Bugünler geçer mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu arada benim babam inanılmaz zor bir adamdır.
O evde 1 sene kalmak zorunda kaldım ama nasıl kaldım bir de gel bana sor :)
Her günüm evime tekrar dönebilmek hayali ile geçerdi.
Babam değişik bir tiptir benim.
Küfürü, bağırması, çagırması.
Bozulmuş olan psikolojimin iyice yerle bir olmasına sebeb oldu.
Çok şanslısın.
Ne güzel bak.
Bunların kıymetini bil.

Bence bu süreçte sadece eşiniz değil siz de depresyona girmişsiniz. Siz de kendime hayrım yok ki eşime olayım moduna girmişsiniz. Annenizde size destek olup dinleyeceğine " ben söylemiştim" diye konuşması hepten bunalıma sokmuş sizi. Siz de bir destek alsanız çok daha iyi olur. kafanız rahatlar

Anlatımınız resmen öküz öldü ortaklık bozuldu misali. Eşinizde her zaman her kosulda destek olmalısınız. Yaşadıkları cok normal şeyler degil. Ve ekstra şunu soylıyım 2001 krizinde evimizde kahvaltı da sadece zeytin yediğimiz zamanları hatırlıyorum. Babam dükkanını kapamıştı. Evde okuyan 3 çocuk. Babam sirf evde durmamak için dışarı çıkar aksam gelirdi. Belki günlük işler bulurum diye. Sonra annem de yıllarca çalışmayan kadın destek olmak için gidip çalıştı. O günler geçti. Durumumuz gayet iyi oldu. Annemle babamda sürekli kavga ettiler ama annem de elini taşın altına koydu bu süreci babamla birlikte atlattılar. Çocuğunuzu gerekirse bırakın annenize sizde bir işin ucundan tutun. Gerekirse bazi belediyeler bu pandemi sürecinde ücretsiz psikolojik destek veriyor. Oralardan eşinizin depresyonu için destek alin

Gecmiş olsun uzuldum.Ama mücadele edin yuvaniz için.Esiniz bir d r gitsin duşük doz bir sakinlestirici ile düzelecektir. En azindan o ofkesi gecer .Belki konusur sizinle.E onun icinde kolay degil.Bebege anneniz falan bakma durumu varsa baksin siz calisin .Eşinize destek olun yoksa allah korusun psikolojiniz iyice bozulur o herseyden zor.Umarım atlatirsiniz .Gonlunuzu ferah tutun bir cikiş olur işallah.Bebeginiz var onu düşünün.

Evet aslında online olarak alabilirim. Ben aslında iyiydim, çünkü evimize yetebiliyordum. Bebeğimize de aynı şekilde. Ama sütüm gidince, bende de kayış koptu…

Ah ne zor zamanlarmış…
Bizim o kadar durumumuz bozulmadı çünkü benim gelirim var.
Öküzün ölmesi değil mesele aslında ben böyle hayal etmemiştim. Evlenip mutlu olacağız diye düşünmüştüm ama evlendik evleneli maalesef sorunlar peşimizi bırakmadı. Eşim de böyle olsun istemezdi eminim ama şimdi kompleks yapıyor. Sürekli bana sen okumuş olduğun için beni beğenmiyorsun diyor. Bunu da durduk yere söylüyor. Ve bende de artık dayanacak güç kalmadı. İnşallah geçer. Eşim keşke durumunun normal olmadığını kabullense.

Zaten bebeğimiz olmasa o direkt boşanmak isterdi ona eminim. Bebeğim çok küçük, anneminde sağlık sorunları var. Bir de annem gelirimi bildiği için asla çalışmamı istemiyor. Bebeğini büyüt diyip duruyor.

Benim eşim bana derdini anlatamayacaksa eger neden hayat arkadaşi, can yoldaşı olduk biz?
Yoldaşıyla dertlesmek varken, neden içine atsin adam? Allah korusun canına bir sey olsa!

Eşinize destek olmalisiniz, maddiden cok manevi. Dinlemelisiniz, konuşmalisiniz, birlikte aglamalisiniz, birlikte mücadele etmelisiniz.

Bizler bu pandemi doneminde tanimadigimiz insanlarin dükkanlarinin kapanmasini, işsiz kalmalarini kendimize dert ettik hanimefendi.
Biz dert etmisken, o insanlar icin nasil büyük bir dertttir bu. Allah yardimcilari olsun.

Malesef ki hislerim eşinizi sevmediginiz yönde.
Iyi ki geliriniz varmis, yoksa vay adamin haline.

Ne kadar güzel yazmışsıniz.

Ben evliliğime maddi sıkıntılarla basladım ve biliyordum esimin durumunu kabul ettim evlendim seviyordum. Maddi sıkintılarda ben ona destek oldum uzulme dedim asacagiz dedim. cocugum 7 aylikti anneme biraktim calistim.

Simdi maddi olarak refaha ciktik hayal edemeyecegimiz yerlere geldik dedim tamam gecti o gunler 2. cocugumu di
dogurdum dedim bu sefer 2 yıl ucretsiz izin kullanacagim kendim bakacagim bu seferde benim ciddi sağlık problemlerim cikti hic bilmedigim kalp problemi cikti 1 ay hastanede yattim hamile halimle. buyuk oglum bir annemler bir kayinvalidemler arasinda gitti geldi. Eşim desen 1 ay boyunca gece benim yanida kanepede yattı sabah kalkti hastaneden ise gitti. gece uyandı beni serumumla beraber lavaboya goturdu.

Yani maddi sorunda yasadik saglik sorunuda hala da sağlık sorunu yasiyorum. Maddi konularda ben hep ona üzülme Allah büyüktür dedim sağlik konusunda o bana üzülme Allah buyuktür dedi.

Şimdi o maddi darliğa düsünce ben esimle evlendigime pisman olsaydım ben sagligimi kaybedince o da benimle evlendigine pisman olsaydı o zaman.

Sadece şunu soyluyorum şu an ciddi sağlik problemim var kalp yetmezligi yuzunden acil ameliyat denildi 20 gunluk bebegim var 5 yasinda oglum var. sağligım yerinde olsaydı da biz yine esimle maddi zorlukları el ele verip aşsaydık.

Eşiniz zor bir dönemden geçerken, derdini sizin tesellinizle, desteğinizle unutacakken “bana yansıtma” diyerek en büyük kötülüğü yapmışsınız. Eşinize destek olmanız, onu ferahlatmanız geeekirdi. Siz dert ortağı olamamışsınız malesef. Bu adamın işi de düzelir pskilojisi de düzelir, ama ben olsam eşimin dar günümde yanımda olmayışını unutmazdım.

Kıyamam çok geçmiş olsun.
Rabbim tez elden şifa versin, dua edecegim sana

Sütüm gittiği için söyledim onu aslında. Unutmayabilir sorun yok. Beni boşayada bilir.

Bana yansıtma çok acımasız bir şey değil mi ya? Eşler birbirlerine kötü giden iş durumundan bahsetmemeli mi?
Bunu keşke konuda belirtseydim. Sütüm gittiği böyle bir şey demiştim. Hiç saatlerce göğsünüzü sağıp , bir damla süt olmamasını ve bebeğinizin saatlerce hıçkırarak ağladığına şahit oldunuz mu ? Çok acı bir durumdu benim için. Kusura bakmayın o an eşimin psikolojisi hiç umurumda olmadı.

Rabbi yar ve yardımcınız olsun. Size inşallah en acilinden şifa göndersin.

Evet yeni doğum yaptığım için anlayabiliyorum keşke konuda belirtseydiniz bunu. O psikoloji çok zor.

Ama yine de emzirememe konusunu bu kadar dramatize etmeye ya da emzirmeye aşırı anlamlar yüklemeye karşıyım. Keşke mama verseydiniz ağlatmasaydınız. Ben daha doğum yapmadan mamamı aldım. Doymadığını sütümün az geldiğini farkettiğimde arkadan az miktarda mama basıyorum. Sütünüz gelmiyor diye üzülmeyin diye yazıyorum.

Sabah sabah sinirim zipladi yine. Her yorumunda benimm maddi durumum iyi diye yazmandan asiri derecede irite oldum. Bu adam 3 tane cafe batirmis hemde genc yasinda ve beceriksizliginden degil pandemiden dolayi. Nasil kaldirsin bunu kalp krizi gecirmedigine dua ET. Esnaf olmak zor zanaat. Ve nice insanlar batti. Bak benim eski patronum, adam gunlerce hastanede yatti. Benim esim yuksek tansiyondan beyine pihti atti gunlerce ambulanslarla acillere tasindik.
sen ailenden gelen rahatlikla Boyle yuksek perdeden prensescilik yapiyorsun ama esinle empati sifir. Sutunun kesilmesine cok uzuldum. Kabahat biraz da sende. Hicc kusura bakma. Kime anlatsin Adam. Daga tasa mi vursun kendini. Disarida mi patlasin ofkesi.
O basil eziliyor gururundan biliyormusun. Bilmedigin onu anlamadigin belli.
Yok anamin evi soyle yok babam boyle. Orasi cok huzurlu.
Benim sutumde kesilmisti 7aylikti kizim. Kimseye kabahat bulmadim.
Gerekirse sar sirtina git kocanla o cafeler icin mucadele ET. Cafenin bir kosesinde bebek icin uygun bir alan yaratirsin. Simdi bunada tepki gelecek biliyorum ama yapmak isteyen yapar.

Evlilik, yeni bir is, yeni bir şehre taşınmak hatta internetten aldığınız çok basitinden bir ayakkabı bile eve geldiğinde ayaginizda beklediğiniz gibi durmayabiliyor. Herkes çok mutlu olmak, sorunsuz, bolluk içinde yaşayacağı bir evlilik, hayat hayal ediyor. Ama bu sıkıntılar dertler olmasa belki de şükretmenin değerini bilemeyeceğiz. Eşinizin destek almasını sağlayın. Farkli is kapıları, veya bu süreçte daha küçük bir dükkan açarak yeniden başlamasına destek olun. Bu süreçler gerçekten geçici, evet yıpratır insani ama mutlaka sonunda ferahlık olur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…