. Babasına biraz yoksun onu.bogusarak oynasın gidek lakin. Erkek çocukları sever öyle oyunlari

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…