Bu gidişata dur demek istiyorum.

Sen anlatırken ben bunaldım cute, sence de çok düşmüyo musun üstüne, ters tepebilir

Tepebilir mi ? Durum cıdd derken abartmıyordum ılk sayfalarda.Cute'un durumunun birebir aynısını yasayan tanıdıgımız var.Ortaokulda her dersten kurs aldırıp ve ustune annesıyle beraber ders calısıp İzmirin en ıyı lıselerinden birine soktu kızını.Su anda 10.sınıf kızı ve 5 ayrı dersten ozel ders aldırıyor hala,saatlerce ders çalıştırmasının dışında.Haftanın 1 gunu de annesıyle terapıye gidiyorlar.Kadın mukemmelıyetcılıgını,kızının uzerıne cok gıtmesını engellemek,kızının da dersler dısında basarabıldıgı bırsey olmadıgından ve asosyalliğinden sıyrılıp kendi başına birşey başarabilmesi için.Ne yalan soyleyeyım ben bu durumu gördüm kendısınde.Umarım yanılırım.

Bir çocuğun üstüne de bu kadar gelinmez ki yahu, sanki askeriyede eğitim görüyo.

Eve gelince tekrar defteri yazdırmak işkencedir. En azından bunu yapmayın. Devamlı gelip size onaylatması da belli ediyo ki kendine güveni yok. Biraz yalnız bırakın hep dibinde ödevinin başında durursanız hiçbir zaman birey olamayacak size bağımlı olacak birileri onu onaylamadı mı kendini eksik hissedecek. Gerekirse eksik yapsın yanlış yapsın bazen yapmasın azar yesin. Lütfen. Acilen ipleri gevşetin.

Son düzenleme:
Oğlun ile birlikte günlük plan hazırlayın nezaman ne yapılacak şeklinde biz başlarda öyle yaptık şimdi oğlum 3.sınıfta yardımsız görevlerini yerine getiriyor.

Canım oğlun aralıkları, çizgileri nasıl kullanacağını henüz bilemiyor. Ayrı bir defter veya çıktı üzerinde yazı çalışması yaptırmanı öneririm abartmadan. Örneğin kareli deftere tam bir kare içerisine harf yaptırmak, sınırlarını çizip o sınırlara bağlı kalarak yazmasını sağlamak gibi.Eki Görüntüle 1890295

bu yazı çocuğa değil sana ait değil mi ?

bir de ben de el yazısı kursu istiyorum

oğlumun ödevine adı yazılacaktı ama cesaret edemedim el yazısı ile yazmaya

bir de bizim r ler k ler farklı idi sanki

r kesin farklı idi de k tam emin değilim

El yazisi yuzunden tum cocuklarin yazisi bozuk...takilma bu 1... cocuk...ustelik erkek...ödev bilinci ne yahu ? Kizim 14 yasinda teog senesi...o dedigin bilinc yeni oluştu iki senedir ...bu 2... cocugun burnundan gelecek birak oynasin...bu 3... yaninda durma alişmasin...ama ara ara kontrol...arada meyva göturme bahanesiyle göz atmayi sistematik hale getir bu 4 ... ödul koy...ödevlerini deftere okunakli yazarsa 5 puan...oturup sen hatirlatmadan yaparsa 10 puan...her 50 puanda bir oyuncak yada kitap secip almak hakki gibi...ufak şeyler ama...mesela araba cikartmalari ...her 50 puana bir kartela...en cok 2 tl dir...rusvet degil ama ödul...sınırı olacak...bir cizelge hazirlayin haftalik.buzdolabina asin birlikte...yaptikca puani kendi yazip cizsin.ödevini yaptigin icin tesekkur ederim deyin...bunun görevi oldugunu anca 4-5 sinifta kavrayacak...uzulme...mukemmel anne yoktur...koşulsuz seven anne vardir...sagligin icin not ; cok gecmis olsun.

Bu kadar duzgun el yazisi yazan cocuk varsa okb bulgusu düşunulmeli:KK43:( yazik yaa...cocukken böyle ugrasip yazmaliysa soruyorum ; büyüyunce ne başaracak ? El kası gelisimi icin sürekli oyun hamuru oynasın...eli.kuvvetlendikce kalemi dogru tutar.ayrica bugun konuştuk...yazi yönu nedeniyle solaklar üstten eli.kıvırarak yazar.bu yuzden iki kez zor cocugun işi :KK43:

Merhaba kızlar

Bilmem bu konudan sadece ben mi dertliyim .

Konu oğlumla ilgili, oğlum 6.5 yaşında şuanda 2. sınıf öğrencisi.

Bende bir kaza gecirdiğimden dolayı yanında oldum bu süreçte düne kadar.

Sorun aslında ödevler ve bendeki yarattığı etkide sayılabilir bilemiyorum.

Geçen seneden bahsedecek olursak , gecen sene asırı derecede cok ılgılendım, ilk sınıf yeniydi küçüktü olabilirdi bilmiyorum ama tüm ödev sürecinde yanında oturuyor oldum, bazen elini tutup yardım ettim bazen anlattım hatta cogunlukla okulda ogrendıgı konuyu bende ona evde anlattım anlayabılecegı bır dılle.
2.5 ayda okumayı söktü.

2. dönem kısmen daha rahattı diyebilirim ancak dönem bitmeden kolunu kırdı ve bi süre okula gidemedi 3 hafta kadar sonrada okul bitme sürecine girdi . Yaz tatilinde de çalıştırdım . Hiç sorun yok, zekide bir çocuk.

Mesela diyelim ki büyüklerin konuşmaları söyle erken anne oldun sen cute, bende evet güzel oldu diyorum . Kaç yasındaydın anne sen 29 , bende 6 o zaman aramızda 13 yas var diye düşünmeden söyleyebilir durumda.

E sorun şu ki, ben peşinden koşuyorum ve artık bunu yapmak istemiyorum. Ama sadece bu değil kendisi sağ ve sol elini eşit düzeyde kullanıyordu ama gecen sene solla yazmaya karar verdı ve yazısıda cok guzel degıl acık konusmak gerekırse. Şuandada okuldan getirdiği defteri aksamları ben tekrar yazdırıyorum cunku okunması mumkun bıle degıl bana göre. El yazısı oldugu ıcın degıl ama matematık defterı tren yolu cızıyor sankı, okumaya calısırken kendımı kaybedıyorum hangı kelımeyı okumaya calıstıgımı parmakla takıp edıyorum.

Sabah 12: 20 de evden cıkıyoruz, evden cıkana kadar bı kosturma, bahsettıgım gıbı kaza gecırdım ve doktor ıslerım oluyor onu okula bırakıp doktora oradan eve , oğlan eve gelmeden yemek hazır, hatta salata bıle hazır . Sanırsın denetime geliyorlar, herşey hazır cocuk bekleniyor.

Ben sorarsam odevlerden bahsedıyor sormazsam ki dün 20.30 kadar bekledim ,hiç ödev mödev demedi oyun oynadı bişeyler çizdi boyadı ben sorunca sabah yaparım dedı ama ben bu sekılde bır ertelemeye gelemem kı oda bunu bılır oturduk yaptık. ( Bende yanında heykel misali)

Ödev azdı cıdden 5 dk sürdü, isterdim ki birazda test çözsün.

İmkanlar var , test kıtaplarıda aldık gayette eglencelı seyler.

Neyse kısacası kendi sorumluluğunu almasını istiyorum.

Hatta ödevi hatırlatmayıp okula ödevsiz gitsin gerekirse , ama nereden nasıl baslıcamı bılmıyorum acıkcası ben onunla ilgilenmezsem kendimi kötü hissediyorum , yani kendi sorumluluğunu alsın derken ipin ucunuda kacırmak ıstemıyorum.

Sizde şikayetci değilmisiniz bu durumlardan , hem dediğim gibi sadece sorun peşinden kovalamam değil hemen hemen günde 3-4 sayfa yazdıgını evde yazdırmak ekstra 1 saat demek bizim için. Ödevde misal 1 saat sürse gelde konu tekrar yapsın ne onun isteği, ne benim sinir sistemim bunu kaldıramıyor.
Oncelikle sunu belirteyim sinif ogretmeniyim.Siz cocugun butun sorumluluklarini almissiz ona birsey kalmamis.Gereginden fazla kontrolcusunuz.Onun kontrol etmesi gereken pek sey yok.Siz bir an once cocugunuzun ogretmeniyle iletisime gecin ve cocugunuz odev yaparken yaninda heykel olmayi kontrol etmeyi birakin.Zorlandigi bir nokta olursa yardim isterse yol gosterin.Odev yapmiyorsa baski yapmayin birakin yapmadan gitsin.Ogretmeniniz de bu durumdan haberdar olsun.Cocugunuz odev yapmadikca sinifta mahcup olsun.Birakin.Zeki ve basarili bir ogrenciyse bu durumdan rahatsiz olup toparlanacaktir.Ogretmen veli isbirligi cok onemli.Umarim cozersiniz.Cocugun karakterine islemeyin,hayat ona her alanda sizi sunmayacak.Ilgilenmek bu degil,bu arada yas farkiniz da 13 degil :KK66:

Ay cok
Guldum aradaki farka. Ben de ilk once evdeki yazisina baktim gayet iyiymis dedim. Sonrasini gorunce gulumsedim.cok tatlii cok cocuksu cok saf...bence okulda ogretmeni yazilarimizi cizgilerden tasirmamaya dikkat ediyoruz diye uyari verirse cocuk dikkatli davranir. Evde siz de okuldaji yazilarina dikkat etmesini soyleyin. Defterini duzenli tuttugu zamanlarda ona odul verin ve odulun sebebini aciklayin. Belki duzelir

Oncelikle sunu belirteyim sinif ogretmeniyim.Siz cocugun butun sorumluluklarini almissiz ona birsey kalmamis.Gereginden fazla kontrolcusunuz.Onun kontrol etmesi gereken pek sey yok.Siz bir an once cocugunuzun ogretmeniyle iletisime gecin ve cocugunuz odev yaparken yaninda heykel olmayi kontrol etmeyi birakin.Zorlandigi bir nokta olursa yardim isterse yol gosterin.Odev yapmiyorsa baski yapmayin birakin yapmadan gitsin.Ogretmeniniz de bu durumdan haberdar olsun.Cocugunuz odev yapmadikca sinifta mahcup olsun.Birakin.Zeki ve basarili bir ogrenciyse bu durumdan rahatsiz olup toparlanacaktir.Ogretmen veli isbirligi cok onemli.Umarim cozersiniz.Cocugun karakterine islemeyin,hayat ona her alanda sizi sunmayacak.Ilgilenmek bu degil,bu arada yas farkiniz da 13 degil :KK66:
Hocam peki cocuk ders calisirken anne yaninda oturmalimi ben bekarim ama yegenlerim var ablamda genelde yaninda oturup kontrol ediyor cunku ablam kalktigi anda yegenimde birakiyor.gerci cok basarili derslerinde ama ders calisrken yaninda birini istiyor.

Hocam peki cocuk ders calisirken anne yaninda oturmalimi ben bekarim ama yegenlerim var ablamda genelde yaninda oturup kontrol ediyor cunku ablam kalktigi anda yegenimde birakiyor.gerci cok basarili derslerinde ama ders calisrken yaninda birini istiyor.
1. Sinifta baslarda olabilir ama surekli yaninda oturmak degil de goz atmak,pekistirmek, tesvik etmek icin yaninda bulunulabilir.Bunu aliskanliga donusturmeden birakmak gerek.Sonra cocuk soru sordugunda yardim, bitince goz atmak ( hatta bazen caktirmadan) yeterli olacaktir.Cocuklar sorumluluk duygusu kazanmali,ozguvenli olmalilar.

C cutemum bir anne olarak seni o kadar iyi anlıyorum ki. Bugün kızımın öğretmeni ile konuştum. Bana dediki herşey çok iyi ama biraz daha fazla okusun. Verdiğim kitabı 5 kez okusun. Kızım o anda kulağıma birsey dedi anlamadım. meğer "kitap 30" sayfa diyormuş.
Ben düşündüm ve dedim ki "aman en kötü ihtimal ömrünün sonuna kadar yavaş okur"
(Kitabı bir kez okuduk. Çantasına koyduk. saat beşten sonra ancak verilen 3 ödevi ve 30 sayfa kitabı yetiştirebildi kuzucuk. Ama hala göğsümde bir öküz oturuyor. Okumadığı 4 sefer için)
Bu arada kızımın yazısı feci ötesi kötüydü ben basmalı 09 ile günlük yazdırdım yaz tatili boyunca. Şimdi 07 kalem kullanabiliyor ve yazısı okunur düzeyde.(İnci olmasa satırlara ve karelere sığıyor. bir düzen içindeler. Kesinlikle tavsiye ederiim.
Ödev yaptırmak içinde sürekli gaz veriyorum. Yavrum sen beş dakikada yaparsın hemen halledersin okunaklı yazarsın şeklinde ve sürekli olarak gidip geliyorum yanına ama sürekli oturmuyorum. Ama kalkacağımda demiyorum. Süreyi yavaş yavaş uzatıyorum. (Ben deneyerek bunları buldum umarım işine yarar.)
Dipnot: Çocuk yetiştirmenin en zor dönemi bence 1. sınıf

Örnek yazidaki defter niye kareli ? Ben orada tutulu kaldım...çocuk nasıl çözecek hangi satır kimi takip etmeli...çok zor...

Çocuğun yerine ben yoruldum. Önünde en az 15 sene daha var zaten. Şimdiden bu kadar sıkıp bunaltmayın çocuğu. Zaten ilerde yeteer ne zaman bitecek bu okul depresyonu yaşayacak bari erkene çekmeyin.

Dersler konusunda takipçi olun ama bu kadar müdahil olmayın bence.
Kaldı ki test çözsün falan demişsiniz durun yahu o daha çok küçük ne testi :)
Siz böyle sıkıştırıyorsunuz sonra liseye geldiğinde biz test çözdüremiyoruz çünkü çocukların midesi bulanmış oluyor testten dersten...
Sakin olun lütfen,maşallah zeki bir çocukmuş zamanla o kendi sistemini kurar.

bu yazı çocuğa değil sana ait değil mi ?

bir de ben de el yazısı kursu istiyorum

oğlumun ödevine adı yazılacaktı ama cesaret edemedim el yazısı ile yazmaya

bir de bizim r ler k ler farklı idi sanki

r kesin farklı idi de k tam emin değilim
Benim evet, örnek olsun diye yazdım. Bu sene değişti yine bazı yazılışlar. Küçük r bizim eski zamanlardaki gibi oldu. Nasıl yapacaklarsa...
Kursu olacak kadar karmaşık bir yazı değil, alfabeyi görsen yazarsın

Örnek yazidaki defter niye kareli ? Ben orada tutulu kaldım...çocuk nasıl çözecek hangi satır kimi takip etmeli...çok zor...
Matematik defteri çünkü.
Konudaki çocuk da 2. sınıf.
Zor değil, çocukları küçümsemeyin 1. sınıfta yazabiliyorlar kareli deftere. Ama yanlış öğrenir, düzeni öğretilmez,konttrol edilmezse öyle gidiyor.

X