Ya, ben ilk olarak 2 sene once deldirmistim. Deldirdikten kisa sure sonra, kirmizilik olustu (ve sirf deligin orda degil, burun ortasinda da oldu mesela maalesef) ve bazen azalan, bazen cogalan yogunlukla o kirmizilik ve cilt tahrisi (az duzeyde de olsa tahris, bayagi belirgindi) devam etti. 2 ay kadar tahammul ettim ve sonra cikardim. Bir sure sonra gecti cilt problemi.
Aradan 1 sene filan gecti. Gecen sene yine heves ettim. Deldirdim. Yine ayni sorun....sonra o maddeyi cikartip hemen gumusten bir tane taktim....yine ayni sorun......sonra altini denedim...yine ayni sorun ! Ve, ikinci piercing'li donemime de son verdim, deldirdikten yaklasik 4-5 ay sonra. Bu sefer, tahrisin gecmesi daha da uzun surdu.
Ya, deldirdigim yerlerdeki kalitesizlik filan yuzunden mi oldu bu durum (ortalama yerlerdi ikisi de aslinda ; hijyen bakimindan sorun olacak yerler gibi degillerdi aslinda) acaba ; yoksa benim burnum, piercing'e hicbir zaman alisamayacak bunyede bir burun mu (yani, nerde deldirirsem deldireyim, ayni sey olur durumu). Her iki seferde de, deldirme sonrasi hijyen durumuna cok dikkat da etmistim.
Ha, sunu belirteyim : kulak pierincing'lerimde bu sorunu hic yasamadim.
Cok buyuk ihtimalle, bir daha burnumu deldirmeyecegim, her ne kadar cok sevsem de.