Bu işin para ile pulla alakası yok. Rızık Allah'tan

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715

Bu işin para ile pulla alakası yok. Rızık Allah'tan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çocuk sahiplerinin 'nasıl bakarız' sorusunu sormaması gerektiğini belirterek, "Kusura bakmayın rızkın sahibi ne sizsiniz ne de biziz. Hiç endişe etmeye gerek yok. Bu işin para ile pulla alakası yok" diye konuştu.

"ÇOCUK YAPMANIN PARAYLA PULLA ALAKASI YOK"

Yeşil Ay tarafından düzenlenen Zümrüdüanka ödül töreninde konuşan Erdoğan, konuşmasının sonunda, ailelerden yine en az 3 çocuk sahibi olmalarını isteyerek, aksi halde Türkiye'nin 2050'li yıllarda Batı için tehlike olan "yaşlı nüfus" ile baş başa kalacağını söyledi.

Erdoğan, "Bunu güçlü toplum olalım diye istiyorum. Bir gün öleceğiz. Bir başbakan gelmişti, bir cumhurbaşkanı gelmişti, en az üç çocuk istemişti de, biz inanmamıştık demesinler" şeklinde konuştu.

Erdoğan şunları dile getirdi: “Bir olur garip olur. İki olur rakip olur. Üç olur dengi olur. Dört olur bereket olur, gerisi Allah kerim demek lazım. Efendim ama nasıl bakacağız? Kusura bakmayın rızkın sahibi ne sizsiniz ne de biziz. Hiç endişe etmeye gerek yok. Bakıyorsunuz Anadolu’dan bir çok örnek verebiliriz. 7 tane kardeş 7’side tahsilini yapmış. Zengin bir aile değil bizdeki milyarderlere bakıyorsunuz bir, iki çocuğu var. Bu işin para ile pulla alakası yok.”

Odatv.com

http://www.odatv.com/n.php?n=bu-isin-para-ile-pulla-alakasi-yok.-rizik-allahtan-0403151200

Son düzenleyen: Moderatör:
evet çocuk yapmanın para ile ilgisi yok bir yatak bir döşek
biz bakmaktan ve iyi bir gelecekten bahsediyoruz
bizim çocuklarımızın gördüğü oyuncak araba ve gemi.Bunlarda karın doyurmuyor.Bizim rızkımız asgari ücret,emekli olamazsın da zaten olsanda üç kuruş.Allah rızk dağıtırken bazılarına ayrımcılık mı yapıyor yoksa onlar mı Allah'ın emirlerine uymuyor bize bu kadarı düşüyor.

Insanlarin yiyecek ekmegi yok be ekmegi... hani rizik nerede rizik? Senin rizkini allah mi veriyor simdi yoksa halki somurerek mi saraylarda oturuyorsun. Oradan konusmak kolay. Ben de totom rahatken guzel hikayeler anlatabilirim. Gel sen yasa bi de bakalim bu hayati nasilmis... Konustugu zaman ben de fakirdim yokluktan geldim diyor, halk alkisliyor iste... Ne kadar kolay insanlarin gonlunu almak. Ama ayni insanlar ay sonunu zor getirirken, bu adamin sarayini alkisliyorlar ironiye gel. Bu adam dedi diye 3 cocuk yapan desen o daoyle...Oyle evler var ki kopegi baglasan yasamaz ama icinde insanlar yasamaya calisiyor. Bu da kalkmis rizik allahtan uc dort bebe yapin berekettir hede hodo diyor. ne zaman susacaksin ya ne zaman. Sabah sabah sinir krizi yasadim valla konusmasin artik bu.

Doğru rızık Allah'tan. Elbette aç kalmayacak çocuklar, bir şekilde büyüyecek. Ama ne şekilde??
Çocuğun isteyeceği çikolatayı almamak için çocuğunu markete götürmeyenler var..
Arkadaşında görüp de içi geçen çocuklara alacağım diye söz verenler var...
Hiç X meyveyi bilmem neyi yemeyen çocuklar var..
Eğitim eşitsizliğinin kurbanı olanlar var.
Var da var yani..

Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve Reyyan Erdoğan çifti 2003 yılında evlendi. 11 senedir evliler ve 2 çocukları var.
Burak Erdoğan – Sema Erdoğan çifti 2001 yılında evlendi, 13 senedir evliler, tek çocukları var.
Berat Albayrak, Esma Albayrak çifti 2004 yılında evlendi. 10 senedir evliler ve tek çocukları var.
Sümeyye Erdoğan ise hala bekar.

Hiç babalarının sözünü dinlemiyorlar hiç.

Erdoğan şunları dile getirdi: “Bir olur garip olur. İki olur rakip olur. Üç olur dengi olur. Dört olur bereket olur, gerisi Allah kerim demek lazım.

4 çocuk evet herşey para değil, o anneye de bol bol sabır lazım, çalışamayacak, önemsenmeyecek, hayatı altyapı işlerinden ibaret olacak.. evet herşey para değil

Hamilelikte bile bir suru masraf para pul lazım. Yok o testi yok bu testi dogum derken binlerce lira veriyoruz zaten. Dogduktan sonraki masraflardan bahsetmiyorum bile. Neyden bahsediyor bu adam?

Şimdi ne diyeyim ben. Ne desem boş şu konuşmaya.Yaşamak sadece nefes almak değil beyfendi.Herkes sizin gibi imkanlara da sahip değil. Tuzunuz kuru olduğu için konuşmak kolay tabi.

''Yaw de get'' diyesim var bu adama.
Nasıl parayla pulla ilgisi yok?
''Nefes alın,ekmek suyla karnınızı doyurun yeter '' diye düşünüyor heralde.

Nasıl yani
Elbette rızık Allah'tan ama Baba'nın işi yoksa, fakirlikten perişanlarsa, borç içindeyse nasıl 3 çocuk yapılsın?
Bende bir işe girişirken Allah büyüktür derim ama bunu derken cebimdeki naktime göre hareket ederim, olanı dibine kadar harcayıp sonrası ne olursa olsun demem.

Bir çocuk sadece tarhanayla büyümez, hani bunun meyvesi? Bir kilo muz kaç lira? Hadi taneyle alsın, tanesi kaç liraya geliyor? Hazır mama? Bez? Giyim?
Büyüdüğünde ayakkabı, mont, okul kıyafeti, Çanta, defter kalem?
Bu çocuk hiç mi birşeye özenmeyecek? Yapılan biri sürü AVM'lere girmeyecek mi? Hem lükse özendirin hemde parayla alakası yok deyin.
Bunlarda yetmez, uyuşturucusu, tecavüzcüsü, pedofilisi, gaspçısı, çocuk kaçıranı, okul önlerine konuşlanan Çeteler?

Şiddet içinde büyüme, anne babadan şiddet görme?
Nedense çocuk deyince hemen mevzunun maddi yönünden laf söyleniyor, bir evladın manen huzurlu, sağlıklı ve dengeli bir psikolojide büyümesi, edep, haya, kültür donanımı hiç hesaba katılmıyor.

Sorun genç nüfusun azlığı olmamalı, gerçekten iyi yetişmiş genç bireyler yetişmelidir asıl mesele bu, 50 milyon genç nüfusunuz olsa ama %90'ı katil, tecavüzcü, hırsız, pedofili, uyuşturucu bağımlısı, psikopat olarak yetişse aman ne güzel genç nüfusumuz var diye gurur mu duyacağız?

rızık ALLAHTAN zaten allah adeletlıde kulları adaletlı degıl asgarı ucretler emeklı maşşaları ınsanlar nasıl gecınıyor haberın yok saryda yaşayıp ahkam kesmek kolay tabı daha yazacak cok sey varda hastayım valla senın soyledıklerıne verecek cevap cok ama yormuycam kendımı cumhurun başkanı

cok guzel yazmıssın mune abla aklımdan gecenlerı yazıya dokmuşşun cok guzel yazmıssın... bayadır karsılasmıyorduk senınle gormusken

Gerçekten eline, agzina saglik Mune abla. Zaten amaç genç nüfüs degil, amaç cahil nüfüsün olusmasi. Okula gidemeyen, kritik düsünmeyi, soru sormayi bilemeyen bir nüfüs olsun istiyorlar. Zaten ana okulunda bide din dersi veriliyor artik, birde böyle hafif dindar ayaginda olan nüfüs tam bunlar için. Yeni seçmenleri oluyor iste.

Bunlar belli ki uzun vadede düsünüyorlar. Daha öncede demistim, bunlardan en az 20-30 yil kurtulamayacagiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…