Bu işin para ile pulla alakası yok. Rızık Allah'tan

La havle ve la kuvvet illa billahilaliyyilaziym..Boğazına kadar kul hakkına girdiler, halkı soyup soğana çevirdiler, hala Allahı ağzına alıyor.

Gidip bugün kü bedduamı da edeyim..

önünde bir sürü mikrofona konuşan mübarek insan orda konuşucagına bir zahmet gavur izmir dediğin izmirin buca pazarına gelde gör bakalım o çocuklar nasıl büyüyor ne yiyip ne içiyorlar.

akşam olup pazarcı esnafı mallarını toplarken çocuklar geliyor anneleriyle dökülen marul yapraklarını atılan soğanları çürümüş diye kenara konulan meyveleri sebzeleri topluyorlar.

o tezgahların altına girip daha güzeli vardır belki diye yiyecek arıyor o çocuklar.

üstleri incecik ayakları çıplak

konuşta kendini kandır sen ancak bunu yaparsın zaten..

Bu arada yeni aklima geliyor. Millete böyle akil veriyor da, kendi çoçuklarina akil veremiyor mu? Bildigim kadari ile "sadece" 3 tane torunu var. Sümeyye evli bile degil.

Sadece şunu yazacağım gıda ülkemizde çok pahalı

Eksiden alinti. Biraz küfürlü evet fakat son derece katildigim bir yorumdur

Bebek bezi :50 tl, mama : 50 tl.. Yani bir bebeğin haftalık gideri 100 tl. bunun içinde giyim, doktor, ilaç masrafı yok.. aylık gider 400 lira sadece mama ve bez ile yaşarsa..

Marul'un tanesi 5 lira, domatesin kilosu 6 lira, etin kilosu 40 lira.. başka söyleyecek bir şeyim yok..

Süt ürünlerine bugün zam gelmiş. Kilosu 14 lira olan peynir kaç lira oldu onu bekliyorum ben merakla.

Rızkını sen ver. Bu çocukları al 5 yaşında güzel okullarda eğitim ver. Hepsini bi apora yönlendir. Liseyi birirdiklerinde dünya klasiklerini okumuş olsunlar. Daha 12 yaşında gelecek kaygısı sarmasın yavruları.

ailesinin parası olmayan ne spor yapabiliyo ne müzik aleti çalabiliyo bu ülkede. İstisniasız her çocuk bunları yapabilmeli değil mi?

Sadece şunu yazacağım gıda ülkemizde çok pahalı

aynen etin kilosu olmuş 40 lira, dünyanın en pahalı etini yiyoruz niyeyse... tarım ve hayvancılık bittiği için, herşeyi ithal boyutuna geldiğiniz için olabilir mi. Neden hayvancılık, tarım desteklenmiyor
neden hep büyük kimsenin aşık atamayacağı büyük şirketler destekleniyor

3 çocuğu doyurmak,okul masrafı,servis masrafı,giyim masrafı birde üni masrafı epey fazla bunlar parayla gerçekleşiyor birde evlendirmesi var herkesin babasıda bakan veya miletvekili değil yani ona göre çocuk doğursun ufakken ufak masraf büyüyünce büyük masraf

kiralar 400 500 arası asgari ucret 900 kusur adam yapsın 4 cocuk rızkını Allah verir deyip cocuklar mendil satsın dilencilik yapsın bumudur yasamak nefes alıp vermek gercekten yasamak anlamınamı geliyor cocukların ayagında ayakkabı yok karda kışda perişan ustlerinde montları yok orta halli bir aile bile kurusun hesabını yapıyor bir evde anne baba calısmadan gecinmeleri cok zor Allah akıl fikir vermiş benim butcem bir tane cocuga dahi yetmiyorsa yapmam yapamam o cocuk neden safalet icinde yetişsin yahu dunyada olmayan bir canlı meydana getiriyorsunuz bunun yuku ne kadar buyuk yemeyle icmeylede degil hersey maneviyatta onemli..

sen tarlanı sür gerisini allaha bırak... bunun rızıkla alakası budur işte. tabııı varsa sürülecek bir tarlan..
neyse...............................................................

Son düzenleme:
Ceyinkata ailesini allah yaratmamis o halde yoksa rizkini verirdi. Onlar uzaydan gelmis

Kendi çocuklarına önce söz geçirsin ki,sonrada kalkıp vatandaşa söylesin bunları..
Kendisi neden 3 çocukla kalmış peki,bereketi kaçırmış nedense pehhhh...

Biz 6 kardeştik, sadece babam calisiyordu. 6 cocuk ve anne baba 8 kişi doysun diye az peynir zeytin bol ekmek yemekten obez olduk abartmiyorum.
Simdi totomu yirtiyorum ta o zamanlardan gelen gobegimi eritmek icin.
İşsiz, parasiz, kuru ekmege talim etmek zorunda kalan, mutsuz, yeterli beslenemeyen, parasizliktan aşik olup evlenemeyen
Ama genç bir toplum olmak tercih edilesi mi?
Avrupa'da yaşli nüfus fazla, evet, ama insanlar kaliteli yasiyor, tiklim tiklim üst üste otobuse binmiyorsun. Ben erasmusla avrupaya gittim oradaki deneyimimden yola cikiyorum, istatistiksel veri incelemedim yani. Ne gorduysem o.
Kaldi ki cocuk dogurmak kadin vücudu için tam bir yıkımdır. O dönemde de cok cok iyi beslenmek gerekiyor. Komsumun üç çocugu var 33 yasinda ve agzinda diş kalmamis her hamilelikte üçer beşer kaybetmiş dişlerini.
Dogurmayin ey kadinlar, biraz da kendinizi düşünün.
Ne tepki gelirse gelsin valla bunlar da benim dusuncelerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…