- 30 Mart 2023
- 3.371
- 9.918
- Konu Sahibi pamuk musun nesin
Size cvim, egitimlerim, yetkinliklerim ve medeni durumumla ilgili özet yollayım. Her cevabınızın başındaki sorgularınızdan kurtulayımSizin başınızdan hiç boşanma geçti mi? Benim geçti 1 kere. Başlarken aşkından ölen insanlar boşanırken hiçte öyle sevgi pıtırcığı olmuyor. Bin bir türlü zorluk çıkarıyorlar. Bir de kayın aileleri var ki, asla gerçek dost değiller. Benim 15 senemi verdiğim adam boşandığımızdan sadece 3 ay sonra İsviçreli yeni karısıyla evlendi. Kayınvalidem olacak kadında bir kere tenezzül edip “Evladım çözemediğiniz problem nedir” diye sormadı. Onun yerine yeni geliniyle selfieler paylaştı. Görümcemle seneler sonra fuarda karşılaştık. Benim o zamanlar hırsım geçmemişti. Dedim “siz nankörsünüz. Babanız ölüm döşeğindeyken yediği son kuru fasulyeyi benim annem yaptı. Babam tedavi sürecinde rahat edin diye size ev açtı.” Görümcem ne dedi “Sizin evliliğiniz zaten ite kaka gidiyordu.”
Büyük umutlarla evlendiğin hayatı sonlandırmak ve kaldığın yerden devam etmek hiçte kolay bir şey değil. Allah kimseye yaşatmasın.
Konu iftiraya sessiz kalmamakti. Biten evliliği ve içindekileri desmek, nefret beslemek değildi. Ama zaten verdikleri ortak kararmış. Tartışılacak birşey yok.
Bir de bakın eski gorumcenizle karşılaşınca hiç onlar karanlıkta dememissiniz. Hesap sormussunuz( ki bence doğru yapmışsınız). Görüp geçebilirsiniz. Çünkü konu sahibine onerdiginiz bu tavır. Yani dediğim siz de önce konu ile yuzlesip sonra aydınlığa cikmissiniz.
İlk postunuzu okuyun. Ne anlattiginiza bir bakın sonra nasıl anladigimi anlarsınız. Ortak karar için kendi düşen ağlamaz. Kaç yasindasiniz? Yaşadığınız toplumun kadın erkek bakış açısını bilmemeniz imkansız. Böyle ortak karar verdiyseniz hiçbir imayı umarsamayacak gücünüz de olmaliydi.Biraz ortak karar miydi, ortak karar miydi, emrivaki miydi bir karar verin. Tutarsız buldum sizi.Üzüntümün onun ailesine nasil açıklandığıyla alakası yok ki. Nasıl anladınız bunu? Benim derdim benim ailemin bazı fertlerinin boşanmış kadınların eksik yarim olduğunu düşünmesi. Beni sevgisiz bırakması, bir kez başımın okşanmaması. Ne demek kendi düşen ağlamaz. Sanki ne yapmışım? Kendim düşsem de ağlarım ayrıca. Duygularımı maskeleyecek değilim. Ders alır bir daha düşmem.
Sonuç olarak boşandım. O ailesine anlatti ben anlattım. Çocuk sahibi olamadik diye anlatti ailesine, karım yüzünden olmadı diye. Cinsel probleminden bahsedemedi. (Bu biraz ortak ksrar gibiydi.) Ben de erkek fertlere cinsellik diyemedigim icin bu sebebi söyledim. Onun ailesi ona şefkat gösterdi, üzüldü. Yaninda oldu sevgi gösterdi haklı buldu. Bana kimse üzülmedi, kimse şefkat göstermedi, başımı okşamadı. Hatta bir grup, eski eşimi haklı gördü. Benim ortada kaldığımı ima etti. Bunlari başkası yaşasa aksini söyler ikna ederdim onu. Kendi kendimi ikna edemiyorum. Birinin bunu bana söylemesi şiddete uğramış hissettiriyor. . Hiçbir suçum yokken, her şeyi kaybetmişken bir de bu imalar, sevgisizlikler, yalnız birakmalar beni mahvediyor.