Bundan sonra ne olacak? Güzel şeyler duymaya ihtiyacım var.

Yooo eski kocanız hiç de bile iyi bir eş değilmiş. Sizi anında satmış milleti başınıza salmış. Siz de ona iyilik yapmaya çalışmışsınız açık açık kocamın bir sağlık sorunu vardı tedavi olmayı reddetti diyecektiniz ki başka kadınların da başı yanmasın

IMG_20230723_104206.jpg

Ben size bununla cevap vermek istedim. Çok daha mutlu olacaksınız inşallah ve o daha büyük bedeller ödeyecek bir de sizi suçlu gösterdiği için

Konu beni bi' miktar üzdü, bi miktar sevindirdi bilemedim neden sevindim. Seni ben vajinusmus zamanlarından beri bilirim ama bu denli pamuk olacagını hic düsünemedim harbi harbi pamukmussun. Bu kadar pamukluk zarar verir sana yoksa yüzünün yumusaklıgından bi tarafının yası asla kurumaz.

Her sey bitti dimi? Su an akvaryuma hapsolan bir tuzlu su balıgı gibi yabancılık cekiyosun her seye. Hatta belki de öfkeden, acıdan karanlık odalarda cig etle beslenmis köpek gibi saldırıp bagırmak istiyosun.
Bu evlilik hicbir zaman evlilik olmamıs zaten dügmeleri bastan hatalı iliklenmis gömlek gibi asagılara kadar gelmissin o bastaki hatayı görmene ragmen cabaladıkca sökmemek icin yıllarını vermissin baktın cabanı dikkata almıyor "nede olsa alıstı böyle devam eder nasılsa" diyip senin son dügmeden basına kadar cartttt diye yırtıp bitirmen soku nasıl koyduysa camuru, sucu sana atmıs tipik ataerkil türk öküzü. Kelaynagın nesli türedi bunlar bitmedi. Ayrıca ne demek böyle yasanılır falan gitsin tanzanyaya bufalo falan avlasın.

Ama sevindim cünkü cözümsüz konuları tartısmak balcıklu suda yüzmek gibidir. Kulac attıkca dibe batarsın bir yere gidemezsin battıkca batmıssın kuru lakırtıdan baska bir sey olmamıs bu yüzden zamanın ne kadar kıymetli oldugunu anlayıp bitirmissin cesaretini kutluyorum.
İnsan kendine ne yapmak icin zorlarsa bu hayatta o seyi yapmakta bir o kadar zorlanır. Kilo vermek istediğinde doymaz, varmayı düşünürse yol uzar, neyi reddedip iterse bir o kadar da kendine çeker. Kimden uzaklasırsa kendini o uzaklastıgı seyin dibinde bulur. O nedenle pamuk sen suna bak;
Ondan önce nasıldın? Kimdin bu yasam yolculugunda ondan sonra nasılsın kim oldun? Onun seni böyle yarım yolda bırakması cabalamaması, önemsememesi en nihayetinde senden hangi duyguyu cıkardı? Sende nasıl bir dönüsümü baslattı? Dolasıyla caban "unutmak" degil, her seye ragmen onun ne sekilde olursa olsun senin yasamına kattıgı hediyeyi görmek olmalı.

Ögretiyi görünce unutmak ile işin olmayacaktır.

Ben alkolden devam edeyim, tüm bırakılmıslıklara ve bırakabilenlere arkada kalmıs tatmıs herkesin hatrına🥂🍾
Yazdığın her bir cümle için çok teşekkür ederim. Oyle iyi geldi ki bunlari okumak, bunlar hakkinda düşünmek. Nasil bir dönüşüm içinde oldugumu farkettirdin bana. Evet bambaşka biriydim. Gülünce gözleri parlayan, yanindaki her kadina güç veren, yeni bir hayatin var olabileceğine inandiran biriydim. Işığım soldu ama sönmedi. Yeniden yakacağım cayır cayır. Eski ben olacağım.🙏🏻

film emin ol ben de hem kendim olayım, kendime ait dünyam olsun, hem kimseyi üzmeyeyim kırmayayım hem de ideal çocuk olayım diye çok zorlandım yahu

tamam belki lise üni zamanları hani çok serttim, çok katıydım. belki 1 küçüğümü de fark etmeden böyle üzmüşümdür o zamanlar...ki bir de ben ona ablalıktan çok annelik ettim. bir de o var.

ama ben temiz bir 10 senedir, belki daha fazladır sadece kendimden beklentilerim konusunda eski çizgimdeyim. kalanı saldım gitti. :KK70: sorunlarımız onun bilenmeyi bırakmamasıyla alakalı olarak süregeliyor.

o da salsa ya artık, dimi? --bu konuda tespiti kendim yapmış değilim, tarafsız hakem olarak annem ve başka bir kızkardeşim de böyle düşünüyorlar.
Kesinlikle haklısın.
Dünkü çocuklar değiliz hiçbirimiz, olacağımızı olduk.
Hamurumuz yoğruldu iyisiyle kötüsüyle, bununla insanın en önce bahsettiğin gibi kendiyle ilgili kavgası bitmesi, barışması gerek.
Kabulleniş, daha sonra ad demeyeyim ama hele de anne kategorisine giren bir ablayla ilişkiyi ‘sadece’ sevgi temeli üzerine kurup, geri kalanları unutmak gerek.
Onu anlayabiliyorum, haklı bulmuyorum bu bir gerçek😂
Zor, bir kardeş hatta lider önderliğinde hayata yetişmeye çalışmak, onun çizgilerini takip etmek ve hiçbir zaman sana atfedilen yerde olamayışın içteki boşluk hissi; insanı yaralayan önderinin üstünlüğü değil onca emeğe gayrete ve potansiyele rağmen bir şekilde yapamamak, kendi klasmanından çıkamamak.
E bu da senin suçun değil, küçüklüğün gazabı, şanı şerefi😂
Yapacak bir şey yok.

Bedel ödeyen yalnızca sen değilsin.
Onun için laylaylom oldugunu hiç sanmıyorum
Çocukta olmamış zaten
Zaman geçtikçe yaraların iyileşecek
Keşke başka kötü huylarıda olsaymış çok zor böyle kabullenmek
Son cümle için diyorum ben de bunu istedim cok uzun zaman. Bana bir kötülük yapsin da sürece alışmak kolay olsun diye. Yaptığı şey yine kötülük ama ne bileyim işte dedigin gibi zor.

Konu sahibi afedersiniz ama saf mısınız.
Gecinemiyorduk derdiniz olur biterdi. Neden böyle bir sebep attınız ortaya.
Hayir saf değilim. Geçiniyorduk çünkü görüyorlardı. Onca sene içinde bana 3'ten fazla sesini yükseltmiş değildi. Hiç küsüp evi terketmişligimiz aile evine gitmişliğimiz yoktu. Cinsellik olmasaydi çok iyiydik. Ben bana hesap sorulsun telefonum sürekli çalsın istemedim. Aile çok da normal bir aile degil. Kendi boşanan akrabalari için or*spu hakaretini kullananlar oldu. Kocasi çok iyiymis boşanmış o yüzden bu hakareti layik gördüler. Bunlara maruz kalmak istemedim. Iftiralar atılsın istemedim. Çirkinleşilsin istemedim. Bunun neresi saflık?

O ailesine anlatırken tüm suçu size yüklediği için "ah zavallı evladımız" diye teselli görmüş. Siz dürüstlükle ne anlaştıysanız onu anlattığınız için tipik türk kafası yaklaşımlarla karşılaşmışsınız.
Tüm bu imalar, "ortada kaldın" şeklinde ortadoğu zihniyeti yaklaşım psikolojik şiddet. Bu toplumda maalesef bedel ödeyenler yalnızca kadınlar, içine tükürdüğümün.
Geçecek hepsi inanın bana...

33 yaş daha yolun yarısı bile değil. Genceciksiniz, etrafınızda eminim eşinizle yaşadıklarınızı sansürlemeden anlattığınız 1-2 yakın arkadaşınız vardır, bu dönemde onlardan destek rica edin. Benim böyle durumlarda yakın arkadaşlarıma "lütfen bu ara beni yalnız bırakmayın, sık sık yazın, size ihtiyacım var" diye açık net konuştuğum çok oldu.
Sadece onlarla görüşün. Sadece sizi iyi hissettiren insanların yanında bulunun. Mümkünse terapiye başlayın.

Sevgisiz de kalmadınız inanın. Mesajınızda kalbimi acıtan tek cümleniz bu oldu :KK43:
Sevgisiz kalmadınız. Siz kendinizi sevin lütfen. Siz, "ben bu mutsuz hayatı hak etmiyorum" diyebildiniz. Kendinizi o işkencenin içinden çıkarabilecek gücü buldunuz, kendinizle gurur duyun ve bu tarafınızı sevin.
Hepsi geçiyor, geçecek inanın.
Yazışmak isterseniz her zaman buradayım ♥️
Çok teşekkür ederim şefkatli bu yorum için. 28 yaşındayım bu arada. Sansürsüz anlattigim 2 arkadaşım var. Onlarla görüşmek en doğrusu dediğiniz gibi. İçim rahatladı gerçekten iyi ki varsınız.💚🫂

Çok teşekkür ederim şefkatli bu yorum için. 28 yaşındayım bu arada. Sansürsüz anlattigim 2 arkadaşım var. Onlarla görüşmek en doğrusu dediğiniz gibi. İçim rahatladı gerçekten iyi ki varsınız.💚🫂
Aa çok pardon 33'ü nerden çıkartmışım acaba 😅
Daha da gençsiniz!
Her şey harika olacak hiç endişe etmeyin, ben de ilk evliliğimi 28 yaşımda bitirdim. Uzun zaman evlenmedim, keyfime baktım. İşime gücüme sarıldım, arkadaşlarımla vakit geçirdim, bi sürü hobim oldu (bi sürü sevgilim de oldu hatta) doya doya yaşadım. "Yeni hayatımın ilk günleri bunlar" diyin, sahiden öyle çünkü.
Sevilesi, sevilmeye değer bir insan olduğunuzu hatırlayın ♥️

Aa çok pardon 33'ü nerden çıkartmışım acaba 😅
Daha da gençsiniz!
Her şey harika olacak hiç endişe etmeyin, ben de ilk evliliğimi 28 yaşımda bitirdim. Uzun zaman evlenmedim, keyfime baktım. İşime gücüme sarıldım, arkadaşlarımla vakit geçirdim, bi sürü hobim oldu (bi sürü sevgilim de oldu hatta) doya doya yaşadım. "Yeni hayatımın ilk günleri bunlar" diyin, sahiden öyle çünkü.
Sevilesi, sevilmeye değer bir insan olduğunuzu hatırlayın ♥️
Çok teşekkür ederim iyi ki varsınız. Ruhum dinginleşti sayenizde.🥰

Hiç bunu yapabilecek karakterde biri değilim. Kıyamam zaten bunu yapmaya. Ailesi anlaşamadık sebebini kabul etmezdi çünkü cinsellik dışında anlaşıyorduk. Görüyorlardi ne kadar iyi oldugumuzu.
Eski eş bozuntusuna ayar ver en azindan; "suçu benim ustume yuklemeye ve milletin sacma sapan düşünüp konusmasina izin vermeye devam edersen gerçeği herkes öğrenir" alan gibi.
Kendi ailende de kadınlar bilsin sebebini, zaten erkeklere soylerler diyeceğim ama bu toplumun genelinde eşinden cinsellik beklemek bile ayıp ve suç olduğu için, bu sebepten boşanılır mı, ne kadar azgın(!)mış gibi yorumlar da gelebilir. O yüzden, en yakınların ve güvendiklerin bilsin, diğerlerine de anlaşamadığınızı söyle geç, kimseye detay vermek zorunda değilsin ki. Ama böyle tüm yükü yüklenmek falan çok anlamsız, bir de karşı taraf pişkin pişkin dururken.

Hayir saf değilim. Geçiniyorduk çünkü görüyorlardı. Onca sene içinde bana 3'ten fazla sesini yükseltmiş değildi. Hiç küsüp evi terketmişligimiz aile evine gitmişliğimiz yoktu. Cinsellik olmasaydi çok iyiydik. Ben bana hesap sorulsun telefonum sürekli çalsın istemedim. Aile çok da normal bir aile degil. Kendi boşanan akrabalari için or*spu hakaretini kullananlar oldu. Kocasi çok iyiymis boşanmış o yüzden bu hakareti layik gördüler. Bunlara maruz kalmak istemedim. Iftiralar atılsın istemedim. Çirkinleşilsin istemedim. Bunun neresi saflık?
Yarın bir gün yeniden bir evlilik yapmayı düşünürseniz çocugu olmuyor yaftasını kendi kendinize yapıştırdığınız için bundan pişman olacaksınız. Ayrıca inandırıcı olmak zorunda değildi sebebiniz. Monotonluk derdiniz, gecimsşzlik derdiniz, gelecek planımız farklıymış derdiniz. Herkes anlardı zaten baska sey oldugunu. Böyle mahrem bir sebebi gerekçe gösterip kendinizi öne sürme şövalyeliğinizden pişman olacaksınız da suan çok taze. Duygusalsınız göremiyorsunuz.

Eski eş bozuntusuna ayar ver en azindan; "suçu benim ustume yuklemeye ve milletin sacma sapan düşünüp konusmasina izin vermeye devam edersen gerçeği herkes öğrenir" alan gibi.
Kendi ailende de kadınlar bilsin sebebini, zaten erkeklere soylerler diyeceğim ama bu toplumun genelinde eşinden cinsellik beklemek bile ayıp ve suç olduğu için, bu sebepten boşanılır mı, ne kadar azgın(!)mış gibi yorumlar da gelebilir. O yüzden, en yakınların ve güvendiklerin bilsin, diğerlerine de anlaşamadığınızı söyle geç, kimseye detay vermek zorunda değilsin ki. Ama böyle tüm yükü yüklenmek falan çok anlamsız, bir de karşı taraf pişkin pişkin dururken.
Bunu soylerken biraz da kendimi korudum aslinda. Onun ailesi çok tuhaf bir aile. Kendi ailesinden boşanan biri için or*spu diye hakaret etmişlerdi. Kocasi iyiymiş de ondan. Benimki de iyiydi. Hakaretler iftiralar olsun istemedim. Çirkefler çünkü görümceler. Anneleri de müdahale edip kesin sesinizi diyecek biri degil. Bu sebebi söylersek bana da üzülürler çirkinleşmezler diye düşündüm. Eski eşim mahcup olsun istemedim. Zaten o sorunu soyleyebilse de bana or*spu derlerdi.🥲 ya da şişman falan derlerdi. Hakli oldugum konularda bile suçlanacaktim.

Yarın bir gün yeniden bir evlilik yapmayı düşünürseniz çocugu olmuyor yaftasını kendi kendinize yapıştırdığınız için bundan pişman olacaksınız. Ayrıca inandırıcı olmak zorunda değildi sebebiniz. Monotonluk derdiniz, gecimsşzlik derdiniz, gelecek planımız farklıymış derdiniz. Herkes anlardı zaten baska sey oldugunu. Böyle mahrem bir sebebi gerekçe gösterip kendinizi öne sürme şövalyeliğinizden pişman olacaksınız da suan çok taze. Duygusalsınız göremiyorsunuz.
Farkli şehirlerdeyiz. Bu yafta bana zarar vermeyecek yani. Yorumlarınıza devam etmemenizi rica ediyorum. Şövalyelik yapmadım. Kendimi korudum. Siz normal bir aile saniyorsunuz. Çirkefliklerinden korktum diyorum. Hem o mahçup hissetmesin hem de bana hakaret iftira edilmesin diye.

Farkli şehirlerdeyiz. Bu yafta bana zarar vermeyecek yani. Yorumlarınıza devam etmemenizi rica ediyorum. Şövalyelik yapmadım. Kendimi korudum. Siz normal bir aile saniyorsunuz. Çirkefliklerinden korktum diyorum. Hem o mahçup hissetmesin hem de bana hakaret iftira edilmesin diye.
Konu acıp yorumlara tahammül edememek de yeni moda oldu.
Madem yorum istemiyorsanız konu niye actınız. Neyse. En iyisini yapmışsınız. Yolunuz acık olsun.

Konu acıp yorumlara tahammül edememek de yeni moda oldu.
Madem yorum istemiyorsanız konu niye actınız. Neyse. En iyisini yapmışsınız. Yolunuz acık olsun.
Yorumlara değil anlamsız yakıştırmalarınıza tahammül edemiyorum. Sizden başka bu şekilde yaklaşan olmadi. Yeterince mutsuzum. Bir de sizin mutsuzluğunuzu çekemem.

Yorumlara değil anlamsız yakıştırmalarınıza tahammül edemiyorum. Sizden başka bu şekilde yaklaşan olmadi. Yeterince mutsuzum. Bir de sizin mutsuzluğunuzu çekemem.
Benden baska da bir cok insan aynı sekilde yorum yapmış. Sebep olarak kendinizi göstermeniz doğru değil dşten çok. Bir cok kişi kadınlarla sebebi paylasın vs yazmış. Neyse ben de daha yazmamaya karar verdim. Belli ki özellikle rahatsız oluyorsunuz.
Allah yolunuzu acık etsin. İnsaallah bundan sonra cok mutlu olursunuz.

Herkese merhaba. Buraya pek konu açan, derdini açabilen biri değilim. Son raddeye gelene kadar da içimde yaşarım. Son raddeyi geçti bugün. Bazılarınız biliyor duvar paylaşımlarımdan. Bir süredir sancılı zamanlar geçiriyorum. İlk düğümü çözdüm, boşandım. Düğüm mü çözdüm yeni düğümler mi bağladım bilmiyorum. Konuşmaya çok ihtiyacim var. Düzelecek, iyileşeceksin, herkes bu duruma alışacak diye duymaya çok ihtiyacım var. Uzun olursa özür dilerim.

Eski eşim çok iyi bir insandır ama onunla evlendiğime pişmanım. Keşke hep iyi bir arkadaşım olarak kalsaydı. Iyi bir eş olamadı çünkü. Boşanma sebebimiz cinsellikti. Bir süre vajinismustan sonra ben bu sorunu aşınca onun cinsel problemleriyle karşılaştık. Erken boşalma gibi. Çeşitli arastirmalar, okumalar yaptik. Bu süreçte yapilmasi gereken ne varsa %80'ini ben yaptim diyebilirim. Onun sorunu için ben çabaladım. Penetrasyon ile orgazm şöyle dursun oral ya da elle herhangi bir şey de yapamiyordu. Ön sevişme dışında bir şey yoktu yani. Öyle böyle derken bu süreç 3 4 sene sürdü. Ben defalarca bu konuyu konuştum. Ne yapmamız gerekiyorsa yapalim. Doktor, terapist ya da boşanma ne gerekiyorsa dedim. Seneler boyunca minik adimlarla çabaladı. Zaten iyi de bir insan oldugu için hayat bir şekilde geçiyordu. Eksik geçiyordu ama geçiyordu. Tahammül seviyemi giderek kaybediyordum tabii ki. Zaman içerisinde onun çabalamadığını farkettikçe boşanma fikri iyiden iyiye oturuyordu. Her defasinda yeni baştan şans veriyordum. Çabalayacağına inandırıyordu. Yine öyle bir dönemdeyken eski eşim artık çabalamayacağını, bu haliyle evliliğe devam etmek istedigini, her erkeğin her ilişkide orgazmı sağlayamadığını, bunun o kadar mümkün olmadığını, bazi erkeklerin penis değer değmez boşaldığını ve eşlerinin bunu kabul ettiğini söyledi. Bu şekilde yaşayacağım doktora gitmeyecegim dedi. Duvara çarpmış gibi oldum. Yillarca beni emek verecegine inandırdı. Yıllarım, gençliğim, en sağlıklı yaşlarım heba oldu.

Sonuç olarak boşandım. O ailesine anlatti ben anlattım. Çocuk sahibi olamadik diye anlatti ailesine, karım yüzünden olmadı diye. Cinsel probleminden bahsedemedi. (Bu biraz ortak ksrar gibiydi.) Ben de erkek fertlere cinsellik diyemedigim icin bu sebebi söyledim. Onun ailesi ona şefkat gösterdi, üzüldü. Yaninda oldu sevgi gösterdi haklı buldu. Bana kimse üzülmedi, kimse şefkat göstermedi, başımı okşamadı. Hatta bir grup, eski eşimi haklı gördü. Benim ortada kaldığımı ima etti. Bunlari başkası yaşasa aksini söyler ikna ederdim onu. Kendi kendimi ikna edemiyorum. Birinin bunu bana söylemesi şiddete uğramış hissettiriyor. Ben eşimden ayrılarak iyi bir arkadaşımı kaybettim. Onun ailesinin bazı fertlerinden bana gelen sevgiyi kaybettim. Güven veren ilişkimi kaybettim. Evimi, eşyalarımı, güzel günlerimi kaybettim. Bir de üstüne bunları yaşıyorum. Hiçbir suçum yokken, her şeyi kaybetmişken bir de bu imalar, sevgisizlikler, yalnız birakmalar beni mahvediyor.

Geçecek mi bu süreç? Yeni bir hayat kurabilecek miyim? Kalbim acıyor. Sevgisiz kaldım. Hayata karşı korku duyar oldum. Tek bir destekçim yok. Hiç suçum yokken senelerim uçup gitti. Bedel ödeyen de yalnızca benim. Niye böyle bir şey yaşadım? Öfkeleniyorum, içim yanıyor. Çok yoruldum.
Her insanın sınandıkları, yaraları farklı. Başkalarının acı çekerek ve destek bekleyerek açtığı konulara acımasızca yorum yapan çok insan var burda malesef… Umarım geçer, her şey gelip geçiyor zaten. Sonra sadece hatırladıkça can acıtıyor o kadar.

Bunu soylerken biraz da kendimi korudum aslinda. Onun ailesi çok tuhaf bir aile. Kendi ailesinden boşanan biri için or*spu diye hakaret etmişlerdi. Kocasi iyiymiş de ondan. Benimki de iyiydi. Hakaretler iftiralar olsun istemedim. Çirkefler çünkü görümceler. Anneleri de müdahale edip kesin sesinizi diyecek biri degil. Bu sebebi söylersek bana da üzülürler çirkinleşmezler diye düşündüm. Eski eşim mahcup olsun istemedim. Zaten o sorunu soyleyebilse de bana or*spu derlerdi.🥲 ya da şişman falan derlerdi. Hakli oldugum konularda bile suçlanacaktim.
Bu durumda ne denir bilemedim geçmiş olsun uygun bir cümle midir onu da bilemedim :KK43: henüz her şey tazeyken, yaralar kanarken geçmeyecekmiş gibi hissedilir ama zamanla her acı azalır, bugün üzgünsünüz ama umarım bir gün çok mutlu olduğunuzu da okuruz hep beraber 🙏

Yalnız haddimi aşıyorsam da mazur görün lütfen neden gerçekleri sakladınız ki? Eski eşiniz iyi bir arkadaş olabilir ama iyi bir eş/sevgili olamamış sizin emeklerinize karşılık vermemiş çabalama tenezzülünde dahi bulunmamış sorumluluktan kaçmış ama siz evliliğiniz boyunca verdiğiniz emeği, fedakarlığı boşanırken de gösterip eşinizin yüklenmesi gereken sorumluluğu yüklenmişsiniz o yine yan çizmiş yine sorumluluğu sizin üzerinize yüklemiş.

Farklı şehirlerdeyiz diyorsunuz ortak karar dediğiniz sebebi söyleyince bazı suçlamaların yapılmayacağını boşanmanızın böylece kapanacağını düşünüyorsunuz ama anlattığınız kadarıyla ailesinin profiline bakarsak boşanma sebebi diye gösterdiğiniz mevzunun hep üstü açılacak ve siz suçlanacaksınız bu da kulağınıza gelecek ve hatta size bir şey diyeyim mi? Zamanla ailesinin de verdiği gazla eşiniz de gerçek sebebi mertçe söylemek yerine sizi suçlayacak, ona sizden çok daha iyi olduğunu söyledikleri eş adayları arayacaklar bunları size de duyuracaklar, zaten acıyan canınız daha da acıyacak:KK43:

Evliliği bitirme sebebini kendi üzerinize alarak sorumsuz eski eşinizi bir yükten kurtardınız ama kendinizi büyük bir yükün altına soktunuz, bu da bu süreci daha kolay atlatmanızı engelleyebilir maalesef.

X