Bundan sonra ne olacak? Güzel şeyler duymaya ihtiyacım var.

Pamuk ben 3 sene kadar once hayatimla ilgili buyuk bir donusum gecirdim. Mukemmel olmaya degil, mutlu olmaya, elimde olanin sana su an oldugu icin an'da kalmayi ogrendigim bir donusum...Ve hayatimdan bircok kisiyi cikardim, mukemmelliyetci ebeveynlerime bile sinirlarimi cizdim. Esim de bu surecte yanimda olmasaydi, destek olmasaydi o da hayatimdan cikardi.

Sende de en buyuk sorun esinin senin icin hicbir caba gostermemesi aslinda. Iliskinizi yurutmek icin cabalamamis. Her iliski iki kisilik, tek basina yurutemezdin. Dipten daha dibe batamazsin, cikis cok yakinda. Cok degil birkac sene sonraki Pamuk, geriye donup baktiginda su anki Pamuk'a tesekkur edecek 🤩
Çok teşekkür ederim güzel yorumun için. Ben de böyle düşünüyorum. Bu acım geçince kendime teşekkür edeceğim. Yeni bir ben doğurunca bundan sonra kimse beni yıkamayacak.

Yüzüme bunu derlerse dönülmez laflar etmekten korkuyorum. Bunlar taharet almaz duş almaz insanlar. O halleriyle o yaşta bile ozel hayatlari olan. Bu haldeki birinin bana sözümona kadınlık ogretmesine katlanamicam.
Et Pamuk dönülmez laflar ne olacak? Nereye dönmeyi düşünüyorsun ki korkuyorsun? Sen önce g.tünü yıka, senin öğreteceğin kadınlık orda kalsın diyeceksin ne diyeceksin başka zaten böylesine? Çirkef sürüsü anca bu dilden anlar, senin naifliğin bir anlam ifade etmez onların gözünde.

Yüzüme bunu derlerse dönülmez laflar etmekten korkuyorum.
Pamuk,sen şu an öyle bir dönemdesin ki gel gitlerin acaba boşanmasamıydık,boşanmakla iyi mi ettim,kurtarılabilir miydi,emeklerim boşa mı gitti şimdi,tedaviye ikna etseydim şu an hala evli miydik,aslında biz çok da kötü değildik şu şu konu olmasa,falancanın dayakçı kocası gibi değildi en azından,içkisi kumarı yoktu gibi bir sürü şey aklından geçiyordur mutlaka.
İyi anıların aklına gelip asıl sebeplerin arka plana geçmesi gibi.
Şu aşamada çok normal.
Zaman zaman ondan iyisini mi bulacağım?
Yeni bir insan tanımaya kendimi tanıtmaya flört etmeye güvenmeye enerjim yok da diyebilirsin.
Birileri araya girip de barıştırsa barışsam mı diye de düşünebilirsin.
Bunların çoğu gelecek kaygısı,belirsizlikten,aşkından öldüğünden değil.
Sahi hiç geri barışabilir miyiz acaba dediğin oluyor mu?

Et Pamuk dönülmez laflar ne olacak? Nereye dönmeyi düşünüyorsun ki korkuyorsun? Sen önce g.tünü yıka, senin öğreteceğin kadınlık orda kalsın diyeceksin ne diyeceksin başka zaten böylesine? Çirkef sürüsü anca bu dilden anlar, senin naifliğin bir anlam ifade etmez onların gözünde.
Keşke böyle bir kadin olabilseydim. Çok isterdim ama yapamıyorum.

Pamuk,sen şu an öyle bir dönemdesin ki gel gitlerin acaba boşanmasamıydık,boşanmakla iyi mi ettim,kurtarılabilir miydi,emeklerim boşa mı gitti şimdi,tedaviye ikna etseydim şu an hala evli miydik,aslında biz çok da kötü değildik şu şu konu olmasa,falancanın dayakçı kocası gibi değildi en azından,içkisi kumarı yoktu gibi bir sürü şey aklından geçiyordur mutlaka.
İyi anıların aklına gelip asıl sebeplerin arka plana geçmesi gibi.
Şu aşamada çok normal.
Zaman zaman ondan iyisini mi bulacağım?
Yeni bir insan tanımaya kendimi tanıtmaya flört etmeye güvenmeye enerjim yok da diyebilirsin.
Birileri araya girip de barıştırsa barışsam mı diye de düşünebilirsin.
Bunların çoğu gelecek kaygısı,belirsizlikten,aşkından öldüğünden değil.
Sahi hiç geri barışabilir miyiz acaba dediğin oluyor mu?
Aslinda dönülmez derken kastettigim şey barışmak degil. Asla oyle bir sey düşünmüyorum. Bazi seyler dışında onlar beni severlerdi. Eski eşimi utandiracak hiçbir şey yapmadim. Senin karın da buydu buydu diyecekleri hiçbir şey yapmadim. Karakterime bağlıyor ve bunu seviyorum. Bu çizgimi bozmak istemiyorum.

Aslinda dönülmez derken kastettigim şey barışmak degil. Asla oyle bir sey düşünmüyorum. Bazi seyler dışında onlar beni severlerdi. Eski eşimi utandiracak hiçbir şey yapmadim. Senin karın da buydu buydu diyecekleri hiçbir şey yapmadim. Karakterime bağlıyor ve bunu seviyorum. Bu çizgimi bozmak istemiyorum.
Buradan bile ne kadar düzgün nahif bir insan olduğun belli oluyor,seni çok takdir ediyorum iyilikten şaşmamak da irade güç ister.
Ama bir taraftan da seni daha çok üzerler gibi :KK43:
Veya ben çok kötü biriyim bilmiyorum.Affedici biri olamadım hiç

Buradan bile ne kadar düzgün nahif bir insan olduğun belli oluyor,seni çok takdir ediyorum iyilikten şaşmamak da irade güç ister.
Ama bir taraftan da seni daha çok üzerler gibi :KK43:
Veya ben çok kötü biriyim bilmiyorum.Affedici biri olamadım hiç
Beni daha çok üzerler biliyorum. Belki yaş aldıkça değişirim. Yani umarım üzülmeyecek konuma gelebilirim.

Herkese merhaba. Buraya pek konu açan, derdini açabilen biri değilim. Son raddeye gelene kadar da içimde yaşarım. Son raddeyi geçti bugün. Bazılarınız biliyor duvar paylaşımlarımdan. Bir süredir sancılı zamanlar geçiriyorum. İlk düğümü çözdüm, boşandım. Düğüm mü çözdüm yeni düğümler mi bağladım bilmiyorum. Konuşmaya çok ihtiyacim var. Düzelecek, iyileşeceksin, herkes bu duruma alışacak diye duymaya çok ihtiyacım var. Uzun olursa özür dilerim.

Eski eşim çok iyi bir insandır ama onunla evlendiğime pişmanım. Keşke hep iyi bir arkadaşım olarak kalsaydı. Iyi bir eş olamadı çünkü. Boşanma sebebimiz cinsellikti. Bir süre vajinismustan sonra ben bu sorunu aşınca onun cinsel problemleriyle karşılaştık. Erken boşalma gibi. Çeşitli arastirmalar, okumalar yaptik. Bu süreçte yapilmasi gereken ne varsa %80'ini ben yaptim diyebilirim. Onun sorunu için ben çabaladım. Penetrasyon ile orgazm şöyle dursun oral ya da elle herhangi bir şey de yapamiyordu. Ön sevişme dışında bir şey yoktu yani. Öyle böyle derken bu süreç 3 4 sene sürdü. Ben defalarca bu konuyu konuştum. Ne yapmamız gerekiyorsa yapalim. Doktor, terapist ya da boşanma ne gerekiyorsa dedim. Seneler boyunca minik adimlarla çabaladı. Zaten iyi de bir insan oldugu için hayat bir şekilde geçiyordu. Eksik geçiyordu ama geçiyordu. Tahammül seviyemi giderek kaybediyordum tabii ki. Zaman içerisinde onun çabalamadığını farkettikçe boşanma fikri iyiden iyiye oturuyordu. Her defasinda yeni baştan şans veriyordum. Çabalayacağına inandırıyordu. Yine öyle bir dönemdeyken eski eşim artık çabalamayacağını, bu haliyle evliliğe devam etmek istedigini, her erkeğin her ilişkide orgazmı sağlayamadığını, bunun o kadar mümkün olmadığını, bazi erkeklerin penis değer değmez boşaldığını ve eşlerinin bunu kabul ettiğini söyledi. Bu şekilde yaşayacağım doktora gitmeyecegim dedi. Duvara çarpmış gibi oldum. Yillarca beni emek verecegine inandırdı. Yıllarım, gençliğim, en sağlıklı yaşlarım heba oldu.

Sonuç olarak boşandım. O ailesine anlatti ben anlattım. Çocuk sahibi olamadik diye anlatti ailesine, karım yüzünden olmadı diye. Cinsel probleminden bahsedemedi. (Bu biraz ortak ksrar gibiydi.) Ben de erkek fertlere cinsellik diyemedigim icin bu sebebi söyledim. Onun ailesi ona şefkat gösterdi, üzüldü. Yaninda oldu sevgi gösterdi haklı buldu. Bana kimse üzülmedi, kimse şefkat göstermedi, başımı okşamadı. Hatta bir grup, eski eşimi haklı gördü. Benim ortada kaldığımı ima etti. Bunlari başkası yaşasa aksini söyler ikna ederdim onu. Kendi kendimi ikna edemiyorum. Birinin bunu bana söylemesi şiddete uğramış hissettiriyor. Ben eşimden ayrılarak iyi bir arkadaşımı kaybettim. Onun ailesinin bazı fertlerinden bana gelen sevgiyi kaybettim. Güven veren ilişkimi kaybettim. Evimi, eşyalarımı, güzel günlerimi kaybettim. Bir de üstüne bunları yaşıyorum. Hiçbir suçum yokken, her şeyi kaybetmişken bir de bu imalar, sevgisizlikler, yalnız birakmalar beni mahvediyor.

Geçecek mi bu süreç? Yeni bir hayat kurabilecek miyim? Kalbim acıyor. Sevgisiz kaldım. Hayata karşı korku duyar oldum. Tek bir destekçim yok. Hiç suçum yokken senelerim uçup gitti. Bedel ödeyen de yalnızca benim. Niye böyle bir şey yaşadım? Öfkeleniyorum, içim yanıyor. Çok yoruldum.
Hatırlıyor musun bilmem benim anksiyete içerikli konuma hiç olmayacak şeyler yazıp resmen hislerimle dalga geçmiştin, acımı küçümsemiştin. Burada konunu görünce isminden hatırladım seni . Ben aynısını yapmayacağım belli ki şuan zor durumdasın. Umarım bir an önce her şey yoluna girer senin için

Hatırlıyor musun bilmem benim anksiyete içerikli konuma hiç olmayacak şeyler yazıp resmen hislerimle dalga geçmiştin, acımı küçümsemiştin. Burada konunu görünce isminden hatırladım seni . Ben aynısını yapmayacağım belli ki şuan zor durumdasın. Umarım bir an önce her şey yoluna girer senin için
Benim yaşadığım şey seninki kadar garip bir şey değil kelebek. Ben hayatımı bir anda noktaladım. Yeni bir yerden başlatıyorum. Hayal kırıklığına uğratıldım eşim tarafından. Herkese karşı boynumu eğdi. Çabalamaya değer bulunmadım. Konuklarımız farkli konular.

Benim yaşadığım şey seninki kadar garip bir şey değil kelebek. Ben hayatımı bir anda noktaladım. Yeni bir yerden başlatıyorum. Hayal kırıklığına uğratıldım eşim tarafından. Herkese karşı boynumu eğdi. Çabalamaya değer bulunmadım. Konuklarımız farkli konular.
Konularımız aynı değil evet ama kimse kimsenin ne için kaygı bozukluğu yaşadığını küçümsememeli internet ortamında olsa dahi insanları kırabilirsin . Neyse geçmiş gitmiş bir konu benim anksiyetem çoktan geçti zaten. Bu arada hayatta biraz daha pasif kaldığını düşünüyorum keşke senden kaynaklı çocuğumuz olmuyor meselesini kabul etmeseydin . Yine de kendi kararın mutluysan sorun yok

Konularımız aynı değil evet ama kimse kimsenin ne için kaygı bozukluğu yaşadığını küçümsememeli internet ortamında olsa dahi insanları kırabilirsin . Neyse geçmiş gitmiş bir konu benim anksiyetem çoktan geçti zaten. Bu arada hayatta biraz daha pasif kaldığını düşünüyorum keşke senden kaynaklı çocuğumuz olmuyor meselesini kabul etmeseydin . Yine de kendi kararın mutluysan sorun yok
Mahcup olsun istemedim. Çirkeflikleriyle üstüme gelsinler istemedim. O an için bulduğum en mantıklı çözüm buydu. Keşke buraya konu açip sorsaymışım.

Beni daha çok üzerler biliyorum. Belki yaş aldıkça değişirim. Yani umarım üzülmeyecek konuma gelebilirim.
Merak etmeyin insanın karşısına çiçek gibi insanlar çıkıyor.
Ben de aşırı hassas biriyim, çok öküzler de geçti hayatımdan ama çok tatlı insanlarla da karşılaştım. Zaman içinde insan etrafını bu tanıştığı güzel insanlarla çevreliyor, bir nevi duygusal bir zırh gibi giyiyor onların sevgisini. 48 yaşındayım, geldiğim nokta budur.
Zor bi dönemden geçiyorsunuz.
Bunlar bitecek ve çok güzel bi hayatınız olacak, hiç endişelenmeyin.

Not: "Beni daha çok üzerler" gibi olumsuz cümleler kurmayın hiç. Söz büyüdür, çekersiniz bunu böyle kabullenirseniz.
"Hayatım şimdiden güzelleşmeye başladı" diyin sık sık -ki durup bi düşünürseniz, burada gördüğünüz destek de aslında bunun bir parçası- Güzelliklere bakın, güzelliklere layık olduğunuzu görün, fark edin ♥️

Pamugum canimsin. Bu kisirdonguden ve konfor alanindan cikmaya cesaret ettigin icin senj cop cop öpüyorum. Esin iyi falan degil. Egoistin teki. Kendi gotunu dusunen korkak bi adam. Deseydi ya cikip ortaya sorun benden kaynakli. Pislik resmen bosanirken bile sirtina binmis. Bi gun karsina dogru adam cikinca anliycaksin ne kadar dogru bisey yaptigini. Alisman zaman alicak. Uzuleceksin ama alisicaksin. Ondan sonra kim tutar benim pamugumu. Biliyorum ki cok mutlu olucaksin. Cunku kafan zehir gibi. Yeter ki dogru insanlarla dogru sartlarin olsun. Bekara kari bosamiyorum. Bosandim ordan biliyorum. Sana kocaman sariliyorum. Madden yaninda olamasam da butun iyi dileklerim seninle. 🥰🥰🥰🥰🥰

O benimkini soyleseydi üzülürdüm. Bana burada kadinlar tarafindan vajinismusun bu adami bu hale getirdiği söyleniyor. Isteksizliginin suçlusu ben ilan edildim yani. Ben yapamayinca soğumuş. Hepsi cok biliyor cinselligi erkekleri.
Libidosu sağlıklı bi noktada olan adamı hiç birşey durduramaz laf bunlar, yani soğuması vs mümkün olmaz erkek bu her koşulda masada olur , adam problemli evlenmemesi gerekmiş bunun. Büyük resimde sen bi gün çat diye evlenir pamuk bi bebiş doğurursun herkes kalır öyle o ayrı konu ama daha fazla etkileneceğini düşünüyosan ailende ki kadınlara çıtlat ana problemi kuzum.

Merak etmeyin insanın karşısına çiçek gibi insanlar çıkıyor.
Ben de aşırı hassas biriyim, çok öküzler de geçti hayatımdan ama çok tatlı insanlarla da karşılaştım. Zaman içinde insan etrafını bu tanıştığı güzel insanlarla çevreliyor, bir nevi duygusal bir zırh gibi giyiyor onların sevgisini. 48 yaşındayım, geldiğim nokta budur.
Zor bi dönemden geçiyorsunuz.
Bunlar bitecek ve çok güzel bi hayatınız olacak, hiç endişelenmeyin.

Not: "Beni daha çok üzerler" gibi olumsuz cümleler kurmayın hiç. Söz büyüdür, çekersiniz bunu böyle kabullenirseniz.
"Hayatım şimdiden güzelleşmeye başladı" diyin sık sık -ki durup bi düşünürseniz, burada gördüğünüz destek de aslında bunun bir parçası- Güzelliklere bakın, güzelliklere layık olduğunuzu görün, fark edin ♥️
Haklisiniz hiç farkedemedim o an o söylediğimin dua yerine geçeceğini. Hayatım şimdiden güzelleşiyor haklısınız. Bu konuyla bile güzelleşti. Bir sürü bakış açısı ile karşılaştım. Yol gösterildi, başım okşandı, sevildim. 🥺 İyi ki varsınız hepiniz.🖤

Tamamen erkek olduğu için gördüğü destek. Senin çocuk meselesi için terkettiğini söyleseydiniz o zaman bundan boşanılır mı derlerdi. Aldattım ondan boşandık dese yine destek görürdü o yüzden sebep çok önemli değil.
Geçecek tabi ki. Eşinden önce sevgilin olmuştur illaki o günleri hatırlamaya çalış. İnsan sevgilisinden bile ilk ayrıldığı zamanlar Bi daha kimseyi tanımak sevmek için enerjisinin olmadığını düşünüyor. Büyük bi boşluğa düşüyor. Sonra kimi 3 ay 5 ay kimi birkaç seneye tamamen unutuyor. Tabi ki evlilik Bi kaç tık daha fazlası ama insan unutur alışır her şeye. Zamana ve yeni aşklara yelken açmaya bakar. ☺️

Bunu bireysel bir tartisma olarak yazmıyorum. Konu sahibi için de yazmıyorum. O zaten istemediğini soyluyor. Sosyolojik bir tartışma olarak ele alalım.
Madde madde ilerleyecegim. Tamamen benim fikirlerim. Belki hatalı belki değil.
1- İntikam kirli bir duygu değildir bence. Kinin, nefretin peşinde dolaşmak zordur. Ama top ayağına gelirse vurmak kişinin sayginligidir. Kötüye de iyi gibi davranırsa insan, o kişinin hayatındaki iyilerin önemi kalmaz.
2- Temiz sayfa diye birşey de yoktur. Ancak mevcut sayfada daha akilcil olabilmek için analiz etmek kadar sayfadaki paragrafları da hakkıyla, adil sonlandirmak lazım ki yeni paragraf daha doyurucu olsun.
Bunun eğitimini aldınız mı? Kişisel görüşleriniz mi? Benim psikolog 2 arkadaşım var. Şu an Düzenli gittiğim bir de psikiyatristim var. “Ayağa gelen topu vurmak?” Kötü bir tabir. Benim uzman kişilerden aldığım tavsiyeler asla “git içindekileri dök, hesaplaş” filan değil. Doç Dr. Kadir Demirci. Şu an ona gidiyorum. İnstagram hesabını takip edebilirsiniz.

Eklentiler

• E58B589F-354C-4A5E-B8A9-3A5A0B3783DD.jpeg
    E58B589F-354C-4A5E-B8A9-3A5A0B3783DD.jpeg
    150 KB · Görüntüleme: 42
  • D4AFBE1F-91BE-49C4-80EE-0E0408F14FE4.jpeg
    D4AFBE1F-91BE-49C4-80EE-0E0408F14FE4.jpeg
    115,7 KB · Görüntüleme: 38
  • D9CD830C-4BCB-4545-B5E3-5A869BA4D7A8.jpeg
    D9CD830C-4BCB-4545-B5E3-5A869BA4D7A8.jpeg
    118,2 KB · Görüntüleme: 44
Tamamen erkek olduğu için gördüğü destek. Senin çocuk meselesi için terkettiğini söyleseydiniz o zaman bundan boşanılır mı derlerdi. Aldattım ondan boşandık dese yine destek görürdü o yüzden sebep çok önemli değil.
Geçecek tabi ki. Eşinden önce sevgilin olmuştur illaki o günleri hatırlamaya çalış. İnsan sevgilisinden bile ilk ayrıldığı zamanlar Bi daha kimseyi tanımak sevmek için enerjisinin olmadığını düşünüyor. Büyük bi boşluğa düşüyor. Sonra kimi 3 ay 5 ay kimi birkaç seneye tamamen unutuyor. Tabi ki evlilik Bi kaç tık daha fazlası ama insan unutur alışır her şeye. Zamana ve yeni aşklara yelken açmaya bakar. ☺️
Evet ne yaparsa yapsin destek görecekti doğru. Ortadoğunun kadınlara öfkesi. Bu da bizim kaderimiz. Ama boyun bükmeyeceğim bu kadere. Onlar ne konuşursa konuşsun kendi hayatımı yaşayacağım.

X