- 15 Ekim 2010
- 16.931
- 12.191
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
bir kutu bebek mamasının 60 lira, bir paket bebek bezinin 50 lira olduğu ülkede çocuk yapmanın ne kadar parayla pulla alakası olduğu ortada. ki bu bebeğin sadece bir haftalık masrafı. hadi mama yemesin, annesi emzirsin. bunun extra harcamaları, kılık kıyafet vs masrafı, sağlık harcamaları, eğitim masrafı olacak.
kendimi bildim bileli markette bebek bezi fiyatlarına bakarım. bir çok kişiye göre iyi sayılabilecek bir işim ve düzenli gelirim var. beş yıldır çalışıyorum anca daha bu sene "artık çocuk yapabilirim, maddi açıdan sıkıntı olmaz" dedim. insan nasıl olur da nasıl doyuracağını, nasıl bakacağını, nasıl büyüteceğini düşünmeden çocuk sahibi olur anlamıyorum. bok var amk, doğurun. bakamayacağınız, yetiştiremeyeceğiniz çocuklar doğurun. sonra da yardım kampanyaları düzenleyelim sizler için; nasılsa ağlak bi romantizmliğimiz var, çocuk görünce dayanamıyoruz. üç dört ay önce okumadık mı; engelli ve işsiz olduğu halde ve bir oğlu varken, ikinci çocuğu isteyen ve tüp bebek yöntemiyle sahip olduğu üçüz bebeklerini doyuramayınca yardım dilenmek zorunda kalan ailenin haberini?!? bok var çünkü, bi tanesine bakamazken ikinciyi iste; olmayınca tüp bebek yap; sonra da insanların vicdani hassasiyetlerini kullanarak duygu sömürüsüyle yardım dilen. kime sorarak yaptıysan o çocukları git ondan yardım iste.
bal gibi de alakası var parayla; rızkını verir dediğiniz allah afrikadaki çocukların bile rızkını vermiyo, sizinkini mi verecek?!
Süt ürünlerine bugün zam gelmiş. Kilosu 14 lira olan peynir kaç lira oldu onu bekliyorum ben merakla.Bebek bezi :50 tl, mama : 50 tl.. Yani bir bebeğin haftalık gideri 100 tl. bunun içinde giyim, doktor, ilaç masrafı yok.. aylık gider 400 lira sadece mama ve bez ile yaşarsa..
Marul'un tanesi 5 lira, domatesin kilosu 6 lira, etin kilosu 40 lira.. başka söyleyecek bir şeyim yok..
Süt ürünlerine bugün zam gelmiş. Kilosu 14 lira olan peynir kaç lira oldu onu bekliyorum ben merakla.
Her şey zam bahanesi bu ülkede ofişim.dolar artıyor geyiği ile zeytine- peynire nasıl zam gelir, bu nasıl bir fırsatçılıktır bilmiyorum.
Sadece şunu yazacağım gıda ülkemizde çok pahalı
aynen etin kilosu olmuş 40 lira, dünyanın en pahalı etini yiyoruz niyeyse... tarım ve hayvancılık bittiği için, herşeyi ithal boyutuna geldiğiniz için olabilir mi. Neden hayvancılık, tarım desteklenmiyor
neden hep büyük kimsenin aşık atamayacağı büyük şirketler destekleniyor