Nasıl yani markete bile beraber mi gidiyorsunuz? Ciddi misiniz bunu yazarken?
Ben kimseyi suçlu bulmaya çalışmıyorum. Yazdığınız kadarına yorum yapıyorum ama aklıma yatmayan bir şey varsa da sorma ihtiyacı duyuyorum. Ya bu kadın da kalkıp "her hareketimden mana çıkarıyorlar, onlar yüzünden nasıl davranacağımı şaşırdım, yıllardır bu mahallede yaşadım burada büyüdüm rahatça sokağa bile çıkamıyorum" diyorsa?? Ya siz herşeyi kafanıza göre yorumluyorsanız? Kocanız tuhaf kusura bakmayın. Görmezden gelip medeni insanlar gibi merhaba merhaba yapıp yoluna devam edeceğine, işine bakacağına karıcım koş gel bu kadın beni ayartmaya çalışıyor der gibi sizi çağırıyor. Sokakta saç savurmak veya kahkaha atmak suç mu?
Mesela eskiden kendi kendine konuşana deli denirdi ama şimdi bakıyorsun birisi kablosuz kulaklık takmış, saçlarının altından görünmüyor karşıdakiyle konuşuyor gülüşüyor. Acayip tuhaf hareketler yapıyor sanıyorsun ama tiktok videosu çekiyor veya karşıdakiyle görüntülü konuşuyor mesela. Siz niye hemen nem kapıyorsunuz her havadan? Kayınvalidenizin ölüm yıldönümünde aktifleştirilen sosyal medya hesabına kadar girip bakıyorsunuz. Eşinize sorduğunuza inanmıyorum bence merakınıza yenik düştünüz. Ne hakla eski mesajları okuyorsunuz?
Bence, dediğiniz gibi eşinize güveniniz tam olsun. Öyle olduğunu söylüyorsunuz ama aklınızın bir köşesinde bir acaba var. O kız o çevreye ait orada büyümüş yetişmiş, ailesi bağları orada. Ayrıca küçük bebeği varmış, annesine gelmesi bebeği sokakta gezdirmesi çok normal. Aşureyi annesi yapmış göndermiş. Gidin sorun annesine haberiniz var mı kızınızın bize aşure getirdiğinden diye? Belki size aşure falan getirmek istemedi ama annesi ayıp olur götür şunu diye ısrar etti?
Ayrıca bu sizle alakalı değil ama nasıl cahil bir ortam var çevrenizde, 14-15-16 yaşında çocukların konuştuğu söylediği şeylere bak. Yok içine düşmüş yok boynu tutulmuş bakmaktan... Nasıl bir çevre ki böyle çocuklar yetişiyor?