kesinlikle,çocuklarına sıcak sağlıklı ortam sunmak protein vs yedirebilmek arada birde olsa tiyatro vs,yada herhangi bir ensturman çaldmasını öğretmeye teşvik etmek sağlıklı ve kaliteli yaşamasıdır lüx değil..lüx 500 tllik eşarp takabilmektir 4000 tllik saat takabilmektir..o azimli ve gayretliydi dediğiniz fakir çocuklar, okuyup zengin olabilmek için gayretli biliyorsunuz değil mi? madem fakirlikten o kadar memnun herkes bu mantıkla gayretli olmanın mantığı ne? zengin bir aileden gelmedim ama babam çalışıp hayatımızı kurtarmamız için gece- gündüz çalıştı.. şimdi çalışıyoruz, çocuklarım özel okula gidiyor, şımarık değil mütevazi ama kaliteli bir hayat yaşatmaya çalışıyoruz.. sanırım görmeye görmeye "kaliteli" ile "lüx" yaşamı birbirine karıştırır olmuşsunuz..
Senin hesabınla ömür boyu çocuk sahibi olmaman gerekiyor. Bu sana mantıklı geliyor mu? Ayrıca benim çocuğum 1,5 yaşında. Bakıcı parası olmasa bez ve mama parası dahil 100 lirayı geçimiyor masrafı. Kardeşlerimden ve kendimden bildiğim okul parası liseye kadar keza öyle fazla bir külfet değil. Ama lüksleri ihtiyaç olarak gördüğümüz için bu devirde 5000 de yetmez.Çevremde 1500 lira hatta daha azına geçinip 2-3 çocuğu olan aileler var. misal akrabam 1500 tl alıyor. Tokinin düşük gelirli konutundan ev aldı. Yakıt dahil aylık 400 tl veriyorlar. gayet te iyi geçiniyorlar. babam işçi parasıyla 4 çocuğunu okuttu. Hiç birimiz demedik madem fakirdin niye bizi doğurdun diye. Her zaman minnet duyduk onlara.
Parayla yapılan ibadetlere zenginlere mahsustur. Dinimiz maddi durumu kötü olanlara haccı da farz kılmamıştır, zekatı da. Ayrıca cennetin çoğunluğu fakirlerden oluşacak diye hadis var. Çalışmak gayret teşvik edilir ama her zaman çalışmanın karşılığını alacağına taahhüt yoktur.
Düz mantık kpss çalışırsan kazanırsın, ne kadar kolay söylemesi. Çalıştın ama sınavda heyecanlandın yapamadın, ya da yaptın ama atama yok ne yapacaksın. Bizim bölümden iki kişi alındı. Allah tan birisi ben olabildim. Benden 0,01 puan düşük olan atanamadı. Çalışmadığı için mi atanamadı sence.
kesinlikle..Ben çocuğun beslenme şartlarından bahsettim, hert gün en az bir öğün sağlıklı bir et yemeleri gerekiyor :) istanbulda yaşayıp toplam 4000 geliri olan bir aile sınırında geçinir. öyle tatile gidemez, spora gidemez belki başka şeyleri yapamaz.. sınırında yaşar. ve evet benim hesabıma göre çocuk yapmasın kimse zaten ülkedeki sokakta yaşayan çocuk nüfusu yetmeli.
İlk olarak omur boyu dogurmamak bana cok mantikli geliyor cunku dogurmak zorunda degilim, boyle bir ihtimal de mevcut yani, mevcut olmadigini dusunenler varsa belirtmiş olayim. Bir kadin olarak bunu tercih edebilirim.Senin hesabınla ömür boyu çocuk sahibi olmaman gerekiyor. Bu sana mantıklı geliyor mu? Ayrıca benim çocuğum 1,5 yaşında. Bakıcı parası olmasa bez ve mama parası dahil 100 lirayı geçimiyor masrafı. Kardeşlerimden ve kendimden bildiğim okul parası liseye kadar keza öyle fazla bir külfet değil. Ama lüksleri ihtiyaç olarak gördüğümüz için bu devirde 5000 de yetmez.Çevremde 1500 lira hatta daha azına geçinip 2-3 çocuğu olan aileler var. misal akrabam 1500 tl alıyor. Tokinin düşük gelirli konutundan ev aldı. Yakıt dahil aylık 400 tl veriyorlar. gayet te iyi geçiniyorlar. babam işçi parasıyla 4 çocuğunu okuttu. Hiç birimiz demedik madem fakirdin niye bizi doğurdun diye. Her zaman minnet duyduk onlara.
Parayla yapılan ibadetlere zenginlere mahsustur. Dinimiz maddi durumu kötü olanlara haccı da farz kılmamıştır, zekatı da. Ayrıca cennetin çoğunluğu fakirlerden oluşacak diye hadis var. Çalışmak gayret teşvik edilir ama her zaman çalışmanın karşılığını alacağına taahhüt yoktur.
Düz mantık kpss çalışırsan kazanırsın, ne kadar kolay söylemesi. Çalıştın ama sınavda heyecanlandın yapamadın, ya da yaptın ama atama yok ne yapacaksın. Bizim bölümden iki kişi alındı. Allah tan birisi ben olabildim. Benden 0,01 puan düşük olan atanamadı. Çalışmadığı için mi atanamadı sence.
Aynen oyle ben 1500 tl ile ev kirasi verirken luks yasadigim icin cocuk yapmiyormusum, kuru ekmek yiyelim yeter ki cocugumuz olsun, işte insanlar birbirini buna layik goruyoro azimli ve gayretliydi dediğiniz fakir çocuklar, okuyup zengin olabilmek için gayretli biliyorsunuz değil mi? madem fakirlikten o kadar memnun herkes bu mantıkla gayretli olmanın mantığı ne? zengin bir aileden gelmedim ama babam çalışıp hayatımızı kurtarmamız için gece- gündüz çalıştı.. şimdi çalışıyoruz, çocuklarım özel okula gidiyor, şımarık değil mütevazi ama kaliteli bir hayat yaşatmaya çalışıyoruz.. sanırım görmeye görmeye "kaliteli" ile "lüx" yaşamı birbirine karıştırır olmuşsunuz..
Senin mantigina gore doguralim da kuru ekmek yesek de olur. Yerin iki kat altinda kirayi ucuz bulup yaşasak da olur bak guzel kardesim, muslumansan eger, musluman kendisine layik gordugunu, diger insanlara da layik gorur. Yani senin gibi o şartlardan yuksek yasayip baskalarini kendisinden dusuk bir hayata layik gormez. Lutfen bari bunu anlamaya calis da her insan icin yuksek yasam standardi isteyebil. Baskalarina kendine yakistirmadigin seyi mustehak bulma cunku bu dogru degilSenin hesabınla ömür boyu çocuk sahibi olmaman gerekiyor. Bu sana mantıklı geliyor mu? Ayrıca benim çocuğum 1,5 yaşında. Bakıcı parası olmasa bez ve mama parası dahil 100 lirayı geçimiyor masrafı. Kardeşlerimden ve kendimden bildiğim okul parası liseye kadar keza öyle fazla bir külfet değil. Ama lüksleri ihtiyaç olarak gördüğümüz için bu devirde 5000 de yetmez.Çevremde 1500 lira hatta daha azına geçinip 2-3 çocuğu olan aileler var. misal akrabam 1500 tl alıyor. Tokinin düşük gelirli konutundan ev aldı. Yakıt dahil aylık 400 tl veriyorlar. gayet te iyi geçiniyorlar. babam işçi parasıyla 4 çocuğunu okuttu. Hiç birimiz demedik madem fakirdin niye bizi doğurdun diye. Her zaman minnet duyduk onlara.
Evet, ben evlendigimden beri kendime kiyafet almadim israf olmasin diye. Eşimin de dogru duzgun kiyafeti yoktu, işe basladigi icin ona aldik hep taksitle, o da yeterli miktarda yani. Tutup pahali seyler de almadik.kesinlikle,çocuklarına sıcak sağlıklı ortam sunmak protein vs yedirebilmek arada birde olsa tiyatro vs,yada herhangi bir ensturman çaldmasını öğretmeye teşvik etmek sağlıklı ve kaliteli yaşamasıdır lüx değil..lüx 500 tllik eşarp takabilmektir 4000 tllik saat takabilmektir..
Aynen oyle işte.geçen gün markette 3-4 yaşlarında bir oğlan çocuğu sucuk standının önünde annesine "çok güzel koku ne olur bir tane yiyeyim" diyordu, içim sızladı.. lüx yaşam sabah kahvaltısında havyar yemektir ama kaliteli yaşam sucuk isteyen çocuğuna o sucuğu alabilmektir..
"oohooo çok şey istiyorum bende" değil mi?
Nokta...aslında ortada ciddi bir demagoji var.. İnanan insanlar için rızk elbette Allahtandır.. ama o rızkı kese kese kuş kadar yapıp, insanları o şekilde yaşamaya mahkum bırakan devletlerdir.. yani fakirlik sınırının 4500 tl olduğu ülkemizde insanların eline 1500 lira verip bunun da yarısını vergi diye alan Allah değil ki devlet.. acaba yaptığınız işin bedeli Allah katında sadece 1500 lira mı? versinler o zaman herkese fakirlik sınırının üzerinde (açlık sınırı değil fakirlik) asgari ücret, o zaman desinler kazandığınız neyinize yetmiyor diye..
bol keseden atan büyüklerin kendileri ve aileleri en üst standarlarda yaşıyor neden acaba,o zaman halkına reva gördüğün şekilde yaşa değilmi,tüm çocuklarını yurt dışında okutma,türk markaları dururken yabancı markalardan giydirme..Senin mantigina gore doguralim da kuru ekmek yesek de olur. Yerin iki kat altinda kirayi ucuz bulup yaşasak da olur bak guzel kardesim, muslumansan eger, musluman kendisine layik gordugunu, diger insanlara da layik gorur. Yani senin gibi o şartlardan yuksek yasayip baskalarini kendisinden dusuk bir hayata layik gormez. Lutfen bari bunu anlamaya calis da her insan icin yuksek yasam standardi isteyebil. Baskalarina kendine yakistirmadigin seyi mustehak bulma cunku bu dogru degil
Az once de dedim ya, cocuk yapip sefil sekilde yasamak bu kadar cazipse buyrun sizi tutan yokbol keseden atan büyüklerin kendileri ve aileleri en üst standarlarda yaşıyor neden acaba,o zaman halkına reva gördüğün şekilde yaşa değilmi,tüm çocuklarını yurt dışında okutma,türk markaları dururken yabancı markalardan giydirme..
benim kızkardeşimin komşusu var kocası fabrikada işçi..2000 alıyor sanırım,ev kredisi ödüyorlar 2 oğlu var yetişkin oldular şimdi banyoda uzun kalmaları her gün tost vs yemek istemeleri elektirik ve malzeme yüzünden kavga konusu:)trajı komik ülkeyiz vesselam adam sobaya yardımla gelen kömürü atarken ..yine oyumu vericem diyormuş mevcut partiye halbuki evde doğalgaz var ama açmaya cesaret yok kol gibi gelecek fatura yüzünden..Az once de dedim ya, cocuk yapip sefil sekilde yasamak bu kadar cazipse buyrun sizi tutan yok
Hic imkanlarindan vazgecerler mi canim? Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin, her sey ortada işte...
Bekara karı bosamak kolaymis asgari ücretle kendileri baksinda goreyim komikler
Bu işin para ile pulla alakası yok. Rızık Allah'tan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çocuk sahiplerinin 'nasıl bakarız' sorusunu sormaması gerektiğini belirterek, "Kusura bakmayın rızkın sahibi ne sizsiniz ne de biziz. Hiç endişe etmeye gerek yok. Bu işin para ile pulla alakası yok" diye konuştu.
"ÇOCUK YAPMANIN PARAYLA PULLA ALAKASI YOK"
Yeşil Ay tarafından düzenlenen Zümrüdüanka ödül töreninde konuşan Erdoğan, konuşmasının sonunda, ailelerden yine en az 3 çocuk sahibi olmalarını isteyerek, aksi halde Türkiye'nin 2050'li yıllarda Batı için tehlike olan "yaşlı nüfus" ile baş başa kalacağını söyledi.
Erdoğan, "Bunu güçlü toplum olalım diye istiyorum. Bir gün öleceğiz. Bir başbakan gelmişti, bir cumhurbaşkanı gelmişti, en az üç çocuk istemişti de, biz inanmamıştık demesinler" şeklinde konuştu.
Erdoğan şunları dile getirdi: “Bir olur garip olur. İki olur rakip olur. Üç olur dengi olur. Dört olur bereket olur, gerisi Allah kerim demek lazım. Efendim ama nasıl bakacağız? Kusura bakmayın rızkın sahibi ne sizsiniz ne de biziz. Hiç endişe etmeye gerek yok. Bakıyorsunuz Anadolu’dan bir çok örnek verebiliriz. 7 tane kardeş 7’side tahsilini yapmış. Zengin bir aile değil bizdeki milyarderlere bakıyorsunuz bir, iki çocuğu var. Bu işin para ile pulla alakası yok.”
Eki Görüntüle 1441548
Odatv.com
http://www.odatv.com/n.php?n=bu-isin-para-ile-pulla-alakasi-yok.-rizik-allahtan-0403151200