Bugünler geçer mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Lohusalığın arkasına sığınmak istemedim , ondan belirtmedim konuda.
Yok sütüm hiç kalmadı . Kilo vermiş bebek ve sürekli ağlıyordu. Öyle anladık doktora götürdük,mama veriyorum şu an. Yine de emzirmeye çalışıyorum …
İnşallah sizde bu psikolojiyi atlatırsınız bir an evvel.

niye bana yansıtma dediniz eşinize ? benim eşim sorunum varken bana yansıtma dese gerçekten ayrılma sebebim olur.
Sütüm gittiği için öyle söylemiştim.
Bu arada ailem maddi durumu çoook iyi ikende istemiyordu. Birbirinizle anlaşamazsınız diyorlardı.
tamam boşanırım emredersiniz.

Hangimiz etkilenmedi ki pandemiden
Gerek ruh sağlığımız gerek hayat pahalılığı yıktı geçti herkesi
Sevgili konu sahibi şuan hassas dönemdesiniz,ailenizde evliliğinizi sıcak bakmadığı için ilk vurgunda acaba onlar haklimiydi,hatamı yaptım diyorsunuz
Öncelikle eşinizi en iyi tanıyan sizsiniz ,bu sorunlar.olmadan önce size olan davranışında sorun yoksa bu zor günlerinde gergin olması doğal değilmi?
Attan inip eşeğe binmek zordur, adam varlık içinden borç batağına girdiyse bunalmasi normal, siz elinizden geldiğince destek olmaya devam edin, hayat bu sular hep durgun olmuyor önemli olan dalgalara rağmen dimdik durabilmek
Sağlıklı,huzurlu bir hayat diliyorum size, umarım sıkıntılarınızdan biran evvel rahata kavuşursunuz

Evlilik bu değil kusura bakmayın. Pandemi olmasaydı üç kafenin geliriyle prensesler gibi yaşarken bunlar dert olmayacaktı ama değil mi?
Ah konuya ekleme yapmalıyım sanırım. Sütüm kesildiği için öyle söyledim.
Bu arada benim gelirim de o kadar olmasa da var. Ben hala iyi yaşıyorum, sorun eşimin bunu kaldıramamasında.

çoook teşekkür ederim.
İlk paragraf tamamen fikirlerimi anlatıyor.
İnşallah gelip , geçecek.
güzel kalbinizden öpüyorum.

Sütüm gittiği için öyle söylemiştim.
Bu arada ailem maddi durumu çoook iyi ikende istemiyordu. Birbirinizle anlaşamazsınız diyorlardı.
tamam boşanırım emredersiniz.

siz değil eşiniz bu durumda ayrılmayı düşünebilir bence. bir anda hayatı alt üst olmuş bir eşe diğeri bana yansıtma diyorsa bence burada eş olamamak söz konusudur çünkü.
ben bu gibi konularda pozitif ayrımcılığı desteklemiyorum. erkek her türlü sıkıntıyı yaşayabilir ama kadına yansıtmamalı diye bir durum olmamalı bana göre.
evlenen iki insan ne halde olurlarsa olsunlar sıkıntıyı bölüşebilmeliler.

bir de bu detay önemliyse konu açılınca yazılmalı, tepki görünce değil :)

Haklısınız o an aklıma gelmedi, keşke yazsaydım. Her görüşe , yoruma ve tepkiye saygım var. Kimseyede bana tepki veriyor diye kızmıyorum.
Boşanmak isterse boşanabilir. Kendisi bilir anlayacağınız :)

Usenmedim oturdum tum eski mesajlarini okudum. Kabahat sende de degil annende. Sen annenden kopamamissin. Tum bunlarin altinda yatan sorun bu. Burda cogunlugumuz yetiskin cocuklari olan belli yasanmisliklari olan kadinlar. Yani felegin cemberinden gecmisiz tabiri caizse.
Ben ilk dogumumumda oluyordum yuksek tansiyondan. Bunu ornek vermemdeki sebep senin olaylari cok dramatize etmen. Sen evlilige ve cocuga hazir degilmissin. Keske kopmasaydin annenden. Senin icin boylesi daha hayirli olurmus ve hayatina giren insanlar icin de.
Simdi olan olmus onunuze bakin. Acil destek almasi gereken sensin esin degil. Senin esin cok cabbar bir insan.
Kendin ve cocugun selahiyeti acisindan mukemmel maddi durumunla destek al. Ve lutfen esinin basina bunu kakma. Simdi diyceksin ki ben bisey demiyorum ki. Bir goz devirmen bile yetiyordur o adama.
He diyorsan ki yok anlamiyorsunuz ben kaldiramiyorum yasadiklarimi cok basit bosanabilirsin. Sanirim en kolay bosanma do seninki olur. Mukemmel maddi durumunuzla, ailenin evinde iki cocuk olarak mutlu sofralarda yasar gidersin. Eminim anne ve baban da torunlarina evlatlari gibi bakarlar.
Kocan da rahat rahat isine gucune bakar.
Kurt kışı gecirir ama yedigi ayazi unutmaz.

Ah konuya ekleme yapmalıyım sanırım. Sütüm kesildiği için öyle söyledim.
Bu arada benim gelirim de o kadar olmasa da var. Ben hala iyi yaşıyorum, sorun eşimin bunu kaldıramamasında.
Yine de doğru değil.
Ben tedaviyle hamile kaldım, hamile olduğumu öğrenir öğrenmez kayınpederimi kaybettik bir anda.
Hamileliğim kanamalı başladı, haftada bir acillik oluyordum ki kayınpederimi çok severdim çok etkilendim ölümüne. Eşim mahvoldu, hala akşamları sessiz sessiz ağlar. Aklıma hiç gelmedi “bana yansıtma acını” demek aksine tepki vermediği zamanlarda hep ben sarstım içine atma, acını yaşa diye.
Maddi açıdan zorlandığımızda da bana anlatır, bir liramız hiç olsa benimle paylaşır. Çünkü evlilik bu.

Allah korusun içine atıp dert etse eşiniz, yalnızlığı hissetse Allah korusun canını kıymaya kalksa ne olacak? haberlerde okumadık mı bunları?
Bence destek olmalısınız. Sütünüz için çok üzüldüm ama mama vererek telafi edebilirsiniz, eşinizin içinde bulunduğu durum daha mühim geldi bana

13 ay önce hamile kalmışsınız. Yani pandeminin ortasında, kefeler batmış ya da batmak üzereyken, maddi durumlar kötüye giderken, her şey ayan beyan ortadayken. Oturup hesap kitap yapmadan bebe yapıp sonra vay efendim sütüm kesildi ühühü. Ön göremediniz mi yaşayacaklarınızı? Bence gayet açıkmış.

Yarın öbür gün boşanırlarsa bu adam “arızalı boşanmış adam” kadın da “çilekeş, yuvasını kurtarmak için çabalamış kadın” olacak işte...

Pandemi, doğum, lohusalık hepsi üst üste gelmiş. Neler hayal ettiniz neler oldu, lohusayken ilgiye, anlayışa ihtiyacınız varken tüm anlayış sizden bekleniyor. Bebeğiniz olmuş mutlu mesut onu büyütmek varken, siz ne dertlerle uğraşıyorsunuz. Yaşadığınız durum çok zor, ama eşinizin durumu çok daha zor. Birbirinize destek olup atlatacaksınız. Lohusalıkta emzirememe psikolojisini anlıyorum, kendini eksik işe yaramaz hissediyor insan. 9 ay karnımda taşımışım, doğurmuşum, gecemi gündüzüme katmışım hepsi boş eöziremiyorum ya ne işe yararmışım gibi. İlk doğumda bebeğim 2400 gr doğdu minicikti ilk bir hafta 10 gün tutamadı memeyi, sağardım çok gelmezdi, mama verirken hıçkıra hıçkıra ağlardım, ne gereksizmiş. Siz onun annesisiniz hayatta onu sizden çok seven yok ,sarılın bol bol, öpün koklayın. Mamayla ya da memeyle yeterki doysun. Bu günler çok çabuk geçiyor, onun bebek kokusunun kıymetini bilin, imkanınız olursa siz de eşiniz de psikolojik destek alın, sağlıklısınız, bir aradasınız en önemlisi bu. Sağlıkla büyüsün minik

yoo kimse benim çilekeş olduğumu söylemez. Kaldı ki eşim arızalı değil sadece depresyonda.
evet cafeler kapalı idi haklısınız. Eşim de bende bilemedik bu kadar süreceğini. Hatta eşim o zamanlar ne güzel ilk zamanlar yanında olurum demişti. İşler bu kadar uzayınca ev geçiminde sorunumuz yok ama dükkanların kiraları çooook birikti. Ve sürekli eşimi sıkıştırıyorlar ödemesi için. Ama ne benim ne de onun ödeyecek durumumuz şu an yok.

Yeni açıldı iş yerleri. Ama vergi borçları , ssk borçları aşırı derecede birikmiş. Açık olmayan iş yerine vergi borcu yollamak nasıl bir saçmalık onu da anlayamadım…
Evet gerçekten saçmalık. İnşallah bir af vs gelir de silinir o borçlar. Pandemi bambaşka bir durum çünkü. Normalde eşiniz çok iyiymiş o günleri hatırlatın kendinize bir erkek için ekonomik olarak dibi bulmak ağır bir durum hele ki baba şu anda. Şükür ki sizin geliriniz var.
Birlikte atlatırsınız İnşallah.

İkiniz de ileri görüşlü değilmişsiniz demek ki. Geçen sene bu zamanlar hepimiz daha karamsardık. Virüsün ne olduğu nasıl bulaşacağı belli değildi, aşı yok, ilaç yok. Okulların açılmayacağı konuşuluyor. Kimse önünü göremiyor. Ama siz pandeminin en çok etkilediği sektörlerden birindeyken emaaan ne olacak ya çok sürmez deyip bebe yapmışsınız. Hiç mi haber izlemediniz, gazete okumadınız o dönemde?

Son paragrafım buradaki başka bir konuya ithafen yazılmıştı, size değil. Boşanırsanız toplumda o şekilde görüleceksiniz.

Tamam da siz şu an geçmişe bakıp bunu söylüyorsunuz. Ama pandeminin başında kimse ne ile karşı karşıya olduğunu bilmiyordu devlet bile bilmiyordu ki sürekli okullar açıldı kapandı planlar değişti. Konu sahibi de eşi de nerden bilsin olayın buralara kadar geleceğini.

Yoo gayet belliydi. Okuyan izleyen az çok kestiriyordu ne olduğunu. Benim restoran işletmecisi arkadaşım pandeminin başında geçen yıl mayıs ayında bu iş uzayacak deyip kapattı restoranını kira vergi vs. ödememek için. Bu sene de açmayacağım, seneye yaza ancak diyor. Öngörmek çok da zor değildi gündemi takip edince, hocaların yazdıklarını okuyunca.

Nasıl belli değildi. Önümüzü göremez durumdaydık. Bu karmaşa ortamında gidişata bakılıp hareket edilir bodoslama dalınmaz. aman ne olacak denmez.

5 ay evvel evlenip çocuk nasıl doğuyor anlamadım birde aşık filanda değilmişsiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…