Büyük umutlarla evlendim ama sanırım pişmanım…

İlk defa bu kadar uzun bir konuyu okudum ve sizin adınıza çok üzüldüm. Samimiyetiniz ve çabanız bana geçti açıkcası. Ben sonunu pek hayır görmüyorum bu evliliğin, çünkü böyle devam ederse sen bütün öz saygın ve benliğinden vaz geçmek zorunda kalacaksın. Bu adamın yaptığı da haksızlık, size katılıyorum bu konuda da. Resmen fragmanı allayıp pulluyorlar ama iş gerçeğe dökülünce bizden kabul etmemiz bekleniyor. İyi de başta bu şekilde olduğunu bilsen zaten evlenmezdin, eminim ve haklısın. Bazı konularda ben de eşimle ilgili kendimi kandırılmış hissediyorum mesela. Ben de eşimle sevgililik ve nişanlılık sürecinde gayet makyajımı yapıp, takıp takıştıran bir kadındım. Bunları biliyordu ve asla söz konusu olmazdı. Evlendikten sonra rujlarım birer birer dudak balmına dönüştürüldü. Hem de öyle sessizce yaptı ki bunu, ben bile anlamadım. Çok iyi manipüle etti beni ve işin sonunda bir bakmışım makyajdan soğumuşum. Çünkü bana sürekli yakışmıyor aslında, doğal halin çok daha güzel gibi incelerle geldi. Şimdi gözüme far sürmeyi bile unutmuşum. Velhasıl; haklısın.
İşin ucunda maddi manevi cimriliği de var eşinin, ayrıca saygısızlık da yapıyor, düşüncelerinize saygı göstermeli.

Merhaba. Sonuna kadar okudum. Güzel ifade etmişsiniz. Yaşama biçimleriniz yetişme tarzlarınız evet farklı. Ama anladığım kadarıyla her ne kadar zorlansanız da onun yetişme tarzına saygınız var. Aslında sizi en çok etkileyen şey bu değil. Yani evet rahat rahat alışveriş yapmak isteyebilirsiniz böyle yetiştirildiğiniz için ama asıl sorun bu değil sizin için. Sizi para babası gibi görmesi, elini cebine atmaması ve ailesiyle fazla içli dışlı olması. Eğer ki şöyle olsaydı ; Her şeyin ucuzuna kaçan ki normal bir durum ama elini cebine atan, elinden geldiğince size bir şeyler almaya çalışan küçük büyük fark etmez hediyeler almaya çalışan, ailesiyle her gün telefonda bir kez konuşan, evde olan biteni anlatmayan, ev temiz değilse anlık misafir çağırmayan ve ailesine yarın için davet sözü veren, ailesine her hafta gelemeyebiliriz diyen, kırılsalar da bunun sizin hakkınızın olduğunu konuşarak kendilerine ileten vs vs.... Eğer böyle olsaydı eşiniz, parası azmış ucuza bakıyormuş, her istenileni anında alamıyormuş gibi şeyler sorun olmazdı. Konuşarak halledilirdi ve siz de zaten kendi maaşınızla da hallederdiniz yine. Üzüldüm gerçekten.

Ama böyle giderse sonu gözükmüyor bu evliliğin. Hakkınızda hayırlısı olsun. Dua edelim.

Kıııız 1 sene flört etmiş daha ne edecek Urfa’da mı tanıyacaktı adamı maraşta mı?
Tamam eksik kaldığı şeyler olmuş ayrı ama her şeyi tölere ede ede evlenmek de ne kadar mantıklı

Hepsini okudum öncelikle çok şanslısın. Annen baban ne kadar harika insanlar. Kendi anne babamın bana yaptıklarını anlatsam ağlarsın sabaha kadar. 30 yaşındayım hayatım boyunca kendim kendime baktım çocukken eğitim hakkım alındı gizlice açıktan okurum kıytırık bir üniversite okudum, okuduğum bölümden ise atama yok. Hayatımda telefonum bile katkı kredisi alınca oldu 23 yaşımda telefonum oldu, hep evde büyüdüğüm için ve işkence altında büyüdüğüm için psikolojik sağlığım da alt üst olmuş cahil saf kalmıştım üniversite hayatım olaylarla geçti o kadar kırıldım ağladım öyle başıma belalar geldi ki anlatamam. Hayatım psikiyatri kapılarında geçti. Anne babam hayatta bana akıl almaz öyle şeyler yaptılar ki. Kız çocuğu olduğum için annem benden nefret etti evde yediğim yumurta için bile zıkkım olsun git evimden diyor banyo yapıyorum zehir ediyor çamaşırımı makinaya koyuyorum gelip başımda durup bakıyor. Her şeyimi kendim aldım defalarca ameliyat oldum hep yalnız kaldım hiçbir zaman ailemden kimse yanımda olmadı anormal tuhaf bir aile birlik yok Bi şey yok. Şimdi ailemin evindeyim yine işim yok hiçbir işim rast gitmiyor güzel değilim kimse benle evlenmek istemiyor. İnsanın anne babası kötü olunca tüm evren ona kötü oluyor. Karşıma kimse çıkmadı. Çıkan da takılmak için çıktı. Birini çok sevdim o sevmedi beni. Anne babamın evinde başıma gelmeyen kalmadı karanlık bir odadayım babam duyu bozmuş 2 yıldır karanlıkta kalıyorum. Şarjımı takıyorum ya onun elektik PARASINI ver diyor babam. Ev sobalıydı, ben ameliyatlı halimlr elektirik sobası aldım topallaya topalayya, benim kaldığım odada soba yoktu babam aldığım elektik sobasını benden aldı ve elektik sigortasını da kapattı. Düşünsene zaten karanlık bir odanın elektik sigortası kapatılır mı? Aldığım her nefesi zehir etti bana. Şu an hastayım Bi sıcak şey bile ısıtamıyırum mutfağa gittim mi annem arkamdan koşarak gelir. Allaha bile inancım kalmadı allahım sen bu iki zekası düşük, kişiliği ahlakı bozuk zalimlerin cezasını ver diyorum yok yani hiçbir şey olmuyor ikisine. Turp gibiler tam tersi benim bir sürü hastalığım var benim başıma hep bela geliyor annem aşırı yeme düşkünü ve aşırı pis biri yemek yapmasını bilmez ev düzelmesini bilmez yemeğinde defalarca böcek kıl pis şeyler çıkıyor, bırakmıyor 2 yumurta bile yapayım git yumurta al yeme diyor erkek kardeşlerime almış bırakmıyor yiyeyim. Ev aşırı dağınık pislik içinde ve annem sürekli beni takip eder Bi şey döker miyim diye banyo yapıyorum ardımda banyomu temiz yaptım mı diye gider kontrol eder, altına sürekli bir kumaş var bez olarak kullanır akıntısı için namazdan evvel çıkarır atat kanepeye uyardığımda bana bağırıp kavga ediyor tüm gün kavga ediyor beni pis olmakla suçluyor, bir iş yapsam başımda durur nasıl yaptığıma bakar evdeki eskimiş çatala kaşığa eşyaya bile tapar elimi sürdüm mü Bi şeye panikle eşyalarıma Bi şey olacak diyor beni kontrol ediyor ya da bir yeri kirketirim diye korkuyor, düşünsene insan yemek yaparken tezgah kirlenmez mi kirlenir sonra temizlersin annem normal olan şeylerden dolayı bana saldırıyor. Her işte başımda durup izliyor bağırıyor akli dengemi bozdu telaş korku stres içinde yaşıyorum. Mesela babam geçen gün dış kapıya çöpü dökecektim kapıyı açtım pijamam var üstümde gelmiş bağırıyor nereye gidiyorsun diyor sinirden cevap vermedim saat akşam 7 bana hakaret ediyor diyor nereye gidiyorsun. Gerçekten akıl almaz şeyler yaşıyorum sürekli. Tüm devlet kurumlarına gittim hiçbiri bir şey yapmadı. Çaresizlik içinde keşke ölseydim keşke. Sen anlatınca duygulandımkeşke sen de evlenmeseydin bir aileye sahipsin evlenmişsin adam sana iyi davranmıyor baktı senin paran var senden bekliyor her şeyi. Otur düşün biraz daha devam et kötüye gitse boşa git ailenin evine bence.

Uzulerek soyluyorum ki hic uygun bi cift degilsiniz. Yol yakinken donmeniz lazım. Yeni evlilik yeni ev esyalar yeni umutlar ümitler heycan vs ama bu şekilde ömür gecemez ne yazik ki. Bi kahve bile ismarlamayacaksa karısına ne diye evlenir ki insan. Bir tolere ettiniz iki tolere ettiniz nereye kadar devam edebilir ki.. soylemesi çok kolay ama birbirinizi kirmadan sayginizi yitirmeden bitirmeniz lazim..

Bence güzel bir sınav oluşturmalısın kendine test et,karşına al konuş,ailenin ihtiyacı olduğunu evin kirasının artık kullanamayacağını,yardım etmeyecekleri,hatta onlara yardım etmen gerektiğini söyle.izle onu. 1-2 ay.,kurumsal birisin bir swot analizi yap eğer tabloyu açıkça göremiyorsan,diğer bir önerim olaya yine dışarıdan bakamadığın için destek al ailen taraflı olabilir o yüzden doktorsal bir destek al.denir ya hastalar değil hasta edilenler yardım alır diye.ne kadar çok eğitim alsak da sosyal zeka anlamında duygusal yaratıklarız. Bende diğer arkadaşlar gibi çocuk yapmamanı öneriyorum. Ayrıca şunu söylemek isterim her şeye sahip olan bir kız çocuğu olarak sevgi almak için evlendin dimi tek eksiğin oydu? Tek eksiğini 6 ay içinde tamamlamadığını fark ettin hayat uzun senin zamanın kıymetli,sen değerlisin. Eğer bir çocuğun olsa şuan senin yaşadığın durumu yaşasa ona ne demek isterdin? Sevgiler

Kesinlikle cocuk konusunda önlemini almalisin. Flört doneminde sizi lüks yerlere götürmesi goz boyamak için diye düşünülmüş ama bekar birinin harcamasiyla ev geçindiren birinin harcaması tabiki ayni olamaz. Giderler cok artıyor. Bence esinle bunlari konusmalisin. Anlattıklarını tek taraflı dinliyoruz bu kadar aşık olduysan belki eşini yeterince anlamadığın yerler vardır. Bunu da sadece sendeki para akışı kesilirse anlayabilirsin. Benim eşimde evlendigimiz ilk yıl cok borcluydu ben borcsuz evlenmiştim sonrasinda eşimin borçlarını beraber ödedik ben ödedim bile diyebilirim. Her ihtiyacimi hatta eşimin kıyafetlerini dahi ben alıyordum seçerken de eşimin kesesine bereket diyerek seçiyordu, bazen esime şakasına ya ben kocamın parasını yiyemiyecek miyim diyordum. Şuan ücretsiz izindeyim birsey istediğimde esim illa ki onu alır maddiyatinin ustunde de olsa. Ben para isteyemem bana biraz ağır geliyor (yıllardır çalıştığım için ) kendisi hesabıma atar cuzdanima bırakır fazlasiyla, istememe gerek dahi kalmaz.

Kendinize haksızlık yapmayın herkesin nasibi vardır hayatınız zor olabilir ama öyle çirkinjm falan demeyin siz kendinizi sevin önce. Ben de eşimden boşandim 31 yaşındayım önümü goremiyorum ama umudum var. İnşallah karşınıza güzel biri çıkar ve aile olmayı muazzam şekilde hissedersiniz..

Bence sunu deneyin.durup durup eve misafir cagirmak istiyormus ya, "tamam cagiralim ama bir sey hazirlayacak gucum yok, oyle ikramsiz da olmaz, sen bi kilo baklava al gel, biraz da kuru pasta" deyin. Baktiniz aldi, e kahvenin yanina ne koyacaz, sade kahve mi kaldi, bi kilo da lokum aliver diyin, e ya misafirler uzun oturursa, nerde meyvemiz diyin.
"Onlar benim annem babam, ikrama bakmazlar" filan derse hic yemeyin bu laflari, "onlarin bakacagindan degil, ben kendime yakistiramam oyle ev sahipligini, senin ailen kiymetli " filan diyiverin.

Yani her misafir cagirisi ona pahaliya patlasin ki bakalim parasindan mi vazgececek yoksa misafirinden mi.

Hatta bunlari olur da kabul ederse, e ben surekli hazirlikli olamiyorum, haftada bir eve yardima kadin gelirse, istedigin zaman daha rahat sekilde misafir cagirabiliriz filan diyin.

Vallahi ben anlamadım herşey bir yana altınlarını vermek ne demek? Bu yaptığın en büyük hata, ayrıca sen neden kredi çekiyorsun? O kirayı ödüyor sen faturaları güzel.. eve 2 kg soğan bile alma bence evde yemeklik bişey kalmadı diyip onu alışverişe yolla o nasıl sana eşya almaya gelince param yok diyor sen de markete gitmeye param yok dersin. İş büyürse bu evi geçindirmek zorunda olan sensin diyeceksin ne getirirsen onu pişiririm diyeceksin bitti. Yahu bütün harcamayı sen yapacaksan ona ne gerek var ki o ne işe yarıyor? Yeri gelince bunu bile diyeceksin niye demeyesin ki.. evlilikte kadının rolü ayrı erkeğin rolü ayrı. Kendine güvenmeyen adam işi bırakmaz paran var demekki diyeceksin kendine güvenmesen işini bırakamazsın diyeceksin, sen bırakıyormusun işini evli bi kadın olduğun halde çalışıyorsun acıma. Evliliğinin ilk zamanları ben bu kavgaları çok ettim

Çok net söylicem boşanın çocuk yok sizi ona tekrar tekrar düşünüp bağlayacak bir sorumluluğunuz yok.çekmeyin yoksa kendinizden olursunuz özünüzü hayatınızı sağlığınızı herşeyiniz yavaş yavaş akıp gider ellerinizden.çünkü düzelmez 2 evlilik yapmış birisi olarak söylüyorum size bunları.

Kıııız 1 sene flört etmiş daha ne edecek Urfa’da mı tanıyacaktı adamı maraşta mı?
Tamam eksik kaldığı şeyler olmuş ayrı ama her şeyi tölere ede ede evlenmek de ne kadar mantıklı
Varlıklı aile kızları böyle oluyor Vasfiyem, gözü maldan mulkten zaten tok, karşımdaki insan olsun bana yeter diyor başta, altında, parada, eşyada gözü olmuyor kolayca tolere ediyor ama işte insan taklidi yapan aç köpeklerin kucağına düşüyorlar artık hop diye...

Kız 1 sene flört etmiş diyorsun da, benim gibi etmiş garibim gizli saklı akşam yedide evde olucam telaşıyla haftada 1-2 saat cafelerde oturarak 10 yılda bile insan tanınmaz.Hadi biz eski kusagiz ama konu sahibi gencecik kız, birakmamislar ki bı kaç kere tatile gitsinler, bı iki yıl beraber yaşasınlar,kaç göç olmadan birbirlerini tanisinlar...Sonuç bu.

Son düzenleme:
Evlendiğimizde eşimin maddi birikimi yoktu. Bir arabası vardı satılsın istemedim.
Aklınıza gelecek her şeyi ben aldım. Bir tek damatlığa para kalmadı. Sadece kredi kartı ile alıp borçlandığımız damatlıktı.

Fakat… evlendik, eşimin konumu doğrultusunda istediği işe girdi, zaman geçti.
Bana yağdırdı yağdırdı.
Ve hala yağdırıyor.
Yahu bir erkek karısına mont almaz mı???? Bu ne çiğ bi adam.
Her kış gider bana bir mont bir kaban alırız. Hem kendimize dolap yapıyoruz kadın olarak…

Herşeyi geç evinin eksiğini almayan adam adam değildir.

Hemen boşan demiyorum. Bu adama mesai harca adam ettin ettin etmedin çocuk olmadan kurtul bu adamdan.

Birde karısına kredi çektirip borç ödeyen adam kesinlikle benim gözümde adam değildir…

Bi de sorsanıza kocanıza madem evlilik ağır gelecekmiş borç içinde yüzecekmiş neden evlenmiş…

Sığınma evine gidemiyor musun? Orası da mı almıyor. Hiç değilse yatılı bakıcılık falan bulurdun belki o sürede

Siz böyle eşiniz de böyle düşündükçe bu hep böyle devam edicek ona göre karar verin iyice derim

Acaba o da sizin maddi durumunuzun iyi olduğunu bildiği için evlenmiş olabilir mi kafamda değişik değişik sorular. Erkeklerin geneli böyle köprüyü geçene kadar prenses gibi davranıp sonra hödük mooduna geçiyorlar. Aynı yaşta sayılırız umarım her şey istediğin gibi olur

Olay denklik meselesi değil erkeklerin kendilerine en iyisini en güzelini her daim yakıştırıyor olma meselesi, yani siz zaten ona fazlasınız ama siz bunu görmediyseniz yapabilecek bir şey yok geçmiş olsun. Eşinizle açık açık konuşmanızı tavsiye ederim. Madem çoğu konuda eşinizden üstünsünüz resti çekin kendine çeki düzen versin sizin gibi birini kolay kolay bulamayacağını farketsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…