Burda yeniyim umarım pişman olmam

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evlisin ve eşin ev işlerinde elini atmıyor mu , yoksa bekarsın öyle bir anda aklına bu konu mu geldi ? Tam olarak sorun nedir ? Prenslikten kastın çok şımartılmış erkekler mi?
Bekarım üniversite öğrencisiyim 23 yaşındayım , evet erkek çocukları prens gibi yetistiriliyor dedim anneleri özellikle erkek çocuklarınin her istediğini yapıyor çevremde fark ettigime göre , araştırma konusuda olabilir bence bu çünkü gayet doğru
Ya senin oglun daha 3 yaşındaymış bebek yani , sen bu konuya dahil bile dahil bile değilsin ,

Ben aklıma gelen bizim ülkemizde süregelen birşeyi burada sormak istiyorum : Sorum erkek çocuk annelerine , sevgili anneler neden erkek çocuklarinizi prens gibi yetiştiriyorsunuz
Ben yetistirmiyorum.5 yaşında sofrayı kurma toplama ,kirlileri elimden alıp makinaya atma -temizleri elime verme ,doktugunu superme -camasir asarken elime verme görevleri onun. 3 erkek kardeşim var cam siler ev temizler yemek yapar çocuklarıyla vakit geçirir eşlerine 1tam gün mola hakkı verirler 15 günde bir temizlikçi abla tutarlar. Eşim de abimler gibidir evdeki hiç bir işten gocunmaz hiç arkasını topladigimi hatirlamam işten gelir direk banyoda üstünü değiştirir banyo yıkama da sadece onun görevi ben yikamam ( derin temizlik hariç). Eş seçerken de yetiştirilme tarzıma uygun bir eş seçtim.oglumu da öyle yetistiriyorum sayıları artar inşallah

Erkek çocuğu olduğu için istediği saatte eve girme çıkma özgürlüğü hiç olmadı bizim ailemizde , eşimin ailesinde de durum aynı.

Ne güzelmiş , oğlun kaç yaşında peki

Benimki 3yasinda oyuncaklarını toplamak, masayi kurmak onun işi, şimdi eğilemiyorum babası yapiyordu fark etmiş koltukların altını da süpürüyor, ne bileyim böyle bir çok işi var, balığının yemini vakitlerinde o verir mesela, tuvaletini temizliğini banyosunu kendi yapar, tabii çok yakinimdan bile iş yaptiriyorsun çocuğa gibi tepkiler alıyorum erkek çocuğu yapar mı diyen erkek çocuklu yasitlarim.da var, kişiye göre değişir, inşallah sen de o elestirdiklerinden olmazsın. Marketten alacakları sınırlıdır iki tane abur cubur hakkı vardır mesela, oyuncak sınırlıdır, yeni birşey alındıysa eskilerden bazıları kaldırılır, o da asla şunu istiyorum diye tutturmaz, sınırlarını bilir. Eskiler biraz daha veliaht tarzında yetiştiriyordu ama artık biraz daha farklı bence bu yaklaşım, herkes böyle değil, hala böyle gelenek devam ettiren var ama zamanla daha da iyileşir diye umuyorum. Arastirman için ne gibi bilgiler gerekiyor. Yoksa öyle bı araştırma da mı yok.

Son düzenleme:
İşte anlayan anlıyor tebrikler
Boş boş kendince tribe girme anlattım sana diye düşünüyorum, baştan derdini doğru düzgün anlatmaliydin. Ben senin ne demek istediğini düşünmek anlamak zorunda değilim. Üniversite öğrencisisin biraz daha iletişimini geliştir, gelip ortaya konu atıp milleti elestiremezsin, ergenlikle ilgili bı konun var ya bı öz eleştiri de yapsan iyi olur, çünkü senin ki gibi iletisim olmaz. Ayrıca soruna cevapta verdim ama hata ettim galiba seni ciddiye alarak.

Burada genelde gerçek sorunlar okuduğumuz ve yönlendirdiğimiz için kendi kendine oturduğun yerden merak ettiğin şeylerin ne alakası var onu çözmeye çalışıyoruz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…