- 15 Mayıs 2021
- 7.455
- 24.752
-
- Konu Sahibi bubendegilim
Lohusalığın arkasına sığınmak istemedim , ondan belirtmedim konuda.Ilk mesajlarimi konuyu okuyup yaptim. sonraki mesajları okudugumda lohusa psikolojisinde olduğunuz icin böyle oldugunuzu anladim. Bence konuyu duzeltin ayrintilari ekleyin. o yuzden herkes bir anda yüklendi.
Ben de su an lohusayim ama benim 2. cocugum oldugu icin insan ilkine gore sıkıntılarla nasil baş edebileceğini daha iyi biliyor.
Birincisi size sunu soyleyeyim memeleriniz cok yumusakta olsa sıktığınızda sut gelmesede bebeginiz emince onun agzina sut geliyor. Ben de ilk cocugumda sutum yok zannediyordum ama emdikten sonra ciş yapıyorsa demekki sutunuz var.
Şu aralar benimde istahim yok zorla yemek yiyorum ama suyu fazla iciyorum ama bakiyorum bebegin cisi kakası yerinde demekki geliyor sut ben gormesemde.
Mama yedirmeyi de dunyanın sonu görmeyin. Mama parasını ailenizin karsılaması utanılacak bir sey değil. Şükür bari onlarda var ki karsılıyorlar. Bunları kafaniza takıp üzülmeyin.
Dediğim gibi sağlık yerinde olsun. Maddi sıkıntılar gelip geçer. Cafeler tekrar acildi ve su an insanlar akın etti. inşallah en kısa zamanda toparlar esiniz.
Evlilik bu değil kusura bakmayın. Pandemi olmasaydı üç kafenin geliriyle prensesler gibi yaşarken bunlar dert olmayacaktı ama değil mi?Bana yansıtma dememe rağmen sürekli anlattı.
Sütüm gittiği için öyle söylemiştim.niye bana yansıtma dediniz eşinize ? benim eşim sorunum varken bana yansıtma dese gerçekten ayrılma sebebim olur.
Ah konuya ekleme yapmalıyım sanırım. Sütüm kesildiği için öyle söyledim.Evlilik bu değil kusura bakmayın. Pandemi olmasaydı üç kafenin geliriyle prensesler gibi yaşarken bunlar dert olmayacaktı ama değil mi?
çoook teşekkür ederim.Hangimiz etkilenmedi ki pandemiden
Gerek ruh sağlığımız gerek hayat pahalılığı yıktı geçti herkesi
Sevgili konu sahibi şuan hassas dönemdesiniz,ailenizde evliliğinizi sıcak bakmadığı için ilk vurgunda acaba onlar haklimiydi,hatamı yaptım diyorsunuz
Öncelikle eşinizi en iyi tanıyan sizsiniz ,bu sorunlar.olmadan önce size olan davranışında sorun yoksa bu zor günlerinde gergin olması doğal değilmi?
Attan inip eşeğe binmek zordur, adam varlık içinden borç batağına girdiyse bunalmasi normal, siz elinizden geldiğince destek olmaya devam edin, hayat bu sular hep durgun olmuyor önemli olan dalgalara rağmen dimdik durabilmek
Sağlıklı,huzurlu bir hayat diliyorum size, umarım sıkıntılarınızdan biran evvel rahata kavuşursunuz
Sütüm gittiği için öyle söylemiştim.
Bu arada ailem maddi durumu çoook iyi ikende istemiyordu. Birbirinizle anlaşamazsınız diyorlardı.
tamam boşanırım emredersiniz.
Haklısınız o an aklıma gelmedi, keşke yazsaydım. Her görüşe , yoruma ve tepkiye saygım var. Kimseyede bana tepki veriyor diye kızmıyorum.siz değil eşiniz bu durumda ayrılmayı düşünebilir bence. bir anda hayatı alt üst olmuş bir eşe diğeri bana yansıtma diyorsa bence burada eş olamamak söz konusudur çünkü.
ben bu gibi konularda pozitif ayrımcılığı desteklemiyorum. erkek her türlü sıkıntıyı yaşayabilir ama kadına yansıtmamalı diye bir durum olmamalı bana göre.
evlenen iki insan ne halde olurlarsa olsunlar sıkıntıyı bölüşebilmeliler.
bir de bu detay önemliyse konu açılınca yazılmalı, tepki görünce değil :)
Usenmedim oturdum tum eski mesajlarini okudum. Kabahat sende de degil annende. Sen annenden kopamamissin. Tum bunlarin altinda yatan sorun bu. Burda cogunlugumuz yetiskin cocuklari olan belli yasanmisliklari olan kadinlar. Yani felegin cemberinden gecmisiz tabiri caizse.Ben para için evlenmedim demek için o açıklamayı yazmıştım. Konuya bile yazmadım ki yanlış anlaşılmasın diye. Söylediklerinizde belki haklısınızdır ama keşke bana bu kadar öfkelenmeseydiniz…
Yine de doğru değil.Ah konuya ekleme yapmalıyım sanırım. Sütüm kesildiği için öyle söyledim.
Bu arada benim gelirim de o kadar olmasa da var. Ben hala iyi yaşıyorum, sorun eşimin bunu kaldıramamasında.
yoo kimse benim çilekeş olduğumu söylemez. Kaldı ki eşim arızalı değil sadece depresyonda.13 ay önce hamile kalmışsınız. Yani pandeminin ortasında, kefeler batmış ya da batmak üzereyken, maddi durumlar kötüye giderken, her şey ayan beyan ortadayken. Oturup hesap kitap yapmadan bebe yapıp sonra vay efendim sütüm kesildi ühühü. Ön göremediniz mi yaşayacaklarınızı? Bence gayet açıkmış.
Yarın öbür gün boşanırlarsa bu adam “arızalı boşanmış adam” kadın da “çilekeş, yuvasını kurtarmak için çabalamış kadın” olacak işte...
Evet gerçekten saçmalık. İnşallah bir af vs gelir de silinir o borçlar. Pandemi bambaşka bir durum çünkü. Normalde eşiniz çok iyiymiş o günleri hatırlatın kendinize bir erkek için ekonomik olarak dibi bulmak ağır bir durum hele ki baba şu anda. Şükür ki sizin geliriniz var.Yeni açıldı iş yerleri. Ama vergi borçları , ssk borçları aşırı derecede birikmiş. Açık olmayan iş yerine vergi borcu yollamak nasıl bir saçmalık onu da anlayamadım…
İkiniz de ileri görüşlü değilmişsiniz demek ki. Geçen sene bu zamanlar hepimiz daha karamsardık. Virüsün ne olduğu nasıl bulaşacağı belli değildi, aşı yok, ilaç yok. Okulların açılmayacağı konuşuluyor. Kimse önünü göremiyor. Ama siz pandeminin en çok etkilediği sektörlerden birindeyken emaaan ne olacak ya çok sürmez deyip bebe yapmışsınız. Hiç mi haber izlemediniz, gazete okumadınız o dönemde?yoo kimse benim çilekeş olduğumu söylemez. Kaldı ki eşim arızalı değil sadece depresyonda.
evet cafeler kapalı idi haklısınız. Eşim de bende bilemedik bu kadar süreceğini. Hatta eşim o zamanlar ne güzel ilk zamanlar yanında olurum demişti. İşler bu kadar uzayınca ev geçiminde sorunumuz yok ama dükkanların kiraları çooook birikti. Ve sürekli eşimi sıkıştırıyorlar ödemesi için. Ama ne benim ne de onun ödeyecek durumumuz şu an yok.
Tamam da siz şu an geçmişe bakıp bunu söylüyorsunuz. Ama pandeminin başında kimse ne ile karşı karşıya olduğunu bilmiyordu devlet bile bilmiyordu ki sürekli okullar açıldı kapandı planlar değişti. Konu sahibi de eşi de nerden bilsin olayın buralara kadar geleceğini.13 ay önce hamile kalmışsınız. Yani pandeminin ortasında, kefeler batmış ya da batmak üzereyken, maddi durumlar kötüye giderken, her şey ayan beyan ortadayken. Oturup hesap kitap yapmadan bebe yapıp sonra vay efendim sütüm kesildi ühühü. Ön göremediniz mi yaşayacaklarınızı? Bence gayet açıkmış.
Yarın öbür gün boşanırlarsa bu adam “arızalı boşanmış adam” kadın da “çilekeş, yuvasını kurtarmak için çabalamış kadın” olacak işte...
Yoo gayet belliydi. Okuyan izleyen az çok kestiriyordu ne olduğunu. Benim restoran işletmecisi arkadaşım pandeminin başında geçen yıl mayıs ayında bu iş uzayacak deyip kapattı restoranını kira vergi vs. ödememek için. Bu sene de açmayacağım, seneye yaza ancak diyor. Öngörmek çok da zor değildi gündemi takip edince, hocaların yazdıklarını okuyunca.Tamam da siz şu an geçmişe bakıp bunu söylüyorsunuz. Ama pandeminin başında kimse ne ile karşı karşıya olduğunu bilmiyordu devlet bile bilmiyordu ki sürekli okullar açıldı kapandı planlar değişti. Konu sahibi de eşi de nerden bilsin olayın buralara kadar geleceğini.
Nasıl belli değildi. Önümüzü göremez durumdaydık. Bu karmaşa ortamında gidişata bakılıp hareket edilir bodoslama dalınmaz. aman ne olacak denmez.Tamam da siz şu an geçmişe bakıp bunu söylüyorsunuz. Ama pandeminin başında kimse ne ile karşı karşıya olduğunu bilmiyordu devlet bile bilmiyordu ki sürekli okullar açıldı kapandı planlar değişti. Konu sahibi de eşi de nerden bilsin olayın buralara kadar geleceğini.
5 ay evvel evlenip çocuk nasıl doğuyor anlamadım birde aşık filanda değilmişsinizMerhabalar.
Pandemiden tam 5 ay evvel evlendim. Aşk evliliği değil de beni çok sevdiğini söyleyen , benim için her şeyi yapacağını söyleyen bir adamla hayatımı birleştirdim. Beni seven kişi , beni üzmez dedim. Aşık değildim ama seviyordum. Ailem asla bizi denk görmedi ( eğitim , çevre bakımından). Ben maalesef bunları göz ardı ederek ve daha evvelki tecrübelerimden dolayı sadece ‘iyi insan olsun , yeter’ mantığı ile evlendim. Bebeğim olsun çok istiyordum , çok şükür o da oldu. Pandemi başladı ve bizim işimizi direkt vurdu. Kendine ait 3 tane cafesi vardı. Çok ciddi bir geliri varken birden dibi gördük. Eve her gün gelip ne kadar mutsuz olduğunu anlatıp durdu. Bana yansıtma dememe rağmen sürekli anlattı. Ailesi asla arkasında olmayan ve onu hiç istemeyen bir kişi. Maddi durumu iyiyken arayan kardeşleri bile şu an telefonu kaldırmıyor. Ben evlendiğim için çok pişman oldum. Gerçekten şu an çok bunalmış durumda ve psikolojisi de bozuldu. Bana bebek konusunda elinden geldiğinin fazlası ile yardım ediyor. Parası varken hiç hesabını sormazdı, eli çok açık bir adamdı. Ama şu an tek kelime dahi konuşamıyoruz , hemen sinirleniyor ve saçma sapan cümleler kuruyor. Ailem durumun farkında ve bana destekler ama babam bırakmayı şu an için düşünme adam kötü biri değil sadece başına böyle bir durum geldi diyor. Maddi olarakta ailem destek olmaya çalışıyor ama bu eşimin ağırına gidiyor. Boşanmak istemiyorum ama dayanacak gücüm de kalmadı davranışlarına. Yok saymayı düşünüyorum ama sonra insan eve gelince eşiyle konuşmak istiyor.
bu durumlar geçer mi sizceBiraz karışık anlattım kusura bakmayın…
Güncelleme; Düzenleme yapma gereği duydum çünkü kafam tam yerinde değildi yazarken. Eşime bana anlatma deme sebebim tamamen sütümün kesilmesi yüzündendi. Yani sandığınız gibi dinlemekten bıktığım için değildi.
2. Bir konu ise benim zaten sabit bir gelirim var. Az bir gelir de değil. Bunu yazmak durumunda kaldım çünkü ben eşimle parası için evlenmedim.