Bu konuda acil desteğe ihtiyacım var. Evlilik öncesi mal mülk meselesi

Ben mi yanlış biliyorum acaba? Zaten evlilik öncesi alınan mallar ortak olmuyor ki? Bir hak talep edebilir mi insan yani o durumda? Şimdi benim evlilik öncesi aldığım evim arabam olsa,evlenip boşanmaya kalksam eşim onun yarısını alamaz ki. Yanlış biliyorsam düzeltsin bilen arkadaşlar lütfen

Ben mi yanlış biliyorum acaba? Zaten evlilik öncesi alınan mallar ortak olmuyor ki? Bir hak talep edebilir mi insan yani o durumda? Şimdi benim evlilik öncesi aldığım evim arabam olsa,evlenip boşanmaya kalksam eşim onun yarısını alamaz ki. Yanlış biliyorsam düzeltsin bilen arkadaşlar lütfen
Doğru ama burada adam düğün öncesine yetişmez diye evlendikten sonra alacakmış onları.

Valla bence komple evlenmesin. Bu ne aşk ne sevgi ne aile olmaya ne güvene hiçbir şeye sığmıyor. Sanki şirket kuruyor adam. Böyle biriyle güvenip yola çıkılmaz. Adam daha evlenirken mal kaçırıyor. Yarın çolukla çocukla ortada bırakır.

Sahsen bende evlenmezdim, ama burda konularda görüyoruz ki kk toplu bir sekilde "evlenme" diye haykirsa bile gidip evleniyorlar😅 o yüzden en azindan evlilik birliginde hakkini korusun

Satıp ikisini de evlendikten sonra yükseltecekmiş.

Allah'ın taktiri çocuk meselesi tabiki. Başta bu konu gündeme gelseydi ben de evlilik düşünmezdim zaten ya da düşünmek için zaman isterdim değerlendirirdim. Ama düğüne az gün kala şak diye bu konuyu gündeme getirmesi ve sanki imzalamazsam nikah olmayacağına benzer bir konuşma yaptı bu beni kırdı sadece. Beni koşulsuz sevmiyor mu benimle sadece mantık evliliğimi yapıyor yoksa dedim içimden. Yoksa onun evi arabası umrumda değil kendi alın teriyle almış onundur. Bunu ona canı gonulden söyledim de zaten senin olan herşey senindir benimkisi de benimdir diye.
Ee siz koşulsuz sevmiyorsunuz o zaman.
Boşanma olursa diye hem kendiniz üzerinden hem doğmamış çocuk üzerinden hesap yaparak yazıyorsunuz farkında değil misiniz?
Direkt imzalamam git işine senin sevgine de sana da diyememenizin nedeni o zaten.
Hatta burda size yazanlar bile imzalama adam ne uyanık senin borcunu ödeyeceğim yükseltilmiş eve konacak diye yorum yapıyor.
Hak verip imzalama diyenler bile aslında kendi hakkını gözet diyor adam da kendi hakkını gözetiyor kendince işte.
Bence ayrılın o su bulanmış zaten.

Düğünümüz çok yakın temmuz sonu düşünüyoruz eş durumu tayin başvurularına yetişmeye de çalışıyoruz. Bu durumda 3 haftada hemen evi ve arabası için nasıl alıcı bulup satsın. Hayal kırıklığı yaşıyorum şuanda. İlerde ya boşanma olursa diye düşünmesi ve son dakikada bu teklifle çıkması ? O da sırf malum durumlardan dolayı sıfır ev alamiyoruz ve suanki evinde uzun süre oturmak istemediği için. Ben de ne yapacağıma karar veremedim. Benimde arabam var yükseltmek istiyorum imzalarsam o da hak talep edemiyor benim çıkarıma da hitap ediyor. Ama ben bir kadınım. Hem onun soyisimini taşıyacağım yıllarca hem ona çocuk vercem yıpranması da cabası. Kötüsünü düşündüğümde ben dış kapının dış mandalı olacağım. Öğretmenim kendi kendime yeterim şükür onun evine arabasına da kalmadım ama bir kadın olarak onun üzerinde emeğim olacak ve sonra hukuksal olarak bana sen kimsin diyecek. Gücüme gitti baya..
Sanki siz tayin ve cift maaş için mantik evliliği yapiyor gibisiniz imzayı atarsiniz gibi geldi benim de çıkarıma arabam var yorumunuz karşı taraftan farklı olmadığınızı gösterir .

Ben malında mülkünde değilim ama eşim bana bu yaklaşımla gelse evlenmezdim. E bu ev ile alacağı ev arasındaki farkı nasıl ödeyecekmiş? Şimdiden bu konuların konuşulması can sıkıcı. Evlendikten sonra hesapları ayrı mı tutcaksınız yani?

Sahsen bende evlenmezdim, ama burda konularda görüyoruz ki kk toplu bir sekilde "evlenme" diye haykirsa bile gidip evleniyorlar😅 o yüzden en azindan evlilik birliginde hakkini korusun
İmzalamazsa evlenmeye gönülsüz olduğunu göstermiş ya, şu saatten sonra konu sahibinin üzerine alsa tapuları evlenmemesi lazım. Böyle göz göre yapılıyor yanlış evlilik, sonra aa niye böyle oldu neden bozuldu evlilik. E baştan gösteriyor işte ne olduğunu

Bosanirsak ben ne olacağım mantığı yanlış... Bu teklif kimsenin hoşuna gitmez muhakkak ama bence saçma da değil... Tamam koşulsuz sevgi ile evlenmek okey ama bekarken yememisim icmemisim ev araba almışım, eşim olacak insan diyecek ki 'e ben ne olacagim'... E ne olacaksan ol derim o saatten sonra, demek ki o da benim malım mulkume gelmiş ki imzalamiyor derim...

Kendi emeğiyle aldığı mali korumak istiyor bu konuda yerden göğe kadar haklı. Evet kimse boşanmak için evlenmez ama dünya hali bu yarın ne olacağı belli değil.

Anlamadim, evlenmeden ev ve araba yenilenecekse zaten hakkiniz olmayacak?

Yok dugun takilariyla o ev ve araba yukseltilecek dusuncesiyle sozlesme imzalatmak istiyorsa, yuh diyorum.

Lutfen yanlis anladigimi soyleyin
Hayır düğün çok yakın tarihte bu yuzden evlenmeden kimse hiç birşey satıp yükseltemiyor. Evlendikten sonraya bu işler kalırsa kalıyor. Benimle evliyken kendi evini satip baska bir ev almak isterse o evden bende hak talep etmiş olacağım otomatikman o bunu istemiyor. Bende onun evinde değilim ama ne yapayım şimdi. Bu yüzden boşanma durumunda hak talebi olmasın diye sözleşme imzalamak istedi. Düğün takılarıyla bu işleri yapmayacak tabiki yapamaz sıkar biraz! Suanki evini satıp yeni ev alabilir.

Hayır düğün çok yakın tarihte bu yuzden evlenmeden kimse hiç birşey satıp yükseltemiyor. Evlendikten sonraya bu işler kalırsa kalıyor. Benimle evliyken kendi evini satip baska bir ev almak isterse o evden bende hak talep etmiş olacağım otomatikman o bunu istemiyor. Bende onun evinde değilim ama ne yapayım şimdi. Bu yüzden boşanma durumunda hak talebi olmasın diye sözleşme imzalamak istedi. Düğün takılarıyla bu işleri yapmayacak tabiki yapamaz sıkar biraz! Suanki evini satıp yeni ev alabilir.

Cok zengin biriyle ask evliligi yapsam, imzalamaktan cekinmem.

Ama 1 ev 1 araba icin benle sunun pazarligi yapilsa asik miyim diye cok sorgularim kendimi.

Evlendikten sonra evini satıp yeni ev almak istiyorsa eşiniz, aradaki farkı nasil ödeyecek?
Bu kadar hesap kitaba düşülürse,borçla yapacaksa bu düşündüklerini o aşamada sizinde hakkınız olur alınanlarda. Çünkü kendi aldığı evin borcunu öderken sizin ev bütçesine daha fazla katkı sağlamanız gerekir.
Ben bu hesapların yapıldığı evliliği istemezdim. Mal mülk bu kadar önemliyse onları halledip evlenseymiş.

Bu ay sonunda düğünüm olacak ama henüz bazı şeyler eksik onları tamamlamaya çalışırken başka bir konu gündeme geldi ve bu önemli bir sorun. Nişanlımın daha önceden aldığı evi ve arabası var. Bu evini satıp başka iyi bir ev alıp yaşamak istiyor benimle, arabasını da satıp yükseltme fikri de var. Bu evi ve arabasından benim hak talep etmemi istemiyor kendi emeğim diyor. Bu yüzden benden "mal rejimi sözleşmesi" imzalamamı istedi. Bende şaşırdım ve çok hoşuma gitmedi bu teklifi. Dedim ilerde çocuğumuz olacak herhangi bir boşanma durumunda ben dışta kalıp sadece çocuğum hak talep edebiliyor "ben ne olacağım?" dedim. Bu yüzden kabul etmek istemiyorum dedim. O da ısrar ediyor. Bu durum senin çıkarına da olur diyor çünkü benim de kendime ait önceden aldığım bir arabam var ve yukseltme düşüncem vardı. Ama ben bunu sorun etmiyorum. Yükseltsemde o da hak talep edecekti ilerde zaten çocuklara kalırdı. Ben boşanmak için evlenmiyorum ki.. şimdi bunu sorun etmeye başladı. İmzalamazsam bu evlilik olmayacak gibi görünüyor. Üzgünüm.. herşey yolunda giderken ekonomik krizden dolayı şuanda ortak bir ev alamadığımız için simdi de bu konu gündeme geldi. Benimde yararıma oluyor belki ama sorun etmiyorum ne biliyim. Birbirimizi koşulsuz sevelim istiyorum. Sizce ne yapmalıyım ? İmzalamalımıyım ?
Evlenme. Adam evlenmede ya bosanirsam diyor sen de olur da bozarsa hak talep ederim diyorsun.

Bu ay sonunda düğünüm olacak ama henüz bazı şeyler eksik onları tamamlamaya çalışırken başka bir konu gündeme geldi ve bu önemli bir sorun. Nişanlımın daha önceden aldığı evi ve arabası var. Bu evini satıp başka iyi bir ev alıp yaşamak istiyor benimle, arabasını da satıp yükseltme fikri de var. Bu evi ve arabasından benim hak talep etmemi istemiyor kendi emeğim diyor. Bu yüzden benden "mal rejimi sözleşmesi" imzalamamı istedi. Bende şaşırdım ve çok hoşuma gitmedi bu teklifi. Dedim ilerde çocuğumuz olacak herhangi bir boşanma durumunda ben dışta kalıp sadece çocuğum hak talep edebiliyor "ben ne olacağım?" dedim. Bu yüzden kabul etmek istemiyorum dedim. O da ısrar ediyor. Bu durum senin çıkarına da olur diyor çünkü benim de kendime ait önceden aldığım bir arabam var ve yukseltme düşüncem vardı. Ama ben bunu sorun etmiyorum. Yükseltsemde o da hak talep edecekti ilerde zaten çocuklara kalırdı. Ben boşanmak için evlenmiyorum ki.. şimdi bunu sorun etmeye başladı. İmzalamazsam bu evlilik olmayacak gibi görünüyor. Üzgünüm.. herşey yolunda giderken ekonomik krizden dolayı şuanda ortak bir ev alamadığımız için simdi de bu konu gündeme geldi. Benimde yararıma oluyor belki ama sorun etmiyorum ne biliyim. Birbirimizi koşulsuz sevelim istiyorum. Sizce ne yapmalıyım ? İmzalamalımıyım ?
Evlenme. Adam evlenmeden ya bosanirsam diyor sen de olur da bozarsa hak talep ederim diyorsun.

bu yara büyür evlendikten sonra nasıl yapacaksanız evin borcu olacak ev geçinme derdi olacak evimde oturuyorsun borca destek çık mı diyecek sende bu ev benim değil senin borcunu kendin ödemi diceksin takılan para altın ne olacak

Bence haklı zaten evlenmeden oncekı kazanımlarda hakkın yokkı. Evlılıkten sonrakılerde hakkın var. Şimdi bu adam sana bunu imzalatıp sonra evı altınlarla yukseştırse hıc bır hakkım olmucak. Ona dekı zaten evlenmeden oncekı mal varlıgın sana aıt ama evlendıkten sonra sen altınlarla büyütürsen evı araba vs ve ben bunu imzalar şampiyon aptallık olur. O açıkca solemıs sende aynen böle de.

• Beğen
Reactions: hlz
Back
X