Buara herşey o kadar kötü gidiyormuş gibi geliyor ki

Mete 26 aylıktı batmanda kreş öğretmeni ki sanırım o da kaçaktı, bana dedi ki metede ısırma huyu var metenin arkadaşı olmayacak ilerde,ağzını yırtasım geldi anlıyorum yani ne hissettiğini,söz söylemek bir sanat hele ki öğretmensen

Ama cute şu var bence de çocukta bir sıkıntı bişey var, çocuğun fıtratı bu demeden önce drama şu bu o işlere de girmeden bence bir cocuk psikoloğuna götürmelisin, belki anlatacaklari vardır ha birşeyi yoksa da denir ki ege bu, ege sakin ağırbaşlı fazla girişken olmayan bir erkek çocuğu...

Bence drama için başlangıçta profesyonel bir kurs değil de okul tercih etmeliydiniz. Tanıdığı, bildiği ortam ve insanlarla daha rahat olurdu. Şu anki gönderdiğin yer sanki özgüveni gelişsin diye düşünmüyor. Zaten bir yeteneği olmalı ve biz bunu kullanmalıyız diye bakıyor.
Diktede başarısız olabilir oğlun, gördüğünü yazar çocuklar ama dikte yaparken eciş bücüş ve yanlış yazarlar. Nasıl 2. sınıfa geçti demesi de eğitim sisteminden gayet bihaber olduğunu gösteriyor.
Drama, satranç bunlar güzel eğitimler ama ben ilkokulda daha çok bedensel aktiviteden yanayım.

siz çok fazla kafaya takıyorsunuz, bır cocugunuz cekıngen ve bu onun karakterı ıle ılgılı (içten içe duygusa bır sorunu yoksa tabı öz babasıyla gorusmuyor bıldıgım kadarı ile ne kadar eşiniz ona babalık etsede onun eksıklıgını duyabılır dıye dusunuyorum), ikincisi yazısı bozuksa nolmus kımın yazısı ıkıncı sınıfta mukemmeldı ki benim hala yazım bozuktur bazen kendı yazdıgımı kendım okuyamam ama bu cocugun zekası ıle ılgılı bır kıstas degıldır bence (unıversıte mezunuyum pratık zekam superdır sadece yazım kötü), ucuncusu belkıde drama ıcın yeterlı degıldır ve hoca katı dısıplınlı bırı olabılır kımılerı acımadan yorum yapar pat pat tarzında baska seylere yonlendırın cocugunuzu ( ilgi alanına gırse bıle başaracak diye bir kaide yok , yapamayabılır = kendımde gıtara meraklıydım kursa gıttım ama anladımkı benlık bırsey degıl 2. haftada bıraktım ) gibi gibi cok kafaya takmayın, cocuguda ordan oraya suruklemeyın bence okula gıtsın gelsın yeter bence..

Aynen nemı korktugum bu acaba buna buna kulp bularak gozardı ettıgım bırseyler olabılır mı kısmınıda dusunmuyorum dersem cok fena yalan soylemıs olurum. Ancak benım danısmanlık aldıgım pedagog Ege ıcın , egede bırsey yok canım ege kabugunu kırmaya calısıyor tepkısız kalın dedı. BUarada ege cok sakın bır cocuk degıl eglenmesını gezmesını bılır sadece yenı ortamlarda cekınık kalıyor

öz babasıyla alakalı durumu bılmıyor kı bır eksıklık hıssetsın. Bızım babamız her aksam evde mesela, oda oyunlara katılıyor Egeyle ılgılenıyor. Ege bırseylerden suphe etse veya memnun olmasa benımle paylasırdı dıye dusunuyorum acıkcası. Buarada yorumun ıcın tesekkur ederım.

Koalina tesekkur ederım canım sana yazacaktım aslında sonra genel bır konu acayım dedım. Kotulukler ıcımde barınmasın aksın gıtsın ıstedım. Buarada bır telefon gorusmesı yaptım pedagojık formasyon almıs olmalılarmıs bu egıtmenlerın bır arkadas soruyordu ama emınım bızımkının yok .
Kadında anlattıklarımdan sonra aynen cocuk kendını acsın dıye degılde onu egıtmek ıcın orada gıbı davranıyor bu adam demıs. tam olarak bu yasanan

Ege , biyolojik babasını bilmiyor mu, yani sizin ikinci evliliğinizi bilmeden, eşinizi biyolojik babası mı sanıyor, anlamadım ilk paragrafta.

Bunu neden yapayım kı, hanı algılamasa yapamasa eyvallah dıcem en son sınavdan 1 yanlıs matematık, turkceden ıse hıc yanlıs yapmadan sınav kagıdı getırdı eve
Erken baslayanlarda sorun zaten algilama, öğrenme ve bildiğini yapmakta değil de ince motor kaslarini kullanmada ortaya çıkıyor. Mandala kitapları var onlardan alıp bol bol boyama yaptirin. Allah yardımcınız olsun.
Ben o drama kursu hocasını en başta da begenmemistim. Hiç yapıcı değil. Bence devam ettirmeyin. Sevdiği ve çok iyi yapabildiği bir spora ya da kursa(resim, gitar, keman) yönlendirin. Seçimi kendisi yapsın.

Ege , biyolojik babasını bilmiyor mu, yani sizin ikinci evliliğinizi bilmeden, eşinizi biyolojik babası mı sanıyor, anlamadım ilk paragrafta.
Evet ege 1.5 aylıkken ayrıldık bız, bıyolojık babada hıc arayıp sormadıgı ıcın ege gerceklerı tamamen bılmıyor. Ancak babamızla evlenırkende kendısının varoldugunu bılıyor ama tamamen acıklanmadı bu kısım kontrol altında.
Şuandada 4.5 5 senedır evlıyız bız. ege 1 yasından berı beraberız.

Küçükken pısırık sayılabilecek kadar içine kapanık bir çocuk olarak yazıyorum size. Egenin yerine yazıyorum aslında.
Küçükken kötü bir ilkokul öğretmenine denk geldim. Erken okula başladığım halde ayım küçük olduğu halde bunu göz önüne alamayan bir öğretmen. Neticede ailemi çağırıp kızınız üçleri ters yazıyor sanırım gerizekalı demiş zeka testi istemiş. Zeka testi başarılı geçince de benimle inatlaşan benimle uğraşan bir öğretmen. Nedeni de içine kapanık olmam. Ben toplu oyunları sevmeyen bir çocuktum, tek çocuk olduğumdan sanırım kalabalık oyunlarda hırslanır yenilirsem mevzu çıkarırdım bu nedenle bireysel oyunları sever kalabalık oyundan kaçardım. Sokakta oynamak istemeyen evde kitap okumayı yeğleyen bildiğin asosyal bir çocuktum yani.
Annem çok üstüme gitti o süreçte, zorla tenis ve yüzme kurslarına gittim, okulum değiştirildi özel okula yollandım falan. Fakat değişen bir şey olmadı. Çünkü benim yapım buydu. Zevk aldığım şey buydu.
O ısrarların sonucunda ortaokulda derslerimi ihmal etmeye başladım. Bir çeşit protesto diyebilirim. Lisede sözel bölüm seçmek istediğimde ailece zorla beni eşit ağırlığa yöneltmek istediler, hayır dediğimde de sırf annemin mesleğinde daha rahat kariyer yaparım diye o halde güzel sanatlara yönel dendi ve zorla resim dersleri falan aldım. Neticede dediğime geldiler resim yeteneğim yoktu ve beceremedim kazanamadım. Sonrasında istediğim bölümü okudum ve hayatında takdir almayan çocuk takdir almaya başladım. Çünkü ben kitap okumayı, tarihi seviyordum.
Her çocuk girişken olacak diye bir kural yok, her çocuk kitap sevecek diye de bir kural yok. Bu tip yönlendirmeler de aile ısrar ettiğinde çocuk da ters etki yapıyor. Ben küçüklükten beri annemin benden memnun olmadığını ve koşulsuz sevmediğini düşündüm mesela. Sanki sosyal ve yetenekli değilmişim gibi geldi senelerce bana. Halbuki benim ilkokuldan da liseden de üniversiteden de yurttan da çok samimi arkadaşlarım hala var görüştüğüm, sosyal da bir insanım. Ama samimi olmadığım ısınmadığım insanlarla sırf kalabalık diye çevresinde tutmayan biriyim.

Herkes farklı farklı, karakterler farklı farklı. çocuğunuzun zevk aldığı şeyler hayallerinizdekinden farklı olabilir. Ama hayalinizdeki evlat yapmak için ona ısrar etmeyin bence. Özgünlüğünü ve kendine güvenini zedelersiniz. Ters teper. Çok baskı yapıyorsunuz, bırakın o kendini bulsun. Kendi yeteneklerini kendi zevklerini bulsun.

Hım anladım. Hatta bir konunuzda " nafaka bile talep etmedim ki; oğluma boğazından bnm lokmam geçti " demesin diye, demiştiniZ.

Ya samimiyetle diyorum, çok saf temiz bir oğlunuz var, kıyamam ona ya, aklına gelmiyo bak sormuyo " anne siz evlenmeden ben Nasıl oldum" diye. Yerim onu.

Bence hemen dertlenme Cute. Bireysel farklılık denen bir şey var. Yazıyı güzel yazamamasının nedeni ince motor becerilerinin henüz kazanılamadığının belirtisi olabilir. 6.5 yaşında diyorsun, ben de o yaşta mükemmel yazamıyordum. Hatta öğretmenim annemi ağlatacak kadar umutsuz bir tablo sergilemişti. Şimdi ise Türkçe öğretmenliği okuyorum Aradaki bağlantıyı sen kur.
Sorulan sorulara cevap vermemesi, ne bileyim ilgisiz kalması, çekingen durması vb. gibi belirtiler de sınıf ortamıyla alakalı olabilir. Akranları tarafından dışlanan çocuklar genellikle bu tür davranışlar sergilerler. Ya da öğretmenden çekiniyordur, böyle tam olarak benimseyememiş olabilir.
Çocuğun gelişiminin geri olması ihtimalinden önce, psikolojik olarak etkileyebileceğini düşündüğün sebepleri bulup çözmeye çalışmalısın.

Kendimi okudum bir an. Ben de aileme inat istemeden yazdığım üniversiteye kayıt yaptirmadim. Hep sakin zarar vermeyen arkadaşları tercih ettim. Kalabalık oyunlarda hep bir sorun çıkartır oyun dışı ederdim kendimi. Ailem o zamanki kısıtlı imkanlarla bile bu çocuk içine kapanık diyerek beni psikologa goturdu. Ben psikologla resmen dalga gectigimi hatırlıyorum. 5-6 yaslarindaydim. Her zaman serrinden emin olmadan kimseyle dostluk kurmadim. Benim yapım buydu. Hala da boyleyim. Ama ilkokuldan beri sağlam dostluklarim hep oldu. Hiç yalnız kalmadim yani. Benim en büyük şansım ilkokul öğretmenim oldu. Bendeki o hassasiyeti farketmiş olacak ki hep daha bir farklı davranırdı bana. Sabah okul bahçesinde karsilassak elimden sıkı sıkı tutar okula kadar o götürürdü . Onun elindeki sıcaklığı hala hissederim. Rabbim o ogretmenimden razı olsun.

Büyük çocuğum da aynı benim gibi. Ama ben onu anladığım için benim yaşadığım sıkıntilari ona yasatmadim. Hala çok hassas tabiki. Bu onun yapısı çünkü. Onun bu hassasligini da sanata yonlendirerek destekliyorum. Küçük bir ressam gibi suan. Ayrıca spora da gidiyor. Fiziki olarak ve grup, kural çalışmalarında da oradan destek alıyor. Gezilerimizde genelde müzeleri tercih ediyoruz. Ormanlarda böcekleri, bitkileri inceliyoruz. Kendi fotoğraf makinesiyle fotoğraf çekiyor vs. Benim ki de odev konusunda sıkıntılı mesela . Kesinlikle kabul etmiyor ve yapmamak için direniyor. Ben de bu konuda rehberlikten yardım istememe az kaldı.

Son olarak amaaan canları sağolsun diyorum. :))

Bunu neden yapayım kı, hanı algılamasa yapamasa eyvallah dıcem en son sınavdan 1 yanlıs matematık, turkceden ıse hıc yanlıs yapmadan sınav kagıdı getırdı eve

Zeki bir çocuk olduğu zaten belli, ama zeki diye gereğinden fazla sorumluluk yük binmiş üzerine. Türkçe matematik tabi ki yapabilir, maşallah. Her yaşın farklı bir gelişim süreci var sonuç olarak. Kas gelişimi, düşünce gelişimi. Bilemiyorum. Tabi ki saçma okuldan alıp tekrar vermek ama, başka bir şeyler yapmak lazım.

Soruyor aslında yanı dedıkı anne ben karnındamıydım , hayır yavrum gelmıstın ya sende damat olmustun dıyorum. Nasıl yanı evlenmeden cocuk oluyormu dedı , bende dedım kı once sen oldun sonra babanı sevdım ve yuvamızı kurdum. hmm anladım dıyor. rehberlık cocuk cok mutlu hıc suphe duymayacak kadar temız kalmıs dıyor. Ve rehberlıkte sızın dedınız gıbı cok temız efendı bır cocuk dıye anlatıyor ogretmenı de egeye karsı bu sekılde dusunuyor.

Bırıne yazacaktım yazarken unuttum veya yazmadım. halk oyunlarına katıldı ancak ege secılemedı , secılemeyınce o aksam evde cok agladı , dayanamadım bende baska bır odada agladım. Ögretmenını aradım durumu anlattım , cok kalabalık secım olmak zorundaydı dıyor. Ama ben okulda egeye sıır okutacagım 23 nısanda dedı. Bende Egeye gecen sene sıır okumustun ya cok begenmısler senı yıne sıır okuyacakmısın dedım.

Anne gecen sene utanmıstım ama bu sene utanmayacagım cok guzel okuyorum dıyor.

elvanelvan88 Merhaba ege Yazdıgın ıcın tesekkur ederım .
Egede kısmen sızın gıbı sadece bazı seylere acık mesela utansada sıkılsada ortama gırıyor okul grupları veya anasınıfı veya duzenlı olarak gıtmesede avm'dekı oyun gruplarına gıdıyor cekımser kalsada gırmekten vazgecmıyor.Istedıgı bır suru sey var , hepsini yapacak . Yönlendirmelerimiz olmuyor desem yalan olur ama ogretmenı hıc egeyı bıze sıkayet etmedı . Bırde en benzer oldugunuz sey egenınde tarıhı sevdıgı . Mesela Ataturkle ılgılı konular cok dıkkatını cekıyor , ben kendım Turk degılım ancak ege tam bır Turk , Ataturk cocugu . Nerede ne olmus ne yapılmıs hepsını bılıyor, dunyayla alakalı dogal afetlerı bılıyor hangı ulkede cok , hangı ulkede yonetım ne sekılde krallıkla yonetılıyor hepsını bılıyor. Ezberı fılanda cok ıyı ,matematıgıde ıyı bence yanı bana gore hep ıyı ege . Hanı memnun degılsınız dıyorlar ama oyle degıl ben egeyı herseyıyle sevıyorum .

Dıger yorumuma ıstınaden neye elını atsa cocuk kuruyor gıbı gelıyor dedım ya , halk oyunlarını ıstedı secılemedı, drama'dakı durum bu , hepınız yazıya mutsuzlugu akmıs gondermeyın demıs kabul , futbola gıtmek ıstedı gıttık yetenek avı varmıs , klupler ıcın secme yapılacakmıs , yas grubu tutmuyor ancak boyu uzun olabılır dedıler ama futbol hocası kucuk daha secılemezse uzulur dedı ve bızde yazdırmadık. Yuzmede cok ıyı mesela yuzuyor dalıyor cıkıyor ,spor salonumuz acılsın onada gıtmek ıstıyor. Dedım ya duam dogru ınsanlarla karsılasmak

Ben de hassas bir çocuktum. Sokaktan kedi toplardım kışın yalvarırdım kışa kadar kalsınlar bari diye, uçurmayı vurmasınlar ve ayı diye bir film vardı izler izler ağlardım Ama işte o sulugözlülüğüm de çok dalga konusu olurdu ondan da çok çektim.
Bunları siz de yaşadığınızdan evladınızı anlıyorsunuz ne güzel. Güzel öğretmene denk gelmek de şans. Ben şanssızdım. 6.5yaşında sadece üçleri ters yazdığı için bu çocuk gerizekalı zeka testi yaptırın demek ne demek yani. Sınıfta resmen hiyerarşi uygulardı kadın, sevdiği öğrenciler önde sevmedikleri arkada. Benim annem okula yardımda bulunuyor diye ortalara atardı mesela.
Aslında çocuklara kulak vermek gerek sanırım. Neden hoşlanıyor, hobileri neler, ilgi alanı neler. Her çocuk farklı gerçekten. Kimi sosyal kimi daha içine kapalı oluyor. Ama baskı ve zorlama hep ters tepiyor. Ben de çok tepti en azından

Yorumları okumadım Cute. belki okuma yazma sorunu vardır. Legasthenie galiba ismi. bu eğitimle geçer. psikoloğa götürün. o da bir baksın

Beni de baleye seçmemişlerdi Boyum uzun diye basket elemesine alınıp turnikeyi beş kerede anlamayınca elenmiştim. Hala sporu hiç sevmem
Ne güzel ilgili bir annesiniz ama eminim Ege'de kendini bulacak yavaş yavaş. Ve sevdiği hobileri zevk aldığı özel ilgi alanları olacak. Biraz sabır sadece ilgili bir anneden zaten güzel bir çocuk yetişir

ya siz konularına yorum yapmaya en zorlandığım üyelerdensiniz. ne olur sakince okuyun yazdıklarımı.
yazdıklarınızı okuyorum her defasında siz farketmeseniz de çocuğunuzu kıyaslıyorsunuz yazı aralarında. bir de 6.5 yaş erken bunu kabul etmiyorsunuz. mutlaka çok akıllı oğlunuz. bu yaşta 2.sınıfı okuyabilmek büyük başarı ama zihinsel yönden çok iyi olsa da el kasları gelişmemiş olabilir. bu konuda bile yazarken harfleri eşit yapmıyor diyorsunuz. yapmayın Allah aşkına. 30 yaşımdayım hala harflerin hepsi eşit olmayabiliyor hızlıca yazarken.

ben çok çekingen bir çocuktum, hem de çok. ben de ailevi bazı durumlar vardı. ve çok iyi anlıyorum yavrunuzu bu nedenle. o çekingenlik, utanma belası, kendine güven sorunu benim hayatımdan çok şey götürdü. bana sorarsanız gitmesin dramaya. o kadar kötü bir psikoloji ki o. sürekli eleştirilmek. daha da kötü dolanıyor insan. hele de çocuk aklıyla.
ben çok çok şeyi elimden kaçırdıktan sonra yeni yeni toparlıyorum kendimi. psikologlar ne der bilmiyorum ama bence siz yazısını, okumasını filan geçin onlar mutlaka hallolur ama kendine güven sorununa odaklanın. o çok önemli.

bir de siz de çok ince eleyip sık dokuyorsunuz ya. siz de öle yapmayın. pimpiriklendikçe daha kötü oluyor. rahat olun, siz rahat oldukça eminim çok daha güzel olacak her şey.

Maşallah Ben egenın evdekı yazılarını cok begenıyorum hosuma gıdıyor, ancak bazen okuldan getırdıgı defterler cok duzensız oluyor, yetıstıremıyorum dıyor rehberde takılmayın dıyordu takılmıyordum okul acıldıgından berı .
Okulda sorulan sorulara sessız cevap verıyormus , veya kıtap okurken seslı cok sessız okuyormus .Öğretmen yanına gıdıyormus dınlemek ıcın . O zamanad egeyle cok dalga gecmısler gecen sene bunu rehber ogrt soylemıs ben bılmıyordum bunları , ama bu sene benle bunu paylastı heycanlanıyorum ne yapayım dedı, bunları benımle paylasmasından cok m emnunum bende o zaman ılkınde seslı soyle tekrarlatmaz ogretmen dedım . öğretmenlede ırtıbat halındeyız sagolsun bıkmadan usanmadan haber verıyor , artık seslı cevap verıyormus .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…