Bugünler geçer mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sabah sabah sinirim zipladi yine. Her yorumunda benimm maddi durumum iyi diye yazmandan asiri derecede irite oldum. Bu adam 3 tane cafe batirmis hemde genc yasinda ve beceriksizliginden degil pandemiden dolayi. Nasil kaldirsin bunu kalp krizi gecirmedigine dua ET. Esnaf olmak zor zanaat. Ve nice insanlar batti. Bak benim eski patronum, adam gunlerce hastanede yatti. Benim esim yuksek tansiyondan beyine pihti atti gunlerce ambulanslarla acillere tasindik.
sen ailenden gelen rahatlikla Boyle yuksek perdeden prensescilik yapiyorsun ama esinle empati sifir. Sutunun kesilmesine cok uzuldum. Kabahat biraz da sende. Hicc kusura bakma. Kime anlatsin Adam. Daga tasa mi vursun kendini. Disarida mi patlasin ofkesi.
O basil eziliyor gururundan biliyormusun. Bilmedigin onu anlamadigin belli.
Yok anamin evi soyle yok babam boyle. Orasi cok huzurlu.
Benim sutumde kesilmisti 7aylikti kizim. Kimseye kabahat bulmadim.
Gerekirse sar sirtina git kocanla o cafeler icin mucadele ET. Cafenin bir kosesinde bebek icin uygun bir alan yaratirsin. Simdi bunada tepki gelecek biliyorum ama yapmak isteyen yapar.

Merhabalar.
Pandemiden tam 5 ay evvel evlendim. Aşk evliliği değil de beni çok sevdiğini söyleyen , benim için her şeyi yapacağını söyleyen bir adamla hayatımı birleştirdim. Beni seven kişi , beni üzmez dedim. Aşık değildim ama seviyordum. Ailem asla bizi denk görmedi ( eğitim , çevre bakımından). Ben maalesef bunları göz ardı ederek ve daha evvelki tecrübelerimden dolayı sadece ‘iyi insan olsun , yeter’ mantığı ile evlendim. Bebeğim olsun çok istiyordum , çok şükür o da oldu. Pandemi başladı ve bizim işimizi direkt vurdu. Kendine ait 3 tane cafesi vardı. Çok ciddi bir geliri varken birden dibi gördük. Eve her gün gelip ne kadar mutsuz olduğunu anlatıp durdu. Bana yansıtma dememe rağmen sürekli anlattı. Ailesi asla arkasında olmayan ve onu hiç istemeyen bir kişi. Maddi durumu iyiyken arayan kardeşleri bile şu an telefonu kaldırmıyor. Ben evlendiğim için çok pişman oldum. Gerçekten şu an çok bunalmış durumda ve psikolojisi de bozuldu. Bana bebek konusunda elinden geldiğinin fazlası ile yardım ediyor. Parası varken hiç hesabını sormazdı, eli çok açık bir adamdı. Ama şu an tek kelime dahi konuşamıyoruz , hemen sinirleniyor ve saçma sapan cümleler kuruyor. Ailem durumun farkında ve bana destekler ama babam bırakmayı şu an için düşünme adam kötü biri değil sadece başına böyle bir durum geldi diyor. Maddi olarakta ailem destek olmaya çalışıyor ama bu eşimin ağırına gidiyor. Boşanmak istemiyorum ama dayanacak gücüm de kalmadı davranışlarına. Yok saymayı düşünüyorum ama sonra insan eve gelince eşiyle konuşmak istiyor.
bu durumlar geçer mi sizce 😔 Biraz karışık anlattım kusura bakmayın…
Eşinizin durumu hiçte kolay değil ve sizde tabiki bundan nasibinizi alıyorsunuz. Çalışmaya alışmış güzel paralar kazanmaya alışmış ve şuan hepisi gitmiş ellinden..geleceğe yönelik hayalleri ve herşeyi birden yok olmuş. Destek olmalısınız..bence. Sinirli olması derdini sürekli size anlatması kadar doğal birşey yok. siz onun hayat arkadaşısınız...nasıl bana yansıtma diyebilirsiniz? sizinde bir sıkıntınız olduğu zaman ilk eşinizle paylaşmak istemiyormusunuz? Şuan durumlardan dolayı o sizin derdinizi dinleyecek durumda değil. Bence kendisini toparlamasını bekleyin. Ailenizden destek almak zoruna gittiği için ayrıca gurur duymanız gerekir!! Kolayca sürekli başkalarından yardım almayı isteyen bir eşmi isterdiniz çalışıp parasını kazanmayı isteyenimi?

İki lafinizin biri maddi durumum iyi param var gelirim var ay gına geldi daha okuyamıyorum eşinize de bu şekilde söyleyip eziyorsaniz tabi konuşmaz adam. Ve kusura bakmayın da ne kadar şımarıksiniz aileme gittim 1,2 gün aramadı vs vs yahu birakin da adam bı kendini dinlesin sakin kafayla düşünmek istiyor belki de. Evlenirken bunların olacağını ongorseydiniz kesinlikle evlenmezdiniz değil mi tıpkı şu an maddiyat gidince pişman olduğunuz gibi. Herkesin derdi var sütüm gitti diye sizlanmak yerine daha güçlü olmayı deneyin çözüm yolları arayın. Size hak vermiyorum açıkçası

Tamam da adam zirvedeyken en dibe batmış. En iyi günlerinde yanında olmuşsunuz şimdi zor zamanında adamdan ayrılmayı düşünüyorsunuz. 3 tane cafe kapatmak kolay bir şey değil. Şu an adam maddi ve manevi bitmiş vaziyette. Belli ki evlenirken siz de maddiyatına bakarak evlenmişsiniz. Eğer öyle olmasaydı eşinizin bu depresyondan çıkması için çare arardınız boşanmayı sormak için değil

bu konuda hemfikiriz inanılır gibi değil 😂
Harfi harfine katılıyorum.

Kendi yaşadıklarım geldi aklıma, içlenmiştim sabah sabah
Ben de öyle. Ayy hem hamileydim ben sözleşme bitince yenilemedim. İşyerim çok uzaktı bilen bilir Bağcılar'dan Çekmeköy'e gidiyordum. Doğumdu çocuktu ev kirası fatura off. Tek artımız borcumuz yoktu şükür.
bir koltukta ben yatıyordum diğer koltukta eşim. Oturmuş hayırlısını bekliyorduk resmen :KK43:

Eşinizin yaşadığı durum olağan dışı ve hl verirsiniz ki herkes bu durumda bunalır..

Ona destek olun.. Belki pskilojik destek alması iyi olur.. Şu süreçte siz sakin kalmaya çalışın.. Borçlar birikmiş ve gelir bunu karşılayamıyor.. Eşiniz umursamaz bir adam olsa yetersizlik hissine kapılmazdı.. Bir adamda yetersizlik hissi oluşursa da özellikle evli, bebeği olacak bir adamsa gerçekten alt üst olur..

Merak etmeyin para yine kazanılır.. Bu parayı biz kazanıyoruz para bizi değil.. Hepimizin hayatında inişli çıkışlı durumlar oldu.. Pandemi bizi de etkiledi ama bakın şimdi artık normalleşmeye başladık.. Allahın izniyle siz de atlatacaksınız.. Eşiniz de eski düzenine girecektir.. Ama borçlar bir süre daha bunaltacak o yüzden sabretmek lazım.. Tek derdiniz bu olsun sıkmayın canınızı 😊

. Eve her gün gelip ne kadar mutsuz olduğunu anlatıp durdu. Bana yansıtma dememe rağmen sürekli anlattı.
ne demek mutsuzluğunu bana yansıtma. İnsan şunu kocasına söylemeye utanır. Ne kadar bencil ne kadar kötü kalpli bir insansınız. Allah sizin gibilerle karşılaştırmasın kimseyi. Tam anlamı ile iyi gün dostusunuz.

Bunu keşke konuda belirtseydim. Sütüm gittiği böyle bir şey demiştim. Hiç saatlerce göğsünüzü sağıp , bir damla süt olmamasını ve bebeğinizin saatlerce hıçkırarak ağladığına şahit oldunuz mu ? Çok acı bir durumdu benim için. Kusura bakmayın o an eşimin psikolojisi hiç umurumda olmadı.

Ilk mesajlarimi konuyu okuyup yaptim. sonraki mesajları okudugumda lohusa psikolojisinde olduğunuz icin böyle oldugunuzu anladim. Bence konuyu duzeltin ayrintilari ekleyin. o yuzden herkes bir anda yüklendi.

Ben de su an lohusayim ama benim 2. cocugum oldugu icin insan ilkine gore sıkıntılarla nasil baş edebileceğini daha iyi biliyor.

Birincisi size sunu soyleyeyim memeleriniz cok yumusakta olsa sıktığınızda sut gelmesede bebeginiz emince onun agzina sut geliyor. Ben de ilk cocugumda sutum yok zannediyordum ama emdikten sonra ciş yapıyorsa demekki sutunuz var.

Şu aralar benimde istahim yok zorla yemek yiyorum ama suyu fazla iciyorum ama bakiyorum bebegin cisi kakası yerinde demekki geliyor sut ben gormesemde.

Mama yedirmeyi de dunyanın sonu görmeyin. Mama parasını ailenizin karsılaması utanılacak bir sey değil. Şükür bari onlarda var ki karsılıyorlar. Bunları kafaniza takıp üzülmeyin.

Dediğim gibi sağlık yerinde olsun. Maddi sıkıntılar gelip geçer. Cafeler tekrar acildi ve su an insanlar akın etti. inşallah en kısa zamanda toparlar esiniz.

Bana yansıtma dememe rağmen sürekli anlattı
Ahaha kime anlatacaktı pardon? Şu söylediğiniz bencillik resmen. Adamın eşi sizsiniz, tabiki sizinle dertleşecekti.
Siz iyi gün dostusunuz.
Adam ayda 20 30bin kazansaydı aileniz ve sizin için ondan iyisi yoktu ama dimi?
Adamın sizi sevmesine, maddiyatına bakarak evlenirseniz böyle olur.
Adama çok üzüldüm bence de boşanın adam belki kendisini gerçekten seven biriyle mutlu olur.

Sabah sabah sinirim zipladi yine. Her yorumunda benimm maddi durumum iyi diye yazmandan asiri derecede irite oldum. Bu adam 3 tane cafe batirmis hemde genc yasinda ve beceriksizliginden degil pandemiden dolayi. Nasil kaldirsin bunu kalp krizi gecirmedigine dua ET. Esnaf olmak zor zanaat. Ve nice insanlar batti. Bak benim eski patronum, adam gunlerce hastanede yatti. Benim esim yuksek tansiyondan beyine pihti atti gunlerce ambulanslarla acillere tasindik.
sen ailenden gelen rahatlikla Boyle yuksek perdeden prensescilik yapiyorsun ama esinle empati sifir. Sutunun kesilmesine cok uzuldum. Kabahat biraz da sende. Hicc kusura bakma. Kime anlatsin Adam. Daga tasa mi vursun kendini. Disarida mi patlasin ofkesi.
O basil eziliyor gururundan biliyormusun. Bilmedigin onu anlamadigin belli.
Yok anamin evi soyle yok babam boyle. Orasi cok huzurlu.
Benim sutumde kesilmisti 7aylikti kizim. Kimseye kabahat bulmadim.
Gerekirse sar sirtina git kocanla o cafeler icin mucadele ET. Cafenin bir kosesinde bebek icin uygun bir alan yaratirsin. Simdi bunada tepki gelecek biliyorum ama yapmak isteyen yapar.
Ben para için evlenmedim demek için o açıklamayı yazmıştım. Konuya bile yazmadım ki yanlış anlaşılmasın diye. Söylediklerinizde belki haklısınızdır ama keşke bana bu kadar öfkelenmeseydiniz…

Evlilik, yeni bir is, yeni bir şehre taşınmak hatta internetten aldığınız çok basitinden bir ayakkabı bile eve geldiğinde ayaginizda beklediğiniz gibi durmayabiliyor. Herkes çok mutlu olmak, sorunsuz, bolluk içinde yaşayacağı bir evlilik, hayat hayal ediyor. Ama bu sıkıntılar dertler olmasa belki de şükretmenin değerini bilemeyeceğiz. Eşinizin destek almasını sağlayın. Farkli is kapıları, veya bu süreçte daha küçük bir dükkan açarak yeniden başlamasına destek olun. Bu süreçler gerçekten geçici, evet yıpratır insani ama mutlaka sonunda ferahlık olur.
Ne güzel bir bakış açıcı bu.. teşekkür ederim.

Eşinizin yaşadığı durum olağan dışı ve hl verirsiniz ki herkes bu durumda bunalır..

Ona destek olun.. Belki pskilojik destek alması iyi olur.. Şu süreçte siz sakin kalmaya çalışın.. Borçlar birikmiş ve gelir bunu karşılayamıyor.. Eşiniz umursamaz bir adam olsa yetersizlik hissine kapılmazdı.. Bir adamda yetersizlik hissi oluşursa da özellikle evli, bebeği olacak bir adamsa gerçekten alt üst olur..

Merak etmeyin para yine kazanılır.. Bu parayı biz kazanıyoruz para bizi değil.. Hepimizin hayatında inişli çıkışlı durumlar oldu.. Pandemi bizi de etkiledi ama bakın şimdi artık normalleşmeye başladık.. Allahın izniyle siz de atlatacaksınız.. Eşiniz de eski düzenine girecektir.. Ama borçlar bir süre daha bunaltacak o yüzden sabretmek lazım.. Tek derdiniz bu olsun sıkmayın canınızı 😊
Teşekkür ederim evet haklısınız. İnşallah bir an evvel işleri yoluna girer.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X