Bu işin para ile pulla alakası yok. Rızık Allah'tan

çocuğu yokluk içinde yetiştirmek kötü birşey olmadığı gibi,
şu cümleye öyle takıldımki,kötü bir şey değilmiş. inanamıyorum ya.
o çocuğun mutsuz olması kötü değil. birde o mutsuzken yokluk varken 4 5 tane daha doğurarak o mutsuzluğu artırmakta kötü bir şey değil.
bir gün o çocuklar bunun hesabını sorarlar anne babaya.
neden beni doğurdun
neden ben bunları yaşadım.
hadi ben doğdum durum kötüydü neden 4 tane daha doğurdun ve benim boğazıma giren o lokmayı kuş ettin diye.
o zaman o çocuğa söylenecek kelime,Allah rızkı veriyor dedim çocuğum olursa,o çocuğun buna söyleyecek kelimesini buraya yazmayım şimdi ben.
ama sizler anlamışsınızdır..
bu sozu soyleyenler hic yokluk gormemisler anlasilan. Arkadaslarima bakip ozendigim zamanlar geldi aklima. Bunlari yasamis olsa asla boyle bir cumle kuramaz.

aynen bende bütün bunları diyorum

zaten düğün günü millet o gece ne olucagını biliyor bu ayrı bir şey birde geline dönüp eh hadi bakalım doğur sen 3 tane demenin anlamı ne damata tuhaf tuhaf sırıtıp

acaba bilal oğluna da dedimi gelinine dönüp hadi 3 tane yapın diye

gelin düğünün karmaşası var telaşı var bide o gecenin stresi var gelmiş cumhurda olsa benim kocamla ne yapıcagıma ne diiye karışıyor .ayıp utanır insan

hadi gelin odasına giderde orda söyler ha o bile tuhaf ama herkesin içinde ne alaka

dediğim gibi dünyam alt üst olur ya insanın doğurası olsa bile vazgeçer...

Cahil adam en üst makamlara gelse dahi, halen cahil kalir.

Bide söyle bir durum var, insanlar artik alisti bunun dediklerine. Yani artik bir cumhurbaskani bu laflari söylemesi son derece normalmis gibi bir algi var artik. Yasadigim ülkede bir politikaci dahi böyle birsey dese, hem adam ile haftalarca alay ederlerdi, hem adam artik özür dilemek noktasina gelirdi.

Sadece Tr'de iste normal algiliniyor ve daha kötüsü bunu harbiden dinleyen bir kitle var. Yani fakirlikte 3üncü, 4üncü çoçuk yapanlar var. :KK43:

Cahil adam en üst makamlara gelse dahi, halen cahil kalir.

Bide söyle bir durum var, insanlar artik alisti bunun dediklerine. Yani artik bir cumhurbaskani bu laflari söylemesi son derece normalmis gibi bir algi var artik. Yasadigim ülkede bir politikaci dahi böyle birsey dese, hem adam ile haftalarca alay ederlerdi, hem adam artik özür dilemek noktasina gelirdi.

Sadece Tr'de iste normal algiliniyor ve daha kötüsü bunu harbiden dinleyen bir kitle var. Yani fakirlikte 3üncü, 4üncü çoçuk yapanlar var. :KK43:

olmaz mı hatta 3 çocuk yapıp 1.recep 2.tayyıp 3. erdogan ismini koyanlar var...

cahillik işte anlatmaya kalksan anlamaz evde ekmek parası yok ama çocuğu 5 tane böyle olanlar da var.

Evet, bende o cümleye çok takildim. Bu konuda eksi'deki bir yaziyi burda eklemek istiyorum. Umarim o üye'de bunu okur. Bu yasi beni çok ama çok etkiledi :KK43:

gamlibaykus gamlibaykus

evet cocuk yapmanin parayla pulla alakasi yok fakat o cocugu mutlu sekilde buyutebilmenin parayla pulla cok fazla alakasi var seklinde tamamlanmasi gereken cumle. ben okul oncesi ogretmeniyim. ogrencilerimin bir cogunun maddi durumu iyi degil. hayatinda hic oyuncagi olmamis, hic sinemaya gitmemis, hic alis veris merkezi gormemis, otobus haricinde hicbir tasita binmemis, yasadigi yerin sinirlari disina hic cikmamis pek cok ogrencim var. ama iclerinde bir tanesi var ki icim aciyor dayanamiyorum yasamak zorunda oldugu hayatin zorluguna. annesi beslenmesine sadece kuru ekmek birakabiliyor, gucu sadece o kadarina yetiyor. cocuk daha 5 yasinda. her gun okulda sayisiz kere mahcubiyet yasiyor. kendisinden hallice arkadaslarinin yaninda ezilmemek icin o kadar cok caba sarfediyor ki... baskalarinin eskiyen kiyafetlerini giyiyor, yeter ki pembe renkli olsun. ne kadar eski ve yipranmis olsa da renk pembeyse guzel olacagini dusunuyor. ısin kotu tarafi ise cocuk milletinin bu tur konularda cok acimasiz olmasi. empati kurmanin zor oldugu yaslardalar.. oyunlarina almiyorlar. bugun bir arkadasi ekmeginin uzerine tukurdu. cocuk mutsuz. ben cirpiniyorum. kendisine guveni tam olsun diye
.. mutlu olabilsin diye. kendisini digerlerinden farkli hissetmesin diye.. ama olmuyor. beslenme cantasi almistim. cocugun cantasini fareler yemis evde. ev denilen yer baraka gibi bir yer. annesi 4. cocuguna hamile. baba issiz. cocuklar ac. evet paralari yok. cok da kolay cocuk yapabiliyorlar. ama ba-ka-mi-yor-lar! o cocuklar mutsuz buyuyor... o cocuklar perisan sekilde buyuyor. ve bir ogretmen olarak benim ıcim aciyor.
gamlibaykus gamlibaykus insallah okursun. Her seyin toz pembe olmadigini anlarsin belki, gerci sabahtan beri ben roman yazdim sana ama...

doğru tamam 3 çocuk yapayım.bu gidişle %50 kesim sayesinde senin torunlarında ülkenin başına gelecek.benim o üç çocuğuma iş verecenmi? üniversite mezunuyum asgari ücretle çalışıyorum milletin afrasını tafrasını çekiyorum.bide sanki biz dinsiziz rızkı bilmiyoruz sürekli bu tarz laflar ediyorya bitiyorum
Al benden de bir uni mezunu işsiz! Aaah ah. Bu memlekette ozelde ogretmene haftada 6 gun calistirip ayda 750 lira maas veren yerler olabildikce bir sey diyemiyorum...

Al benden de bir uni mezunu işsiz! Aaah ah. Bu memlekette ozelde ogretmene haftada 6 gun calistirip ayda 750 lira maas veren yerler olabildikce bir sey diyemiyorum...
o bir şeymi sosyoloji son sınıf öğrencisi arkadaşın iki kızına ayda 16 gün 16..18 arası ders veriyor 300 e bunun 48 tlsi yola gidiyor yalnız 252 tlye vermiş oluyor....
asgari ücret bile bazıları için lüx..

Son düzenleyen: Moderatör:
afrika da neden çocuklar ölüyor ?
hem de açlıktan ?
ki afrika halkı fazla fazla çocuk doğurur , çocuk var açlık da var , açlıktan ölümde var , en somut örnek işte..

X