Bu konuda acil desteğe ihtiyacım var. Evlilik öncesi mal mülk meselesi

Hayır düğün çok yakın tarihte bu yuzden evlenmeden kimse hiç birşey satıp yükseltemiyor. Evlendikten sonraya bu işler kalırsa kalıyor. Benimle evliyken kendi evini satip baska bir ev almak isterse o evden bende hak talep etmiş olacağım otomatikman o bunu istemiyor. Bende onun evinde değilim ama ne yapayım şimdi. Bu yüzden boşanma durumunda hak talebi olmasın diye sözleşme imzalamak istedi. Düğün takılarıyla bu işleri yapmayacak tabiki yapamaz sıkar biraz! Suanki evini satıp yeni ev alabilir.
Peki aynı durumda siz olsaydınız ne yapardınız. Yani evlenmeden önce edindiğiniz mal varlığınızı satıp yeni bir ev araba aldığınızda eşinizin hak talep etmesini ister miydiniz

İmzalamazsa evlenmeye gönülsüz olduğunu göstermiş ya, şu saatten sonra konu sahibinin üzerine alsa tapuları evlenmemesi lazım. Böyle göz göre yapılıyor yanlış evlilik, sonra aa niye böyle oldu neden bozuldu evlilik. E baştan gösteriyor işte ne olduğunu
Hiç böyle değildi bir anda oldu, basiretim bağlandı bahaneleri olmasın mı ?

Ben böyle hesaplar yapan biriyle evlenmezdim. Haklı bulanlar da olabilir elbette ama ben asla haklı bulmam. Birincisi boşanmalarda kadınların adamların iliğini sömürmelerine inanılmaz karşı bir hukukçuyum. Annelerimiz yaşında yıllarca çalışmamış ya da bir şekilde çalışmasına fırsat dahi verilmemiş, kendisini evine çocuklarına adamış bilmem kaç yıllık evli kadınları tenzih ederek konuşuyorum. Onların yaşamlarını idame ettirmek için hakkıdır. Ancak evlendik anlaşamadık 2 yıl sonra boşandık diye ben neden adamın malına çökeyim özsaygım kalmaz kendime. Ama yine de bana böyle bir teklifle gelen adamla evlenmem. Erkek arkadaşım hukuki bir problemden dolayı aldığı evi benim üzerime yaptı, senin üzerine alsak olur mu dedi ben de olur dedim. Çünkü kendisi bilir ki bu dünyada ne olursa olsun asla birisinin malına tenezzül etmem aramızda ne gibi bir sorun olursa olsun aldatmak bile buna dahildir cezalandırmak için emeğiyle kazandığı malı kullanamam.

Kesinlikle kabul etmezdim.

Hayır düğün çok yakın tarihte bu yuzden evlenmeden kimse hiç birşey satıp yükseltemiyor. Evlendikten sonraya bu işler kalırsa kalıyor. Benimle evliyken kendi evini satip baska bir ev almak isterse o evden bende hak talep etmiş olacağım otomatikman o bunu istemiyor. Bende onun evinde değilim ama ne yapayım şimdi. Bu yüzden boşanma durumunda hak talebi olmasın diye sözleşme imzalamak istedi. Düğün takılarıyla bu işleri yapmayacak tabiki yapamaz sıkar biraz! Suanki evini satıp yeni ev alabilir.
Düğün takıları her türlü sizin çünkü değil mi 😅
Ben ne sizinle ne de nişanlınız gibi biriyle evlenmek istemezdim şahsen.
İkinizde de büyük bir aşk,sahiplenme,güven yok zira.
Burda konu açılıyor mesela altınımı kocam şu şey için istiyor diye sakın verme senin o,güvencen deniyor.
Ama adam altınların belki 4 katı ederindeki evi korumak isteyince adamın kendi alın teri olmuyor.
Aslında neden burda konu açılmış çünkü konu açıp anlatıyorsan bir sıkıntı vardır.
Konu açılmayıp verince de sıkıntı olabilir tabii ama kkdan haberi yoktır konu açmayanın😅😅

Bu ay sonunda düğünüm olacak ama henüz bazı şeyler eksik onları tamamlamaya çalışırken başka bir konu gündeme geldi ve bu önemli bir sorun. Nişanlımın daha önceden aldığı evi ve arabası var. Bu evini satıp başka iyi bir ev alıp yaşamak istiyor benimle, arabasını da satıp yükseltme fikri de var. Bu evi ve arabasından benim hak talep etmemi istemiyor kendi emeğim diyor. Bu yüzden benden "mal rejimi sözleşmesi" imzalamamı istedi. Bende şaşırdım ve çok hoşuma gitmedi bu teklifi. Dedim ilerde çocuğumuz olacak herhangi bir boşanma durumunda ben dışta kalıp sadece çocuğum hak talep edebiliyor "ben ne olacağım?" dedim. Bu yüzden kabul etmek istemiyorum dedim. O da ısrar ediyor. Bu durum senin çıkarına da olur diyor çünkü benim de kendime ait önceden aldığım bir arabam var ve yukseltme düşüncem vardı. Ama ben bunu sorun etmiyorum. Yükseltsemde o da hak talep edecekti ilerde zaten çocuklara kalırdı. Ben boşanmak için evlenmiyorum ki.. şimdi bunu sorun etmeye başladı. İmzalamazsam bu evlilik olmayacak gibi görünüyor. Üzgünüm.. herşey yolunda giderken ekonomik krizden dolayı şuanda ortak bir ev alamadığımız için simdi de bu konu gündeme geldi. Benimde yararıma oluyor belki ama sorun etmiyorum ne biliyim. Birbirimizi koşulsuz sevelim istiyorum. Sizce ne yapmalıyım ? İmzalamalımıyım ?
Benim zoruma giderdi evlenmeden bu hesapların peşine düşen adamla bir ömür geçiririrmiydim asla ki benim için soğuma sebebi.Demekki size güvenmiyor ve bence öyle çok aşık falan da değil tabi bu benim şahsi dusuncem

Ee siz koşulsuz sevmiyorsunuz o zaman.
Boşanma olursa diye hem kendiniz üzerinden hem doğmamış çocuk üzerinden hesap yaparak yazıyorsunuz farkında değil misiniz?
Direkt imzalamam git işine senin sevgine de sana da diyememenizin nedeni o zaten.
Hatta burda size yazanlar bile imzalama adam ne uyanık senin borcunu ödeyeceğim yükseltilmiş eve konacak diye yorum yapıyor.
Hak verip imzalama diyenler bile aslında kendi hakkını gözet diyor adam da kendi hakkını gözetiyor kendince işte.
Bence ayrılın o su bulanmış zaten.
Hanımefendi ben buraya destek görebilmek, fikir alışverişinde bulunabilmek için yazdım. Bende beni bu denli elestirip üzerime gelmenizi anlamış değilim. Diyorum ki zaten ; önce nişanlım "boşanma" durumu olursa diye böyle bir talepte bulunarak boşanmayı kafama soktu. Bende ister istemez konuya bu taraftan bakıp yorumda bulundum nasıl olur diye. Şaşkın ve üzgünum. Ayrıca yazımı dikkatlice okursanız gotursünüz nişanlımı ne kadar koşulsuz sevdiğimi. Benim de kendime ait bir arabam var ve eski model olduğu icin yükseltmek istiyordum. Evlenirsem de yukseltirsem o da hak talep edecek yani ben bunu sorun etmedim ona " mal rejimi sözleşmesi " imzalayalım demedim. Yani özetle aklıma sokan o. Sırf buraya yazmak için yazıyorsanız da yazmayın lütfen ayrılın demek kolay çünkü. Önemli olan buradaki morali bozulan, derdine cözüm aramak isteyen insanlar için empati kurup motive edici yorumda bulunabilmek. İyi akşamlar.

Evlenmeden boşanmayı düşünüyor.
Nişanlınıza söyleyin boşanma durumunda o sözleşmenin pek bir hükmü yok.
O iş öyle olmuyor yalnız, buna mal ayriligi rejimi sözleşmesi deniyor ve gayet de geçerliliği söz konusu ve kural olarak evlendikten sonra da mal kimin ustuneyse bosanma durumunda da ona ait sayiliyor. Bu genelde unlulerin yaptigi evlilik sozlesmesi denilen seyin hukuki tanimi. Cok dikkat etmesi lazim evlilik uzun soluklu olmasi istenen bir macera. Suan sadece bir ev bir araba icin gibi gozukur, on sene sonra kadinin destegiyle alinan bir ciftlik evi 15 sene sonra bosanirken kocaya ait kabul edilebilir. Bunlar riskli seyler, bence bir avukata danismadan asla bir sey imzalamasin.

evi kim geçindirecek yıllarca hasta oldunuz masraflar ne olacak evini senin sağlığın için satmaz mı

Evlendikten sonra evini satıp yeni ev almak istiyorsa eşiniz, aradaki farkı nasil ödeyecek?
Bu kadar hesap kitaba düşülürse,borçla yapacaksa bu düşündüklerini o aşamada sizinde hakkınız olur alınanlarda. Çünkü kendi aldığı evin borcunu öderken sizin ev bütçesine daha fazla katkı sağlamanız gerekir.
Ben bu hesapların yapıldığı evliliği istemezdim. Mal mülk bu kadar önemliyse onları halledip evlenseymiş.

Eve 2.maas girecek pasanin totosu rahatlikla krediye girmeye yetecek.

Bu ay sonunda düğünüm olacak ama henüz bazı şeyler eksik onları tamamlamaya çalışırken başka bir konu gündeme geldi ve bu önemli bir sorun. Nişanlımın daha önceden aldığı evi ve arabası var. Bu evini satıp başka iyi bir ev alıp yaşamak istiyor benimle, arabasını da satıp yükseltme fikri de var. Bu evi ve arabasından benim hak talep etmemi istemiyor kendi emeğim diyor. Bu yüzden benden "mal rejimi sözleşmesi" imzalamamı istedi. Bende şaşırdım ve çok hoşuma gitmedi bu teklifi. Dedim ilerde çocuğumuz olacak herhangi bir boşanma durumunda ben dışta kalıp sadece çocuğum hak talep edebiliyor "ben ne olacağım?" dedim. Bu yüzden kabul etmek istemiyorum dedim. O da ısrar ediyor. Bu durum senin çıkarına da olur diyor çünkü benim de kendime ait önceden aldığım bir arabam var ve yukseltme düşüncem vardı. Ama ben bunu sorun etmiyorum. Yükseltsemde o da hak talep edecekti ilerde zaten çocuklara kalırdı. Ben boşanmak için evlenmiyorum ki.. şimdi bunu sorun etmeye başladı. İmzalamazsam bu evlilik olmayacak gibi görünüyor. Üzgünüm.. herşey yolunda giderken ekonomik krizden dolayı şuanda ortak bir ev alamadığımız için simdi de bu konu gündeme geldi. Benimde yararıma oluyor belki ama sorun etmiyorum ne biliyim. Birbirimizi koşulsuz sevelim istiyorum. Sizce ne yapmalıyım ? İmzalamalımıyım ?
Adam haklı. Sonucta o evin arabanın borcunu kendisi tek ödedi. Evlilik bu ne olacağı belli olmaz. Ki sizin kadın olarak da bunu düsünmeniz gerekir. He su var adam o eve cift maas giriyor ben tahat ettim diye üst model arabaya geciyorsa o olmaz. Ama ben maaslı isim haric dışarıdan ticaret yaptıgım icin mesala böyle bir sorunum yok. Eğer esiniz olacak kisi de böyle ise ztn siz onun maasını baz almalısınız. Ticaret bu bazen kazanıyorsun bazen kazanmıyorsun iste. Ben tam bu sebepten aldıgım mallarımı sirket üstüne yapıyorum. Misal söyle anlatiyim, hayatımda biri var ben yeni bi mal edindim ( arsa ) planım bu arsaya bi tiny house koymak. Arsa sirket üstüne. Ben hayatımdaki kisiyle evlendim, sonra atıyorum arsam alacağım eve küçük geldi ben büyüteceğim bu durumda bu evliyken olacak. Ozaman adamın hepsinde söz hakkı olacak. Ama ben eşşekler gibi calısarak tek kadın basıma yaptım bunu. Olur mu adil mi bu?
Yarın bi gün bu sorunlar konu bile olmasın diye sirket üstüne yapıyorum bundan da söz etmiyorum. Adamın bunu yapması da kısa evlenip cocugu olmadıgı halde yıllarca nafaka tazminat mal vermis cevresinden yaptıgı gözlemdir. Anormal görmüyorum. Benim malım benim, kocamın malı onundur. Sizde kendi arabanız icin bunu yapmalısınız. Misal sen 1 milyona araba aldın, 300 ekledin üst model aldın esin 1300 milyon da hak idda edecek. Reva mı bu Allahtann??
☺️🫶 Biraz akıllı olmak cok sorunu çözer. İlle elinizin yanması gerekmiyor ateşi görüp önlem alınabilir.

Son düzenleme:
Bu konuda acı bir tecrübeniz var sanırım fakat konumuz bu değil

Adam evlenmeden boşanmayı düşünüyor konu bu değilse ne halde söyleyin de bilelim

Birde acı bir tercübem olduğunu nerden çıkardınız üstelik evli bile değilim. Bu forumda açılan boşama konularında kadınların uğradığı haksızlıkları okumadınız demicem ancak sizi hiç etkilemediği çok beli.

O iş öyle olmuyor yalnız, buna mal ayriligi rejimi sözleşmesi deniyor ve gayet de geçerliliği söz konusu ve kural olarak evlendikten sonra da mal kimin ustuneyse bosanma durumunda da ona ait sayiliyor. Bu genelde unlulerin yaptigi evlilik sozlesmesi denilen seyin hukuki tanimi. Cok dikkat etmesi lazim evlilik uzun soluklu olmasi istenen bir macera. Suan sadece bir ev bir araba icin gibi gozukur, on sene sonra kadinin destegiyle alinan bir ciftlik evi 15 sene sonra bosanirken kocaya ait kabul edilebilir. Bunlar riskli seyler, bence bir avukata danismadan asla bir sey imzalamasin.
evlenmeden önceki malları diye bir maddesi vardır böyle seyleri en baştan konuşmak gerek nikah masasında olmaz ki

Başka bir yoruma yazdigim gibi mal ayriligi rejimine gecmek demek sadece evlilik oncesi mallar icin degil evlilik sonrasi mallar icin de gecerli kural olarak. Bu yuzden bir avukata haklarinizi danismadan asla bir sey imzalamayin sonra iptal edelim edinilmis mal rejimine gecelim derseniz oylece kalakalirsiniz. Bu isin resmi tarafi iken duygusal tarafina bakarsak evet anlasamazsaniz ayrilirsiniz ve duygusal madd manevi emek verilmeyen durumda yasanabilecek catismanin intikami mallar uzerinden alinmak istenebiliyor. Sevgilinizin ekonomik kaygisi anlasilabilir olsa da bastan hesap kitap yapilabilmesi icin bir ev bir araba bana asiri paragoz ve hesapci bir kisilik cagrisimi yapti. Desem ki cok mali mulku var sizin paraniz icin evlendigini dusunecek oyle bir durum da yok. Su tabloda size karsi bu denli guvensizligi olan biri ile ortak diyalog kurabilecek misiniz bir daha dusunun derim. Tabiki mal ayriligi rejimi de evliligin ekonomik dinamigi olabilir ama bunu iki taraf da istemeli. Bir tarafin talebi bu yonde olup diger taraf sirf sevgisinden evlilik isteginden bunu kabul ediyorsa bence burada ciddi bir hayata bakis sorunu vardir ve bu sorun yasamin baska alanlarina da yansiyacaktir.

Rezalet bir iliski. Ikiniz de birbirinizi sevmiyorsunuz. Es kaza cocuk falan olur mazallah, yazik olur, sakin evlenmeyin

Yani ev değiştirmek için ciddi para gerekiyor artık.
Karımın maaşıyla geciniriz bende kendi maaşımla kredi öderim diye düşünüyor gibi geldi bana da.

Ama bi yandan da malini baskasinin ustune yapmamis durustce sozlesme imzalayalim demis.

Bilemedim, bu mallar yuzunden belki de sikintili surecler yasandi, sozlesme oyle de istenmis olabilir.

Kiz tarafi o evi arabayi, dugun hediyesi olarak istediyse oglan tarafi da boyle basa boyle tarak demis de olabilir.

Ama yine de ben kredi olayindan cok suphelendim.

Back
X