Bu işin para ile pulla alakası yok. Rızık Allah'tan

Buarada cocuk isteyenin de cocugu olmuyor, yiyip ictigimiz sacma sapan seyler yuzunden.
Bu da ayri bir mesele...

Eskiden bindiğimiz otobüste veya trende ne kadar çok bebekli kadın olurdu ama eskisi gibi değil artık şimdi suriyelilerde en az 7 çocuk yani Türkler doğurmasada nasılsa iran'dan, pakistan'dan,suriye'den doğuracak kadın çok neyin korkusu bu , oralardan daha çok göç gelecek insanlar azalmaz memlekette çünkü ortadoğuda silahlar susumayacak güvenli liman her zaman Türkiye olacak , bu arada fakirlik ve hırsızlıkta azalmıyacak gelen insanlar çok yüksek eğitimlide olmayacak bol ucuz işçi alın size

Bu konuda Cumhur Başkanına katılıyorum. Allah ın büyüklüğüne inanmayanlar şartların elverişsizliğinden yakınabilir. Çevremde çok görüyorum maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocukları gerçekten iyi yerlere gelebiliyor. Tam tersi zengin ailelerin çocukları koca serveti eritebiliyor. Rızık tamamen Alllah ın güvencesinde. İnsanın çabaları pek az şeyi değiştiriyor.

Ayrıca bence , çocuğu yokluk içinde yetiştirmek kötü birşey olmadığı gibi, istediği her şeye sahip olması da iyi bir şey değil. Eşim maddi açıdan iyi bir semtte öğretmen. Onun gözlemi çocukların son derece şımarık ve çevresine karşı zalim olduğu. Önceki çalıştığı okulda(Fakir bir mahalleydi) ise çocuklar saygılı ve gayretliydi.
Burada ve birçok forumda fakirliğin hep kötü bir şey olduğu konuşuluyor. Ben bunu gerçekten çok yanlış buluyorum.

çokta doğru söylemişsin valla ne tepkisi, kadınlar hep başkarını düşünsün, kocasının çocuklarının anasının babasının kaynanasının kayınpederinin alt yapı işlerini yetiştireyim derken dünyada bi gün güzü görmeden göçüp gitsin, onu mutlu et bunu mutlu et, onları mutlu eden var mı, çok çocuk doğrup eve kapanmak, para kazanamıyor olmak kadını kesinlikle değersizleştiriyor en baştada da kocasının gözünde bu bi gerçek

Yalniz biz burada cocuklarin her istedigini almaktan ziyade, cocuklarin mamalarini ''alabilmekten'' konusuyoruz. Örnegin eşim 1500 lira maas aliyor, 500 kira, 400 lira az once bebek icin aylik hesap yazmis arkadaslar. 600 lira kaliyor, bununla cep tel faturasi, elektrik, su, dogalgaz ki kisin bebekli evde kendimizde oldugu gibi tasarruf edelim diye en kisik ayarda açamayiz ve kendimiz icin suan gunduz kapatiyoruz kombiyi, bebek olsa kapatamazdik. Ee sen calis dersen ben suan iş ariyorum ama bebek olunca nasil calisayim?
Mantikli bir açiklama yapin bir sey savunuyorsaniz. Simdi ben ezbere cocuk mu dogurabilirim? Dinde rizik Allah'tan deniyor evet ama ayni zamanda 'hic dusunmez misiniz, hic akletmez misiniz' de deniyor.
Azicik aklimizi kullanmamiz dinimizin emri yani...

O azgın çocuklar ve paralı ebeveynin zaten yemek yapmaya vakti yok bol,bol paket gıda alıyor , ki bunlardada katkı maddesi çok çoğu çocuk hiperaktif oluşu bu paket gıdalardan ama parası az olan o paket ürünlerini alacak parası yok bol bol tencere yemek yapmak zorunda o çocukta yemek mecburiyetinde şımarıklık yapamıyor, alım gücü az , beslenmeside yetersiz

Ayrica forumda fakirligin kotu oldugu dusunuluyormus ve siz bunu yanlis buluyormuşsunuz.
Fakirlik o kadar özenilecek bir şeyse, islamda neden parayla yapilan ibadetler var?
Hac, zekat, kurban hepsi parayla yapiliyor. Yani fakirlik ozendirilseydi Allah bu sekilde ibadetler koymazdi. Aksine calisalim cabalayalim ve mesela hacca da gidebilelim helal para kazanip.
Anlatabiliyor muyum? Yani fakirlik islamda ozendirilmez. Çalismaya tesvik vardir herzaman.
Sanki muslumanlar yokluk icinde yasasin gibi bir anlayisi da kabul etmiyorum.
Yiyiniz iciniz israf etmeyiniz. Yani cocuguna durumun cok iyi olsa da her istedigini almamak yine ailenin elindedir. Tamamen yetistirme tarzi.

O azgın çocuklar ve paralı ebeveynin zaten yemek yapmaya vakti yok bol,bol paket gıda alıyor , ki bunlardada katkı maddesi çok çoğu çocuk hiperaktif oluşu bu paket gıdalardan ama parası az olan o paket ürünlerini alacak parası yok bol bol tencere yemek yapmak zorunda o çocukta yemek mecburiyetinde şımarıklık yapamıyor, alım gücü az , beslenmeside yetersiz

Ayrica insanlarin cabalari pek az sey degistirir ne demek?
Bir insan kpss calisiyor sinavda basarili olup ataniyor ve calisip parasini kazaniyor.
Calismasaydi atanabilecek miydi peki?
Deveyi bagla ve tevekkul et. Yani calismadan bir beklentiye giremezsin.
Siz dini baya yanlis anlamişsiniz bence.

zenginin çocuğu olmaz zaten genelde, rıskını verir diye habire doğuran fakirler genelde... adamın işi gücü yok 5-6 tane çocuğu var, ne doyurabilir ne giydirebilir ne okutabilir
yine burada konu olmuştu chess kadının bebeği vardı altını poşetle bezlemişti birde çay veriyormuş süt veremediğinden..sapla samanı karıştırıyor bazıları..

fakirlik iyi bir şey değil tabiiki,anne baba keyifsiz olur yüzleri gülmez çocukları üzülür..ezilmenin ne gibi iyi bir yönü var,varoşlarda oturan çocukların çoğu çok ahlaksız küfürler ediyorlar anne baba sessiz kalıyor küfürlerine..

yine burada konu olmuştu chess kadının bebeği vardı altını poşetle bezlemişti birde çay veriyormuş süt veremediğinden..sapla samanı karıştırıyor bazıları..

evet canım ben açmıştım o konuyu kadın 46 yaşındaydı galiba zaten 5 çocuğu var bi de 6. yı yapıyor
sonrada devlet bize baksın, baksın bakmasına ama öyle bi sosyal devlet anlayışımız yokki bizim, devlete güvenip doğuralım

Tok açın halinden anlamaz bence o yuzden boyle rahat konusabiliyor tuzu kuru olanlar.
Yalan dunya'yi izleyenleriniz olmustur. Birgun zerrin, emir ve nurhayata onlarin hayat tarzina gore cok az bir para veriyor ve bu parayla bir ay gecinebilir misiniz diye iddiasina giriyorlar. Tabi ki gecinemiyorlar.
Allah askina boyle atip tutanlar, hayatlarina bu sekilde mudahale ettikleri insanlarla bir hafta yer degistirsinler bakalim o şartlarda yasayabiliyorlar mi.
Herkes oturdugu yerden melek, evliya. Bir gun darda kalirlarsa o zaman desinler ki ben üç cocuga bu sekilde bakmaya gönüllüyüm diye.
İnanin sabah sabah sinirim bozuldu.

Devlet sosyal olsa bile devlet icin dogurmak da dogru degil ki. Bence ayda kisi basi 5-6000 den az kazaniliyorsa cocuk yapilmasin zaten.

Protein en buyuk ihtiyac ve bugun etin kilosu 40 tl. Asgari ucretle adam nasil beslesin cocugu. Ulkecek hamur beyinliyiz bu nedenle cabuk hastalaniyoruz manen sagliksiz oluyoruz.

Psikolojik sorunlarimiz oluyor. Proteinle ne alaka demeyin gercekten cok alakali. Saglikli fusunmen ve daglikli beden icin et yrmek sart. Allah inegi bize gonderdi yiyelim diye belki ama bu inegi bize bedava veren de yok.

Senin hesabınla ömür boyu çocuk sahibi olmaman gerekiyor. Bu sana mantıklı geliyor mu? Ayrıca benim çocuğum 1,5 yaşında. Bakıcı parası olmasa bez ve mama parası dahil 100 lirayı geçimiyor masrafı. Kardeşlerimden ve kendimden bildiğim okul parası liseye kadar keza öyle fazla bir külfet değil. Ama lüksleri ihtiyaç olarak gördüğümüz için bu devirde 5000 de yetmez.Çevremde 1500 lira hatta daha azına geçinip 2-3 çocuğu olan aileler var. misal akrabam 1500 tl alıyor. Tokinin düşük gelirli konutundan ev aldı. Yakıt dahil aylık 400 tl veriyorlar. gayet te iyi geçiniyorlar. babam işçi parasıyla 4 çocuğunu okuttu. Hiç birimiz demedik madem fakirdin niye bizi doğurdun diye. Her zaman minnet duyduk onlara.
Parayla yapılan ibadetlere zenginlere mahsustur. Dinimiz maddi durumu kötü olanlara haccı da farz kılmamıştır, zekatı da. Ayrıca cennetin çoğunluğu fakirlerden oluşacak diye hadis var. Çalışmak gayret teşvik edilir ama her zaman çalışmanın karşılığını alacağına taahhüt yoktur.
Düz mantık kpss çalışırsan kazanırsın, ne kadar kolay söylemesi. Çalıştın ama sınavda heyecanlandın yapamadın, ya da yaptın ama atama yok ne yapacaksın. Bizim bölümden iki kişi alındı. Allah tan birisi ben olabildim. Benden 0,01 puan düşük olan atanamadı. Çalışmadığı için mi atanamadı sence.

sen istersen 5-6 tane doğur ama başkalarının doğurmasına karışma bence
ayrıca tayyip erdoğan önce çocuklarına söylesin bunları.3 çocuğundan 4 torunu var.halbuki en az 10 torunu olmalıydı

bir çocuğun günlük olarak hangi besinlerden tüketmesi gerektiğini biliyor mu acaba kendisi ? Bir ara da 2 yaşına kadar sadece (!) anne sütü verin diyordu bebeklere hadi dediğini yaptık 2 yaşına kadar böyle idare ettik sonra ne yapacağız ?
3 tarafımız deniz balık bol ama bu bolluğa rağmen pahalı, verimli topraklarımız tarıma elverişli arazilerimiz var ama sebze- meyve ateş pahası, et, süt keza öyle. Ne yedireceğiz çocuklarımıza ? Gdo' dan hormondan sebzeler sebzelikten çıkmış, yani paran olsa bile emin olamıyorsun çocuğun yediği şeyden. Şenol Güneş' in bir sözüvar ' ben fakirlik içinde büyüdüm ama sebzeyi, meyveyi bağda bahçede güvenle yiyorduk şimdi zenginim ama çocuklarıma doğal sebze meyve arıyorum bulamıyorum yesinler diye' Oradan güzel görünüyor tabii vatandaşın hali, şimdi oturduğum daire merkezi sistem ıs pay ölçer yok apartman görevlisi gündüzleri doğalgazı açmıyor akşamlrı iki saat yakıp kapatıyorlar hepimiz perpeişan olduk ama ses edemiyoruz çünkü apartmana dünyanın faturası geliyor , orta direk aileler bu halde benzin pahaşı toplu ulaşım pahalı bir nefes almak için dışarı çıkmak için elli kere düşünüyoruz,hoş nefes alacak yer de bırakmadınız, açlık sınırının altındaki aileler ne yapsın çocuklarına ne yedirsin ne giydirsin nasıl eğitim versin nasıl huzurlu bir ortam sağlasın, borçlar yüzünden, parasızlık yüzünden evinde huzuru kalmayan o kadar çok insan var ki . İnsanlık onuru ayaklar altında sayenizde anneler çocuklar çöplerden yemek topluyor hala utanmıyor musunuz bunları demeye ? Parayla alakası yoksa neyle var ?

yakıt dahil 400 veren aile 1100 tl ile et süt bal yedirerek geçinmiyorlardır sanırım..tokinin konutları vardı nette kimse içinde girmeden her yerinde çatlaklar oluşmuş..
bizim istanbulda arsamız vardı Ecevit saolsun babam işçiydi ama Ecevit sayesinde maaşı çok yüksekti..o arsaya ev yapmaya başladılar,o zaman altı delik ayakkabıyla okula gittim çok uzun süre..doğal gaz falan yok soba sadece salonu ısıtıyor çalıştığımız yattığımız oda buz gibiydi her yerim ağrırdı üst solunum yolları iltihabım vardı sağlık karnemde boş sayfa yoktu,öğretmen eşofman sipar ayakkabı yoksa derse giremezsin derdi hiç bir etkinliğe katılamadım..hiç bir kursa gidemedim..ekmek arası soğan yerdim küçükken,salam tadı var gibi derdim

ha büyür çocuk fakir fukara şekilde allah rıskını kesse canını alır zaten,rızıklandırmadan kasıt bu sonuçta açlıktan ölen yok şükürler olsun..sapla samanı karıştırmak yada bazılarının işlerine öyle geliyor..
ceviz vs,et muz kivi yiyemez varsın devleti soyup sovana çevşrenlerin evlatları yesin padişahım çok yaşa!

o azimli ve gayretliydi dediğiniz fakir çocuklar, okuyup zengin olabilmek için gayretli biliyorsunuz değil mi? madem fakirlikten o kadar memnun herkes bu mantıkla gayretli olmanın mantığı ne? zengin bir aileden gelmedim ama babam çalışıp hayatımızı kurtarmamız için gece- gündüz çalıştı.. şimdi çalışıyoruz, çocuklarım özel okula gidiyor, şımarık değil mütevazi ama kaliteli bir hayat yaşatmaya çalışıyoruz.. sanırım görmeye görmeye "kaliteli" ile "lüx" yaşamı birbirine karıştırır olmuşsunuz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…