Bu işin para ile pulla alakası yok. Rızık Allah'tan

rte bir gün marka giyersem emin olun çalmışımdır demiş nette var araştırın..

kesinlikle,çocuklarına sıcak sağlıklı ortam sunmak protein vs yedirebilmek arada birde olsa tiyatro vs,yada herhangi bir ensturman çaldmasını öğretmeye teşvik etmek sağlıklı ve kaliteli yaşamasıdır lüx değil..lüx 500 tllik eşarp takabilmektir 4000 tllik saat takabilmektir..

geçen gün markette 3-4 yaşlarında bir oğlan çocuğu sucuk standının önünde annesine "çok güzel koku ne olur bir tane yiyeyim" diyordu, içim sızladı.. lüx yaşam sabah kahvaltısında havyar yemektir ama kaliteli yaşam sucuk isteyen çocuğuna o sucuğu alabilmektir..

"oohooo çok şey istiyorum bende" değil mi?

Ben çocuğun beslenme şartlarından bahsettim, hert gün en az bir öğün sağlıklı bir et yemeleri gerekiyor :) istanbulda yaşayıp toplam 4000 geliri olan bir aile sınırında geçinir. öyle tatile gidemez, spora gidemez belki başka şeyleri yapamaz.. sınırında yaşar. ve evet benim hesabıma göre çocuk yapmasın kimse zaten ülkedeki sokakta yaşayan çocuk nüfusu yetmeli.

kesinlikle..

Asgari ucretle bal gibi gecinilir. Niye bu kadar abarttinizki!
Mesela Gecen bi haber vardi, hanimefendi bebginin altina naylon baglamisti. Al iste cozum. Yemek olarakda sicak suya ekmek dograr oldu bitti.
Gerci en son boylesi sefalet durumu, memleket savasdayken olmustur ama olsun nolcakki 100 yildan.

dağıtılan makarna kömürle geçinen insalardan faklı yorum beklenmez zaten.Almayacaklar onlarıda ,unutmasın benim hakkım geçiyor o paketlerde.Yaşamak değil nefes almak bu parayla geçinmek .İdeal seçmen ,fazla düşünmeyen onlar kazansın yeter helal yada haram farketmez .Ben ucuz işçi doğururum.Onlar kazansın rızkları artsın benim çocuğum ne isterse yok diyeceğim.Niye rızk Allah'tan diye kandırılacağım.(Tövbe)
İnsanı günaha sokuyorsunuz Allah ayrımcılık mı yapıyor.Birde konuşurken unutuyorlar bir tek Türkiye yok.İnanıyorsan dünyanın tek hakimi Allah'tır.Gelişmiş ülkelerde rızk dağılımında onları daha çok sevdiğinden mi rahatlar.Bu durumda biz kötüyüz onlar iyi Allah katında öyle mi?
Dürüst insanlar politikacılar ve kurallar sayesinde işleyiş yürüyor.Allah'a inanıyorum O ayrım yapmaz.İnsan bu dünyada sınanıyor yaptıklarıya bu sebeple bazı insanların elindeki imkanla yaptıkları bana dokunuyorsa bu işe Allah'ı karıştırmak yanlıştır.

aslında ortada ciddi bir demagoji var.. İnanan insanlar için rızk elbette Allahtandır.. ama o rızkı kese kese kuş kadar yapıp, insanları o şekilde yaşamaya mahkum bırakan devletlerdir.. yani fakirlik sınırının 4500 tl olduğu ülkemizde insanların eline 1500 lira verip bunun da yarısını vergi diye alan Allah değil ki devlet.. acaba yaptığınız işin bedeli Allah katında sadece 1500 lira mı? versinler o zaman herkese fakirlik sınırının üzerinde (açlık sınırı değil fakirlik) asgari ücret, o zaman desinler kazandığınız neyinize yetmiyor diye..

bende fakir bir aile de büyüdüm, çok iyi hatırlıyorum hiç bir zaman da unutmıcam.. bizim ilçe de perşembe günleri paar olurdu annem pazara gitmişti bende sokakta ip atlıyordm komşunun kızıyla onun annesi geldi şeftali almş, kız şeftali ver diye koşturdu, bende umutlandım annemde alıp gelir yerim diye..

ama getirmedi, aldıkları patates soğan pırasa gibi şeylerdi. kvi muz şeftali lükstü bize, elmayı ve ayvayı en çok yedim bahçede kriaz ağaçları vardı allahtan... et mi kurbandan kurbana

şimdi düşünün bu olması gereken mi? ben hakettim mi? annem yıllardır çalışıyor, biz Allah ın kulu değilmiydik?

hakikaten bazen sizin kafanızı yaşamak istiyorum.

İstanbulda yaşamak istemezdim orada insanlar doğru düzgün ne meyva nede et yiyebiliyorlar ama textil ucuz ayakkabı ucuz ama bizdede elmayı 1 tl yerdin domatesi 1,5tl ye çünkü akdeniz bölgesinde yaşıyoruz her gon güneş var birde tabi bahçemizdeki meyvalarımız ama herkes bu kadar şanslı değil memlekette halen çok fakir var bence çok çocuk doğurmak ve parasızlık depresyon kaynağı az olsun eğitimli olsun insanca yaşasın o kadar çocukla ilgilenmekte zor

İlk olarak omur boyu dogurmamak bana cok mantikli geliyor cunku dogurmak zorunda degilim, boyle bir ihtimal de mevcut yani, mevcut olmadigini dusunenler varsa belirtmiş olayim. Bir kadin olarak bunu tercih edebilirim.
Ok duz mantik, kpss calismazsan atanabilir misin? Ben soyleyeyim, hayir.
Babam tek maasla 6 cocuk okuttu, hepimiz ekmekle beslenmekten obez olduk, rutubetli ev yuzunden annem ablam bin çesit hasta oldu. Hep 'yok' lafiyla buyuduk. Cok mu harika oldu?
Ben 1500 tl ile cok lüks gecindigim hayatimdan fefakarlik yapamadigim icin dogurmuyorum zaten buradaki ironiyi de açiklayayim, 1500 tl ile lüks geçinmek ne demek? Bu mumkun mu ki bana kendi luks hayatini yasarken kendi akrabani ornek gosteriyorsun? 1500 tl maasla kirayla dogalgaziyla yemesi icmesiyle ihtiyacim olmayan luks olan neyi alma imkanim var sence?

Sizin bolumden iki kisi alan devletin basinda senin savundugun kisiden baska biri mi var?
Calismanin karsiligini alamamak diye bir sey yok. Orn maasini alamiyorsan gider mahkemeye basvurursun.
Son olarak o kadar ozeniyorsan fakir olmaya cik isten, senden sonraki kisi atansin sen de bak bakalim o zaman da burada bu sekilde mi konusacaksin.

Ayrica her zengin dogustan mi zengin oluyor? Parayla yapilan ibadet zenginlere mahsus diye o zaman biz hic cabalamayalim. Hacca gitmeyi her musluman gonlunde ister. İstiyorsa da cabalayacak calisacak. Ay ben zaten boyle geldim boyle giderim demeyecek.

Aynen oyle ben 1500 tl ile ev kirasi verirken luks yasadigim icin cocuk yapmiyormusum, kuru ekmek yiyelim yeter ki cocugumuz olsun, işte insanlar birbirini buna layik goruyor
Yaziklar olsun o kişilere!

Senin mantigina gore doguralim da kuru ekmek yesek de olur. Yerin iki kat altinda kirayi ucuz bulup yaşasak da olur bak guzel kardesim, muslumansan eger, musluman kendisine layik gordugunu, diger insanlara da layik gorur. Yani senin gibi o şartlardan yuksek yasayip baskalarini kendisinden dusuk bir hayata layik gormez. Lutfen bari bunu anlamaya calis da her insan icin yuksek yasam standardi isteyebil. Baskalarina kendine yakistirmadigin seyi mustehak bulma cunku bu dogru degil

Evet, ben evlendigimden beri kendime kiyafet almadim israf olmasin diye. Eşimin de dogru duzgun kiyafeti yoktu, işe basladigi icin ona aldik hep taksitle, o da yeterli miktarda yani. Tutup pahali seyler de almadik.
Kuruşu kuruşuna hesap yapmak ne demek bilmeyenler atip tutar ancak...
Bu konuda farkli dusunen birinin, bizim bu yazdiklarimizi anlamasini beklemiyorum...
Aynen oyle işte.
Ben de markette bir kadin gormustum, 1 kilo tereyagini eline aldi, evime şöyle bir yag alabilsem dedi arkadasina. Hakeza zeytinyagi olmus 90 tl. Neden acaba... Eşimin 2080 tl brüt maasi neden 1500e düşüyor net olunca acaba? O kadar fazla gelirimiz var ki gordugunuz gibi gelir vergisinde rekor kircaz neredeyse...

Nokta...

bol keseden atan büyüklerin kendileri ve aileleri en üst standarlarda yaşıyor neden acaba,o zaman halkına reva gördüğün şekilde yaşa değilmi,tüm çocuklarını yurt dışında okutma,türk markaları dururken yabancı markalardan giydirme..

Az once de dedim ya, cocuk yapip sefil sekilde yasamak bu kadar cazipse buyrun sizi tutan yok
Hic imkanlarindan vazgecerler mi canim? Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin, her sey ortada işte...

Az once de dedim ya, cocuk yapip sefil sekilde yasamak bu kadar cazipse buyrun sizi tutan yok
Hic imkanlarindan vazgecerler mi canim? Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin, her sey ortada işte...
benim kızkardeşimin komşusu var kocası fabrikada işçi..2000 alıyor sanırım,ev kredisi ödüyorlar 2 oğlu var yetişkin oldular şimdi banyoda uzun kalmaları her gün tost vs yemek istemeleri elektirik ve malzeme yüzünden kavga konusu:)trajı komik ülkeyiz vesselam adam sobaya yardımla gelen kömürü atarken ..yine oyumu vericem diyormuş mevcut partiye halbuki evde doğalgaz var ama açmaya cesaret yok kol gibi gelecek fatura yüzünden..
benim anlamadığım dar gelirli neden daha çok hakkını aramıyor aza yardıma sadakaya tamaah ediyor..

Bekara karı bosamak kolaymis asgari ücretle kendileri baksinda goreyim komikler

Bizim kv,kp ikisi emekli onlarada para yetmiyor bütün çocuklar evli olduğu halde ki kirada ödemiyorlar ,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…