Bugünler geçer mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Asla yalan söyleyemem. Benim maddi durumum evlenmeden evvelde iyiydi, çalışıyordum da. Yani sabit gelirim olmasına rağmen hiç bir zaman çalışmayı da bırakmadım. Elbette evlenirken de rahat edeyim , çalışmayıp bebeğimi büyüteyim istedim. Bunu kim istemez ki ? Ben zaten yıllardır çalışıyorum, kendim bir birikim de yaptım. Yani onun parasına ihtiyacım yoktu. Ailemin durumu da çok iyi. İnanın paradan evvel ben sadece iyi bir insan olsun yeter dedim. Ama sanırım yetmiyormuş…

Teşekkür ederim. Anlayan birinin çıkmasına çok mutlu oldum. Bizim de önümüzde uzun bir borç ödeme dönemi olacak , çünkü devlet asla yardım etmedi. Hatta bir de vergi borcu çıkarttı bize… Rabbim kimseyi darda bırakmaz biliyorum, geçecek inşallah.

seni anlamamak ne mümkün inan bana ağzım açık okuyorum bunu benmi yazdım acaba diye ,

allah kimseyi gördüğü günden geri koymasın lafının anlamını ben evlendikten sonra anladım , kızım doğdugunda ekmek alacak gerçekten ekmek alacak paramız yoktu inan , ama şükür şükür şükür

Yok aslında boşanmayı sormuyorum. Boşanmak istesem zaten bunu açık şekilde yazardım. Aslında amacım bizde bunları yaşadık ve düzeldi gibi teselli cümleleri. Bu arada benim maddi durumumda çok iyi. Yani eşimi parası için tercih etmedim.
Peki sana kendimden örnek vereyim.
17 senelik evliyim.
Eşim 2 kez büyük battı.
1 tl bile yoktu cebimizde.
Gün geldi evi sadece gırgırla toz aldım, sildim.
Çabuk pişen yemeklerden yapmaya çalıştım ki, doğalgaz az gelsin.
Çocuguma 1 sene oyuncak, üzerimize kıyafet almadık.
Sonra işe başladım.
Zamanla her şey düzene girdi.
Çok şükür battığımız meblagı zamanla yerine de koyduk.
Evlilik iyi günde kötü günde bir olmaktır.
Yeri geliyor insanlar saglıkları ile sınanıyor.
Bak burada bir çok anne var evladının, eşinin, sevdiklerinin saglıkları ile sınanan.
Rabbim dermansız dert vermesin.
Belki zaman alacaktır ama unutma her yokuşun bir inişi var.
Eşine surat asma, bunaltma, anlamaya çalış. Kolay mı zirvedeyken dibi görmek ?

seni anlamamak ne mümkün inan bana ağzım açık okuyorum bunu benmi yazdım acaba diye ,

allah kimseyi gördüğü günden geri koymasın lafının anlamını ben evlendikten sonra anladım , kızım doğdugunda ekmek alacak gerçekten ekmek alacak paramız yoktu inan , ama şükür şükür şükür
Benim gelirim olmasa biz de o durumda oluruz. Evet gördüğümden geri kalmak değil aslında mesele, ben onu geçtim sadece huzur istiyorum. Ailemin evi çok huzurlu. Akşam hep birlikte masada oturup saatlerce gülerek yemek yediğimiz akşamlar aklıma geliyor. İnanılmaz üzülüyorum ben bunun için evlenmedim diyorum…

Tek üzüntüm aslında sütümün gitmesi oldu. Ondan beri eşimden soğudum. Bebeğime haksızlık etmişim gibi hissediyorum. Çok ağır bir lohusa depresyonu geçirdim. Tam kendime geldim ki sütüm gitti. Günlerce ağladım göğüslerime bakıp. Bilmiyorum çok zor… düşmanım bile yaşamasın diyorum sadece.
Yaşamayan bilmez diyorsunuz ya çook iyi anlıyorum benim de 5 aylık bebeğim var hiç sebepsiz sütüm olmadı emziremedim mama yiyor çocuğum üzüldüm ağladım kendimi suçladım ama nihayetinde nasip bu işler bebeğim gayet sağlıklı. Tek mama yiyen bebek de benimki değil dedim hep. Süt emdiği halde bir sürü hastalıkla boğuşan çocuk var. Sağlıklı olsun da varsın mama yesin. Zaten şurda ek gıda yemesine az kalmış sizin de. Mama yedirmek maddi olarak da zorluyor olabilir şu dönemde onu da anlıyorum ama sabır geçecek geçiyor. Bütün geceler sabaha kavuşur.

Peki sana kendimden örnek vereyim.
17 senelik evliyim.
Eşim 2 kez büyük battı.
1 tl bile yoktu cebimizde.
Gün geldi evi sadece gırgırla toz aldım, sildim.
Çabuk pişen yemeklerden yapmaya çalıştım ki, doğalgaz az gelsin.
Çocuguma 1 sene oyuncak, üzerimize kıyafet almadık.
Sonra işe başladım.
Zamanla her şey düzene girdi.
Çok şükür battığımız meblagı zamanla yerine de koyduk.
Evlilik iyi günde kötü günde bir olmaktır.
Yeri geliyor insanlar saglıkları ile sınanıyor.
Bak burada bir çok anne var evladının, eşinin, sevdiklerinin saglıkları ile sınanan.
Rabbim dermansız dert vermesin.
Belki zaman alacaktır ama unutma her yokuşun bir inişi var.
Eşine surat asma, bunaltma, anlamaya çalış. Kolay mı zirvedeyken dibi görmek ?
Onun için inanılmaz zor durum. Çünkü yeri geliyor ekmek almaya gitmesi gerekiyor cebinde parası olmuyor. Benden de isteyemiyor ve başlıyor kavga etmeye. Ben her akşam cebine bakıp , para koyuyorum. Sütüm gitti maalesef ve boş memelere bakıp çok ağlıyorum. Bebeğimle en özel anlarımız o anlar gibi geliyor. Nasıl anlatsam içimdeki yangını bilemiyorum…

Yaşamayan bilmez diyorsunuz ya çook iyi anlıyorum benim de 5 aylık bebeğim var hiç sebepsiz sütüm olmadı emziremedim mama yiyor çocuğum üzüldüm ağladım kendimi suçladım ama nihayetinde nasip bu işler bebeğim gayet sağlıklı. Tek mama yiyen bebek de benimki değil dedim hep. Süt emdiği halde bir sürü hastalıkla boğuşan çocuk var. Sağlıklı olsun da varsın mama yesin. Zaten şurda ek gıda yemesine az kalmış sizin de. Mama yedirmek maddi olarak da zorluyor olabilir şu dönemde onu da anlıyorum ama sabır geçecek geçiyor. Bütün geceler sabaha kavuşur.
Çok teşekkür ederim. İnşallah geçecek…

Benim gelirim olmasa biz de o durumda oluruz. Evet gördüğümden geri kalmak değil aslında mesele, ben onu geçtim sadece huzur istiyorum. Ailemin evi çok huzurlu. Akşam hep birlikte masada oturup saatlerce gülerek yemek yediğimiz akşamlar aklıma geliyor. İnanılmaz üzülüyorum ben bunun için evlenmedim diyorum…

benım hem birikimim ( oturdugumuz evi alacak kadar param vardır ) hem yıllarca maaş kartımı verdim ,ve halaa çalışıyorum , ona ragmen 5 yıl sürdü borcumuzu bitirmemiz ,

Ne önerirsiniz peki ? Yani ne yapmam gerekiyor ?
bu günler geçecek geçmiyor gibi görünse de geçecek. siz eşinizin yanında olun dinleyin. Çok kötü durumdaysa psikolojik destek almasını sağlayın. Yaşadıkları kolay değil gerçekten. Bütün kafeler açıldı zaten. Kendini toparlarsa yeniden işine de döner. Belli ki ticari zekası var ki adamın 3 kafe açmış.

Onun için inanılmaz zor durum. Çünkü yeri geliyor ekmek almaya gitmesi gerekiyor cebinde parası olmuyor. Benden de isteyemiyor ve başlıyor kavga etmeye. Ben her akşam cebine bakıp , para koyuyorum. Sütüm gitti maalesef ve boş memelere bakıp çok ağlıyorum. Bebeğimle en özel anlarımız o anlar gibi geliyor. Nasıl anlatsam içimdeki yangını bilemiyorum…
Bunu kendine yapan sensin ama.
Ben bu durumu iki kere yaşadım.
8 sene borç ödedim ben, tam 8 sene :)
Büyüktü bizim batışımız.
Suan pandemi sebebiyle eşimin maaşı eski aldıgı maaştan 2.000 tl daha az.
Ben çalışıyorum eve destek oluyorum.
Çalışmasam mümkün degil geçinemeyiz.
Kızım büyük, dershanesi, egitimi, ihtiyaçları derken anca geçiniyoruz.
Aldığım maaşın önünü arkasını hesap ederek ilerliyorum.
Pandemi çoğu kişiyi vurdu emin olun.
Hatta bizi de vurdu.
Mecburuz n'apalım, sosyal devlet degiliz.
Herkes bir şekilde hayatını idame ettirme yolları buldu gidiyor.
Bundan 2 sene öncesine kadar daha bol harcama yapardım, şimdi onun yarısının yarısını bile yapamıyorum.

Eşinize çok üzüldüm. Ona aşık olmadıginiz o kadar belliki ama seviyorum diyorsunuz ama bence sevmiyorsunuzda.

Adamın 3 cafeden geliri varken maddi acidan iyiyken evlenmissiniz adam zor duruma girince pisman olmussunuz.

Bir de destek olmak yerine adama derdini bana yansitma diyorsunuz.

Adamin durumu iyiyken umrunuzda olmayan ailesini simdi hic aramiyorlar ogullarini diye sucluyorsunuz.

Birde iyi insandir cocuk bakimina yardim eder diyorsunuz.

Evliliği siz cok yanliş anlamissiniz hanfendi evlilik bu degil.

bu günler geçecek geçmiyor gibi görünse de geçecek. siz eşinizin yanında olun dinleyin. Çok kötü durumdaysa psikolojik destek almasını sağlayın. Yaşadıkları kolay değil gerçekten. Bütün kafeler açıldı zaten. Kendini toparlarsa yeniden işine de döner. Belli ki ticari zekası var ki adamın 3 kafe açmış.
Ticari zekası ve becerisi çok fazla. Bunu babamda söylüyor. Hiç korkusu yok kızım, gözü kara bu adamın diyor. Tuttuğunu kopartır, inatçıdır eşim. Ben evlenirken bu yönleri beni çok cezbetmişti. Ben ailemin evine geldim bir kaç gün kalmaya , beni arayıp sormadı bile. Ona da biraz içerledim.

O halde beni en iyi sizin anlamanız lazım. Ben çok bunaldım sadece belki bu tarz şeyleri yaşayıp bana destek olmak isteyen kadınlar olur diye konuyu açtım. Sütüm gittiği için çok mutsuzum. Zaten ben elimde kalan son kuruşa kadar harcıyorum. Utanarak yazıyorum ama mama parasını babam veriyor, çok ağır geliyor…
Agır gelmesin.
Ben ailemin evinde 1 sene kalmak zorunda kaldım.
Borç çok.
Kira ödenemez.
Eşim maaşlı işe girdi ama maaş yetmiyordu.
Krediler aldıgı maaşın 3 katıydı.
Kolay mı peki soruyorum ?
1 sene boyunca ailem baktı bize :)
Seni anlıyorum ama diyorum ki geçiyor..
İnan geçiyor.
Kendini üzdügünle kalıyorsun.
Bak ben kendimi çok üzdüm hala izlerini üzerimde taşırım.
Yapma bunu derim.

Bunu kendine yapan sensin ama.
Ben bu durumu iki kere yaşadım.
8 sene borç ödedim ben, tam 8 sene :)
Büyüktü bizim batışımız.
Suan pandemi sebebiyle eşimin maaşı eski aldıgı maaştan 2.000 tl daha az.
Ben çalışıyorum eve destek oluyorum.
Çalışmasam mümkün degil geçinemeyiz.
Kızım büyük, dershanesi, egitimi, ihtiyaçları derken anca geçiniyoruz.
Aldığım maaşın önünü arkasını hesap ederek ilerliyorum.
Pandemi çoğu kişiyi vurdu emin olun.
Hatta bizi de vurdu.
Mecburuz n'apalım, sosyal devlet degiliz.
Herkes bir şekilde hayatını idame ettirme yolları buldu gidiyor.
Bundan 2 sene öncesine kadar daha bol harcama yapardım, şimdi onun yarısının yarısını bile yapamıyorum.
Benim hiç bir şeyim eksik değil çok şükür. Babam sürekli olarak hesabıma para atıyor. Bugünleriniz geçecek kızım, sabır diyor. Beni yıpratan maddiyat değil aslında maneviyat. Hiç bir şey konuşulamaz bir adam oldu.
Ben a desem z diyor ve kavga çıkartıyor.

Ticari zekası ve becerisi çok fazla. Bunu babamda söylüyor. Hiç korkusu yok kızım, gözü kara bu adamın diyor. Tuttuğunu kopartır, inatçıdır eşim. Ben evlenirken bu yönleri beni çok cezbetmişti. Ben ailemin evine geldim bir kaç gün kalmaya , beni arayıp sormadı bile. Ona da biraz içerledim.
Bu durumdaki adam kendini düşünemediği için sizi de düşünemez ki? Biraz sabır biraz anlayış. Ha oldu ki size eziyet ediyor dövüyor sövüyordur bu kabul edilemez. Buna da destek veren çıkmaz zaten

Eşinize çok üzüldüm. Ona aşık olmadıginiz o kadar belliki ama seviyorum diyorsunuz ama bence sevmiyorsunuzda.

Adamın 3 cafeden geliri varken maddi acidan iyiyken evlenmissiniz adam zor duruma girince pisman olmussunuz.

Bir de destek olmak yerine adama derdini bana yansitma diyorsunuz.

Adamin durumu iyiyken umrunuzda olmayan ailesini simdi hic aramiyorlar ogullarini diye sucluyorsunuz.

Birde iyi insandir cocuk bakimina yardim eder diyorsunuz.

Evliliği siz cok yanliş anlamissiniz hanfendi evlilik bu degil.
Önceki yorumları okumamışsınız sanırım. Benim maddi durumum ve gelirim gayet iyi. Ben asla aşk evliliği yaptım diye bir şey söylemedim.
O da bunu biliyordu evlenirken. Ben aşk meşk istemiyorum güvenmek istiyorum demiştim. Kendisi de benim aşkım ikimizede yeter diyordu. Ama şimdi geriye aşktan eser kalmadı.
Sürekli olarak olumsuzluk anlatıyor bana ve benim de maalesef sütüm kesildi. Ondan sonrada artık yeter bana anlatma, ben elimden geleni yapıyorum dedim…

Benim hiç bir şeyim eksik değil çok şükür. Babam sürekli olarak hesabıma para atıyor. Bugünleriniz geçecek kızım, sabır diyor. Beni yıpratan maddiyat değil aslında maneviyat. Hiç bir şey konuşulamaz bir adam oldu.
Ben a desem z diyor ve kavga çıkartıyor.
Zavallı babam bir memur maaşıyla o da emekli maaşı ha ne aldıysa evin içindeki herkes ortak yedi.
Benim cebime para koyamadı babam, yoktu anca yetiyordu.
Boğaz tokluğu yani.
Eşin ciddi derecede bunalmış, destek ol.
Sarıl, teselli et.
Sen bir üzülüyorsan o beş üzülüyor emin ol.
Ne güzel bak ailenin durumu iyiymişte destek olabiliyorlar.
Bize kimse destek olamadı.
Ne yaptıysak kendimiz yaptık.

Bu durumdaki adam kendini düşünemediği için sizi de düşünemez ki? Biraz sabır biraz anlayış. Ha oldu ki size eziyet ediyor dövüyor sövüyordur bu kabul edilemez. Buna da destek veren çıkmaz zaten
Aksine eline biraz para geçmişti, eşim yanıma yardımcı tuttu. Çok ağır depresyondayım diye. Sonra ben masraf olduğu için yardımcıyı yanımdan yolladım. Eşim bu seferde gidip bana robot aldı. Sen yorumla diye. Kötü bir adam değil ama bu depresyon süreci çok ağır geldi bana.

Zavallı babam bir memur maaşıyla o da emekli maaşı ha ne aldıysa evin içindeki herkes ortak yedi.
Benim cebime para koyamadı babam, yoktu anca yetiyordu.
Boğaz tokluğu yani.
Eşin ciddi derecede bunalmış, destek ol.
Sarıl, teselli et.
Sen bir üzülüyorsan o beş üzülüyor emin ol.
Ne güzel şeyler yazıyorsunuz…
Benim ailemde de huzur çok fazla, mutlular. Zor zamanlarda annem babama çok destek oldu. Annemin cebinde parası olmazdı bizden de isteyemezdi. Hep kontrol eder koyardım. Zor günleri bizde geçirdik ama kenetlendik. Eşim ise sürekli öfke kusuyor…

İyi günde kötü günde yanında olmak tabirini anımsayın. Sizin için çok zor kabul ediyorum, ama siz de sabır edin, geçecektir. Bu pandemi çok kişinin psikolojisini altüst etti.
haklısınız. Ben kötü günden ziyade psikolojisinden çok dertliyim. Bebeğimiz oldu onu bile sevemiyoruz adam akıllı. Sürekli sinir harbinde. Evden gitsin diye bekliyorum açıkçası. Evde durduğu sürece sürekli kavga etmeye çalışıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X