- 31 Ağustos 2012
- 7.648
- 27.073
-
- Konu Sahibi bubendegilim
yoo kimse benim çilekeş olduğumu söylemez. Kaldı ki eşim arızalı değil sadece depresyonda.
evet cafeler kapalı idi haklısınız. Eşim de bende bilemedik bu kadar süreceğini. Hatta eşim o zamanlar ne güzel ilk zamanlar yanında olurum demişti. İşler bu kadar uzayınca ev geçiminde sorunumuz yok ama dükkanların kiraları çooook birikti. Ve sürekli eşimi sıkıştırıyorlar ödemesi için. Ama ne benim ne de onun ödeyecek durumumuz şu an yok.
Pandemiden 5 ay önce evlenmiş. 2 senelik evliyim demek yerine neden öyle demiş bilemiyoruz tabi.5 ay evvel evlenip çocuk nasıl doğuyor anlamadım birde aşık filanda değilmişsiniz
Umarım eski refah günlerinize dönersiniz ama hayat müşterektir, iyi günler olduğu kadar kötü günlerde olur.yoo kimse benim çilekeş olduğumu söylemez. Kaldı ki eşim arızalı değil sadece depresyonda.
evet cafeler kapalı idi haklısınız. Eşim de bende bilemedik bu kadar süreceğini. Hatta eşim o zamanlar ne güzel ilk zamanlar yanında olurum demişti. İşler bu kadar uzayınca ev geçiminde sorunumuz yok ama dükkanların kiraları çooook birikti. Ve sürekli eşimi sıkıştırıyorlar ödemesi için. Ama ne benim ne de onun ödeyecek durumumuz şu an yok.
Teşekkür ederim ben birden heyecanla okuyunca kaçırmışım orayıPandemiden 5 ay önce evlenmiş. 2 senelik evliyim demek yerine neden öyle demiş bilemiyoruz tabi.
Bana yansıtma cok ironik olmus?Merhabalar.
Pandemiden tam 5 ay evvel evlendim. Aşk evliliği değil de beni çok sevdiğini söyleyen , benim için her şeyi yapacağını söyleyen bir adamla hayatımı birleştirdim. Beni seven kişi , beni üzmez dedim. Aşık değildim ama seviyordum. Ailem asla bizi denk görmedi ( eğitim , çevre bakımından). Ben maalesef bunları göz ardı ederek ve daha evvelki tecrübelerimden dolayı sadece ‘iyi insan olsun , yeter’ mantığı ile evlendim. Bebeğim olsun çok istiyordum , çok şükür o da oldu. Pandemi başladı ve bizim işimizi direkt vurdu. Kendine ait 3 tane cafesi vardı. Çok ciddi bir geliri varken birden dibi gördük. Eve her gün gelip ne kadar mutsuz olduğunu anlatıp durdu. Bana yansıtma dememe rağmen sürekli anlattı. Ailesi asla arkasında olmayan ve onu hiç istemeyen bir kişi. Maddi durumu iyiyken arayan kardeşleri bile şu an telefonu kaldırmıyor. Ben evlendiğim için çok pişman oldum. Gerçekten şu an çok bunalmış durumda ve psikolojisi de bozuldu. Bana bebek konusunda elinden geldiğinin fazlası ile yardım ediyor. Parası varken hiç hesabını sormazdı, eli çok açık bir adamdı. Ama şu an tek kelime dahi konuşamıyoruz , hemen sinirleniyor ve saçma sapan cümleler kuruyor. Ailem durumun farkında ve bana destekler ama babam bırakmayı şu an için düşünme adam kötü biri değil sadece başına böyle bir durum geldi diyor. Maddi olarakta ailem destek olmaya çalışıyor ama bu eşimin ağırına gidiyor. Boşanmak istemiyorum ama dayanacak gücüm de kalmadı davranışlarına. Yok saymayı düşünüyorum ama sonra insan eve gelince eşiyle konuşmak istiyor.
bu durumlar geçer mi sizceBiraz karışık anlattım kusura bakmayın…
Güncelleme; Düzenleme yapma gereği duydum çünkü kafam tam yerinde değildi yazarken. Eşime bana anlatma deme sebebim tamamen sütümün kesilmesi yüzündendi. Yani sandığınız gibi dinlemekten bıktığım için değildi.
2. Bir konu ise benim zaten sabit bir gelirim var. Az bir gelir de değil. Bunu yazmak durumunda kaldım çünkü ben eşimle parası için evlenmedim.
Direkt konu sahibesi için demiyorum genel kanaatim mantık evliliği her şey yolundaysa iyi gidiyor sanırımgerçekten sevmediğiniz bir insanla evlendiğiniz için sanırım zor gelmiş size olanlar. yoksa aman aman bi durum yok ortada.
Bukadar dramaquenliğe gerek yok yaO halde beni en iyi sizin anlamanız lazım. Ben çok bunaldım sadece belki bu tarz şeyleri yaşayıp bana destek olmak isteyen kadınlar olur diye konuyu açtım. Sütüm gittiği için çok mutsuzum. Zaten ben elimde kalan son kuruşa kadar harcıyorum. Utanarak yazıyorum ama mama parasını babam veriyor, çok ağır geliyor…
Kardesleri iyi gunde yaninda olup dardayken telefonu kaldirmiyorlar diyorsun. Peki dar gunde senin destek olman gerekmez mi? Her aile gibi biz de zorluklar goruyoruz. Eşimin uzulmesi, aglamasi, perişan olmasi beni mahveder. O yuzden her zaman teselli veririm. Anliyorum sut veren birine dert yaninca sut gelmiyor. Insaniz psikolojimiz bozuluyor. Ama eşinizin içine atmasini ya da olur olmaz insanlara anlatmasini istemezsiniz değil mi? Ben her zaman iyi kotu ne oldu bana anlat derim. Sabirla da dinlerim. Yapa bikeceyim birsey olmasa bile anlatir rahatlar. Ve iyi saygili bir eşiniz varken dardasiniz diye boşanmayi dusunmek çok abarti. Evlilik boyledir. Her zaman gulluk gulustanlik olmaz. Zorluklar olacak, tokezliycez, düşücez ama eş demek düşerken onun elini tutarak kalkmak demek. Sabredin dua edin. Ve şukredin saglik sorununuz yokMerhabalar.
Pandemiden tam 5 ay evvel evlendim. Aşk evliliği değil de beni çok sevdiğini söyleyen , benim için her şeyi yapacağını söyleyen bir adamla hayatımı birleştirdim. Beni seven kişi , beni üzmez dedim. Aşık değildim ama seviyordum. Ailem asla bizi denk görmedi ( eğitim , çevre bakımından). Ben maalesef bunları göz ardı ederek ve daha evvelki tecrübelerimden dolayı sadece ‘iyi insan olsun , yeter’ mantığı ile evlendim. Bebeğim olsun çok istiyordum , çok şükür o da oldu. Pandemi başladı ve bizim işimizi direkt vurdu. Kendine ait 3 tane cafesi vardı. Çok ciddi bir geliri varken birden dibi gördük. Eve her gün gelip ne kadar mutsuz olduğunu anlatıp durdu. Bana yansıtma dememe rağmen sürekli anlattı. Ailesi asla arkasında olmayan ve onu hiç istemeyen bir kişi. Maddi durumu iyiyken arayan kardeşleri bile şu an telefonu kaldırmıyor. Ben evlendiğim için çok pişman oldum. Gerçekten şu an çok bunalmış durumda ve psikolojisi de bozuldu. Bana bebek konusunda elinden geldiğinin fazlası ile yardım ediyor. Parası varken hiç hesabını sormazdı, eli çok açık bir adamdı. Ama şu an tek kelime dahi konuşamıyoruz , hemen sinirleniyor ve saçma sapan cümleler kuruyor. Ailem durumun farkında ve bana destekler ama babam bırakmayı şu an için düşünme adam kötü biri değil sadece başına böyle bir durum geldi diyor. Maddi olarakta ailem destek olmaya çalışıyor ama bu eşimin ağırına gidiyor. Boşanmak istemiyorum ama dayanacak gücüm de kalmadı davranışlarına. Yok saymayı düşünüyorum ama sonra insan eve gelince eşiyle konuşmak istiyor.
bu durumlar geçer mi sizceBiraz karışık anlattım kusura bakmayın…
Güncelleme; Düzenleme yapma gereği duydum çünkü kafam tam yerinde değildi yazarken. Eşime bana anlatma deme sebebim tamamen sütümün kesilmesi yüzündendi. Yani sandığınız gibi dinlemekten bıktığım için değildi.
2. Bir konu ise benim zaten sabit bir gelirim var. Az bir gelir de değil. Bunu yazmak durumunda kaldım çünkü ben eşimle parası için evlenmedim.
Aynen o durum içindeyim. Mama vermesi ayrı bir dert, gece koşa koşa mama hazırlıyorum. O arada yavrum ağlıyor , bazen bende ağlıyorum o mamasını içerken. Sütüm için hala çabalıyorum. Gelecek inşallah inanıyorum.Pandemi, doğum, lohusalık hepsi üst üste gelmiş. Neler hayal ettiniz neler oldu, lohusayken ilgiye, anlayışa ihtiyacınız varken tüm anlayış sizden bekleniyor. Bebeğiniz olmuş mutlu mesut onu büyütmek varken, siz ne dertlerle uğraşıyorsunuz. Yaşadığınız durum çok zor, ama eşinizin durumu çok daha zor. Birbirinize destek olup atlatacaksınız. Lohusalıkta emzirememe psikolojisini anlıyorum, kendini eksik işe yaramaz hissediyor insan. 9 ay karnımda taşımışım, doğurmuşum, gecemi gündüzüme katmışım hepsi boş eöziremiyorum ya ne işe yararmışım gibi. İlk doğumda bebeğim 2400 gr doğdu minicikti ilk bir hafta 10 gün tutamadı memeyi, sağardım çok gelmezdi, mama verirken hıçkıra hıçkıra ağlardım, ne gereksizmiş. Siz onun annesisiniz hayatta onu sizden çok seven yok ,sarılın bol bol, öpün koklayın. Mamayla ya da memeyle yeterki doysun. Bu günler çok çabuk geçiyor, onun bebek kokusunun kıymetini bilin, imkanınız olursa siz de eşiniz de psikolojik destek alın, sağlıklısınız, bir aradasınız en önemlisi bu. Sağlıkla büyüsün minik
Öyle çünkü sevgiyle beraber merhamet geliyor, kıyamama geliyor. Kendini değil iki kişilik düşünmeye hissetmeye başlıyorsun. Yemeğin bile güzel tarafını sen ona veriyorsun o sana veriyor. Sevmediğin adama böyle yaklaşman mümkün değil.Direkt konu sahibesi için demiyorum genel kanaatim mantık evliliği her şey yolundaysa iyi gidiyor sanırım
Silinecek gibi durmuyor. Üstelik af çıkıyor ama çıkan affı ödememiz mümkün değil. Aylık taksite bölelim diyorlar en fazla, o da komik bir teklif. İnşallah her şey yoluna girer.Evet gerçekten saçmalık. İnşallah bir af vs gelir de silinir o borçlar. Pandemi bambaşka bir durum çünkü. Normalde eşiniz çok iyiymiş o günleri hatırlatın kendinize bir erkek için ekonomik olarak dibi bulmak ağır bir durum hele ki baba şu anda. Şükür ki sizin geliriniz var.
Birlikte atlatırsınız İnşallah.
Arkadaşınızın demek ki dükkan kirası derdi yok. Ayrıca vergi falan gayet alınıyor. Hatta bize ceza bile geldi. Şaka gibi ama maalesef durum bundan ibaret. He ben olmasaydım, bebeğimiz olmasaydı benim eşim dünyada ki en rahat adamlardan biridir. Asla takmazdı.Yoo gayet belliydi. Okuyan izleyen az çok kestiriyordu ne olduğunu. Benim restoran işletmecisi arkadaşım pandeminin başında geçen yıl mayıs ayında bu iş uzayacak deyip kapattı restoranını kira vergi vs. ödememek için. Bu sene de açmayacağım, seneye yaza ancak diyor. Öngörmek çok da zor değildi gündemi takip edince, hocaların yazdıklarını okuyunca.
Okurken çok üzüldüm durumunuza ama size imrendim. Ne kadar sağlam bir duruşunuz var. Dediklerinizi yapacağım inşallah. Çok teşekkür ederim.her şey hallolur allahın izniyle
bazı şeyler planlasanız da olmuyor
eşim hamile olduğum ilk ay işten çıkartıldı
silivri depreminde hasar gördüğü için kentsel dönüşüme girdi binamız
sonra pandemi de girdi eşim yeni işe girdiği için pandemide de iş yeri kapanınca eşim hiçbir şey alamadan öyle çalıştık 3 ay.
ben de karnım burnumda deli gibi çalışıyorum bizim iş yeri de kapandı falan, o sırada KDV iadesi vs derken ben 3 aylık bizi geçindirecek kadar kazandım.
Derken hadi evin parasını çıkartırız vs derken 40 günlükken babamı aniden bir günde kaybettik
hastaneye vardığımızda babamı kaybetmişiz düşünün travmayı yani. emzikli bebeğimle bir de.
annem aylarca atlatamadı bunu ben çalışmaya başladım kadın acısıyla yavruma baktı
Yani hayat bazen çok kötü vuruyor ya fena yani öyle böyle değil
ama sizin durumunuz içler acısı perişan değil, inanın daha nice kötü olaylar yaşayanlar var.
Lütfen bütün bu olaylar için eşinizi suçlamayın ve lütfen bana yansıtma gibi şeyler söylemeyin bu çok çok üzücü.
Onun şu an bunlar da geçecek, sen neleri başardın bunu da atlatacağız gibi şeyleri duymaya ihtiyacı var.
Biraz siz destek olacaksınız biraz o size destek olacak hayat böyle
Hele bu durumda kucakta bebekle "biz sana demiştik" diyen ailenizi de ayrıca kınıyorum.
Şu saatten sonra bunu bu şekilde dile getirmenin kime ne faydası var ki?
Eşiniz inşallah çok başarılı olur, ondan sonra ben olsam hem kendi aileme hem de eşimin ailesine mesafeli dururum açıkçası
Seviyorum dediğiniz insan da eğer değer bilen, çabalarınıza nankörlük etmeyen biriyse sevginiz katlanarak büyüyor ve asla yaşadıklarınızdan pişman olmuyorsunuz.Öyle çünkü sevgiyle beraber merhamet geliyor, kıyamama geliyor. Kendini değil iki kişilik düşünmeye hissetmeye başlıyorsun. Yemeğin bile güzel tarafını sen ona veriyorsun o sana veriyor. Sevmediğin adama böyle yaklaşman mümkün değil.
Şu forumda zor zamanlardan geçmeyen çok az üye vardır tahminimce. Hepimiz az çok yokluk da gördük varlık da. Kötü günler geçirdik, düştük kalktık, hırpalandık. Ama karşılıklı sevgi ve anlayış varsa her şey yoluna giriyor bir şekilde.Seviyorum dediğiniz insan da eğer değer bilen, çabalarınıza nankörlük etmeyen biriyse sevginiz katlanarak büyüyor ve asla yaşadıklarınızdan pişman olmuyorsunuz.
Sevdiğinize pişman edilmemeniz lazım, ki eğer kadın gerçekten severse lokmasını bile eşine veriyor
Öncelikle sizi tebrik ediyorum benim yapamadığımı yaptığınız için. Bende emin olun hep ona geçecek diyorum ama bir an geliyor mesela ben diyorum ki bak en azından evimizi döndürebiliyoruz, bebeğimizin temel ihtiyaçlarını alabiliyoruz, aç değiliz. Kendisi bir anda sinirlenip benim dükkanlarım kapalı sen hala ev diyorsun diyor. Tamam ne yapabilirim senin için söyle diyorum , bana dönüp dediği şey kiralarım ödenmedikten sonra hiç bir şey. E bunu ben zaten kaldıramam ki ! Bana bunun için öfkelenmesi sizce doğru mu ?Umarım eski refah günlerinize dönersiniz ama hayat müşterektir, iyi günler olduğu kadar kötü günlerde olur.
32 yaşında kocaman bir erişkinsiniz ailenizin evliliğinizle ilgili yaptığı olumsuz eleştirilere kulak tıkayabilirsiniz.
Eşiniz maddi zorlukların yanında şiddete meyilli, size kan kusturan biri olsa amenna ama öyle biri değilmiş tek sıkıntısı yaşadığı ekonomik sorunlar.
Sütüm gitti bana anlatmasın demişsiniz, evlendiğimde sizden çok daha küçük(22 yaş), kendi ekonomik özgürlüğü olmayan, evlenirken 2 aileden de asla maddi yardım talep etmeyen biriydim.
Evlendik birkaç ay sonra hamile olduğumu öğrendim, üstelik ev kiraydı, evdeki tüm eşyaları kendimiz yapmaya çalışıyorduk, eşim de 23 yaşında toy bir delikanlıydı ama azmetti çalıştı, doğuma 1-2 ay kala kendi işimi kuracağım dedi destekledim, ki iş kurduğunuzda piyasada yer edinene kadar en az 1 yılınız sıfır kazançla da geçebilir, vergileri, çalışan paraları, işyeri kirası vs cabası.
İşyerini kurduğunda bazen iyi gitti bazen kötü, o arada doğum yaptım kucakta bebek ev kadını bir hatun, kirası ve tüm giderleri ödenmesi gereken bir ev ve işyeriyle eşim koşturup durdu, üzülüp stresten boğulduğu zamanlar sırtını sıvazlayıp bugünlerde geçecek diyeni oldum, işleri toparlanmaya başladığında çok daha iyisini de yapabilirsin deyip gazlayanı da oldum.
Asla hiçbir zaman ne onun ailesine ne kendi aileme maddi sıkıntıları belli etmedim, beni ne zaman görseler yüzümde kocaman bir gülümseme vardı, kimseye anlatmazdım o yüzden ailede lakabım ketumdur.
Hem çok sevdim hem çok sevildim, sevgi bir yana eşim deyip yanında durduğum adamla hayatı paylaşmak için imza atmışsam sadece mutlu olduğu beni mutlu ettiği zamanları değil, beraber ağlayıp sıkıntı çektiğimiz günleri de kabullenirim dedim, öyle de yaptım.
Geçti mi o günler? Evet geçti ama bugün her şey tepetaklak olsa, evsiz barksız parasız kalsak eşim şunu biliyor, Mune elimden tutar beni kaldırır, geçecek bugünler der ve her şeyi yeniden yapmak için benimle birlikte kolları sıvar.
Eşseniz eğer birbirinize sırtınızı dayayıp gerektiğinde birbirinizin omuzunda ağlayan da olacaksınız, derdi sizin de derdiniz olacak, dert ortağı, sırdaşı olacaksınız, o düşünce siz, siz düşünce o kaldıracak.
Bunları yapamıyorsanız evlilik de olmayacak.