- 16 Kasım 2014
- 1.088
- 953
- Konu Sahibi veronika_nika
Yilin belli zamani ankara da belli zamani akdeniz de bir sehirdesenin ailen hangi şehirde
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yilin belli zamani ankara da belli zamani akdeniz de bir sehirdesenin ailen hangi şehirde
Amin canim sagol. Biraz da o kucuk yerin neresi olduguyla alakali. Kucuk bir ege koyunde de yasayabilirdim ama inan bunlari gormezdim. Mesela benim basim acik diye calisiyorum diye tuhaf seyler duydum esimin ailesinden. Kv ve kp ile yasamiyorum diye ne laflar soktular. Cunku onlara garip geliyor hayat tarzlari cok farkli. Kendi evimin esyasinin kendim sectim diye, kv secmedi diye ayipladilar anlatabiliyormuyumküçük yerlerde dostluklar çok güzel gelişiyor çünkü yapacak bir şey, gidecek bir yer olmayınca insanlar birbiriyle görüşmek zorunda kalıyor. Benim eski kaldığım yerdeki dostluklar 22 yıl doğduğum büyüdüğüm okuduğum yerde olmadı. Eşinle sorunun yok seviyor seni, eşinin ailesine gelince inan biçoğumuz sorunluyuz o konuda. İnşallah atanırsın ve eşine sıkı sıkı bağlanırsın
ankarayı kabul etmemesının sebebi ailenin orda olması olabilir.anladığım kadarıyla doğulu bir ailenin gelinisinYilin belli zamani ankara da belli zamani akdeniz de bir sehirde
Aynen bunu dusundum cok istedim unv kampusunde yer bile sorduk ama maddi gucumuz kesinlikle yetmiyorAcaba eski konun yeniden yorumlarla güncellenmiş mi dedim...
Eski konunla neredeyse aynı cümlelerle aynı dertten muzdaripsin...
Bulunduğun şehirde ek iş yapsan, kafe gibi bir yer açsan? Daha çok üniversite öğrencilerinin gelebileceği tarzda bir kafe mesela.... olmaz mı???
Canim benim cok tesekkur ederim. Bir yanim diyorki calisma evde otur kpss ye hazirlan bir yanim diyorki bosver calisMrb canim seni epeydir goruyorum burda ve inan ki sikintini icimde hissettim.
Ben de dogu anadoludayim ama burasi en iyi denebilecek sehri ve memleketim
Ki ona ragmen bir ankarayla kiyaslanamaz
Ben de 3 yil dedigin gibi bir yerde calistim ama arkadaslarim falan vardi cok guzel zamanlar yasadim
Imkanlar sosyal alanlar kisitli ama esinle gunu birlik yakin yerlere gezmeye gidebilirsiniz 2 haftada bir
Spor salonu varsa 3_ 5 gun oraya gidebilirsin
Calisinca zaten aktif olacaksin
Yani demem o ki elde olan imkanlari degerlendirmeye bak
Ikinci bir secenek olarakta kpss ye calisip atanmaya bak derim Boylece esinden de vazgecmeden hiç degilse firsat yaratmis olursun sen atanip gidince belki mecbur kalip o da gelir
Ayy canim ne guzel olur valla gelebilsem.
Ailesi cok sorunlu benimle yasit kiz kardesi var ama asla anlasamiyoruz. Beni kiskaniyormus kv soyledi. O okumamis evinin mobilyasini bile kv si secmis ama ben herseyime kendim karar veriyormusum o yuzden beni kiskaniyormus. Bu mantikta insanlarla ne paylasabilirimki
Ama su umudum olacak 1, sene 3 sene sonra o yerden tayin isteyip gidicem. Burdaysa ölene kadar yasayacam o fark varya bi de şunu düşün hadi boşandın tamam, yarın yine öğretmen olarak küçük bi yere atansan yine doğu olsa gitmeyecek misin? Gideceksin çünkü bu fırsatı kaçıramazsın her yıl atanamayan onlarca mezun veriyor eğitim fakülteleri ve bi o kadar da atanamayan var. Hadi tamam gittin diyelim o zman ne yapacaksın eşinde olmayacak artık?
Evet canim aynen öyleankarayı kabul etmemesının sebebi ailenin orda olması olabilir.anladığım kadarıyla doğulu bir ailenin gelinisin
Eski konularınızı hatırlıyorum. Eski konularınızda da eşiniz için çok iyi bir eş olduğunu söylemiştiniz ve bende size iyi bir eş olsa size iyi gelmeyen bir yerde sırf memleketi diye yaşayıp sizi bu durumlara düşürmezdi demiştim. Hala aynı şeyi düşünüyorum. Neredesiniz bilmiyorum ama orası size iyi gelmiyor. Ruh sağlığınız bozuluyor ve yüksek ihtimalle ona bağlı olarak bedensel sağlığınızda bozuluyordur. Herşeyden önemlisi; mutsuzsunuz. Eşiniz bahsettiğiniz gibi iyi bir eş olsa eşinin mutsuz olduğu yerde istesede barınamazdı. Çünkü sizin mutsuzluğunuz onu da mutsuz ederdi. Ne diye sizi Ankara'dan alıp oralara götürdü, ne diye kabul ettiniz.. Hadi gittiniz, mutsuz olduğunuzda ne diye Ankara'ya geri dönmediniz birlikte ? İş mevzusu diyecekseniz ayarlanırdı bir şekilde. Her yerde iş var.. Ki büyük şehirlerde daha çok var.. Bilmiyorum, eşiniz bencil bir eş bence.. Ve sizde onun istekleri yüzünden kafes hayatı yaşıyorsunuz..Eşimin memleketinde doğuda kücük bir sehirdeyim. Bu sehir beni boguyor. Yaz basinda ailemin yanina gittim uzun bir sure kaldim 15 gun oldu geleli ve simdi yine gitmeden önceki halime döndüm. Boguluyorum sıkılıyorum. Okullar henuz acilmadigi icin is de yok (ogretmenim)
Daha onceki hayatimi anlatacak olursam, evlenmeden önce Ankara da calisiyordum, oldukca eglenceli bir arkadas cevrem vardi, buyuksehir surekli gezecek gorecek bir yerler buluyorduk, alisverislere cikiyorduk, yeni kafeler kesfediyorduk, yani anlayacaginiz cok aktif cok hareketli eglenceli bir hayatim vardi.
Ama buraya geldigimden beri yalnizim.
Bakiyorum cevremdeki kadinlara (ki cogu 20 yasinda filan evlenmis 3,4 cocuklari var) butun gun birbirlerine gidip geliyorlar dedikodu muhabbet öyle yasayip yaslaniyorlar, cogu hic bu sehirden disari adimini bile atmamis gayet mutlu gorunuyorlar. Sakın burdan kucumseme cikartmayin aksine onlara imreniyorum çünkü hayatlarindan memnun gozukuyorlar.
Bu sehirde hic arkadasim da yok. Daha oncebir köy okulunda ucretli ogretmenlik yaptim, okulda 2 ogretmendik digeri erkekti, dolayisiyla öyle cok bir samimiyet kuramadim. Bu yil insallah özel bir okula basliyorum ve insallah bir arkadas cevresi edinirim.
Ama kizlar gercekten bu sehir beni boguyor, hayatimin cogunu izmir ve ankara da gecirdim, simdiyse burda olmak.. sanki hayatin guzelliklerini kaciriyorum gibi hissediyorum, esimi de sinir etmeye basladim galiba çünkü beni anlamiyor o burda dogmus buyumus unv yine buraya yakin baska bir kucuk sehirde okumus cok kisa sure de Ankara da yasamis. Bir de onun ailesinde ki kadinlarin hic boyle sikayetleri olmuyor tabi ona tuhaf geliyor, cunku annesi kardesleri filan unv okumamis 18inde evlenmis cocuk yapmis, hic boyle istekleri yok.
Esim gezmeye sever tatile goturur senede 1 kez, insallah bu yil yurt disina da cikicaz ama mesele tatile gitmek degil yasadigin yr ve oradaki imkanlar. Kafami kaldiriyorum daglar ustume ustume geliyor sanki burda kendimi kapana kisilmis gibi hissediyorum. Evde kendi kendine biseyler yap diyeceksiniz ama inanin denedim, mesela kitap okumak zaten benim hayatimin bir parcasidir, evde 700 kitaplik bir kutuphanem var, puzzle yaptim, elisi yaptim herseyi denedim ama yok tatmin etmiyor ESKI HAYATIMI OZLUYORUM. Napicam ben bilmiyorum bütün gün kk da takilmak şu ara yaptigim en eglenceli sey ama buda bi zaman sonra sıkacak burda yasamak istemiyorum, burda yaslanmak istemiyorum..
Burdan kurtulmanin tek yolu bosanmak ama insan bunun icin bosanirmi. Ailesiyle anlasamasamda, esim cok iyi bir insanve cok iyi bir es. Napıcam ben bu psikolojiden nasil kurtulacam bilmiyorum. 2 sene oldu buraya geleli ama hic degismedi dusuncelerim.
Öyle size içimi dökmek istedim..
o zaman atanıp ordan ayrılmaktan başka çaren yokEvet canim aynen öyle
kpss ye girmişsin olmadı bi daha hazırlanırsın? Sonrada alır eşini çeker gidersin işte sana en büyük umut. Ya eşinin kötü bi özelliğini söylesen arkana bakma çek git dicem ama adamada günah yaAma su umudum olacak 1, sene 3 sene sonra o yerden tayin isteyip gidicem. Burdaysa ölene kadar yasayacam o fark var