- 5 Ağustos 2020
- 3.282
- 5.552
Yok yalnız bırakamam zaten. Ters de davranmıyorum. Hatta gidip ihtiyaçlarını aldım bugün. Ama art niyetli davranıyor bunu bile bile böyle davranmak zorunda olmam gücüme gidiyor. Babam konusunda böyle düşünmüyorum. Annem ölsem bir bardak su vermez ama babam daha farklıydı. Bu ben küçükken de böyleydi yani. Bir kere oyun oynarken düştüm ayağım kırıldı. Annem akşam eve geldi canım acıyor dedim umursamadı uzan geçer dedi yatağa yolladı. Gece babam geldi eve ayağım ağrıyor diye ağlarken aldı hastaneye götürdü. Lisede yüzüm gözüm kapandı dış iltihabindan yine aynı. Babamı bir kere aradım aldı geldi beni hastaneye başka şehirden. Yani babam sert adamdır ama babamdir. Emeği çok. Annem çalıştı zaten bize hala baktı sonra kendi kendimize baktık. Ama ben bir kere annemin sarıldığını bilmem mesela. Ya da canım gülüm dedigini. Ne bana ne kardeşlere. Tatlı bir söz de duymadım hiç. Başkasının çocuklarına söylerdi yalandan. Bazen kızım der seslenirken arada nadiren. Kavga da etmedik hiç. Yani aramızda hep mesafe vardı bebeklikten beri. Zaten emzirmemis. Bilmiyorum bir kere çok ağır bir olay taciz falan değil başka bisi yaşadım ağlıyordum. Yaşım 13 o zaman. Odama geldi baktı biliyor olayı. Altı aya düzelirsin şimdi yapacak bisey yok dedi çıktı. Ardindan yıllar sonra dedi ki ben o gece odadan çıktıktan sonra intihar edeceğine emindim biliyor musun dedi. Bunu düşünüp çıkmış uyumuş. Öyle bisey yoktu tabi. Ama yemeğimizi yapardı çamaşırı yikardi. Dövmesi sovmesi yoktu. Yabancı biri gibiydi bize karşı. Mesela ben boşanıyorum dedim moralim çok bozuk dedim. Yuzyuzeyiz o an. Kuaföre gitti saç yaptırmaya. Bosandim eve geldim bana birkaç saat sonra dHepsinde haklısınız ama anne ve babanıza kıyıp yalnız bırakmayin derim zaten
dedi ki Allaha şükür başımda kocam var da bi şeye ihtiyacım olunca başımda. Başında koca olmayan kişilere açıyorum. Yani bunlar ufak tefek şeyler. Doğumda hastanede kaldım bebek kuvozde. Herkesin annesi kapıda. Benim annem şehir dışından yanıma gelip o akşam lunaparka gitti. Bebeğin hayatı tehlikesi var ben yalnızım sezaryenla. Yani bunlar daha neler neler.. o yüzden bir şekilde nasıl gecinmenin yolunu bulmalıyım derdim o. Eskiden böyle mudahelesi yoktu görmezden geliyordum ama artık buyuran tavrı var. Ve rahatsız oluyorum. Mesafe koymak istiyorum kimse incinmeden