Piercing, Hızma Burnunu Deldirenlerin Önerileri, Soruları, Cevapları

Kızlar benim yaklaşık 5 senedir hızmam var.Ama benim bu süreciğim bayağı sancılıydı.Toplamda 3 kere deldirmiş oldum tabancayla.İlk 2si lise zamanlarımdaydı tatilde deldirmiş olmama rağmen okulda yasaktı sürekli çıkartıp taktığım için mikrop kaptı ve hızmanın topu kadar şişti.Ben hep oldum olası halka takmaya meraklıydım ama burnum alışana kadar top taktım ama hep şişti,kanadı.Ben de inat ettim kapattım lise bitene kadar.Lise bittikten sonra 3. ve şimdi kullandığım deliği deldirdim,o zaman da şişti takıp çıkartmamama rağmen bu uğurda doktora bile gttim tentürdiyot sürdü,yasakladı ama ben gene taktım ,sonra eczaneden bir krem aldım çok iyi geldi ama ismini şu an bilemiyorum.beyaz altın hızma da aldım.öyle öyle alıştırdım şimdi artık çok rahatım ama çıkartınca delik izi kalıyor ben de hiç çıkartmıyorum.eğer deldirip merağımı alıcam derseniz deldirin ilk 1-2 sene iz kalmaz.ama uzun vadeli hiç çıkartmadan takarsanız iz kalıyor,bunu göz önünde bulundurun derim.ben halimden mutluyum hiç çıkartmayacağım için :))

Arkadaslar yardim ederseniz gercekten cok mutlu olucam.
Ben dun burnumu bu ince olanlardan igneyle deldirdim. Cunku okul baslayinca en kucuklerinden takicam ve cok belli olmasini istemedim. Icten kivirmali olanlardan taktilar. Icerisinden L sekli gibi kivirdilar ama tam L olmadigi icin bana dusucekmis gibi geliyor cidden moralim bozuldu acaba hic baska takamicak miyim diye. 1-2 hafta sonra degistirmek istedigimde yine icten kivirmali mi takmak zorundayim ince oldugu icin, yoksa daha saglam bir model takabilir miyim?
Yardim ederseniz cok mutlu olurum.

canım ben deldirdim hiç bi sorunum olmadı ne acıdı ne iltihaplandı falan ama sürekli takmadığında kapanıyor tek sorun bu 1 ay falan takmadım kapanmış biraz uğraştım yeniden girdi şimdi sürekli takıoyurm bide çıkardığında yeri belli olmuyor en iyi yanı bu :KK61:

kizlar bende 2 ay once yaptim benimki kilitli gecen kilitii cikardim cikarana kadar canim cikti öldm sanki buseferde tekrar takana kadar canim cikti hallen agriyo :KK43:

kizlar bende 2 ay once yaptim benimki kilitli gecen kilitii cikardim cikarana kadar canim cikti öldm sanki buseferde tekrar takana kadar canim cikti hallen agriyo :KK43:

slm arkadaşlarrr..bende burnumu 4 yıl önce deldirdimm bugune kadar bir tek sorun yaşamadım evet basta bıraz acı cekıyorsun ama sonra acıdan eser kalmıyor..ben duşunen herkese tavsıye ederım bana gore hoş görünüyorr...

merhaba bende deldirdim burnumu en büyük hevesim isteğimdi zaten :KK1: neyse 2 senedir falan var bende de . çok memnunum. ama toplu kullanıyodum ben ilk zamanlar. sonralarında çıkartana kadar akla karayı seçiyodum tabi :KK59: ağlaya ağlaya çıkartıyodum ama şimdi arkası topsuz kullanıyorum. istediğim zaman çıkıyo istediğim zaman takıyorum. hiç bi problemim yok yani :KK53:

ben du bakıyııııım 4 kere deldirdim burnumu. İlk deldirdim sonra sıkıldım cıkarttım. Sonra 1er hafta arayla 2 delik yanyana yaptırdım, 3 4 ay sonra sıkıldım cıkarttım. 1 sene sonra yine deldirdim 2 hafta falan kullanıp cıkarttım..
Hiçbirinde çıkarttığımda iz falan kalmadı. İlk çıkarttığında sanki böle kıkırdak gibi minicik bi şişlik geldi her seferinde elime dokununca, ama kısa sürede geçti...
Bakırköyde sahile inerken solda vagon diye biyer var orası çok temiz ve çok güzel deliyor..
Aman dikkat mümkünse tabancayla deldirmeyin. Çünkü o zaman kıkırdak çatlaması olabiliyor, işte çok sorun cıkartıyor tabancayla hızla deldiği için. Çok uzun süre geçmeyen yaralar oluyor.Piirzing işlemi gibi delinmesi gerekiyor. iğneyle...

mrb kızlarr..
ben burnumu deldirmek istiyorum ama karar veremiorum cünkü bazı deldirenler yara,kabuk oluyor diyor.deldirsem mi karar veremedim bi de hoş durur mu acaba :eek:

Mrb Canımm eqer qerçekten istiorsan deldir derim ben hızmayı çok seviorum bayanlara çokta yakıştıqını düşünüorum burda herkes bişi söler bence sen kendi doqrunu yap eqer ki çok istiorsan deldir bence evet yara oluo bazen ama o da qeçio yani kalıcı bişi deil sonra eminim iyiki deldirdim dersin :KK66:

mrb kızlarr..
ben burnumu deldirmek istiyorum ama karar veremiorum cünkü bazı deldirenler yara,kabuk oluyor diyor.deldirsem mi karar veremedim bi de hoş durur mu acaba :eek:

seLam canım ben deldireli 4 gün oldu tabancayla deldirdim çokta acımadı sadece qözümden yas qeldi okadar tabi bazılarında yara felan oluo bende de kızarıklık ve şiş oluştu kızarıklık 2 gunde qeçti ama şiş halen az olsa var yane zamanla qidio ama yinede deldirdiqim için pişman değilim sende istiorsan deldir derim ben :KK66: Pişman oLmazSIn :) :KK74: :74 :

2 ay oldu deldireli ucu toplu kullanıyorum ama yaklasık 3 haftadır cıkartmıyorum ama hafif kaldırıp içten dıstan dettol sürüyorum.şimdi cıkartmak istiyorum hızmayı değiştirmek icin çıkartamıyorum :/ napcam ben aglasayasım var :KK43: burnumun içi top gibi oldu dısındada morluk var teramcyn sürdüm yine çıkarmadan.asılıp çekemiyorum cesaret yok.inanın dert yani :KK43: a

Son düzenleme:
Canım ben deldirmiştim.Çokta güzel duruyor ben fazla acı hissetmedim.Tabi önce bi yapıştırma felan tak beğenirsen yaptır :) eğer yaptırmak istemiyorsan o yapıştırma tarzı şeyleri kullanabilirsin :)

bkz : :KK69: bu gördüğünüz tipsiz ben oluyorum :KK1:

$314095_225800297471554_100001247573867_711412_851718_n.jpg $318993_222741861110731_100001247573867_701459_1143526_n.jpg

Son düzenleme:
Kızlar bende 1 ay önce deldirmiştim hiç bi acı hissetmeden.Kulağı bile daha çok acıdı.Deldirirken içimde korku vardı kıkırdağımı deldirmiştim önceden 3 yıl oldu hala çıkarmadan yatamam çok acır.Burnumu deldirdim 2.gün hızmamı değiştirdim takıp çıkardım ama bepanten kullandım sürekli.Ne kanadı ne acıdı :)
15 gün takmamam gerekti çıkardım bidaha deldiririm diye.15 günün sonunda belki açılır diye bi taktım kii delik kapanmamış :) Şanslı mıyım neyim :)

burnunu deldirmek isteyen arkadaşlar bence iyi düşünün yani nerede deldireceğinizi falan iyi araştırın. mesela bir tattoo salonunda deldirirseniz biraz pahalı olacaktır ama pahalı olması hijyenik olacağı anlamına gelmez. bu sizin kafanızı karıştıracaktır baştan. sonra biri çıkıp da size gümüşçülerde uygun fiyata deldirebileceğinizi söyleyecektir. siz de gümüşçüye gideceksinizdir. gümüşçüye gideceklere söyleyeceklerim;

- bir kere baştan etrafın nasıl göründüğüne, temiz olup olmadığına falan bakın.
- sonra burnunuzu delecek kişiye ne kadar zamanda iyileşeceğini, neler yapmanız gerektiğini sorun. eğer mantıklı cevap veremiyorsa arkanıza bakmadan gidin.
- burnunuzu gümüşçüde (kuyumcu falan) deldiriyorsanız mutlaka burnunuza ilk başta "küpe" takacaktır. evet çünkü tabancayla deliyor adam.
- riskleri var. mesela deliğin yerini iyi ayarlayamazsa kıkırdağınız parçalanabilir. küpeyi dezenfekte etmezse burnunuz iltihap kapıp şişebilir. hayal gücümün sınırlarını zorlayan şeyler de olabilir..

diyeceğim o ki gümüşçüye, kuyumcuya vs gitmeyin. ama farketmesi güç olsa da hakkını veren insanlar var diyorum. yine de siz bilirsiniz. :)

Son düzenleme:
Arkadaslar burnu cok güzel ve düzgün olmayip da hizma takan var mi? Takiyorsaniz nasil tepkiler aliyorsunuz cevrenizden.

Bu arada tavsiyem tabancayla deldirmeyin. Kikirdak kolay iyilesmeyen yapida oldugu icin uzun bir süre cok aci cekersiniz. Ben kulak kikirdagimi tabancayla deldirmistim acisini aylarca cektim. Tabancayla delimlerde kikirdak parcalaniyor ve iyilesmesi cok uzun sürüyor ama igne ile delimlerde düzgün bir sekilde delindigi icin cabuk iyilesiyor. Ayrica tabancayla delindiginde takilan küpe kulak küpesi ve burna hic uygun degil. Hem cok iri hem de arkasi burnunuza batar. En dogrusu paraya kiyip piercing stüdyosunda isini iyi yapan bir piercingciye deldirmek. Stüdyoyu da iyi arastirmak gerekiyor tabi.

mrb kızlarr..

bence deldır benım delık super duruyor hastayım hızmaya:)hıcde kabuk mabuk baglamıyor cok super bısey.ama tek sorunu takmayınca cabuk kapanıyor.ustelık ben ozel yere bıle degıl kulak delene deldım salak adam ıcıne kulagın arkasına takılan seyden takmıstı ılk cıkarıken cok fena olmmustum ama super bısey.5yıl taktım suanda evlıyım cıkarttım ama esım yıne ızın verse yıne deldırırım.hedefım kasımıda deldırmektı ama olmadı

Arkadaslar burnu cok güzel ve düzgün olmayip da hizma takan var mi? Takiyorsaniz nasil tepkiler aliyorsunuz cevrenizden.

Bu arada tavsiyem tabancayla deldirmeyin. Kikirdak kolay iyilesmeyen yapida oldugu icin uzun bir süre cok aci cekersiniz. Ben kulak kikirdagimi tabancayla deldirmistim acisini aylarca cektim. Tabancayla delimlerde kikirdak parcalaniyor ve iyilesmesi cok uzun sürüyor ama igne ile delimlerde düzgün bir sekilde delindigi icin cabuk iyilesiyor. Ayrica tabancayla delindiginde takilan küpe kulak küpesi ve burna hic uygun degil. Hem cok iri hem de arkasi burnunuza batar. En dogrusu paraya kiyip piercing stüdyosunda isini iyi yapan bir piercingciye deldirmek. Stüdyoyu da iyi arastirmak gerekiyor tabi.

Arkadaşa kesinlikle katılıyorum. 10 yıl önce burunumu tabancayla deldirdim, iki kez deldirdim, çünkü birincisinde tam istediğim yerde değil biraz aşağıdaydı. Birincisinde bir sorun olmadı ama ikinci deldirmede tabancadan dolayı kıkırdağımda zedelenme oldu, minicik bir çöküntü, ama kafama takıp estetik cerraha bile gittim. Kıkırdak erimesi dedi, sen söylemesen ben farketmedim bile dedi, ama netice kıkırdağımda küçük de olsa bir sorun var artık...
Deldirmek isteyenlere tavsiyem, tabanca ile deldirmeyin en önemlisi...Hiç acımıyor, kulak kadar diyelim, güzel duruyor ve sonuçta dönüşü olmayan birşey değil, istemezseniz takmazsınız, o da kapanır gider, ilk delik kapandı mesela benim, ikinci deliği de canım isterse kullanıorum on yıldır...

kızlar eğer yara, iltihap, şişkinlik, kızarıklık gibi şikayetleriniz varsa bactroban adlı kremi eczaneden almalısınız gerçekten çok iyi geliyor.

X