okul durumunu sormuştum ama anladığım kadarıyla büyük bir sorunu yok okulda.drama hocasını bırakın.
çocuğun üzerine bu kadar gidip her hareketini kritik etmeyin.
her çocuğun gelişimi bir değildir.
biraz geriden gelebilir geç öğrenebilir.
daha önce de yazdım çekingenlik kalıtsaldır.
bunu tamamen silemezsinin.
ancak kısmen aşacaktır zamanla.
okul öğretmeninin yorumları nedir?
Bak işte çocuk çabalıyormuş. Yetişemiyor, parmakları yoruluyor olabilir.MaşallahBen egenın evdekı yazılarını cok begenıyorum hosuma gıdıyor, ancak bazen okuldan getırdıgı defterler cok duzensız oluyor, yetıstıremıyorum dıyor rehberde takılmayın dıyordu takılmıyordum okul acıldıgından berı .
Okulda sorulan sorulara sessız cevap verıyormus , veya kıtap okurken seslı cok sessız okuyormus .Öğretmen yanına gıdıyormus dınlemek ıcın . O zamanad egeyle cok dalga gecmısler gecen sene bunu rehber ogrt soylemıs ben bılmıyordum bunları , ama bu sene benle bunu paylastı heycanlanıyorum ne yapayım dedı, bunları benımle paylasmasından cok m emnunum bende o zaman ılkınde seslı soyle tekrarlatmaz ogretmen dedım . öğretmenlede ırtıbat halındeyız sagolsun bıkmadan usanmadan haber verıyor , artık seslı cevap verıyormus .
Ben de çok aglaktim bak onu yazmayı unuttum.Ben de hassas bir çocuktum. Sokaktan kedi toplardım kışın yalvarırdım kışa kadar kalsınlar bari diye, uçurmayı vurmasınlar ve ayı diye bir film vardı izler izler ağlardımAma işte o sulugözlülüğüm de çok dalga konusu olurdu ondan da çok çektim.
Bunları siz de yaşadığınızdan evladınızı anlıyorsunuz ne güzel. Güzel öğretmene denk gelmek de şans. Ben şanssızdım. 6.5yaşında sadece üçleri ters yazdığı için bu çocuk gerizekalı zeka testi yaptırın demek ne demek yani. Sınıfta resmen hiyerarşi uygulardı kadın, sevdiği öğrenciler önde sevmedikleri arkada. Benim annem okula yardımda bulunuyor diye ortalara atardı mesela.
Aslında çocuklara kulak vermek gerek sanırım. Neden hoşlanıyor, hobileri neler, ilgi alanı neler. Her çocuk farklı gerçekten. Kimi sosyal kimi daha içine kapalı oluyor. Ama baskı ve zorlama hep ters tepiyor. Ben de çok tepti en azından
ya siz konularına yorum yapmaya en zorlandığım üyelerdensiniz. ne olur sakince okuyun yazdıklarımı.
yazdıklarınızı okuyorum her defasında siz farketmeseniz de çocuğunuzu kıyaslıyorsunuz yazı aralarında. bir de 6.5 yaş erken bunu kabul etmiyorsunuz. mutlaka çok akıllı oğlunuz. bu yaşta 2.sınıfı okuyabilmek büyük başarı ama zihinsel yönden çok iyi olsa da el kasları gelişmemiş olabilir. bu konuda bile yazarken harfleri eşit yapmıyor diyorsunuz. yapmayın Allah aşkına. 30 yaşımdayım hala harflerin hepsi eşit olmayabiliyor hızlıca yazarken.
ben çok çekingen bir çocuktum, hem de çok. ben de ailevi bazı durumlar vardı. ve çok iyi anlıyorum yavrunuzu bu nedenle. o çekingenlik, utanma belası, kendine güven sorunu benim hayatımdan çok şey götürdü. bana sorarsanız gitmesin dramaya. o kadar kötü bir psikoloji ki o. sürekli eleştirilmek. daha da kötü dolanıyor insan. hele de çocuk aklıyla.
ben çok çok şeyi elimden kaçırdıktan sonra yeni yeni toparlıyorum kendimi. psikologlar ne der bilmiyorum ama bence siz yazısını, okumasını filan geçin onlar mutlaka hallolur ama kendine güven sorununa odaklanın. o çok önemli.
bir de siz de çok ince eleyip sık dokuyorsunuz ya. siz de öle yapmayın. pimpiriklendikçe daha kötü oluyor. rahat olun, siz rahat oldukça eminim çok daha güzel olacak her şey.
Ben de çok aglaktim bak onu yazmayı unuttum.
Filmlere de çok aglardim. Her çocuk özeldir diye bir film var. Birlikte izledik agladik mesela. Anne gozumdeki yaşları tutamıyorum ağlamak geliyor içimden diyor 5 yasindaydi o zaman. Ağla yavrum ne güzel ordaki çocuğun ne hissettiğini anlayabilmek demiştim. Baya agladik. :) Meslek seçimini bakıyorum kendi yapısına göre uyarliyor. Mimar, ressam, biyolog, arkeolog. Onun için çocuğum doktor olsun diye hayallere kapilmadim hiç. Çünkü yapamaz. Gerçekten "Her çocuk özeldir." Sizinki de öyleCuteMom . Çok hassas sadece ve çok duyarlı. Ama hayat, insanlar fazlasıyla gaddar. Ogrenecekler bir şekilde. Çok takmayin onun yaşadığı olumsuzluklari birer hayat dersi olarak görün. Hep iyi şeylerle karsilasmayacaklar çünkü.
Beni de baleye seçmemişlerdiBoyum uzun diye basket elemesine alınıp turnikeyi beş kerede anlamayınca elenmiştim. Hala sporu hiç sevmem
Ne güzel ilgili bir annesiniz ama eminim Ege'de kendini bulacak yavaş yavaş. Ve sevdiği hobileri zevk aldığı özel ilgi alanları olacak. Biraz sabır sadece ilgili bir anneden zaten güzel bir çocuk yetişir
belki oglunuza spor iyi gelecek ya da muzik..ya da resim,robot tasarimi vs.
el yazi becerisi her cocukta ayni olmak zorunda degil belkide teknik konularda lerleme kaydedecek bi cocuk..
bilmiyorum bence bu adamin verdigi kurs cocugunuzu daha cok icine kapar cunku kendini her gecen gun yeteneksiz hissedicek.
bence gondermeseniz daha mantikli o kursa,en azindan suan zamani olmadigi acik.
ben ilkokul 1. siniftayken sinifta en son yazi yazmayi ve okumayi ogrenen ogrenciydimokumayi da bi kizin bana salak demesiyle gaza gelip bigunde sokmustum,yaziyi da ayni sekilde.
sonra liseye kadar inanin romanlar siirler yazdim kendi kendime ve uluslararasi iliskileri dereceyle bitirdim.
6,5 yas..daha cok kucuk o..
inanin duzelir,siz biraz rahat olun
Benim de annem gelip hocalarla kavga ediyordu
Çocuğum sizin yüzünden derslere giremiyor
haybeden sınıf geçiriyorsunuz
İlerde top mu kurtaracak bu kızı diye
Alçak kadın resmen geleceğimle oynadı
Goturmek ıstemıyorum aslında cunku neyı karıstırsam altından bısey cıkıyor korkuyorum.Yorumları okumadım Cute. belki okuma yazma sorunu vardır. Legasthenie galiba ismi. bu eğitimle geçer. psikoloğa götürün. o da bir baksın
Kendimi okudum bir an. Ben de aileme inat istemeden yazdığım üniversiteye kayıt yaptirmadim. Hep sakin zarar vermeyen arkadaşları tercih ettim. Kalabalık oyunlarda hep bir sorun çıkartır oyun dışı ederdim kendimi. Ailem o zamanki kısıtlı imkanlarla bile bu çocuk içine kapanık diyerek beni psikologa goturdu. Ben psikologla resmen dalga gectigimi hatırlıyorum. 5-6 yaslarindaydim. Her zaman serrinden emin olmadan kimseyle dostluk kurmadim. Benim yapım buydu. Hala da boyleyim. Ama ilkokuldan beri sağlam dostluklarim hep oldu. Hiç yalnız kalmadim yani. Benim en büyük şansım ilkokul öğretmenim oldu. Bendeki o hassasiyeti farketmiş olacak ki hep daha bir farklı davranırdı bana. Sabah okul bahçesinde karsilassak elimden sıkı sıkı tutar okula kadar o götürürdü . Onun elindeki sıcaklığı hala hissederim. Rabbim o ogretmenimden razı olsun.
Büyük çocuğum da aynı benim gibi. Ama ben onu anladığım için benim yaşadığım sıkıntilari ona yasatmadim. Hala çok hassas tabiki. Bu onun yapısı çünkü. Onun bu hassasligini da sanata yonlendirerek destekliyorum. Küçük bir ressam gibi suan. Ayrıca spora da gidiyor. Fiziki olarak ve grup, kural çalışmalarında da oradan destek alıyor. Gezilerimizde genelde müzeleri tercih ediyoruz. Ormanlarda böcekleri, bitkileri inceliyoruz. Kendi fotoğraf makinesiyle fotoğraf çekiyor vs. Benim ki de odev konusunda sıkıntılı mesela . Kesinlikle kabul etmiyor ve yapmamak için direniyor. Ben de bu konuda rehberlikten yardım istememe az kaldı.
Son olarak amaaan canları sağolsun diyorum. :))
Bende , en son okumayı ve yazmayı soken bır cocuktum. Butun sene yakam salık bır sekılde dolastırmıstı ogretmen benı .
Ege bana dıyorkı sen cok guzel okuyorsun , bazen benımde okuyamadıgım takıldıgım heceledıgım seyler oluyor , bak bende takıldım gordunmu , dıyorum evet dıyor guluyor. Hatta konusmamda cok duzgun degıl sızler gıbı , dıkkatlı kısıler sız nerelısınız dıye soruyor , fark edılıyor yabancı oldugum
Benim annemin tam tersiymiş
Boyum hep uzundu benim uzun olunca da spor yapmalı deniyor nedense. Voleybolda gelen toptan kaçardım annem sinir olurduBasketbolda zaten tam bir gerizekalıydım, balede eğilip parmağımı tutamayınca kovulmuştum
Tenisi yine biraz anladım en azından vurabiliyordum hep yenilsem de
Yetenek işte her çocukta farklı. Sen spor seviyorsun ben sporu hiç beceremiyorum.
Benimki zorla spora yöneltmiş seninki ilgi alanını törpülemiş. İkisi de yanlış aslında çocukları çok yönlendiriyoruz kendi ilgi alanına yönelmesine izin vermiyoruz nedense.
Egenın meslek secımlerı soyle.Ben de çok aglaktim bak onu yazmayı unuttum.
Filmlere de çok aglardim. Her çocuk özeldir diye bir film var. Birlikte izledik agladik mesela. Anne gozumdeki yaşları tutamıyorum ağlamak geliyor içimden diyor 5 yasindaydi o zaman. Ağla yavrum ne güzel ordaki çocuğun ne hissettiğini anlayabilmek demiştim. Baya agladik. :) Meslek seçimini bakıyorum kendi yapısına göre uyarliyor. Mimar, ressam, biyolog, arkeolog. Onun için çocuğum doktor olsun diye hayallere kapilmadim hiç. Çünkü yapamaz. Gerçekten "Her çocuk özeldir." Sizinki de öyleCuteMom . Çok hassas sadece ve çok duyarlı. Ama hayat, insanlar fazlasıyla gaddar. Ogrenecekler bir şekilde. Çok takmayin onun yaşadığı olumsuzluklari birer hayat dersi olarak görün. Hep iyi şeylerle karsilasmayacaklar çünkü.
Cute sen neden cocugunun herseyine bu kadar takintilisin. Sen boyle olduğun icin öğretmeni de sorun ariyor iste. 6.5 yasinda cocuk 2. Sinifa gidiyor drama egitimi sart mi bu cocuga? Allah aşkına çocuğu biraz kendi haline birak. Kirmizi kalem kullanmiyormus, düzgün yazmıyormuş, çekingenmis. 6.5 yaşında bir çocuktan nasil bir performans bekliyorsunuz ki.
Öğretmen cok takıntılı degıl, bu sene 2. senemız ve hala benden cekınıyor , bu sebeble rehberlıkle gorussenız ıyı olur dedı ve o sekılde basladı bu macera.Bence öğretmen bu kadar küçük çocukları fazla zorluyor
Hırsılı bir öğretmen sanırım
Senin oğlunu anlattıklarınla kafamda şekillendiriyorum erkek kardeşimle yaşları yakın olduğundan belki çok sempatik geliyor bana
Bence de biraz rahat bırakmalısın senin gibi bir annesi olduktan sonra başarılı olacağını düşünüyorum Ege'nin
Çekingenlik meselesinde daha önceki konunda dediğim gibi o kadar arkadaşı olacak ki ileride sen bıkacaksın artık
Erkekler sonradan açılıyor birden büyüyüveriyorlar değişiyorlar :)