Hep diyorum...dikta rejiminin,zengin derebeylerinin fakir halkı sömürürüsü bunu kullanmak işte. çok acı.
böylece halk isyan etmeyecek. boyun eğecek kaderine...
kahkaha attımEki Görüntüle 1443624
Bunaçok guldum yatak odalarına kadar girmiş tobe ya kabus gibi şey etmelerine bile karışıyor.
umut fakirin ekmeğiHep diyorum...
Bu dine emeviler ve abbasilerin yaptığı kötülüğü kimse yapmamıştır.
Çakma hadisleri doldurmuşlar kitaplara. Yıl olmuş 2015 hala fakirlerden oluşacak cennet diyorlar. Ne diyeyim bilemedim...
ayetlerde böyle bir yazı olduğunu hatırlamıyorum,çok fakirlikte çok zenginlikte olduğu gibi kötülüğe teşvik edebilir..saçmalıkHep diyorum...
Bu dine emeviler ve abbasilerin yaptığı kötülüğü kimse yapmamıştır.
Çakma hadisleri doldurmuşlar kitaplara. Yıl olmuş 2015 hala fakirlerden oluşacak cennet diyorlar. Ne diyeyim bilemedim...
iç güvenlik,halkın elini kolunu bağlamak,elinen belinden dilinden olmakahkaha attım
kafamda deli sorularŞimdi aklıma geldi de, fakirden kasıt ne acaba?
Mesela fakirlik maaşı alanlar mı sadece bu cennete girebilecek olanlar?
Bir de devletler arası da farklılık olacak.
Mesela İsveç'te yaşayan fakir ile Türkiye'de yaşayan fakir bir değil.
Aldıkları maaş ve ortam olarak da bir değil.
Cennete bunlar da gözetilecek mi?
Yoksa tüm fakirler aynı cennet şartlarında mı olacak?
ama canım isveçtekinin dini belli. o direkt cehenneme gider zaten.. bu görüşe göre tabii. ha türkse bilemem..Şimdi aklıma geldi de, fakirden kasıt ne acaba?
Mesela fakirlik maaşı alanlar mı sadece bu cennete girebilecek olanlar?
Bir de devletler arası da farklılık olacak.
Mesela İsveç'te yaşayan fakir ile Türkiye'de yaşayan fakir bir değil.
Aldıkları maaş ve ortam olarak da bir değil.
Cennete bunlar da gözetilecek mi?
Yoksa tüm fakirler aynı cennet şartlarında mı olacak?
Müslümansa cennetlik ama öyle düşün :)ama canım isveçtekinin dini belli. o direkt cehenneme gider zaten.. bu görüşe göre tabii. ha türkse bilemem..
Üstelik ''Kerim'' Allah'ın adlarından biridir ve Allah her daim Kerimdir.Erdoğan şunları dile getirdi: “Bir olur garip olur. İki olur rakip olur. Üç olur dengi olur. Dört olur bereket olur, gerisi Allah kerim demek lazım.
4 çocuk evet herşey para değil, o anneye de bol bol sabır lazım, çalışamayacak, önemsenmeyecek, hayatı altyapı işlerinden ibaret olacak.. evet herşey para değil
çocuğu yokluk içinde yetiştirmek kötü birşey olmadığı gibi,
şu cümleye öyle takıldımki,kötü bir şey değilmiş. inanamıyorum ya.
o çocuğun mutsuz olması kötü değil. birde o mutsuzken yokluk varken 4 5 tane daha doğurarak o mutsuzluğu artırmakta kötü bir şey değil.
bir gün o çocuklar bunun hesabını sorarlar anne babaya.
neden beni doğurdun
neden ben bunları yaşadım.
hadi ben doğdum durum kötüydü neden 4 tane daha doğurdun ve benim boğazıma giren o lokmayı kuş ettin diye.
o zaman o çocuğa söylenecek kelime,Allah rızkı veriyor dedim çocuğum olursa,o çocuğun buna söyleyecek kelimesini buraya yazmayım şimdi ben.
ama sizler anlamışsınızdır..
içim acıdı. o yorumu yazan umarım okur okur ama anlatamayız yinede. neden biliyormusun. empati eksikliğimiz var.Evet, bende o cümleye çok takildim. Bu konuda eksi'deki bir yaziyi burda eklemek istiyorum. Umarim o üye'de bunu okur. Bu yasi beni çok ama çok etkiledi
gamlibaykus
evet cocuk yapmanin parayla pulla alakasi yok fakat o cocugu mutlu sekilde buyutebilmenin parayla pulla cok fazla alakasi var seklinde tamamlanmasi gereken cumle. ben okul oncesi ogretmeniyim. ogrencilerimin bir cogunun maddi durumu iyi degil. hayatinda hic oyuncagi olmamis, hic sinemaya gitmemis, hic alis veris merkezi gormemis, otobus haricinde hicbir tasita binmemis, yasadigi yerin sinirlari disina hic cikmamis pek cok ogrencim var. ama iclerinde bir tanesi var ki icim aciyor dayanamiyorum yasamak zorunda oldugu hayatin zorluguna. annesi beslenmesine sadece kuru ekmek birakabiliyor, gucu sadece o kadarina yetiyor. cocuk daha 5 yasinda. her gun okulda sayisiz kere mahcubiyet yasiyor. kendisinden hallice arkadaslarinin yaninda ezilmemek icin o kadar cok caba sarfediyor ki... baskalarinin eskiyen kiyafetlerini giyiyor, yeter ki pembe renkli olsun. ne kadar eski ve yipranmis olsa da renk pembeyse guzel olacagini dusunuyor. ısin kotu tarafi ise cocuk milletinin bu tur konularda cok acimasiz olmasi. empati kurmanin zor oldugu yaslardalar.. oyunlarina almiyorlar. bugun bir arkadasi ekmeginin uzerine tukurdu. cocuk mutsuz. ben cirpiniyorum. kendisine guveni tam olsun diye
.. mutlu olabilsin diye. kendisini digerlerinden farkli hissetmesin diye.. ama olmuyor. beslenme cantasi almistim. cocugun cantasini fareler yemis evde. ev denilen yer baraka gibi bir yer. annesi 4. cocuguna hamile. baba issiz. cocuklar ac. evet paralari yok. cok da kolay cocuk yapabiliyorlar. ama ba-ka-mi-yor-lar! o cocuklar mutsuz buyuyor... o cocuklar perisan sekilde buyuyor. ve bir ogretmen olarak benim ıcim aciyor.
bide şu var
düğünde herkesin için de hadi herkesi boşver.anne var baba var onların yanın da geline dönüp eline evlilik cüzdanını yapıştırıp bak ha 3 çocuk yap oldu mu hıııııı
yo yo 3 olmaz senden 4 çıkar tavrına deli oluyorum.ordaki gelin ben olsam içim kükrer derim ki yine içimde tabiki şu duvarlar yıkılsa da ben bu gece vuslata ermesem
hani örfler hani adetler ve hani o çok bilinen söz...EDEP YAHU...
düğünde herkesin için de hadi herkesi boşver.anne var baba var onların yanın da geline dönüp eline evlilik cüzdanını yapıştırıp bak ha 3 çocuk yap oldu mu hıııııı
Ya bu daha ne ki, geçenlerde adam nikahta, dogum kontrol hapi için "dogum kontrollü ile yillarca ihanet ettiler". Yani hapi kullanlar Türkiyeye ihanet ediyorlarmista, nüfüsün büyümesini istemiyorlar da,...
Yani nikahta, çifte korunma üzerine konusuyor. Ciftin annesi, babasi, ver herkesin yaninda. Ben gayet açik ve "modern" bir insanim fakat benim babamin yaninda birisi korunma üzerine konussa, hele dügün günümde ne kadar feci olurdu. Bu benim için tamamen edepsizlikten baska birsey degildir.