- 14 Aralık 2013
- 8.314
- 6.284
n halinden anlamaz atasözünü kk üyeleri uydurdu sanırım emaBizim kv,kp ikisi emekli onlarada para yetmiyor bütün çocuklar evli olduğu halde ki kirada ödemiyorlar ,
İşte insanlar her seyi hesaplayarak yaşiyor...benim kızkardeşimin komşusu var kocası fabrikada işçi..2000 alıyor sanırım,ev kredisi ödüyorlar 2 oğlu var yetişkin oldular şimdi banyoda uzun kalmaları her gün tost vs yemek istemeleri elektirik ve malzeme yüzünden kavga konusu:)trajı komik ülkeyiz vesselam adam sobaya yardımla gelen kömürü atarken ..yine oyumu vericem diyormuş mevcut partiye halbuki evde doğalgaz var ama açmaya cesaret yok kol gibi gelecek fatura yüzünden..
benim anlamadığım dar gelirli neden daha çok hakkını aramıyor aza yardıma sadakaya tamaah ediyor..
aynı fikirdeyim..İşte insanlar her seyi hesaplayarak yaşiyor...
İnsanlar hakkini aramaktan korkar hale mi geldi acaba...
o azimli ve gayretliydi dediğiniz fakir çocuklar, okuyup zengin olabilmek için gayretli biliyorsunuz değil mi? madem fakirlikten o kadar memnun herkes bu mantıkla gayretli olmanın mantığı ne? zengin bir aileden gelmedim ama babam çalışıp hayatımızı kurtarmamız için gece- gündüz çalıştı.. şimdi çalışıyoruz, çocuklarım özel okula gidiyor, şımarık değil mütevazi ama kaliteli bir hayat yaşatmaya çalışıyoruz.. sanırım görmeye görmeye "kaliteli" ile "lüx" yaşamı birbirine karıştırır olmuşsunuz..
:))Şuraya kan kusarken 'kızılcık şerbeti' içiyorum diyen bir halk çizelim.
o saydıklarınız azınlıkta. istisna. sokak çocukları nereden geliyor peki.beyoğlına bir gidin bakalım. yada ışıklarda bekleyen çocuklara bakın. cam silmek için çabalayan. Allah akılda veriyor insana. herşeyi kadere bırakın dersek ,hiç bir şey yapmamalıyız. çocuk mutlu olarak büyümeli. aç olarak değil.Bu konuda Cumhur Başkanına katılıyorum. Allah ın büyüklüğüne inanmayanlar şartların elverişsizliğinden yakınabilir. Çevremde çok görüyorum maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocukları gerçekten iyi yerlere gelebiliyor. Tam tersi zengin ailelerin çocukları koca serveti eritebiliyor. Rızık tamamen Alllah ın güvencesinde. İnsanın çabaları pek az şeyi değiştiriyor.
Ayrıca bence , çocuğu yokluk içinde yetiştirmek kötü birşey olmadığı gibi, istediği her şeye sahip olması da iyi bir şey değil. Eşim maddi açıdan iyi bir semtte öğretmen. Onun gözlemi çocukların son derece şımarık ve çevresine karşı zalim olduğu. Önceki çalıştığı okulda(Fakir bir mahalleydi) ise çocuklar saygılı ve gayretliydi.
Burada ve birçok forumda fakirliğin hep kötü bir şey olduğu konuşuluyor. Ben bunu gerçekten çok yanlış buluyorum.
Bence de. Suyu cikti artik. İş gorusmesine gitmistim, mudurle maasi konusuyoruz bana diyor ki Hz. Muhammed'in bir tane gomlegi varmis. Of yani kimi enayi yerine koyuyor beni? Allah'ı? Cok sacma cokaynı fikirdeyim..
artık siyasete din karıştırılmasın midem kaldırmıyor..dinimede kitabımada inanıyorum ama bu palavralara karnım tok..
tabiiki farkında,lafla peynir gemisi yürümez ama insanların hassasiyetlerine dokunursan yürür..hepimiz ne kadar sacma, ne kadar komik diyoruz. bu tur laflari erdoganin gamsizligindan falan soyledigini dusunuyoruz ya da gaf yaptigini falan dusunuyoruz. ama durum aslinda hic de oyle degil. her demeci, her hareketi ilmek ilmek hesapli bunlarin. allah riziktan diyip belli bir kesimin gonlunde yer edebiliyor. cunku biliyor ki halk bunlara gayet rahat kaniyor. insanlar ''aa evet ya cumhurbaskanimiz ne kadar da allah adami, bak her sey allahtan diyor, cok dogru'' diyip kaniyor. bunlar duydugumuz seyler yani yalan degil. allah kitap dediginde kimleri tavlayacagini cok iyi bildigi icin yapiyor bunlari. yoksa halkin durumunun elbette ki farkinda.
Hedef kitlesi de bu kadar saf olmasin yaa, her sakalliyi evliya sanmasinlar artik.hepimiz ne kadar sacma, ne kadar komik diyoruz. bu tur laflari erdoganin gamsizligindan falan soyledigini dusunuyoruz ya da gaf yaptigini falan dusunuyoruz. ama durum aslinda hic de oyle degil. her demeci, her hareketi ilmek ilmek hesapli bunlarin. allah riziktan diyip belli bir kesimin gonlunde yer edebiliyor. cunku biliyor ki halk bunlara gayet rahat kaniyor. insanlar ''aa evet ya cumhurbaskanimiz ne kadar da allah adami, bak her sey allahtan diyor, cok dogru'' diyip kaniyor. bunlar duydugumuz seyler yani yalan degil. allah kitap dediginde kimleri tavlayacagini cok iyi bildigi icin yapiyor bunlari. yoksa halkin durumunun elbette ki farkinda.
bunu soyleyince alinganlik yapiyorlar demlicay... koyun degiliz gayet aklimizla akpye oy veriyoruz diyorlar. elbette ki koyun falan degiller, gayet hepimiz akli basinda insanlariz. ama bi kismimiz malesef ki meseleyi tek tarafli ele aliyor. insanlarin elinden her seyini alip, sadece dinle alakali vaaz verince nedense gozleri tavuk karasi oluyor. bunu ayni evi paylastigim dayimla bile tartisiyoruz. kendisi akpli. oy verecek daha iyi bir parti olmadigi icin akpye oy verdigini soyluyor. gayet kariyer sahibi, is guc sahibi bi insan ama bazi seylere gozunu kapatmis iste. ruzgar nereden eserse... ic guvenlik yasasinin icerigi hakkinda tek bir fikri bile yok ama neden bu yasayi istemiyorlar diye insanlara kizabiliyor. kimisi 28 subati bir daha yasamak istemedigi icin akpye oy verdigini soyluyor. bunu kendi yasamimda da duydum, bu forumda da okudum. tek bir cikar ustunden yuruyorlar ama saf olmayin acin gozunuzu dedigimizde biz suclu oluyoruz.Hedef kitlesi de bu kadar saf olmasin yaa, her sakalliyi evliya sanmasinlar artik.
İnsanlar aklini kullansin artik ne olur...
Haklisin, genel olarak bakmiyor insanlar. Neye evet dediklerini de bilmiyorlar gercekten... Bir de olumsuz yönlerini söylesen de anlamak istemiyorlar.bunu soyleyince alinganlik yapiyorlar demlicay... koyun degiliz gayet aklimizla akpye oy veriyoruz diyorlar. elbette ki koyun falan degiller, gayet hepimiz akli basinda insanlariz. ama bi kismimiz malesef ki meseleyi tek tarafli ele aliyor. insanlarin elinden her seyini alip, sadece dinle alakali vaaz verince nedense gozleri tavuk karasi oluyor. bunu ayni evi paylastigim dayimla bile tartisiyoruz. kendisi akpli. oy verecek daha iyi bir parti olmadigi icin akpye oy verdigini soyluyor. gayet kariyer sahibi, is guc sahibi bi insan ama bazi seylere gozunu kapatmis iste. ruzgar nereden eserse... ic guvenlik yasasinin icerigi hakkinda tek bir fikri bile yok ama neden bu yasayi istemiyorlar diye insanlara kizabiliyor. kimisi 28 subati bir daha yasamak istemedigi icin akpye oy verdigini soyluyor. bunu kendi yasamimda da duydum, bu forumda da okudum. tek bir cikar ustunden yuruyorlar ama saf olmayin acin gozunuzu dedigimizde biz suclu oluyoruz.
Dünyada cehennemi yaşadığına göre öteki dünyada da cennet vaat ediyor hadis öyle mi?cennetin çoğunluğu fakirlerden oluşacak diye hadis var.
dikta rejiminin,zengin derebeylerinin fakir halkı sömürüsü, bunu kullanmak işte. çok acı.Dünyada cehennemi yaşadığına göre öteki dünyada da cennet vaat ediyor hadis öyle mi?