Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Anlıyorum , gercekten . Elbette ne sız benı tanıyorsunuz nede ben sızı tanıyorum .Biraz net olmak adına yazıyorum; o onu der, bu bunu der, herkes kendi mesleği açısından, kendi yorumunu yapar. Onu bunu boşverin. Kendimden örnek vereyim;
Gezmeye çıkacağız mesela, oğlumu öğle uykusuna yatırmadan çıkmam, öğle uykusunu aldı mı, yemeğini yedi mi, meyvesini, aperatifini yanıma aldım mı, eline oyuncağını vs.vs. her ihtimali düşünüp , gereğini yaptım mı, YAPTIM. Dışarı çıktık. Oğlum huysuzlandı. Öyle sinirleniyorum ki ben onun rahatı ferahı için herşeyi düşünüp yapıyorum o Bi uslu durmuyor ki, ben rahat Bi soluklanıp gezeyim, sakince Bi saat geçireyim.
Ama akışında spontane geliştiğinde ise daha rahat oluyoruz.
Yani fazla çaba emek, fazla beklenti demek. Fazla beklenti karşılanmadığın da, fazla hayal kırıklığı ve olmayan anlamlar demek.
Oğlunuz belki çekingen değil, sadece yükü fazla ve o bunun farkında olduğu için de, karşılamaya çalıştıkça , ağır geliyor.
Bence ilk yapmanız gereken; evladınızın hayatını bu denli kontrol altında tutmayı bırakmak.
Bi de duygusal bir çocuk demiştiniz bir konunuz da; belki de sizin beklentilerinizi karşılayamadığını düşündüğünden , duygusallığı artıyor olabilir.
Şimdi de size yüklenmiş gibi oldum ama Ölü Ozanlar Derneği vardı, film. Carpe Diem Bi bakın internetten.
Sormadım, yanı sormam gerektıgını bılmeden gıttım cunku tam olarak orada ne yapıldıgını bılmeden gıttım . Esıme dedım kı bak kayıt ettırdın ama ben dogru yerde olup olmadıgımızı anlamadım, oda bana bu kadar ırdeleme tabıkı dogru yerdeyız demıstı . Bende kararı ona bırakmıstımAdam genel yayın yönetmeniymiş, sordunuz mu pedagojik eğitimi var mı?
Yaklaşımına bakılırsa bence yok
Yok sanmıyorum hem bunu yapmam ıcın sebeb yok. Yukarıda yazdım en son oldugu deneme sınavından matematıkten 1 yanlıs turkceden hıc yanlıs yapmamıs. Psıkolojık olarak olsa kı bundan daha cok etkılenecek gerı 1. sınıfa donmek.Cute olay çocuğun 5.5 yaşında birinci sınıfa gitmesinde.okula küçük yaşta başlayan çocuklar buyuyunce aynı sıkıntıyı çekiyor o kadar çok gordum ki.d aha yeni komşum cocugu bu yaşta kayıt aliyorlarmis ne yapayım diye sordu.ben uzun uzun anlattim.cocugu yedi yasinda ilkokula verecek.acaba oglani tekrar birinci sınıfa kaydettirme imkanin var mi yasi cok küçük
Hayır yahu ben herseyın farkındayım, bu kadar olabılır hıc onemlı degıl kaldı kı. Ancak sısteme kızgınım yahu ne demeye 66 aylık bebelerı okula baslattırdında sımdı 1.5 yas buyuk kıtapları elıne mufredat verıyor. Ne kadarsa o kadarınada razıyım sorun degıl zaten benım suanda konum okul bıle degıl
Yani drama eğitmeni sonuçta bu eğitimi almalı mı bilmiyorum ama ilgilendiği yaş için olmalı gibi geldi banaSormadım, yanı sormam gerektıgını bılmeden gıttım cunku tam olarak orada ne yapıldıgını bılmeden gıttım . Esıme dedım kı bak kayıt ettırdın ama ben dogru yerde olup olmadıgımızı anlamadım, oda bana bu kadar ırdeleme tabıkı dogru yerdeyız demıstı . Bende kararı ona bırakmıstım
Anlıyorum , gercekten . Elbette ne sız benı tanıyorsunuz nede ben sızı tanıyorum .
Elbette bır anne cocugu ıcın endıseye kapılabılır , ama ben nelerını goruyorum sıze anlatamam . Yanı ben egeye hıc bır duygumdan bahsetmıyorum , veya onu elestırmıyorum. Veya onu tehdıt etmıyorum bana bak bu defterler duzgun gelmezse sana yemek vermeyecegım demıyorum. Adam benden bunu ıstedı.
Gercekten oradan bakınca ne anlasılıyor bılmıyorum elbette bır takım beklentıler olabılır ancak bız yetıskınız ve bunları kontrol altında tutmayı en azından benım gıbıler bılır .
Tabı mutlaka mesela gecen sene 72 aylık oldugunda bır aydınlanma yasamıstı resmen okuldaydı yıne ve far etmıstık bu degısımı.İlginiz gayet iyi.tek hataniz küçük yaşta okula baslatmaniz olmus.
Normal sartlarda 7 yaşında birinci sinifa gidiyor olmasi lazim.
Ama sizin cocugunuz 6.5 yasinda ce 2.sinfta.
Problem burada .
Ben isin ehli degilim yani bir ogretmen ya da pdikolog degilim ama sunu biliyorum ki cocugun hayatinda 1 yas bile cok onemli.yani 7 yaşında bir cocukla 6 yasinda bir cocugun motor kaslari,becerileri ayni olmuyor.
Bakin zeka demiyorum.
Cok zeki olabilir ama bu beceriler zeka ile degil yaşla dogru orantılı .
Benim kizim 2.5 yasinda ve kreste dikkat ediyorum 3 yasindaki cocukla bile arasinda daglar kadar fark var.
Su saatten sonra tekrar 1.siniftan baslatmak bence cok büyük hata olur zira cocugun ozguveni yikilir,hayattaki ilk yenilgisi olmus gibi hisseder.
Su saatten sonra bence ise cocugunuzun sosyallesmesiyle başlayın .
Zaten ders konusunda ilgilisiniz.boyle devam edin.
Ama mesela bis gününüzde cagirin eve arkadaslarini,ya da boyle hani cocuklar icin etkinlik yarisma tarzi seyler oluyor ya? bunlara katilmasini saglayin.basit bir ornek vereyim avm lerde cocuklara ozgu gunlerde palyacolar gelir ve minik yarismalar yapar.resim gibi..bunlara teşvik edin.
Yani önce bi özgüveninin yerine gelmesini saglayin.
Uzulecek birsey yok.cunku cocugunuz 6.5 yasinda ve sirtina erken bir zamanda tasiyamayacagi kadar yük binmis bu da icine dönmesine neden olmuş .
Fazla zorlamadan üzerine düşün .
Ha neden boyle uzun yazdim.teyzemde kizini cok erken yasta baslatti okula.aynı sorunlari yasadik ve hatta 1.sinifta ogretmeni bu cocuk okuma bilmiyor o yuzden sinifta birakacagim bu sekilde 2.sinif okuyamaz dedi.zor bela ikna etti teyzemler ogretmeni ve o yaz ben ilgilendim cocukla..cok ama cok zor bir donemdi.
Ama basarabilirsiniz.siz güçlü olursanız o da olur.
O halde cocuğu dramadan almakla basla işeHayır yahu ben herseyın farkındayım, bu kadar olabılır hıc onemlı degıl kaldı kı. Ancak sısteme kızgınım yahu ne demeye 66 aylık bebelerı okula baslattırdında sımdı 1.5 yas buyuk kıtapları elıne mufredat verıyor. Ne kadarsa o kadarınada razıyım sorun degıl zaten benım suanda konum okul bıle degıl
Anlıyorum , gercekten . Elbette ne sız benı tanıyorsunuz nede ben sızı tanıyorum .
Elbette bır anne cocugu ıcın endıseye kapılabılır , ama ben nelerını goruyorum sıze anlatamam . Yanı ben egeye hıc bır duygumdan bahsetmıyorum , veya onu elestırmıyorum. Veya onu tehdıt etmıyorum bana bak bu defterler duzgun gelmezse sana yemek vermeyecegım demıyorum. Adam benden bunu ıstedı.
Gercekten oradan bakınca ne anlasılıyor bılmıyorum elbette bır takım beklentıler olabılır ancak bız yetıskınız ve bunları kontrol altında tutmayı en azından benım gıbıler bılır .
+1Sizi çocuğunuzun iyiliğini düşünerek dramaya yönlendirmişler
Peki çocuğunuz bunu istiyor mu ? Bence istemiyor
Üstelik hödüğün tekine denk gelmiş yavrucak
Rehberlikler, pedagoglar vs... yazık bu yavrulara
O çocuk sadece 6,5 yaşında bırakın yapmak istediği sporu yapsın
İstediği şekilde yazsın, yazısı kötü olsun, arkadaşlarından geç okusun hiç bir şey kaybetmez
Bence çocuğun üzerindeki baskı çok büyük, koca koca insanlar sürekli şunu yapmalısın, bunu yapmalısın diyorlar yapmasın, bırakın yolunu kendi bulsun. Okuma sorununu bu dönem değilde belki önümüzdeki dönem çözecek, bırakın öyle olsun. Siz ne yaparsanız yapın onun becerileri olması gereken yaşta gelişecek, insanlar toplanıyor çocuk şunu yapmalı bik bik, bunu yapmalı bik bik 6,5 yaşında çocuğa drama nedir Allah aşkına nereden çıkıyor bunlar. Bırakın çocuk olsun, rahat hissettsin, size forumda rastlıyorum sıkça, ilgili, sevgi dolu, özenli bir annesiniz, evladınızı çok seviyorsunuz ama bu okul hengamesinden onu biraz uzak tutun bence. Başka bir psikolojik sorunu yoksa bence çekingenlik dert değil, her çocuk atak olacak diye bir şey yok. O yazamadığı defter, burada sıkıldım, beni buradan alın diye bağırıyor resmen
Sizi çocuğunuzun iyiliğini düşünerek dramaya yönlendirmişler
Peki çocuğunuz bunu istiyor mu ? Bence istemiyor
Üstelik hödüğün tekine denk gelmiş yavrucak
Rehberlikler, pedagoglar vs... yazık bu yavrulara
O çocuk sadece 6,5 yaşında bırakın yapmak istediği sporu yapsın
İstediği şekilde yazsın, yazısı kötü olsun, arkadaşlarından geç okusun hiç bir şey kaybetmez
Bence çocuğun üzerindeki baskı çok büyük, koca koca insanlar sürekli şunu yapmalısın, bunu yapmalısın diyorlar yapmasın, bırakın yolunu kendi bulsun. Okuma sorununu bu dönem değilde belki önümüzdeki dönem çözecek, bırakın öyle olsun. Siz ne yaparsanız yapın onun becerileri olması gereken yaşta gelişecek, insanlar toplanıyor çocuk şunu yapmalı bik bik, bunu yapmalı bik bik 6,5 yaşında çocuğa drama nedir Allah aşkına nereden çıkıyor bunlar. Bırakın çocuk olsun, rahat hissettsin, size forumda rastlıyorum sıkça, ilgili, sevgi dolu, özenli bir annesiniz, evladınızı çok seviyorsunuz ama bu okul hengamesinden onu biraz uzak tutun bence. Başka bir psikolojik sorunu yoksa bence çekingenlik dert değil, her çocuk atak olacak diye bir şey yok. O yazamadığı defter, burada sıkıldım, beni buradan alın diye bağırıyor resmen
Bız almak ıstedık bır hengamede sınıfa gırmıs oldu ege , anasınıfını beklerken bız. Ve epey agladı 3 gun gecıcı olarak durdu daha sonra mudur bu kadar heveslı bır cocuk sakın almayın aynen baslatın masallah cok ısteklı dedıler ve basladı.Iyi de cute siz baslatmissin okula bu kadar erken hatta "ege istedigi icin" okula baslamis 66 aylikken.Bu 4+4+4 un enkazlari su anda 5.sinifta.Gecti yani o donem.Sizinle cakisan bir donem degil.Aileler aliyorlar raporu baslatmiyorlar..Hatta cogu 72 aylik asagisini direkt anasinifina yolluyorlar yine .Bu kadar basit.Ilk hatayi 2012 de yaptilar.Bir sonraki sene donduler hatadan..Dedigim gibi o enkaz jenerasyonu su anda 5.sinifta.Egeyi gondermek tamamen sizin insiyatifinizmis.Daha dogrusu egenin.66 aylik bir cocugun bu karari verme yetisinin oldugunu dusunmuyorum orasi ayri.
Çağdaş drama derneğini de kesinlikle daha ısrarla tavsiye ediyorumBırde orayı arayayım canım cok sagol