- 30 Mart 2023
- 3.371
- 9.918
- Konu Sahibi pamuk musun nesin
Çevremde entellektuel olarak vs vs benden daha üstün insan yok dediniz çevrenizde. Bunun sebebi o daha entellektuel çevreye( sizin en üstün olmadığınız, sizin de kimi zaman akıl aldiginiz) girmekte otosansur uygulamanız. Çünkü çözüm arayan değil çözüm bulan olmakla kendini ifade etmek.var tabi hepsi benden küçük, arada ölen filan da var.
ama
benden büyük kuzenlerimi de biz okuttuğumuz için ben küçücükken bile evde bir dünya okullu insan vardı. ev ders çalışma kampı gibiydi... çünkü ilkokulu köyde okumuş gelmiş küçücük çocuklar, babam onlar şehirdeki okula adapte olsun diye sürekli ders çalıştırırdı onlara. benim babamla olan anım yok mesela bu dönemde. vardiyalı çalışırdı ve hep birileri için koştururdu. ben de babam hep onlara ders çalıştırıyor diye yapmak gereken şeyin hep ders çalışmak olduğunu kodlamışım sanırım. mesela ben tüm rus edebiyatını ortaokula gelmeden bitirmiştim.
ha ama şu da var
şehirde değilsek köyde olurduk, köyde it gibi gezerdim. öyle uçlarda gezme etme filan demiyorlardı. sadece şu ki şehir hayatını bilmedikleri için şehirde daha kontrolcüydüler, köyden kente göçün ilk tedirginlikleri işte.... yoksa benim öz kontrolüm daha yüksekti yani.
anne babamın aşırı akraba sevgisi, aşırı memleket sevgisi.
ve birbirlerini sevmeyip her işi de görev olarak kabul edip çok fedakar ve mükemmele yakın şekilde yapmaları, yapmak için olağanüstü çaba göstermeleri. belki sevgi dolu bir evlilikleri olsa çok başka olacaktı onlar da hayattan hırslarını böyle çıkarmışlardır diye düşünüyorum.
beni şekillendiren şeylerin bunlar olduğunun farkındayım ben...
aslında hayatımızı şekillendiren annemden çok babamdı çocukluğumda. onun kararları doğrultusundaydı.
benim aşırı bir kendimi ifade etmek, iletişim kurmak, kurmaya çalışmak çabam var. bir çözüm olmasa bile anlaşılmak istiyorum. ve tabi anlamak. dediğim gibi sürekli iletişim kurmaları için uğraşmaktan herhalde
burayı tam anlamadım
benim çözmem gereken bir sorunum yok aslında sadece özel hayatımda doğru kişiyi bulamıyorum. o da olursa olur olmazsa olmaz yani.
Teorim tutmadı sizde. Ben bunu anne problemi olarak tasarlanmıştim.